Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden kep itt talalhato:
http://penatesz.uw.hu/Csonak.htm
Penatesz
Penatesz
De én minek válaszoljak egy olyanra ami Oryonnak van címezve? szóval csak kérdezz!!! Aztán ha tényleg nincs itt senki majd másnap... 😊
Üdv a bandában!
Youth
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
bazze ez tiszta szar ugyanazt küldi el
NAh ez az 😊))
az elõzõ is csak én erre gondoltam!
Oryon ez lesz a jó😊)
bocs
A final fantasyban ha minden igaz polyval modellezte a gyerek... persze van amit polyval modelleznek, de a komolyabb filmeknél gyurmából megcsinálják és azt digitalizálják be a kapott felület NURBs lesz... Na mindegy... Hagyjuk...
Jók a képek meg a rag doll-ról meg jó lenne egy kis videó...
Bye!
Youth
Nurbs: Hogyan lehet tükrözni egy CV vagy EP Curve-t -1-szeres Scale ill. forgatás nélkül vagy hogyan lehet normált váltani a görbéken???
A Final Fantasy filmben lévõ arcok és felületek Nurbs v. ultra-smooth-olt Sub-div???
Youth belinkelt arc mimikája Nurbs-volt, nem?
Bár ahogyan Boba írta, hogy minden nagyobb cég Sub-div-et használ (már amelyik nem nurbs-öt 😊 lehet inkább abból építek karaktert.
Kezdem érteni a felbontásfüggetlenségnek az elõnyeit.
Bár egy kissé fake a dolog, mert úgyanaz mintha nagyon részletes polygon-nal dolgoznék, csak a Nurbs-sel akár milyen kis részletességgel dolgozhatok -kímélem e világban eltöltött idõmet- ha beállítok neki egy magas render tessalationt akkor a renderen rendkívül polygongazdag lesz, nem?
Két Nurbs modellezési kép: egy kerékgumi és egy izé...,ööö..., csukló : )
Készítettem egy RAG DOLL (rongy baba) szimulációt:
Milyen ha egy rongybabát eltalál egy 1000Kg-os függõ henger...nem vagyok gonosz mi : )
A karakter stúdiót hiányolom a mayából, valaki tud segíteni???
Végezetül a maya help alapján készítettem egy kis mel-t.
http://www.freeweb.hu/oryon/Myxyz.mel
Csak annyit csinál, hogy létrehoz egy külön ablakot XYZ Translate szabályzóval.
A szépséghibája: CSAK pSphere1 nevü tárggyal müxik : )
Innen már nem nehéz megcsinálni az XYZ Scale-t és a Rotate-t és máris van egy az egyszerûbb feladatokhoz egy csökkentett Channel Box-od : )
Ha mégis kipróbálod, akkor másold a Dokumentumok/maya/script mappába (ha ott van a maya...)
A mayában pedig ha elkészítetted a Poly gömbödet, akkor a Command Line-ba írd be: Myxyz
Youth: a tûzlabda kisérletezés 4-5 egérkattintás volt és alapbeállítás 😊 Ha kell leírom...
Oryon
jo lett(a gomb)😛
maj ujra csinálom mert eza szar hálo mindenütt gyûrõdik

Youth ha boolean ozok eltünteti frankon a hangfalam..törli😊)
Youth
Youth
www.3d-palace.com
ha valaki még nem ismeri

Loftolni én akkor szoktam, ha kettõ azonos görbe közt kell felületet kihúzni. Ha kettõ különbözõ akkor inkább birail-t alkalmazok. Maya leírásában van példa mind a 3 fajta rail leírására, nézd meg õket!
Penatesz
Ez ni:Star Wars Episode 1-bõl a Gungan vízalatti hajó, a Bongo motorja.
Jelenleg itt tartok, hasonló formát szeretnék csinálni mint amilyen az életbeli BlackBird. Tehát kettõ ilyen hajtómû, közte meg egy elnyújtott, lekerekített ék alakú fõtest.
Penatesz
Megjöttem színházból😛
Peetmaya:az igazság az hogy ha tudnám már nyaggathatnátok a képemmel csak h nemtudtam feltenni😞nincs oldalam..😞
másrészt drága youth barátunk aszonta hogy csináljam ujból😊)
Szoval gnomon videok nézése után talán felteszem...addig minek rontsam "imidzsem"😛P
Fa textúrák...
Yogshot: Miért van??? Hmm... egyszerûbb ha regisztrálsz egy ingyenes tárhelyet...
Youth
Penatesz
Youth de!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Most komolyan... a faszé tépem a szám?! Mit gondolsz, beírnám, hogy nem MEL-el készült mondjuk az UI ha nem így lenne? Tudod mit? Hadd idézzek kicsit a MAYA LEÍRÁSÁBÓL: MEL is a scripting language at the heart of Maya. Maya's user interface is created using MEL,
2:Create procedures and scripts for custom modeling, animation, dynamics, and rendering tasks.
3: Tömegszimulációt ugyanúgy írták, mint a játékok AI-ját, csak több variánsal, és elõre lemodellezett variánsokkal. Star Wars Ep1-nél is használták már ilyen rendszert a robotoknál. Ott sem animáltak le sokat, csak az animációs fázisokat csinálták meg, majd egy program.
4: Senki nem mondja, hogy a Maya isten. De vannak elõnyei, más programnak is vannak elõnyei. Valakinek erre, valakinek más program áll kézre.
aztarohadt élet!😊
Kicsit olyan játék hatása van ennek a mayhemnek, de pl gyûrûk ura??? jesszus isten, hogy a picsába csinálták meg?😊)
na!😊
A mayat C++ban írták, mielõtt még valaki azt hiszi, hogy az egész MEL-bõl van. Tévedés. A Plugin rendszer és az animálhatóság van MELben megírva, de a UI, a Render valamint minden egyes plugin C-ben lett megírva, ezeket script nyelvben lehetetlen lenne ilyen hatásfokúra megírni (sebesség) ezeken a gépeken. A MEL továbbá azért olyan szeretett script nyelv, mert marhára hasonlít a C-re, egyszerû a programozás benne, és ha valamit nem tudsz megcsinálni MEL-ben, akkor csinálsz egy plugint C-ben, ahhoz írsz egy apró MEL scriptet és kész. Nem csak a MEL az erõssége a mayanak, hanem ezzel egyetemben a programozhatósága, bõvíthetõsége. Ezért szeretik sok helyen a rendermant és mental ray-t, mert ott is programozhatók a shaderek. Na mind1, ezekhez a dolgokhoz mi még kevesek vagyunk😊
Mayhem-el kapcsolatban... Blender-el is lehet nagyon jó képet csinálni, csak vért izzadsz olyan dolgokkal, amit mayában vagy max-ban alapból meglehet csinálni.
Jézusom😊))löl
az szép lesz😊
de ok akkor megnézem azokat gnomonokat aztan lesz ami lesz...😛
Köszi youth
Persze van pár hiba a freeweb-nel de mivel nincs én már vagy 5 magyar 3 külföldit kipróbáltam és eddig ez jött be de akkor kutakodok tovább... köszi a linket!
Lekonel: Kiszedni??? hááát az húzós lenne én inkább újramodellezném ezzel is gyakorolva azt....
Youth
tehát akkor low polyit hogy lehet visszahozni?
mostmár télleg meg kell néznem gnomon videokat😊
hehe.
Kösz youth akkor pls muti meg h hol szedjem ki spliteket.ill.vonalakat..?!😛P
http://boba.fw.hu/kep.jpg
hanem:
http://www.freeweb.hu/boba/kep.jpg
Ennyi az egyetlen hátránya több nincs...
Youth
Youth, a freewebre hány megányi képet lehet felrakni? Beszólnak amiatt, mert nincs a képekhez oldal rendelve? Nekem tar.hu-n szóltak amiatt, hogy képeket pakoltam fel, de hozzájuk oldalt nem.
A bal oldali egy sima kocka, a középsõ próbálja utánozni a hangfaladat de még így is kevés vonalat tettem bele 😊) a jobb oldali pedig aszép, a jó 😊))
Szóval, ne pakold polykal feleslegesen a tárgyadat ugyanis késõbb nagy gondot fog okozni ezeknek a rendezése... Itt a hangfal pl és rájössz hogy szeretnél még bele egy másik vonalat vágni, most akkor 100-200 élt kéne átvágnos majd esetlegesen rendezned hogy szép íve legyen... de nem csak ez a baj vele, hanem az hogy ha kerekítenéd akkor mégtöbb poly kerül a jelenetbe mégjobban leterheli a gépet...
A lényeg:
Egyszerûségre kell törekedni! És csak ott chamfereld mondjuk az élt ahol kell mert a simítás után ott éles felületnek kell lennie, a tönni élt haggyad. Nekem nagyon sûrû a modelled! Én úgy szoktam tanulni hogy megkérem azokat akik jót csináltak hogy mutassák meg a kép wire-jét és akkor tudni fogom mennyire kell kidolgozni hogy jó legyen...
Bye!
Youth