32214
Maya
-
astrantia az csak teljes objectekre működik nem? Flegos arra gondol, hogy kimelöl néhány face-et és azokat tűnteti el, hogy a modell többi részéhez rendesen hozáférjen. Javítsatok ki, ha tévedek. -
Ertem, koszonom! -
de lehet layerekkel is megoldani, hozzácsatolsz egy layerhez pár tárgyat, és változtatod, hogy visible, vagy nem. -
astrantia #6710 Elírtam. Window,nem windows:)) -
astrantia #6709 Flego!
Display-->Hide-->Hide selection (Ctrl+h)
Display-->Show-->Show selection (=unhide)
Utóbbihoz előbb ki kell jelölnöd az objektumot az Outliner-ben (Windows-->Outliner; itt alapban kék az, ami nem látható) -
hi,
valamikor régen talán ebben a topicban felraktatok egy linket, amiben egy kis film volt, amit egy csávó csinált, bocs de fogalmam sincs, már hogy ki... De valami olyanról szólt, hogy egy nő talált egy csecsemőt a folyóparton, nos, ha valaki meg tudná adni annak a linknek a címét újra, akkor nagyon megköszönném! -
Hi!
Hol talalhato a mayaban olyan mint maxban a hide es unhide selection? -
PaniC: is is, nezegetem a tutorialt is de nem melyedek bele nagyo, probalom magamtol kitalalni hogy lenne jo.
Youth koszi. -
Eddig fasza!!! -
flego : a tutorial alapjan nyomod v. csak a rajzokat hasznalod es mesz a sajat fejed utan? -
Hat nem pont ilyenre,de hasonlora.
Mindenesetre most talaltam par kepet,ha nem talalok jobbakat akkor megprobalom azokbol.Most ugysincs sok idom mayazni,es ha lesz akkor elobb csinalok egy gyertyat az uvegemhez,mert ugy latom,hogy mar mindenki fantaziajat izgatja egy jo lang modell.
De azert koszonom
-
Udv!
Hat en belevagtam valamibe...hogy mi lesz a vege, majd kiderul egyenlore igy alakul. Ha minden igaz akkor polyban keszul a dolog.
-
ilyen?

-
A kovetkezo projektemhez egy olyan klasszikus szinhazi reflektor blueprintjere van szuksegem amit meg a 30-as evek
elejen hasznaltak.Mint amit az Enek az esoben c. filmben is lehetett latni a filmstudioban.(Harom labu alvanya van es spotlight fenyt ad) sehol sem talalok ilyet,de nagyon nagyon kellene,nem botlott senki sem ilyenbe?
-
Flegos, nem bonyolult, csak ismeretlen neked egyelőre
szerintem ez a maya egyik legjobb része, a noderendszer, annyira pofon egyszerű az egész, ha egyszer ráérzel az ízére, magától fog működni az egész, adja magát! -
Nincs agyonbonyolítva, Maxnál ugyanez van csak ott kevesebb a lehetőség. És ott nem File hanem Bitmapra kell menni, ennyi a különbség... -
nehzen de megtalaltam, mer van ez agyon bonyolitva?
Koszi Youth -
ezt igy ertem de hol az az opcio hogy fajlbol nyithassak kepet? -
Tehát a Checker alatti File-ra menj -
Mint itt:
http://www.freeweb.hu/youth/tutor/displacement/04.jpg
csak nem displacementnél vagy hanem color channelnél... -
Rámész hogy Fájlból nyisd meg a képet -
ehh odaig eljutotam hogy a material color channel es ott bejon egy ablak de ott hogy tudom kivalasztani hogy en egy blueprintet akarok berakni es nem azt amit alapbol kinal? -
Vagy kijelölöd a kamerát, pl side vagy front, attribute editor, ott keresel egy envoirement tabot, csinálsz egy image plane-t, és oda beteszed a képet, ez a kamerához lesz rögzítve. Perspektivikus kamerához rögzített image plane-el lehet kompozitálni, vagyis én így csináltam...
Youth már regeltem magam. Innen amúgy ki indul AP-n? -
Csinálsz egy poly planet majd ráteszel egy lambert materialt, aminek a color channelbe berakod a blueprintet.
Persze most még nem fog megjelenni a testen csak rendernél, ezért nyomsz egy "6"os gombot és megjelenik a textúra a nézetablakban is.
Én így szoktam... -
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis help...mayaban a blueprintet hogyan tudom behelyezni? -
Peet: hajrá AP contesthez! De szerintem minnél előbb regisztráld magad ha még nem tetted volna ugyanis ez is kikötés ha jól tudom... -
Davidka, ebből is látszik, hogy szar a memóriám, de attól függetlenül tudom miről van szó:) -
Örök hálám :) 

(egyébként nem translate, hanem transform ;) ) -
potyek: nalam annyi a kulombseg, hogy ha quadronak latja a videokartyat akkor mukodik a maya, ha geforcenak akkor szarakodik. -
Nem tom, nekem az jött le, hogy organikusat én jobban tudok modellezni, de lehet az is, hogy egyszerűen csak jobban szeretem, ezért lesznek jobbak a modellek?
Na mind1, tessék dolgozni:) Én most az Ap-s témán dolgozom. -
Mayer, pedig én már nagyon kíváncsi volnék az organikus modellezési készségeidre:) -
Davidka, a cloth menusettben van egy olyan, hogy constrain, ott asszem a translate constrain kell, és a cloth vertexeihez, valamint egy lokatorhoz vagy tárgyhoz kell hozzákötni. -
hi,
azt szeretném kérdezni, hogyha csinálok clothot, és olyan anyagnak szánom, ami a négy sarkánál fogva lóg, nos olyat hogyan csináljak? próbáltam, hogy simán kijelölöm a face-eket és lockolom a pozíciót, de nem lehet... valami más tipp? -
Olyan, ami nem organkus ;). Példának okáért egy nikon fényképező :). És igen azt hiszem így mondják. -
Elárulom, sok értelme nincs. Mármint semmi gyorsulást nem tapasztaltam. Anno azért használtam csak, mert XSI buggzott Catalystokkal, de ez mostanára már ki van javítva. :) LINK -
milyen inorganikus modellre gondolsz?
amúgy ezt tényleg így mondják? -
potyek #6677 Flego, de most mond meg a frankot, milyen különbséget látsz az fx és a quadro között? Én is probáltam a gef 4 et buherálni, sikerült is, de semmi olyan különbséget nem láttam, ami egy quadrot azzá tesz, ugyan annyi polit rakott ki, szoval semmi különbség nem volt. -
Boba: A sörömet úgyis behajtom rajtad. :) egyébként köszi :)
Peet: Naná hogy NURBS :). Még megtanulom organic NURBS-öt is, aztán jön a poly. Még tervezek egy inorganikus NURBS modellt ez után, és aztán állok neki az organikusnak.
-
hi
R300 as GPUs radeonokból (9xxx kivéve 9600,9800asszem) meg softFireGL-t lehet csinálni :)
nekem persze 9600xt van
itt a részletes leírás ha netán valakinek kellene :) -
Gratula, túljutottál a kezdeti nehézségeken!!!
Most már szabad az út az alkotáshoz és a tanuláshoz :)