32214
Maya
  • Peetmaya
    nem, ha van domainünk, akkor az lesz, csak a villamvadaszon keresztül fog menni. Na haverral kapcsolatban az az 1-etlen megjegyzésem volna, hogy ő sem jótékonysági intézmény, úgyhogy ha komolyan gondoljuk a servert, akkor ez havi kb 5-10 eft költségbe kerülne. Valószínű le lehet faragni 5-re, de azt mondta, hogy egyedi eset lennénk, mert keveset akarunk, úgyhogy kialakít majd egy árkonstrukciót.

A rebuild curve-nél még nem is annyira, de a rebuild surface-nél az is fontos, hogy a textúra map UV-it helyrerakja.
  • youth #6877
    Ha nem olyan sok élről lenne szó akkor vagdosd splittel, beállítod a toleranciát 50%ra így ha ráböksz egy élre akkor azt a közepénél vágja el.

Amúgy próbáld meg felrakni az MJpolytoolst 6-hoz hátha jó vagy már próbáltad?
  • dw69
    maya6-hoz letezik mar mjpolytools? vagy valami mas plugin amiben van connect edge?

elore is koszi
  • youth #6875
    Peet: Bart azt mondta állja a winyót bár ezt nem tudom hogy gondolta 20 ezret kipengetne? Na meg kéne ezt vele beszélni.
    Annyi lenne hogy ezt a winyót be kéne rakni a villamvadasz szerverébe, haveroddal beszéld meg hogy mehet e...
    Ha ez megvan akkor intézzük csak a többit.
    Ja és megleeht azt csinálni hogy mondjuk ez lesz az elérése a winyónknak hogy http://villamvadasz.hu/maya/
    például? és akkor erre reggelünk egy domaint és ha valaki beírja azt hogy www.mayasgyerekek.hu akkor odaugrik erre a linkre vagy hogy oldgató meg?

Mayer: gratulálok szép lett nagyon!
  • Boba
    Mayer megelőzött... de legalább egymásnak nem mondunk ellent:D
  • Boba
    3 vonal köré nem illik felületet illeszteni. 4 köré illik:)

Amúgy mi a különbség az insert knot-hoz képest? Hogy uniform módban építi ujra a görbét, tehát a CV-k azonos távolságra lesznek egymástól. Ezáltal az ilyen görbékből épített modell valszleg egy kicsit egyenletesebb lesz.

Fontos: rebuild curve és rebuild surface után MINDÍG delete history. Minden után egy history, a crasht is távoltartja... tartja a mondás:D
  • Mayer
    a rebuild csak a vonalra hat (mármint a rebuild curve) nem befolyásolja a felületeket. Viszont ha a 2 vonal amikből a felületet létrehozod nem egyforma vertexszámú akkor deformálódhat a felület, tehát ebből a szempontból fontos.

És igen helyettesíthető, viszont az insert kontnak megvan az az előnye, hogy oda helyezed a pontodat a vonalon ahova akarod, a rebuild viszont egymástól egyenlő távolságra pozícionálja a vertexeket.

Remélemérthető voltam
  • Penatesz
    igen ezt idaig is lattam,de akkor ez helyettesitheto az insert kont-tal,felteve ha sok idom van?nekem idaig az volt az erzesem,hogy a rebulidnek szerepe van abban is,ha kifeszitek mondjuk 3 EP curve koze egy feluletet
  • Mayer
    Rebuild curve funkciónak az a lényege, hogy mint a neve is mutatja újraépíti a vonalat. Például van egy köröd, és kevéc a vertexeinek a száma akkor rebuild cirve, beálítod hogy mennyi vertex legyen, áés voila, kész az újrakonstruált vonal :)
  • Penatesz
    illetve,hogy mikor melyik beallitas a legelonyosebb
  • Penatesz
    Sracok,rebuild curve funkcioval nem vagyok tisztaban.Tudom,hogy alap lenne,de meg mindig nem 100%-ig vilagos,hogy mifele ertelme van.Valami tutornak vagy hozzaszolasnak orulnek.
  • Peetmaya
    Na skacok, akkor tárhellyel kapcsolatban, milyen igények vannak, mert akkor ezt én tudnám intézni, és természetesen én is beszállok a team-be, mert ez mindenképpen fontos, hogy létrejöjjön!
  • FRenkie
    jé, itt is van fórum? ezt nem tudtam. a képet submitoltad galériába, vagy majd onnan teszik be ha úgy ondolják?
  • FRenkie
    5csillag
  • Mayer
    Ja, egyébként 5 csillagom van 3dtotalon :). Juppi :)
    Itt a link
  • Mayer
    Ha már ekkora ma a pangás akkor dobok fel pár wip-et. :)

távcső1
    távcső2
  • youth #6862
    Na én meg felraktam a korit AP-ra ha érdekel valakit: topicja nekííjje
  • Boba
    Hmm... újabb NURBS próbálgatások részemről:)
    Deeppaint 3d-ben akkor is megtudom festeni a modellt, ha nem 1 darabból áll. 2 nurbs patch-t poly-vá konvertáltam és kiexportáltam obj-ként. Megfestettem mindkettőt deeppaint3d-ben, kiexportáltam a képeket majd feldobtam mayában a nurbs patchekre. és tádám, sikerült. Tehát, semmivel sem hosszadalmasabb deeppaint 3d-ben textúrázni nurbs-t mind poly-t. Najoh, 2 lépéssel:)

Felőlem is mehet ez a maya3d.hu, de én elvben egy másik 3d-s oldal szerkesztését is magamra vállaltam régebben. Most kezd ujra éledezni az az oldal, és szeretnék segíteni a többieknek.
  • Mayer
    maya-maya.hu :) <<< csak mániákusoknak :)
    only-maya.hu
    maya-overall.hu :))
    mayer.hu ja ez nem jo bocsi :)
    nem tok többet kifáradtan :)
  • deko
    már megint egyre jár az agyunk! :)
  • youth #6858
    bazz így egyszerre írni :))
  • youth #6857
    maya3d?
  • deko
    maya3d.hu ???
    nem tom, nincs 5letem.
  • deko
    valóban foglalt
    Nos egyéb alternatíva a névre?
  • Lekonel
    Meg Mayer nek is:)
  • Lekonel
    Nah gratula dekonak!:)
  • Penatesz
    Tudassal sajna meg nem nagyon fogok tudni beszallni,de erkolcsi es nemi anyagi tamogatassal en is benne vagyok.
  • Mayer
    Kezdek pipa lenni erre a kiscsajra. Hívom a CSALÁDOT la maya maffia

Az árba meg persze én is beszállok :).
  • Boba
    "elbeszélgettek vele" ?
  • youth #6850
    Itt van minden adata szóval egy kicsit elbeszélgetünk vele :))
  • PaniC-
    nem akarom letorni a nagy lelkesedest, de:
    A maya.hu domain név állapota: Bejegyzett
    További információk:
    * DNS rekord
    * Domain-igénylő vagy domain-használó -- Domonkos Eszter

itt
  • youth #6848
    Na pontosítok:

.hu 3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év
  • youth #6847
    Csak domain kell. Az meg 3000 ft 1 évre kb
  • oryon
    Könnyelmű igéret volt Youth: Deko igényes szolgáltatáskör miatt 150000Ft/év!!!
    Szal fejenként 50000Ft.

Na jó mielött szívroham lenne, talált egy egész olcsót és jót :P
  • oryon
    Harmadolunk, ehhez regaszkodom!!!

Te aztán nem tétlenkedsz :)
  • youth #6844
    Amennyiben nem szállna be más így a költségek felét állom én, most megengedhetem magamnak :DDDD
  • deko
    mielőtt lestipistopizzák, a www.maya.hu domain-t saját költségemre lefoglalom. ennyit az én "beleadásomról" anyagilag. nos skacok, mostmár ti jöttök:) futó lép....
  • youth #6842
    Hali!
    ObjectWorkx vagy mi aa progi neve ha kell majd küldöm e-mailben meg úgyis tervezek róla egy pici tutort írni... ugyanis a progi is kicsi van 5 lépés megcsinálod és kész..
    Igen megkaptam.

Inz: igen kaptam hozzá előlről oldalról stb meg közti szögekben is képet
  • Mayer
    Fönn van CGtalkon!!!

Boba: Persze hogy értem.

Deko: már igy is nagyon jó.
  • oryon
    Illumination (asszem)= csak önmegvilágító (a környezetet nem világítja meg, míg FG-t nem használsz)