32214
Maya
-
Jó neked, hogy ilyen problémáid vannak :)
Szvsz itthon elég kevés helyen nem küldenek el ha a sz.boltban kiejted, hogy dual... kéne, szal sok sikert és ne hagyd átvágni magad :) -
Koszonom a valaszokat!
Youth: neked gratula, szep kep kerult az ujsagba, gondolom hizik a majad:)))
Ami meg az en videokartyamat illeti ez az uj verzio es most nem szarakodik a maya!!:)))

Egy kis buznyakolassal ezt ertem el:) -
Mire kell, mert akkor úgy állítjuk össze :)
render gép? vagy mi? -
Sziasztok! lenne egy kérdésem szerintetek milyen az a legjobb konfiguráció amit össze lehet állítani a magyarországi számtek boltokból... az ár kb 400e ft-ig mehet.gondoltam dual xeon-ra és hasonló dual megoldásokra... -
hogyan folytatódik a cikk?:)) -
Jeee!! Köszi!
Mostmár tuti megveszem az újságot :) -
miért ilyen kics áááá, el akarom olvasni :P
grats Youth ~ -
Nekem régebben max4ről5 nél jött elő hasonló probléma, úgy emlékszem directx bajai voltak, a renderer beállításnál kellett valamit hergelni(d3d vagy opengl nemtom már). tölts le directxet és videok. drivert¢¢ -
na itt:
http://panic.naplopok.hu/youth.jpg -
köszi :) -
pill. scannelek akkor :) -
Komoly??? A kis mocsadék Gergő meg nem is szólt így próbálva eltitkolni az esetlegesen felmerülő ingyen példányszám adományozását :)
Mekkora kép van róla? mivan aláírva? :) -
Youth: grats, lattam az autod az uj digitartba. 
-
Nekem is GeForce-om van es en ugy vettem eszre,hogy eleg jol megbirkozik a mayaval.Persze lehet,hogy egy taposabb kartyaval gyorsabban szamolna,de ezt ugyis csak akkor fogom megtudni,ha 10 ev mulva megint lesz penzem a bovitesre. 
Amugy kartyaban mit ajanlotok (ha tudtok,irhattok hozza arakat is) -
influence object, igen, bocsánat! -
Aranyosnak tűnik ez az animáló script, de én mégis inkább saját magam lőném be a dolgokat, tulképpen amit nyújt a script, az nem olyan sok... -
Nah, vagyok még kicsit, írkálok is sok hülyeséget:)
Flegos: gondoltál már kártyacserére? Amúgy én próbáltam már nvidia karit legújabb detonatorral (1 hetes kb) és remekül ment, nem a driverben van a hiba szerintem. Valamilyen enviromental variables lehet a bökkeni (magyarul, a helyi gépen van galiba).
Peet: nem instance objectekkel hanem influence objectekkel, és Skin>Edit smooth skin> add influence. -
Geforce-ok szarok mayahoz, ati-kat ajánlja mindenki, nekem is baszaxik maya alatt, de nem durva a hiba. Ati lesz ebből én már látom előre.
Mayer gondolom NURBS:))
szerintem te nurbsben már nagyon tuti vagy, inkább a polyba kéne beleszagolnod, mert sokkal elterjedtebb és egyszerűbb a renderelése, meg ha fejlődsz, akkor próbáld ki azt is:) nem akarok dirigálni, de mindent ki kell próbálni:)
Youth, instance objectekkel lehet driven keyek beállításával csinálni a fura deformációk kiküszöbölését, hogy konkrétan hogyan megy, azt nem tom, csak láttam már erről egy gnomon videót. -
GeForce FX 5800-as video kartyam van -
Mayer! Vállalom... Ha tényleg az én lelkem a bűnös, esküszöm, amikor legközelebb jársz erre (Somogy, Kaposvár) a kontómra ihatsz egy pofa sört minimum 
Az új modell is király lesz! Baromira jó úton haladsz öregem:) És aminek nagyon örülök, nagyon sokan haladnak innen jó úton. SZóval mindenkinek hajrá, modellezésre fel, mire visszaérek a balcsiról legyen soksok szép képecske:) Balcsira csak laptopot viszek, nemtudom ottani alkotás milyen lesz. Procreate painter +wacom tábla és Maya 6 lesz a közelemben, hátha alkotni vágy a lelkem:)
Bye hétvégéíg! -
Szerintem is tuti a vieokártya a hibás, lehet hogy régebbi frissíté kéne... nekem is szórakozott 5-6-os maya és 3-mal régebbi frissítést felraktam mert a legújabbat nem emésztette meg... -
ÚJ PROJECT!!
Nekiálltam Boba, de a te lelkeden szárad ha később visszanézve jobb lett volna folytatni :). Még készítek róla képeket de már nem modellezek többet megígérem. De lehet hogy megszegem :). Az asztalt meg kijavítóm, bár szerintem így is szép.
Na szóval új project. Távcső lesz a drága, vayg valami olyasmi ha sikerül. Eddig 1 óra munka van benne, szal még eléggé WIP. Na szóval a képek:
spy-glass1
spy-glass2
spy-glass3 -
Tök cool, ha polyban csinálom és felcsontoztam és utána nyomok egy smoothot utána is megmarad a csontok hatásköre :) klassz!
Márcsak olyan kéne hogy blendet és a csontokat hogy lehet használni valamint a könyöknél és egyébb hajlatnál hogy lehet kivédeni a csúnya deformációkat?
Köszi -
Flegos, milyen videokártyád van? -
Köszi!
Sikerült, csak még bele kell jönnöm... -
inz:koszi, majd fogok nezelodni. Most belefogok a mayaba...pedig ugy szerettem volna a hulye kis kek figuramat meganimalni maxban ...de nem mukodik a character studiom, legalabb is nem tudom megoldani hogy mukodjon.
Meg erre adjatok nekem valaszt, ha mayaban a space gombbal vagy akarmi massal valtogatom a viewportokat, akkor a perspectivikust kiveve mindegyik ezt csinalja, ha mind a 4 viewportot mutatja akkor ok, mi lehet ennek az oka...(na jovok megint a hulye kezdo kerdeseimmel), de hat nincs kitol tanuljak csak toletek!
Es azt koszonom!
-
Youth modellezel, aztán csontvázat kreálsz, kijelölöd a csontokat, aztán a testet, bind skin menü, smooth bind. Aztán kijelölöd a testet, edit smooth skin, és tudod festeni, hogy melyik vertexre mennyire hasson a csont. érdemes editálás előtt elforgatni a csontot, hogy lássad, mit mennyire kell festeni. -
szia
erre van pár kezdőknek és haladóknak, nameg ott van a 3dbuzz is. A többi videotutor (gnomon, lost pencil, mersmer) nem ingyenes, azokat dc++ on szedheted le (antidot.no-ip.org). pl: [Sunet] előtagosoknak mindig van megosztva, és róluk gyorsan is jön a netkapcsolatuk miatt. valamilyen egyetem, svéd asszem :) -
Boba koszi!
Szerintem akit erdekel az emberis test modelezese annak hasznos lehet ez a link:
http://www.fineart.sk/ -
Gladiator... Valóban, 3 óra tökéletesen elegendő egy program kiismerésére. Ahova én készülök, a művészettel szimplán csak 3 évet foglalkoznak a tanulók...
Flegos: learning-maya.com Szerintem itt elég jó tutorok vannak, a kezdőtöl a haladóíg mindenki számára:) Jó tanulást. -
potyek #6643 Ebola, én a highend3d röl ingyen letölthetö mayanetrender navü cucco használtam, elég joféle, sokat tud.
Gladiátor, ha valamivel ki van a tököd, meg a tanulást szarakodásnak veszed, akkor miröl beszélünk? Ha esetleg a maya val akarsz foglakozni, indulásnak nagyon jo a saját helpje, vagy ha gáz az angol, akkor van magyar könyv rola, ami kezdéshez jo, na persze csak akkor ha ez nem szarakodás és nem lessz ettöl is ki a tököd :O) -
Ebola #6642 Hali! Tudnátok mondani mayához, megbízható hálózati render menegert? -
Hali!
Nagyon beginner reszere tudtok valamilyen tutorial link gyujtemenyt?:)) -
na, aztán hobbiból nem akarja nekem lemodellezni ezt a tüzes szavas cuccot, aztán elküldeni aviban? naaaaaaaa.... légyszi, légyszi, légyszi! megmondok mindent, de nekem fingom sincs hogy kezdjek hozzá. életemben nem volt dolgom mayával, studio maxal is kb 3 órát szarakodtam, aztán tököm kilett vele. -
Őőő izé... esetleg egy kis bevezető leírás csak hogy el tudjak indulni? :) -
Youth, azt már azért clusterekkel joint-ok smooth bind-jával, flexorokkal satara csinálják meg, én ezekkel foglalkoztam mayaban, gyakorlás kérdése az egész:) -
Akkor egy kis reklám egy ingyenesen letölthető pluginnak, scriptnek:
---===LowMan 1.0 ===---
Letöltés Maya 5.0-hoz és Maya 6.0-hoz

1 perces kis mozgatás után...

És ez nem nektek szól mielőtt megsértődne bárki is :)
Szóval nagyon jó kis kiegészítés ez... És nagyon becsülöm az alkotóban azt hogy nem a pénzért csinálta, ugyanis ingyenes.
Márcsak azt ne mtudom hogy lehet megcsinálni azt hogy egy testet deformáljon, mintha tényleg ez lenne a csontváz a test meg a bőr...
-
Majd megszokod:) Szerintem iszonyat logikusan van felépítve az egész GUI. Ha tudod mit keresel, a név tudása nélkül is jó eséllyel rátalálhatsz valamire.
Kis időn belül meg úgyis majd saját igényeidre szabod az UI-t, szerintem mindenki ezt teszi. Maya reinstallok után nekem az első 1 órám azzal telik, hogy mindent ujra beállítok:) (kivétel, ha én uninstalláltam, és megvannak a konfig fájlok) -
Oryon: gondolom attól lett jó hogy van aktiválva hálókártya.
Videokártyához meg letöltöttem legujabb frissitést es ok a dolog. Egyetlen probléma van...baromira nem tudok semmit mi hol van mayaban:))) -
teljesen egyet értek Bobával, Mayer sinálj egy frankó környezetet, és kérünk úgy egy rendert, és utána irány egy következő project!
Fluid effectset ajánlom én is tűzhöz mindenképpen, vannak mintatüzek hozzá mayaban, lassan számolja le a mozgást, de gyönyörű szép eredményt ad!