32214
Maya
  • szkoryon
    Jóval nagyobb felbontású textúrával eltűnik :)
    Vagy csoró megoldásként ezt felnagyítod ps-ben és aztán blur!! :))))
  • szkoryon
    Valamelyik menüpont alatt keress egy olyat, hogy merge (linked) layers...vagy valami hasonlót...több féle feltétel szerint lehet :)
  • szkoryon
    Ha látnád az én shader network-őmet, amit az AP contestes hídra csináltam...kb. 3-4 órán keresztül csak a node-okat rakosgattam, mire minden tárgyra megcsináltam... :)
  • mookid
    hirtelen nekibuzdulásra én is csináltam egy gyűrűt...
    ez itt az. nem tudjátok, hogy lehetne a bump map pixelesedését eltűntetni? (a belsején, hátul látszik). aztán: hogy tudom úgy kivetíteni, hogy csak a külső felületén legyen map, belül ne?
  • maroon
    Hát próbálom próbálni azt a bumpmapot, de vhogy nem jön össze... Most pihenek egy picit, mert már fáj a fejem...
    Bár ez a nurbs cylinderes dolog most felkeltette az érdeklődésemet... Hmm... lehet, hogy mégse pihenek... :)
  • nenad
    fasza ez az ursiklo, kivancsi vagyok mit hozol majd ki belole.
  • Peetmaya
    szerintemvastagabb egy ilyen gyűrű, de persze ez nem feltétlenülvon le azértékéből:)
    tegyél be a jelenetbe egy nurbs cylindert,növeld meg jó nagyra, és adj neki egy panorámakép textúrát (új shader-lambert)(color channelbe kösd be a textúrát).
    aztán a gyűrűshaderében a reflection értékével kezdj el játszani. Szerintem a 0.3-0.4 körüli érték jó lesz.
    Ezzel tükröző felületet hozol létre. Oryon majd elmagyarázza, hogy a beesési szög milyen arányban módosítja a tükröződést,és hogy ezt hogyan kell fakelni hypershade-ben.
    a bumpmapot kipróbáltad már?
    amúgy ha képet csinálsz a gyűrűről, akkor közelíts rá jobban a kamerával, hogy többet lássunk belőle.

na elég az okoskodásomból:)
  • maroon
    Ez már alakul?
    http://www.maronmanga.fw.hu/maya/gyuru2.jpg
  • maroon
    Tényleg nem dolgoztam rajta sokat (még...), mivel még nincs is kész.
    Egyébként pont arra a gravírozásra voltam kíváncsi! (Hogy azt hogy kell.) Köszi a tanácsot!
  • maroon
    Köszi a segítséget! A könyv már megvan! (Oryon adta kölcsön az övét, de tegnap kaptam egy saját példányt is...)
    Úgyhogy tanulgatok belőle ezerrel! :)
  • Peetmaya
    Phoenix: ha ruhát szimuláltatsz, és a solvernél nem állítod be, hogy a cache-t hova mentse el, akkor ez mentésnél hibaüzenetként jelenik, mivel nem menti el. A cache ruhaszimulációnál amúgy arra jó, hogy nem kell mindig újraszimulálni a ruhát, hanem képkockánként elmenti a mesh alakját, így gyorsabban elő tudja azt szedni... ha több karaktered van pl egy jelenetben, az egyik ruhája már megfelelően mozog, a másikkal kell még dolgozni, ekkor nem akarod folyton mindkét ruhát végigszimuláltatni, ilyenkor lehet fontos a cache...

Maroon, ezzel még nem igazán dolgoztál sokat. Kerekítsd le a széleit, adj neki egy blinn materialt, játsz a csillogással, ahogy Mookid írta. Nurbs-el érdemes kezdened, PS-ben egyszerű tárgyakhoz egyszerű textúrát csinálni. Próbáld ki a bump mapet. Írj egy szürke háttérre feketével egy szöveget, és ezt add meg bump mapnak, olyan lesz, mintha gravírozva lenne a gyűrű... Érdemes amúgy elkérned a könyvet, az alapokat valahogyan meg kell tanulnod.
  • FRenkie
    ez nem egy sima tube?
  • FRenkie
    Lampert Mónika :) :) :)
  • mookid
    ilyesmire gondolsz?
    vagy inkább ilyesmire?

na jó, nem gonoszkodom :) ez mégiscsak egy profi munkája (nem az enyém, még mielőtt félreértenél! :). a lényeg, hogy amit kérdezel (textúrázás, shaderelés), arról könyveket írtak, ez a fórum a kisebb léptékű kérdéseknek jó... a legjobb, ha próbálgatsz hypershade-ben (végülis kiszinezted sárgára, nem? kezdd először a csillanással (pl. blinn material specular roll-off és excentricity értékei), és hasonlókkal). ha tudsz angolul, olvasgasd a maya helpjét. aztán el kéne olvasnod a maya - a 3d világa c. könyvet, ha nincs fölös 6ezer forintod :), köv. talin kölcsönadhatom.
  • maroon
    Hali!

Csináltam vmit... Bár nem ér fel a Ti munkáitokkal, de kezdésnek szerintem nem rossz. Persze még nincs kész. Lenne is kérdésem: mivel ez egy eljegyzési gyűrű lesz, szeretnék rá mintát. Azt hogy tudom megcsinálni? Előre is köszi!

Maron

A kép itt található:
    http://www.maronmanga.fw.hu/maya/gyuru.jpg
  • mookid
    http://mookid.uw.hu/temp/shader.jpg
    na jó, most, hogy a maya elrendezte nekem, nem is olyan vészes :) a lényeg, hogy azt az 1 db kép filét használatam fel (scannelt kézirajz, nagyon puha grafit, pár ps szűrő) csomószor.
  • Phoenix007
    >látnád csak a shader networkjét... agyrém.

Na én azért megnézném! Dobj már fel egy screenshot-ot!
  • mookid
    Penatesz: nem, 1 darab point light, még raytrace sincs, semmi :) a textúrára viszont nagyon ügyeltem, biztos azért van ilyen jól bevilágított hatása. látnád csak a shader networkjét... agyrém.
  • Phoenix007
    >A texturát polyra...

Thx, működik!

>window uv texture editorban

Na UV-zni még nem merek ... attól félek ...
  • steone
    Beszóltál?
  • Phoenix007
    >nem fog látszani annyira az űrben meg fényszűrős ablak kell úgy is.

Jó duma! Kár, hogy nem űrjelenetet csinálsz, hanem hangárt...
  • steone
    ja az űrben még a tégla is repül.
  • Penatesz
    Ps-ben hogyan tudok ket kulon layeren levo kepet azonos layerre tenni?

Mookid ez a black_ice HDRI ?
  • steone
    Phoenix
    a hibaüzenet akkor jön, ha ruhát szimuláltál. Semmit nem jelent, amúgy ha jól emlékszem, csak idegesítő.
    A texturát polyra, editpoly->texture->planar mapping vagy ami kell, window uv texture editorban meg közben nézheted milyen az uv-ja.
    Pilótafülke nem hiszem, hogy lesz, elkezdtem, de töröltem, nem fog látszani annyira az űrben meg fényszűrős ablak kell úgy is. Ha a lustaság fájna :D
  • Phoenix007
    >interactive placement

Aszongya, hogy nem NURBS surface...

>egy kis tesztrender:

Na ez viszont nagyon tetszik!

>Elveszett gyerekek városa

Ez valami film? Nem hallottam még róla.

>A pilóta fülkével nem vagyok kibékülve még,

Ez se rossz! A fülkébe meg szerintem csinálj valami egyszerű cockpitet, mert az inkább feltűnő, hogy nem látni be az üvegen, minthogy van-e még rajta bizgentyű. Jó randa egy dög amúgy, kíváncsi lennék, hogy egy ilyen hogy repül...

Még egyszer kérdezném, mert csak izgat a dolog: mit jlent a "cache is not open, it is not saved." hibaüzenet? Ilyenkor mit nem fog elmenteni? Már miután szarakodok egy órája vele ... nem merek a Mayából kilépni...
  • Lekonel
    Nagyon igényes szép munka sztem:)
  • steone
    Most ezen dolgozgatok.
    Egy kép része lesz majd, ami egy nagy hangárt fog ábrázolni, majd egyszer...

A shadert még állítgatni kell, de a textúra az kb. végleges, persze ahol van csak ott.
    A pilóta fülkével nem vagyok kibékülve még, lehet, megy rá pár bizgentyű még.
  • mookid
    (OFF: tegnap megtaláltam a tescóban az Elveszett gyerekek városa DVD-t ezer forintért! ennyit sztm bőven megér, már csak a CGI miatt is. szóltam. ON.)
  • mookid
    ezzel kapcsolatban pedig nagyon sok kérdésem lesz (textúrázás):
    http://mookid.uw.hu/temp/gate.jpg
  • mookid
    egy kis tesztrender:
    http://mookid.uw.hu/temp/black_ice.jpg
  • mookid
    ezzel szórakozom most én is. a hypershade-ben megkeresed a projection node-ot, és az attribute editor ablakában interactive placement (itt tudod a proj. típusát is beállítani, planar, spherical, stb.), majt a megjelenő téglalapot lehet buherálni.
  • Phoenix007
    Mi az, hogy "cache is not open, it is not saved." ???
  • Phoenix007
    Újabb kveszcsön: raktam egy poly plane-re egy textúrát. Természetesen nem jól áll (fejjel lefelé, tükrözve...) hogy tudom beállítani?
  • Phoenix007
    >Phoenix: most animációt akarsz renderelni (batch render) vagy valami másra gondoltál?

Neeem, csak a próbarendereket akarom mind elmenteni. De csak egy-egy frame, nem anim.
  • astrantia
    Phoenix: most animációt akarsz renderelni (batch render) vagy valami másra gondoltál?
  • astrantia
    http://www.cgshop.org/registration.htm

leírás és regisztráció
  • Phoenix007
    Kveszcsön: hol kell beállítani, hogy mentsen el minden renderelt képet, és hogy hova mentse el, milyen formátumban, stb?
  • KirkHammett
    Köszi Godfather!
    Ha az óvónéni elenged, én ott leszek.
    Amikor nagy leszek, meghálálom!
  • Phoenix007
    Hol lesz, és pontosan mikor? Csak el kéne menni...
  • Penatesz
    Valszeg regisztraltad magad valami mayas oldalon...