Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Lekonel!
Ne úgy küldd a modellt hogy már smootholtad minimum egyszer hanem low-polyban küldd. Vagy ha esetleg te így dolgozol akkor át kell gondolni a modell alakját és 3x kevesebb polyból kijönni... Várom mit írsz aztán mondom akkor 😊

Youth

Boba
Massive honlapja.

Massive is the premium 3D animation system
for generating crowd related visual effects
for film and television. Revolutionary in its field, Massive is best known for its use in the epic battle sequences for The Lord Of The Rings film trilogy.

Boba
Lehet mást is csinálni bennük, csak nem érdemes, mert azokban átlagos. Viszont mások elmondása szerint a modellezés, és karakter animálás nagyon ott van a szeren. (Szintén Laa-Yosh mondta, egy konkurens fórumon.)

2: Peet, szerintem ess neki a #3135-ös írásodnak még1szer! Igenis tömegszimulációt alkalmaztak, Massive a program neve, és lényeket néhol igenis kézzel modelleztek. A Massive-rõl volt is valahol egy cikk vagy link a render.hu-n ahol mutogatták a lotr-os csata jeleneteket.

Peetmaya
Ezek a Mirai és Nendo programok tulképpen csak modellezésre, animálásra és textúrázásra vannak kitalálva? semmi mást nem tudsz velük csinálni?

Shake megvan linux alá, de nem tudom felrakni, licensz baja van😊)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
A mai modellezés, pl lotr-ban, már nem kézzel megy, hanem bedigizik, aztán mocap-al felveszik a mozgást, szerintem nem szaroztak tömegszimulációval, mert az nagyon gépigényes lett volna, inkább fogtak 20-30 embert, aztán egymásra uszították õket, az érzékelõk meg csak gyûjtötték az adatot. Ennek ellenére a MEL valóban elég nagy durvaság, amihez a maxnak még köze nincsen, de szerintem az animációs képességeit sem szabad alábecsülni a mayanak, karakteranimációban rengeteg plugin készült maxhoz, de még mindig nem közelítik meg a maya színvonalat.

Boba
Nagy kár, hogy nendo-hoz nincs már support... meglepõen gyorsan lehet vele modellezni, és egyszerû.

Boba
Ballrog-ot attól még nagyon szépen megcsinálták _MIRAIVAL_ pont.

És nem csak modellezésre jó, de másban ritka gyenge. És csak poly+subd van benne ill karakter animálás. Ezek az erõsségei.

Srácok amugya Lotr ban a modelleket egy 3d s szkenerrel vitték be..és csak aprosagokat és animációt csatolltak rá...nem modelleztek szinte semmit..csak élõben

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Bazz a Marai csak modellezésre jó?
Youth:megnézted?😊)
jah és a Shake az mi is?😛
sok kérdés mi?!😛P

Boba
Nah amit találtam az édes kevés... annyit tudtam meg, hogy Bay Raitt grafikusként dolgozott a Gyürük ura film készítésénél, Õ találta ki még régen a Box modeling-et, Mirai-t használ munkája során és(Eddíg ez Pcguru 2000/09 max rovatból való, Laa-Yosh irománya.)... most jön az amit nemtudok bizonyítani, valahol olvastam de a nyakam nem tenném rá. Felkeresték Bay bácsit és kérték dolgozzon nekik, erre Õ mondta oké, csak nincs progi amivel dolgozna. Így készült el a Mirai... Ez mint mondtam nem bizonyított, valahol olvastam de tûzbe nem tenném érte a kezem.

Boba
Mirai nincs, egy idõben egyik ismerõsömmel nagyon kajtattuk, neki meglett de átküldeni már nemtudtam. Felrakni azt hiszem már nemtudta😞 1.5-je volt.

Mirai homepage!

Boba
Ért.
Csak akkor legalább lehetett volna valakitõl érdeklõdni, hogy hogy megy a munka 3 moncsival. Én most kacérkodok a dologgal, mivel van 3 moncsi, csak kártya nincs hozzá. Jelenleg sajna egy Gf3-al dolgozom, 2 moncsival. Egy Parhelia mindenképp elõrelépés lenne mind minõségben, mind sebességben de sajnos a télleg jó kártyák nem tudnak 3 moncsit kezelni egyszerre. Gondolok itt a Radeon 9500 és efölötti szériára.

(Nah megyek megkeresem azt az újságot amiben a Mirai-ról meg Bay Raitt-rõl olvastam... bármit találok beírom ide, mert lehet tévedtem ezzel kapcsolatban.)

youth
Hehe dehogy is!!! Csak PS-ben összeraktam...

Youth

Boba
Youth, Matrox Parhelia-val dolgozol(3 shake ablak egymás mellett...) ?😊

Boba
Én úgy tudom, Mirai-t elõször a Lotr-ben használtak, Bay Rait azzal modellezett. (Hallottam egy mendemondát, hogy neki írták a programot, de ebben nemvagyok biztos. Még ma utána nézek...)
Hja és van már Mirai 1.5 is.
Modellezésre: Nendo-ban is készített már Martin Kroll meg Bay Rait olyan modellt, hogy a pofám lerakom. Hiába használok én mayát, õk Mirait/nendo-t, hozzájuk se szagolhatok😄

youth
Mirait eddig csak videókon láttam, úgy tudom hivatalosan még meg se jelent... Mindenesetre modellezés tényleg csak azon múlik ki miben szereti jobban és melyik ákk kézre...

Újabb 2 képet szeretnék megmutatni:
BMW kep01
BMW kep01
Valamint akit érdekel a kompozitálás:
Valahogy így festett a tree 3 napja a Shakeben, ez is már megváltozott 😊

Oryon: nekem nincs idõnm kísérletezgetésekre most pedig jó lene utánad csinálni ezt a tõzlabdát 😊 Hamar kiismered a progit! És ez jó!!

Bye!

Youth

oryon
Peetmaya:
Sajna rá kellett jönnöm, hogy az alap tûz a mayában az "szimpla" particles...tehát minek csináljam meg, ennél jobbat úgysem tudnék 😊

Mi a bajod az alap tûzzel? Sok minden állítható és szerintem hamar be lehet lõni...

Oryon

Penatesz
Egy ismerosom megkert,hogy csinaljak neki egy vilagitotornyot,de nem talalok olyat,amit szivesen megcsinalnek.Van valakinek valami kepe,vagy otlete,hogy
hol talalhatnek vilagitotornyot?

Penatesz

Boba
Szerintem is egy nagy aduász a mel.

A Massive, a tömegszimulációs cucc valóban elég durva😊 (Lotr-ban modellezéshez meg mintha Mirai-t használnának... persze lehet roszul tudom, de mintha valami ilyen derengene.)

youth
Persze kezd törni a max is a film felé, de még mindig a maya az ász ugyanis a mayanak van egy olyan lehetõsége, hogy ami nincs benne azt meg lehet írni... Maxban a scriptelés ha minden igaz nehézkes... Mondok erre is példát: a Lord Of The Rings-ben pl az orkokat vagy ki a picsát úgy kidolgozták, hogy amikor lehajolt akkor az izama, zsírjai úgy gyûrõdtek ahogy kellett és nem morphal meg ilyen kezdetleges dolgokkal csinálták... Ezt aztán ötvözték tömegszimulációval, de olyannal amirõl még nem hallottam 😊 Minden harcosnak saját morája volt, ügyessége, akarata... tehát gondoljátok el a harcot úgy hogy eleresztenek 2 tábort, 2db több százezres tábort, mindenkinek bõr, izom szimulációja van és eldöntik hogy ki merre megy kivel harcol és hogy... Ugyanis még mindig könnyebb ezt megírni mint key-ekkel leanimálni az egész harcot... Max e téren kicsit beton 😊

Youth

K.András: Kovács Levente és kolos mailt használok😊)))
nem talált😛

Boba
Szerintem filmekben is lehet használni már a maxot. A max nagy hátránya az volt, hogy fagyogatott a render, és nemvolt hozzá régen külsõ renderer ráadásul az alap render szar is... Most van brazil, Final, Vray, Mental... mi szem szájnak ingere! Subd is van, szóval a poly részletesség sem lehet hátrány. Max-ban is lehet nagyon jó animokat csinálni ld. Lost in Space, nekem az grafikailag marhára bejön! (Maga a stílus, a dizájn jó már nagyon.)

Peetmaya
Oryon érdekelne egy tutorial ezzel kapcsolatban, ha van hozzá kedved, a FG-s Causticsos jó volt!
Boba, ha jól tudom a Pixar teljes mértékben saját szoftvert használ a 3D környezet lemodellezésére, karakterek animálására, fények stb.
aztán ebbõl ugye export, majd a renderman ügyeskedik...
A DreamWorksrõl sem tudom mit használ, de a Square pl mayat használ, õk csinálták a Final Fantasyt, a sztorit ne nézzük, csak a minõséget... Akkor döntöttem el, hogy kipróbálom a mayat😊)
Oryon még 1.: maradj csak a maya mellett, 3ds-t nem véletlenül csak játékokhoz használják leginkább. Az igazi cg-hez maya van mindenütt, mert nagyon jók az animációs képességei, modellezésre meg azt használsz, amit akarsz, nem ez az erõssége!

K.András
Off:az a neved hogy Kovács Kolos???Volt egy ilyen nevü srác akit ismertem,nem biliárdoztál esetleg???

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Oryon itt a címem: [email protected]öszönöm!
Peetmaya, neked alap (maya) tüzet ajánlom és a hipershade-ben variálnod kell a graph megnyitásával... és ott a tul. meg van adva még a ...tom minek is..azt nézd meg!😊

oryon
Ja valami vélemény a képpel kapcsolatba!?

Oryon

Boba
Boba: Hát nem tudom, de gondolj bele miért használják a mayát a filmekhez? Talán mert a Nurbs-re épít? 😊

Nem merném lefogadni, hogy ez lenne a fõ indok. Pixar subd-t használ, mégis maya van. Dreamworks Subd-t használ (Shrek-nél azt használtak, azt tudom pontosan) és mayát... szóval...:/

Ennek ellenére nyitott a kérdés, megéri tanulgatni a nurbs-t, nem csak kocsi modellezésre hanem _minden_ feladatra? Használják filmekben?

oryon
Hi.
Múlt pénteken a Studio21 alapozón NAGYON DURVA programokat mutattak be.
Ha valakit érdekel írok rólunk.

Elbizonytalanítt a max 6 tulajdonságai, egyenlõre 2 tûz között vagyok!
Valaki térítsen vissza a helyes útra! 😊

Lekonel: Az szép idõ. Ha írsz e-mailcímet elküldöm a 2. tanulmány utolsó képét, ezt 10-15perc alatt ki kell számolnia. Vagy küld el azt a 1.2órásat nekem az [email protected] -ra és megnézem mi a hiba.

Youth: Igaz, de a FG raytracing metódussal elindul a kamerából és amint az elsõ felülethez ér itt elkezd számolni, hogy merre is keressen még pár pattogásra lévõ felületeket, ahonnan eléri a fényforrást...na most ez sok mellékszámolást igényel és mivel sok ray elvész meg kellene emelni a ray számát, ami mégtöbb számítást igényel...
Itt jön a képbe a GI. "Ez csak mellékszámításnak kell", mert az FG találati aránya növelhetõ a GI Photonmapjával...így gyorsíthatsz. És nem, az FG korántsem hasonlítható össze a GI-vel. Hasonló, de az elveik mások, és emiatt a hatásuk sem =.
A kettõ kiegészíti egymást, így e hibrid számolással gyorsabb és szebb eredményt érhetsz el mint ha csak FG-t, vagy csak Gi-t használtál volna.
Dióhélyban ennyi lenne. Másik fórumon nemrég segítettek ezt megérteni 😊 !
-Ha mégsem így lenne akkor nem sikerült nekik. 😊

Peetmaya: régen én is ezt hittem, de fordítva van az FG optimalizálására kellhet a Gi. 2 napomba tellett, de már kezdem érteni és nem is olyan lassú 😊
A tûzrõl tutort néztél a neten?
A beépített sem olyan ronda 😊
A particle-hez egy kicsit értek, nem biztos, hogy menni fog de megcsínálom neked. Ha még aktuális.

Boba: Hát nem tudom, de gondolj bele miért használják a mayát a filmekhez? Talán mert a Nurbs-re épít? 😊
Tényleg miért?

Bocsi ha kicsit hosszú tett volna.

Oryon

Boba
Egy kérdésem lenne... filmekben mennyire használatos a nurbs modellezés? Teszem azt ILM-nél használják-e, készült e modell nurbs-el? Vagy mindenhol már inkább a poly-t, subd-t nyomatják?

Peetmaya
Tudom, hogy hogy kéne, csak nem tudom megcsinálni.
particle vagy fluid effects, érted, csk nem tudom õket használni...

Penatesz
Bocs Peetmaya,de a konyv semmi tuzesetet nem targyal,legalabbis mikor legutoljara a kezemben volt,semmi ilyen reszlettel nem talalkoztam benne.Szerintem az egyetlen eselyed,ha az interneten szetnezel kicsit.Vagy ha itt nem hajalndo segiteni senki,megkerded a maxosokat,hogy naluk hogy megy az ilyen,hatha ad otletet :-(

Penatesz

Peetmaya
olvastam még régen egy tutorban, hogy a FG az nagyon szép hatással lehet optimalizálás esetén a GI-ra, de próbálgatásaimból azt szûrtem le, hogy marha sokáig rendereli...

Szal akkor nem tud nekem tûz ügyben senki segíteni?😞((( szomorú vagyok, maya 3d világa könyvben nincs ilyesmirõl szó?

youth
Oryon:
Bocsi hogy beleszólok de mintha a Final Gather és a Globall Illumination ugyan az lenne csak a GI sötétebb. Akkor meg minek lerenderelni mind a kettõt ha FG-bõl is megoldható?

Lekonel:
Mi kéne a poly modellezésben? Küldd el becsomagolva a modellt ide:
[email protected]
Megnézem mit tehetek...

Youth

Oryon...hát nemtom nekem 1,2 ora volt!
AMD 2500+ 512 ddr, gefi 4 ti 4200
agyam eldobom segitsetek...ja meg ebben is pls.
bazz hogyan kell feltölteni képet??😛PPPP

oryon
Hi.

Egy hétvégémbe került:

Egy teszt amit közbe csináltam:

Majd hülyét kaptam, mikor mindkettõt beállítottam külön, minden ok, aztán mindkettõt bekapcsolva csak úgy vakítottak a falak. Innen még eltartott egy ideig míg rájöttem, hogy a fényerõt 1-rõl 0,3-ig le kell szedni, sõt még a foton energiáját is 1000-rõl 400-ra, így kaptam az optimalizált képet!
Szörnyû függõségek!!! A Gi összefügg a fényerõvel és az fg-vel, az fg meg a fényerõvel, a shadows-al és a Gi-vel...és még mitudom én mivel.
VIGYÁZAT: a jelentetben lévû tárgyak mérete erõsen befolyásolja a GI energia, a fényerõsség és az FG rádiuszok értékeit!!! Ha nagyobbítod a Cornellbox-ot akkor ezek a "hatások" csökkennek. Tehát növelni kell!!!

Lekonel: A második tanulmány utolsó képe 15:29.35 (perc/mp...) alatt készült el (Duron 1000MHz, 384MBRam). Az elsõ nem lehetett ennél hosszabb! Minden beállítást pontosan beállítottál? Milyen hardvered van?

Youth: Utólag már én is hasonló beállításokra kényszerültem, kiv.:1024x1024. Köszi a leírást.

Peetmaya: igen, de nagyon lassú. Tényleg szép & fröcsköl is, de egy szobát nem tudok megtölteni vele.

Oryon

Peetmaya
Na, de hogy én is segítséget kérjek tõletek, valaki segítsen már nekem realisztikus tüzet készínetni mayaban, a beépített effekt az szar, PLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Peetmaya
Leonkel mi a probléma, mi nem sikerül? küldj képet is, és akkor tudunk csak segíteni, így nem tudjuk mi a gondod.
Youth, szerintem talán egy picit lehetne nagyobb a kocsi, egy nagyon picit, és a kocsi alatti árnyék az túlzó nagyon! Sokkal világosabb árnyékot vet, ha jobban megnézed, szinte semminek nincs árnyéka a képen, a kocsinak meg átláthatatlan fekete
tegyél be egy spotlampet ami nem vet árnyékot, valamint az autó groupjával nyomsz a lámpának egy brake light link-et
miért fekete?😊))))

Penatesz
Youth,ha nem a kocsi mogott allnal,hanem elotte es a szelvedo mogotti teruletet is megoldanad,akkor mar szinte el is hinnem :-)

Penatesz

egy hangfalat modellezek(szgépét..) és már csak csinosítani kéne...😞 de nem megy😊 pls help

Srácok ha ért valaki poli modellezéshez segétkezzen már nekem pls..

Youth te egy állat vagy!
hogyan a ***? árulj!😛P

youth
Pénból csináltam egy képet ahol a tulajdonos (azaz én 😊))) van a kocsival: Kép Elég gagyi lett... :/ de poénnak jó (remélem)! 😊))

Youth

youth
Köszi Flego! A háttér fénykép, de a környezet a helyszínen készlt fotókból állt össze szóval azt kéne tükrözni elvileg, vagyis a színházat, a mi színházunkat 😊)

Lekonel:
Benne lennék metálban de mondja el má valaki hogy lehetne szép metált csinálni!
Tutor????? Õõõõõ izzéééé... szóval... 😊)))

Youth

Jah és ebbõl lenne érdemes ám tutorialt csinálni!

HM...Kedves youth...eszémletlen jó lett váza😊
Besrosálás van...de adok egy tippet: kékes ezüst metál...az frankó probald ki majd

fle go
Youth: gratula, franko lett a bömös! Úgy nez ki eleget veszödtél vele, és jól kidolgoztad, más nézetböl is csináljál rendert.
Egy kérdés: Nekem ugy tünik a háttér az fénykép. Vagy modellezted? Csak azért gyanus nekem a dolog mert mintha az auto motorháztatején nem ugyan azok a dolgok tükrözödnének vissza mint ami egyébként a hátérben látható. De nagyon csalóka!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Nem találtam még el azt a színt de ha meglesz csinálok olyat is!

Youth

K.András
Szerintem ezt az autot ezüstmetálban kéne...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

gyraph
szivessen=szivesen 😄

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Ez engem is nagyon erdekelne, mert egyelore csak azok a videok vannak meg, amik ingyen letolthetoek es azok is nagyon tetszenek. Szivessen hozzajutnek az osszeshez. 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.