32214
Maya
-
Jaja, sajna ezért használok még mindig 5-öst??? :P
A Byron PolyTool és a régi MR miatt :)))))
Amiket írtál az a Byron PolyTool plugin részei:
1. kérdésre: Edge Loop
2. és 3. kérdésre: Solid Chamfer
Az Edge Loop és a Solid Chamfer egymást kiegészítve "veszélyes fegyver", mert modellezésnél rengeteg időt spórolnak meg, csak tudni kell bánni velük!
Szvsz, és ha nem írtam el semmit, próbáld ki a ByronPolyTool-t és gondolkozz el, hogy melyik maya verziót használod tovább :)))) -
>A Zbrush es a BodyPaint kulonallo progik,a mayahoz semmi kozuk.
shit...
>...Ezek viszont 6-os Maya alatt nem futnak...
SHIT! -
A Zbrush es a BodyPaint kulonallo progik,a mayahoz semmi kozuk.
Az amit a videoban lattal,az valoban letezik.Ha jol emlekszem akkor vagy a ByronsPolyTools-ban votl benne vagy pedig a MJPolyTools-ban volt benne,hogy egy edge kijelolese utan kijelolte neked a teljes lancot.Ezek viszont 6-os Maya alatt nem futnak,csak 5-os alatt sajan.(Legalabbis nekem) -
Ez a Zbrush, meg BodyPaint dolgok, ezek önálló programok, vagy csak pluginek?
Egy-két gyakorlati kérdés:
-Valamelyik videóban mintha láttam volna olyat, hogy a fószer kijelölt egy edge-et, aztán nyomott valami gonbot, amitől kijelölődött a következő edge, ami az eredeti folytatása volt. Jól emlékszem, és van valami ilyen hotkey, vagy elnéztem valamit?
-Másik kérdés: egész pontosan mi az a chamfer, és hol találom Mayában?
-Harmadik kérdés (ami valszeg ugyanaz, mint a második...): hogy tudok olyat csinálni, hogy egy sor edge-et kijelölök, és azt duplikálom/felosztom vagy nemistudom hogy mondhatnám helyesen, hogy mellette még egy sor edge jöjjön létre, az eredeti és másolat vertexei között újabb edge-ekkel. Mintha az eredeti mellett a split poly-val végigvágtam volna a face-eket. -
SteOne, küldjed a helikoptert is, meg a tankot! -
steone #9047 Deko, én bedobhatom a Yodám ha kell.
Hova küldjem? -
Nekem lejárt :(
És valszeg neked is lefog kb. 1 hónap múlva! :( -
Én komolyan sajnáltam a maya irc-t, de a netem miatt nem tudtam tenni semmit!
Erre pedig még nem tudtam eldönteni mit rakjak be, de még ma elküldöm!!!! -
mindegy, közbe' föltoltam a Turtle-t... -
Azt mi is pont annyira tudjuk mint te
-
Dekonak teljesen igaza van. Hamarosan elkészül a körlevél, erről értesülni fogtok e-mailben, és akkor viszont nagyon keményen be fog indulni az oldalgyártás remélem!!!
Én most a telóm shaderelésével bajlódom, hogy legyen kép, amit fel lehet tenni a oldalra jól...:))
Na mindenkinek hajrá mostmár, mert deko egyedül nem csinál semmit, csakis közösen! -
astrantia ez mind szép és jó, de Boba állítása szerint ez csak a maya 5.0-val és intel rendszerrel működik...
maya 6-hoz még nincs artist tools... -
Remélem nem megint csak kezdeti lelkesedés volt, úgy mint a maya irc-nél, mert akkor csúnyán megharagszom. komolyan. -
senki nem küldött nekem képet a munkáiból, amit a maya sitera betehetnék.:( most akkor mi van? senki sem segít a saját alkotásával? lassan indulni kéne. -
astrantia #9038 a server name azt hiszem a számítógéped neve kell hogy legyen, a .dat fileban arra kell a potyek-et kicserélni -
Embörök a Renderman-t hogy kell felrakni? -
kb. 2 perces beállítás volt, hagytam minden anyagot az eredetiben, bekapcsoltam az edge-et és az árnyékot majd nyomtam egy rendert:)
Fura, hogy nem látom menetközben a számolást, csak a végeredményt.:D
Nekem nem volt gond, hogy nem csak lambert material volt, nem szedtem le más beállítást sem mint glow, textúra és hasonlók.
Abszolút figyelmenkívül hagyta a vektor renderer.
Kösz a linket, majd lekapom. -
steone #9034 http://hitchhikermovie.free.fr/trailer_hitchhikers.avi
Itt van, ha még van, de mondom semmi nincs benne a filmből olyan, mint a Terminator 3 első trailere mikor egy T betűvé folyt össze egy folyékonyfém csepp.
Viszont a hivatalos oldalon lehet látni Marvin jelmez próbáját, az a fickó lesz Marvin, aki R2D2-be is gyakran bele bújt.
A híd jó lett amúgy bár én 1színűben hagytam volna a kitöltést.De amúgy fajin. :)
-
Steone, ez csúcs... kipróbáltam a romos hidamon.
Asszem lenyűgöz ez a vektoros kimenet.
A trailert nem láttam. link? kössz előre is. -
Hmm... laza. Én meg itt szívok ezzel a vacakkal. :( De ne offoljunk. -
Aldaryn: Most kezdtem el tanulgatni az egyetemen a Fresnel tükör és üveg általános jellegzetességeit!!! :P
Valamint van egy szabad előadásom, ami a Videózást (kamerabeállítástól a profi felvételekig) taglalja... :)))
Talán megérte egyetemet váltani :))) -
Faintos lett! :) -
Eddig amit bejött: DeepPaint3D -
steone #9028 Semmi extra, egy világos kék lambert material.
A render maya vektor render, ott a fill-ezés 1színű legyen, az outline meg legyen benyomva és kész.
SWF-ben és annyi. :)
Komolyan nem több, második próbálkozásom lett a lent látható cucc.
A többszínű shadereket nem tudtam megetetni vele teljesen más lett mintha simán rendereltem volna.
Deko láttad már az galaxis utikalaúz kedvcsináló trailerét?
Semmi nincs benne ugyan, de hangulatos. -
Erről légyszíves írhatnál bővebben!
-
Szvsz a textúra alapjait, és felfeszítését, illeszkedéseit elég nehézkes csak PS-ből nyomonkövetni, kéynelemsebb ha melette használsz vmilyen 3D-s realtime ffestőt. Sokan játszák azt, hogy pl. bodypaintben megfestik nagyjából a textúrát, így egyszéges lesz, bump, specular, stb... mapokat könnyű összehangolni, ezután pedig ezeket a félkész mapokat dolgozzák ki véglegesen PS-ben. Persze, mindenki úgy nyomja, ahogy kedve tartja. -
Tanuld meg rendesen kezelni a Photoshopot,az minden gondodat megoldja.
Jut eszembe: a kesz modelrol wiret es smoothot kerek. -
BodyPaint mindenképp. ;) A Zbrush is nagyon jó 3D-s UV festegetésre, de valahogy kihaygták az "undo" funkciót pont a festés közben, amitől hosszú távon idegösszeroppanást lehet kapni. BodyPaint... -
skacok, milyen 3d-s festő progit tudnátok nekem ajánlani, amiben normálisan lehet dolgozni? maya beépített paint effects picit lassúcska... meg nem is elégíti ki az igényeimet:) -
én inkább úgy kérdezem: KONKRÉTAN hogy csináltad? :) -
Lekonel itt az a lényeg, hogy egyenletekkel írja le a tárgyak körvonalát, kitöltési színeket használ, mint corel draw-ban, vektorgrafikára fordítja le a jelenetet (flash anim).
ha tudtad, hogy erről van szó, elnézést kérek az okoskodásért! -
steone #9020 vanni van, de ez egy sima kék lambert shader. -
Lekonel #9019 Na bazze:) Hogyan csináltad?:)
Nagyon jo lett:) de ilyen célra van cartoon shaderelés is ugye?:) -
steone #9018 Pop, Csajok, Vektor render!
Egy napja nyomtam először vektor rendert, de szerelmes vagyok bele! :)
Húzd össze az ablakot mert nagy lesz!
SpaceShipOne-Vektor
-
a camera beallitasainal:
outliner - a perps -en v. ha masik kamerat hasznalsz akkor azon ctrl-a -
KirkHammett #9016 Még egy kérdés.
Hogyan lehet megváltoztatni azt, hogy az élességi tartomány ne párhuzamos legyen a kamera síkjával? Remélem értitek, mire gondolok. -
jéézusom, nyúzzátok szeretncsétlen monitorokat:)) -
A 14"-osommal is ez volt, egy ütés és helyrejön :P -
a monitorom képe egyébként hetek óta spontán fordított hordó alakot vesz fel, és úgy összeszűkül, hogy kifolyik a szemem fél óra után... a szakemberek azt mondják, ez már a vég, úgyhogy most pár napig sztm nem leszek.
Penatesz: semmi baj. mindegy is, most úgysem lesz fényképező. monitor lesz. -
értem! sztm azért voltam láma, mert biztos voltam benne, hogy az I az illumination, de nem, image. most már képben vagyok. bocsánat.