Maya
  • Boba
    Peet: Dreamworks, ILM szinte only nurbs üzemmódban van, Prman miatt IS. Pixar is használja, de nem olyan sűrűn mint az előző két studió. Nekem ez a 2-2,5 név elég ahhoz, hogy tudjam a nurbs nem halott, sőt. Megéri vele foglalkozni, ha a legnagyobb kutyák is csak ezt használják. Textúrázás Ilm-nél is 3d-s festőrendszer segítségével megy.

animálásáról: 1: nem feltétlenül kell warp objectet csinálni. Yoda facial-expression-okat amikor állítgatták, Soft3d-ben közvetlenül a nurbs modellre nyomatták rá a csontokat. Szóval nem kell még poly-ba sem konvertálni. (Persze warp-ot lehet hogy használnak. de nem tudom. se azt, hogy igen se azt hogy nem.)

render meg sokkal gyorsabb, mintha poly-t renderelne az ember. Elég, ha egy gömböt számoltatsz ki. Egy nurbs gömb nekem 6 másodperc volt. Egy 16*16 szegmenses poligon gömb 11 másodperc. És persze a különbség ég és föld volt a kettő közt minőségben. Ugye, mivel nincs teszeláció köözvetlenül renderelődik a nurbs felület, egy feladattal kevesebb. Mr-ben van teszeláció, szívó is a nurbs renderelés.

Hogy érted, hogy félígmeddíg van mayába konvertálva a Prman? Lényegesen jobban hozzá van passzítva mint egy Vray vagy egy Turtle!!!