Maya
  • youth #7219
    Eddig nem volt értelme más renderelőt írni mayahoz, mivel minden filmben mayat és mellé rendermant használtak, de mostanság a render fejlesztések, lásd v-ray, MR, elértek egy olyan szintet hogy néha veri is a rendermant. Szóval mostanság minek vegyenek több miliós renderelőt amikor ugyanazt tud egy pár százezres... Persze nagy cégek nem fogják leválltani a jó öreg rmant hisz nekik embereik vannak akik fejlesztik, stb. Még mindig a legrugalmasabb renderelő a renderman, hisz bármit meg tudnak vele csinálni csak írni kell hozá egy shadert, bár minden renderhez lehet shadert írni :) Most jut eszembe rendermanos szép skin shadert nem láttam, hacsak nem azzal renderelték a FinalFantasyt mert akkor nem szóltam. A Mayat is azért használják filmekhez mivel bármi problem van, írnak egy saját kis scriptet, márpedig maya szépen bővíthető... lást The Troy harcjelenet. Vagy The Lord of the Ring orkok, minden egyes orknak volt személyisége, morálja, izomszimuláció, minden amikor futott rengett a hája és egyszerűen csak elengedték őket aztán a többi már rajtuk múlt... Lehet még mindig kevesebb energiába került ezt megírni mint minden egyes orkot key-framel leanimálni.

A fent említettek nem biztos hogy teljesen fedik a valóságot, szóval csak nem kötözködni, én legalábbis ezt hallottam. :)

Bye!