Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legujabb detonatort rakd fel nvidi a hoz!
az talan...
az talan...
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Dagon én 8 megás s3 savage4 el is maya ztam...csak nem rendereltem😊
a VGA integrált de már az elején röfögnie kellett volna ha karcsunak találja a gépet,nem?Annyit teszek hogy egy ismerös gépén kiprobálom,.Kérdezem,hogy mi az a minimum vga ami már kompatibilis a maya-val?nem akarok most feleslegesen beruházni!köszi
"Win 2000/SP4 a renszer.a maya unlim. idáig ok volt."
Azt irtad müködött,ha védelem lenne akkor soha nem müködött volna.Ha jol sejtem Nvidia TNT-d van.Egyébként szerintem probálj meg drivert cserélni mert azzal lehet a gond.Ha ez a baj akkor hiába rakod ujra a rendszert föleg ha ugyanazt a drivert rakod vissza.Más ötletem nincsen.
Azt irtad müködött,ha védelem lenne akkor soha nem müködött volna.Ha jol sejtem Nvidia TNT-d van.Egyébként szerintem probálj meg drivert cserélni mert azzal lehet a gond.Ha ez a baj akkor hiába rakod ujra a rendszert föleg ha ugyanazt a drivert rakod vissza.Más ötletem nincsen.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Mostmár eljutottam abba a paradox helyzetbe hogy már nem is kell semmit sem kreálnom a progiban,semmit se kijelölni,csak ugy rákattintok a rétegszerk-re és finis!Bitztos hogy ez nem egyfajta védelem a szoftveren?Mert ez a müvelet nem hinném hogy radeon 100.000-rest kivánna vagy egy Atomerõmüvet?
csak másodszorra...ugyanavval az eredménnyel...........ahogy a layert elmenteném /még szint sem választok!/csak átnevezem,és GAME OVER....tök steril xp-n
felteszem ujra a rendszert......
Milyen VGA kari? Milyen alaplap és milyen drivert raktál hozzá? Winreinstall során mi volt az install sorrend?
Sp1>chipset driver>Dx>Vga driver majd ezek után minden szar...
Nyiss egy új projectet, és azalatt csináld meg azt amitõl fagy a gép. Hátha ott nem fagy. Volt már olyan, hogy elszaródott egy fileom.
Sp1>chipset driver>Dx>Vga driver majd ezek után minden szar...
Nyiss egy új projectet, és azalatt csináld meg azt amitõl fagy a gép. Hátha ott nem fagy. Volt már olyan, hogy elszaródott egy fileom.
P3 Pentium 733/32 MB vga/256 ram/Intel chipset driver,Ace codecs/Daemon tools/MCaffe/...amikor az elöbb örültem akkor csak a layer ablakot nyitottam es ok oltam le.de most "élö"project alatt van gáz
Dagon tedd ujra maya t és semmit ne telepits fel akkor hozzá...vagy nemtom😊)
mindenesetre a licencelés is sokszor megoldja a hülyeségeket...
mindenesetre a licencelés is sokszor megoldja a hülyeségeket...
Üzenet mindenkinek!A 4.5 PLE is ugyanott fagy!Na ez mi a .....lehet?
most jön a PLE! Ha annál is gáz van akkor ÉN vagyok GÁZ vagy a vasam.
fel mertem tenni 1-2 progit arra a rendszerre is amit külön a maya-nak szenteltem és......ulra ugyanott fexik meg...Õrület!Lehet ez VGA gond?Mert a szinválasztásnál fagy be!24 bitesre tettem a felbontást,800x600 ban.teljes hardvergyorsitással....vagy tényleg nem tûr meg más progit maga mellett?nem tudom!
Youth, azért mozgott a kivágás mert a vágást folyamatosan számolja a Maya. Tehát ha kiválasztod a vágottat, akkor azt nem látod, hogy mozgatod csak azt látod, hogy a lyuk mozog. Erre lehet talán megoldás az attach vagy delete history.
Dagon, Xp-vel szerintem jól jártál, Maya alatt pl nekem gyorsabb.
Dagon, Xp-vel szerintem jól jártál, Maya alatt pl nekem gyorsabb.
nálam (17") pont az EditNurbs fül alatt van a "Select by object type: Surfaces" gomb szval esélyes h te is azt nyomtad meg úgy meg nehéz kijelölni :F
x
namost megint jó... új jelenetet csináltam és most megy.. mi lehetett? van olyan opció hogy letiltja a nurbs kijelölését?
Youth
köszi a választ!XP+sp1 és idáig nem blokkolt le a korábban emlitett dolognál.....habár ez itt a saját gondom ,de ha más is jár majd igy lehet hogy ez az info segithet neki is.....THANX!!!
Meg annyit,hogy az Intersect Surface-nel fontos,hogy milyen sorrendbe jelolod ki a feluleteket,mert amelyiket elosszor kijelolod,abba a feluletbe fogja huzni a csikot.Persze elotte az options box-ban allitsd at first surface-re.A trim tool-nal meg tokmindegy,hogy melyikre klikkelsz,ugyanis az options box-ban azt is kivalaszthatod,hogy amelyiket kijelolod eltunjon vagy az maradjon meg. Boccs a szorszalhasogatasert,csak emlekszem,hogy en sokat szivtam vele :-)
Penatesz
Na trimelte de nem akaródzik eltûnni az a bizonyos rész... vagyis ha mozgatom a cilindert, mozog a lyuk is... hogy lehet véglegesíteni a formát vagy hogy mondjam? 😊
Youth
Nekem is eltûnik amikor kiadom a parancsot, ill csak akkor látni valamennyire amikor forgatom a nézetet (biztos videok probléma). Lényeg az hogy arra a részre kell kattintani amit meg akarsz hagyni, utána enter.
x
De a maya tutorjában az van hogy egy planet egy cilinderrel trimmeli vagy fordítva... de nekem nem reagál amikor ki akarnám jelölni... 😞
Youth
Nemtudom mayával van-e gond, de Studio maxnál pl kifejezetten ellenzik az Sp4-et. Próbáld meg a WinXp-t vagy csak a 2000et Sp3-al. Egy 5let, hátha...
Üdv srácok, volt egy hetes bulitúra, azért maradtam ki. Sajnos a túrán elbasztam a linuxomat, de nem vészes a helyzet, csak nem tom, hogy kell megcsinálni, úgyhogy egy picit elhúzódik a cloth tutorial gyártás😊 addig is mindenki alkosson és folyamatosan mutogassatok wipet, mert úgy fejlõdik az ember, ha van kritika!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Írd be ezt a script editorba:
undo;
undo;
undo;
undo;
És akkor meg van oldva...
Írd lécci a scriptet le. A forráskódot vagy hogyan mondják...
undo;
undo;
undo;
undo;
És akkor meg van oldva...
Írd lécci a scriptet le. A forráskódot vagy hogyan mondják...
Youth
Hi. Imádom ezt a MEL-t.
A lenti arcnál percenként át kell raknom a poly-t Subdiv-be...
Tehát írtam egy egyszerû scriptet, hogy megkönnyítsem a dolgom...ez látható a jobb alsó sarokban.
Egy gondom van vele: Hogyan oldható meg, hogy egy gomb lenyomására több parancsot hajtson végre???
Aki tud segítsen, mert mindig végig kell nyomnom 4 gombot, majd az undo-t 4-szer, és jó volna "automatizálni".

A lenti arcnál percenként át kell raknom a poly-t Subdiv-be...
Tehát írtam egy egyszerû scriptet, hogy megkönnyítsem a dolgom...ez látható a jobb alsó sarokban.
Egy gondom van vele: Hogyan oldható meg, hogy egy gomb lenyomására több parancsot hajtson végre???
Aki tud segítsen, mert mindig végig kell nyomnom 4 gombot, majd az undo-t 4-szer, és jó volna "automatizálni".

Oryon
Csak annyi,hogy nem mental ray-el csinaltam.
Amugy szerintem ha akarsz moderalni,akkor az elmult 4-5 hozzaszolast kiszedheted.(Felhatalmazlak ertekes gondolataim torlesere :-)
Amugy szerintem ha akarsz moderalni,akkor az elmult 4-5 hozzaszolast kiszedheted.(Felhatalmazlak ertekes gondolataim torlesere :-)
Penatesz
Render Globals-ban beallitottam amit ugy ereztem es utana lerendereltem.Az hogy ez MR volt e azt nem tudom,mert nem vagyok tisztaban az MR fogalmaval. :-(
Penatesz
Talaltam egy igenyes uveg shadert a neten es gondoltam,hogy kontarkodom vele egy keveset.
http://penatesz.uw.hu/kortyviz.jpg
Penatesz
Megnyitod a Render Globals-t és a fõoldalon ott lesz a Z-Depth vagy Depth channel néven... be kell csak pipálni... Ott ahol állítod hogy milyen kiterjesztésû legyen a kép és a kép felbontás aközött félúton... 😊))
Youth
Na igen ezt én is próbáltam, de többen is mondták hogy nemigazán mûködik ez mayaban olyan jól, render passal csináld meg... lehet hogy nem MR-el kéne, nemtudom hogy mûködik együtt a Batch renderrel... naszóval kimenti .IFF-be és kész...
Youth
Z depth-et hogyan lehet mentalray-el rendereltetni? Azzal szeretném inkább megcsinálni egy jelenetbe a DOF-t...
http://www.zoorender.com/
Ezt mindenkinek!
a galerry szakaszban...
Ezt mindenkinek!
a galerry szakaszban...
Kinek kell mind a 72 tutor?
2 õt kivéve...😊)))))))
2 õt kivéve...😊)))))))