Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Mit nem mondhatok??? 😊)))
Azt akarod talán hogy önfeledt "Penatesz-hozzászólás" törölgetésbe kezdjek?? 😊)))

Youth

Boba
Ok... márc22 után talán már szabadabb leszek, akkor megyek nyelvvizsga. Pitman advanced...

Penatesz
A hazigazda nem mondhatja :-)

Penatesz

youth
Akkor sok szerencsét!!!
Én oxfordos 1-es meg 2-es szintû könyveket olvasok hogy növeljem a szókincsem 😊) ha az megvan jöhetnek a 3-asok, 4-esek 😊)

Amúgy ennyi erõvel mi is mondhatnánk hogy nem tudunk poly-val bánni, stb aztán nem csinálunk semmit. Jó persze megértem, most nincs idõd de ha lesz próbálj meg valamit... Próbáljuk megkönnyíteni egymás tanulását...

Youth

Boba
Én nemhiszem, hogy lenne akár egy olyan téma is, amit betudnék mutatni jól.😞

Idõm sincs. Jelenleg házidolgozatra készülök angolból, egy könyvet kell elolvasnom (bármilyen választott könyv, regény legyen és minimum 300 oldal. persze angolul) majd azt újrafogalmazni angolul max10 oldalban. Szóval énmost ezzel bajlódom😊

youth
Szép eddig! Valami animáció lesz belõle vagy gyakorlat?

Youth

Penatesz
Amugy most valami nagyon gonosz dologra keszulok (ket tankortarsammal)...
Iglo Kapitany mond nektek valamit?
Na ezt engedem ossze artatlan chatesekkel es irok rola TDK-t

Penatesz

youth
Na németül jól beszélsz??? Európa legnagyobb stúdiói németországban vannak... ha minden igaz. Szerzek német tutorokat aztán nem kímélünk 😊))

Youth

oryon
Sosem lehet tudni 😊
Ha mégis úgy lenne segítünk és legalább azzal is tanulsz.

Oryon

Penatesz

Dagon: en Bp-i vagyok,ha az jo neked a CD ugyeben :-)

Youth: en lennek a legboldogabb,ha lenne olyan tudasom,amit meg tudnek osztani veletek,de minden tudasomat vagy a maya 3D-bol szedtem,vagy pedig toletek.Azon kivul ebben a temaban nem jelent sokat,hogy anyanyelvi szinten beszelek nemetul :-( De ha gondoljatok csinalok valami tutort,csak nehezen hiszem,hogy mondanek vele barmi ujat barkinek

Penatesz

oryon
Ha nálatok is hibás a gif:
http://www.freeweb.hu/oryon/galeria/mitvslan.gif
címen letölthetõ.

Oryon

oryon
Hi.

Kis Sampling filter teszt:
A bal felsõ sarokban látható, hogy ugyan azon beállítás mellett a Lanczos filter élesebb képet produkál, mint a Mitchell:

Ez pedig egy templom belsõ menyezet szerkezete kíván "lenni" (WIP):

Egy másik kamera állásból:
Church2

Dragon: a haverom most vette meg a maya a 3d világa könyvet, és õ meg 2 db tutorial CD-t kapott!? Ezek szerint nálatok hibáztak a boritékolók 😊

Maya hibám: a SPACE-val való ablak min/maximalizálásnál hibázik. Ha kirakom nagyba nem jelenít meg semmit a Panelban!!! Ötletek???

Oryon

youth
Boba, Penatesz és aki még veszi az adást:

Nem csinálnátok egy tutort valamilyen témában?? Peet beleásta magát a ruhaszimulációba, arról ír majd... Én a poly modellezést mutatom be az elejétõl a végéig, minden parancsot bemutatva...
Nem tanulnátok meg ti is valamit hogy aztán azt bemutatva mások is tanuljanak?? Pl NURBS, vagy animáció, csontozás vagy mi szimpatikus...

Amolyan önképzõ szakkör, szerintem jó buli!! Lehet angol tutort fordítani 😊)
Vagy valami...

Na???

Youth

youth

Mik ki nem derülnek...

Youth

Boba
Hmm Youth, majdnem itt vagy a szomszédban... Én Kaposvári vagyok

youth
Nos én veszprémi vagyok 😊
ftp... hmm... ahhoz lassú a netem pár nap lenne asszem.

Youth

14:40 kor megyek dolgozni ,és csak holnap reggel KB 09:30 kor leszek gép elött,.........tudok ftp hozzáférést adni

érd de nem gond az utazás

youth
Hol laksz? Pest?

Youth

hello mindenkinek! akinek megvan a maya magyar könyv az irjon egy mailt nekem,!!!NEM a könyv kell////// MOST vettem meg///// hanem a cd melléklete amin az oktatomozik-egyebek vannak,mivel nekem 2 db probaverzio cd -t tettek bele és nem áll modomban visszamenni/távolság miatt/ a boltba.Akár tuánvéttel is ,vagy DC,FTP egyéb módon de szeretném ha meglenne.Köszönöm!!!!!CIMEM: [email protected]

Peetmaya
Jéééézusom Penatesz, te ennyire bízol bennem?😊 nem értek én annyira a NURBS-höz, csak tudom használni, mellesleg most egy hétig nem is lesz itthon a gépem, meg jómagam sem. Cloth tutort akartam csinálni, csak elõbb ki kéne tapasztalni, ha az érdekel titeket! De ha nagyon nem csinál senki NURBS tutort, akkor oks majd valamikor megcsinálom, ha lesz idõm, de nem video tutor lesz... nya jók legyetek!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Boba
Rebuild a felület vertexeit, ispoarmjait rendezi át. Isoparmot úgy rakhatsz be, hogy megfogsz egy létezõ isoparmot, arébb húzod (ilyenkor elvben egy sárga vagy piros isoparmot látsz) majd a nurbs editing panelen asszem Insert isoparm. Összeillesztés meg lehet fillet,align,stich, attach tool-al.

youth
Remélem Peet elválalja...
De én inkább azt mutatom be mi mire jó... már el is kezdtem 😊

Youth

Penatesz
Mit szolnal egy olyanhoz,hogy ugyanazt a modellezesi feladatot egyszer poly-ban,egyszer nurbs-ban.SZerintem a nurbs-os reszt Peetmayara kellene osztani,mivel nekem ugy tunik,hogy a rendszeres latogatok kozul o az aki leginkabb otthon van a dologban.

Penatesz

youth
Figyu!
Valaki csinálhatna egy NURBS tutort mert engem is érdekel bemutatjai pár szóban a különbözõ opciókat, szal értitek. Ha kell én vállalom a POLY tutort...

Youth

Penatesz
Ha van ket egymastol teljesen fuggetlen gorbem (CV-k) akkor hogy kotom ossze a sarkaikat,vagy hogy kotom ossze oket kozepen?(Nem a Rebuild-nek lenne ez a dolga? Mert az nekem csak lekerekiteseket csinal)

Penatesz

youth
Ez a SerWou:
dinomedia.no-ip.org

Nekem megvolt szinte az összes, olyan 50-60 GB... De pénteken elbasztam a winyóm adatait azzal hogy haverom winyóját beraktam és felraktam rá az XP-t, de bennhagytam a racket amin a videók voltak... meg még pár dolog. Az összes mayas cucc kivéve a BMW-t. No és a telepítõ nemtom hogy csinálhatta de utána azt írta ki hogy partícionálatlan az a 80 GB. Kicsit szomorú lettem. de nem lehetek gyenge ezértt úgy fogom fel hogy 1. most nincs illegális cucc a gépemen 2. van szabad 80 GB-om 😊))

Amúgy a videók úgy vannak hogy az elsõ részben úgy elmagyarázza mi micsoda és elkezd valami projectet megcsinálni hogy bemutathassa... aztán nem tudja befejezni ezért jön 2-es, 3-as, 4es cd ki... Szal érted... szedd le mindet. Amúgy majd azt csinálom hogy amikor kell a videó majd akkor szedem le, addig minek legyen a gépemen...

Youth

Penatesz
Keresgeles kozben lattam olyat,hogy Gnomon NURBS modeling I
es felmerult bennem a kerdes,hogy ezek a videok sorrendben vannak e,vagy nehezsegi szint szerint vagy minden viedo mas reszletre van kihegyezve?Megvan valakinek a teljes kollekcio,csak hogy tudjam,melyik reszeket erdemes leszedni?

Penatesz

Penatesz
Egesz pontosan melyik az a SerWou ? Mert rakerestem,de nem dobott ki semmit?

Penatesz

youth
Oda csak regisztráltakat engednek fel... Nekem benn van a favoriteben aztán vagy beenged vagy nem, de elég ha a SerWoun vagy aza a legnagyobb...

Youth

Penatesz
Csak hogy az elozo temahoz hozzaszoljak:
Nekem XP-m van es nalam rendszeresen azt csinalja,hogy kb 5 orankent csinal a gep tok automatikusan egy resetet,ha fut a maya.

Hazigazda:-) egy kerdes: milyen kovetelmenyeknek kell megfelelni,hogy valaki fel legyen engedve a kvl.dyndns.org-ra,mert engem oda nem enged be,pedig 33GB-ot osztok meg?
(Raadasul most a dinomedia.no-ip.org-ra sem kaptam bejarast,noha tegnap meg felengedett :-(

Penatesz

Penatesz

Peetmaya: igen tapasztalom eppen :-)

Kerdes(mindenkinek): Nurbs modellezesben az a problemam,hogy tul keves a curve-om a Surface-ben.Probaltam novelni a szamot ugy hogy attributum editorban probaltam emelni a spans es a degree uv-ket,de nem engedi.Hogy a csudaba novelem meg a szamat?
(Mocsok egy ido van most kint.Esik az eso mint allat.Ez a legidealisabb bent ucsorogni es ilyenekkel probalkozni.)

Penatesz

Peetmaya
OP rendszerrel kapcsolatban: nekem linuxom van, van hogy egy hétig folyamatosan megy rajta a maya, soha nem szokott majomkodni, a linux maga meg sosincs kikapcsolva, folyton szedek, és akármennyi programot feltehetek alá, nem fog gázolni miatta, normálisan használja azt a kevéske kis memóriát, ami van😊 szal winfosról csak annyi, hogy szar😊

Penatesz, a gnomon videók mellesleg kurvajók, ajánlom mindenkinek, mert nem arra tanít meg, hogy hogyan csinálj autót, hanem arra, hogy hogyan modellezzél NURBS-ben pl. Vagy poly stb. Szal minden video nagyon jó, szisztematikus érthetõ! Még angolt is lehet vele tanulni😊))

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Boba
Thx! Sikerült ezen is túllépni. Most élesíteném le a lámpák körvonalát... ha tudnám. Mindíg megmarad az az ovális alak, nekem meg téglalap kell. Próbálkoztam már egykét módszerrel, és ha pl éleket kötök össze, majd ezeket az éleket közel húzom a csúcsban lévõ élhez, akkor valamennyit élesedik, viszont elromlik a modell... össze vissza buknak a polyk meg ilyenek...

youth
Amúgy ha észrevettétek akkor látható hogy a házigazda youth vagyis én 😊) Szóval aki ellent mer mondani nekem vagy nem ért egyet eszméimmel könyörtelenül kimoderálom 😊)

Persze ez csak vicc... de ismertek már ennyire szerintem.

Youth

youth
1. akkor megy ha polygon a tárgy 😄D
2. ha object modban van és nem face, vertex, stb...
3. nézd meg mit ír ki alul a help line hibaként...
4. lehet hogy egy cleanup kõ rá...
5. miért nem SubD-ba rakod át hogy ellenõrizd jó e aztán undo és megy tovább a munka polyban... Én így szoktam... Ha smootholom kiakad a gép a kevés memóriától 😊

Youth

Boba
nah mostmeg nekem a smooth proxy nemmegy a tárgyon. egy cilinderen azonos jelenetben simán megy minden, de a kocsin nem... ehh. 5let? nincs túlsok kedvem állandóan smooth-Undo -val szarakodni...

Boba
Függ a sorrendtõl a végeredmény.
Leírása a birail-nek meg jár a mayához. nézd me ga documentation-t. jobban én nemtudom leírni.

Penatesz
Ez a Gnomon NURBS modeling bejon,ugyan nem tetszik az auto amit csinal,de egy csomo olyan fogast tanit,amit idaig nem tudtam. Ugyhogy kossz az otletet.
Egy kerdes: a birail-nel mitol fugg,hogy 1,2 vagy 3-asat hasznalom?Fontos a curve-ok sorrendje mikor hasznalom?(Itt most a modellezesnel baromira szepen mukodik,meg minden,de egy kicsit szeretnek jobban moge latni :-)

Penatesz

youth
Így kell felfogni!!!!

Youth

Boba
Értem😊 Bár én próbálkozom azért egyben megcsinálni... tudom, hogy úgy nehezebb, épp ezért csinálom úgy. Valszleg nemlesz valami túl fényes, de talán a következõ már jobb lesz😊

youth
Hmm... a kocsiról: kezdetben én is 1-be akartam megcsinálni és mit mondjak szar lett... aztán jött a Trabi ami nurbsbõl lett teremtve 😊
Talán ebbõl jött hogy külön kéne megcsinálni a részleteit vagy ha nem is külön kezdem de aztán szétválasztom... szal érted... 😊)

Youth

Boba
Itt az ideje egy reinstallnak😊 Én nyaranta és telente szoktam ujrarakni az Xp-t... akkor úgyis rászoktam álltalában érni😊

Amúgy itt van a kocsi kb 4-4,5 órai laza munka után... nem az igazi, most kezdek neki a lekeményítésnek a lámpáknál és az ablakoknál, majd megcsinálom a kerekeit és az egyéb kiegészítõket.
Render-Tar.hu-n.

youth
Már vagy 1 éves az XP azóta tövvszázmilló progi fordult meg rajta, törlõdött, stb... 😊)

Youth

Boba
Milyen régi a win? Talán egy reinstall segíthet. Én mindíg megfogadom, hogy nemrakok fel rá milliónyi cuccot, de úgysme fogadom meg😊 Most fentvan kb 20 játék, 20 film, és vagy 50-60 cd meg sok progi. Kapásból 6 kottázó progi😊

youth
Nekem meg nemtom miért van hogy egyszercsak nem mûködik a Z mint visszavonás, stb... ekkor tényleg restart kell 😊

Youth

Boba
Ha én mondjuk 5 óránál többet használom a mayát akkor kezd meghülyülni, mintha kifogyna a memóriából. Pl nemtudok minimalizálni ablakokat, ablakokat váltani meg ilyenek... ilyenkor egy Maya restart és kész.

Memória kifogyás nemlehet1,5 gigából nemszoktam még 1eset sem kihasználni meló alatt...

youth
Sziasztok!

Nekem meg néháby billentyû jól mûködik néhány nem... nem értem, pl Hypershadert meg Outlinert nem tudom megnyitni...

Youth

Boba
Miért pont w2k-t választottál? Az Xp nemsokkal lasabb (Maya alatt még gyorsabb is) de jobban támogatott...

ok kosyike le kell toltenem a service 4 est es ott lehet a teruleti settingset beallitani......