Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne úgy küldd a modellt hogy már smootholtad minimum egyszer hanem low-polyban küldd. Vagy ha esetleg te így dolgozol akkor át kell gondolni a modell alakját és 3x kevesebb polyból kijönni... Várom mit írsz aztán mondom akkor 😊
Youth
Massive is the premium 3D animation system
for generating crowd related visual effects
for film and television. Revolutionary in its field, Massive is best known for its use in the epic battle sequences for The Lord Of The Rings film trilogy.
2: Peet, szerintem ess neki a #3135-ös írásodnak még1szer! Igenis tömegszimulációt alkalmaztak, Massive a program neve, és lényeket néhol igenis kézzel modelleztek. A Massive-rõl volt is valahol egy cikk vagy link a render.hu-n ahol mutogatták a lotr-os csata jeleneteket.
Shake megvan linux alá, de nem tudom felrakni, licensz baja van😊)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
És nem csak modellezésre jó, de másban ritka gyenge. És csak poly+subd van benne ill karakter animálás. Ezek az erõsségei.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Youth:megnézted?😊)
jah és a Shake az mi is?😛
sok kérdés mi?!😛P
Mirai homepage!
Csak akkor legalább lehetett volna valakitõl érdeklõdni, hogy hogy megy a munka 3 moncsival. Én most kacérkodok a dologgal, mivel van 3 moncsi, csak kártya nincs hozzá. Jelenleg sajna egy Gf3-al dolgozom, 2 moncsival. Egy Parhelia mindenképp elõrelépés lenne mind minõségben, mind sebességben de sajnos a télleg jó kártyák nem tudnak 3 moncsit kezelni egyszerre. Gondolok itt a Radeon 9500 és efölötti szériára.
(Nah megyek megkeresem azt az újságot amiben a Mirai-ról meg Bay Raitt-rõl olvastam... bármit találok beírom ide, mert lehet tévedtem ezzel kapcsolatban.)
Hja és van már Mirai 1.5 is.
Modellezésre: Nendo-ban is készített már Martin Kroll meg Bay Rait olyan modellt, hogy a pofám lerakom. Hiába használok én mayát, õk Mirait/nendo-t, hozzájuk se szagolhatok😄
Újabb 2 képet szeretnék megmutatni:
BMW kep01
BMW kep01
Valamint akit érdekel a kompozitálás:
Valahogy így festett a tree 3 napja a Shakeben, ez is már megváltozott 😊
Oryon: nekem nincs idõnm kísérletezgetésekre most pedig jó lene utánad csinálni ezt a tõzlabdát 😊 Hamar kiismered a progit! És ez jó!!
Bye!
Youth
Sajna rá kellett jönnöm, hogy az alap tûz a mayában az "szimpla" particles...tehát minek csináljam meg, ennél jobbat úgysem tudnék 😊
Mi a bajod az alap tûzzel? Sok minden állítható és szerintem hamar be lehet lõni...

Oryon
hol talalhatnek vilagitotornyot?
Penatesz
A Massive, a tömegszimulációs cucc valóban elég durva😊 (Lotr-ban modellezéshez meg mintha Mirai-t használnának... persze lehet roszul tudom, de mintha valami ilyen derengene.)
Youth
nem talált😛
Boba, ha jól tudom a Pixar teljes mértékben saját szoftvert használ a 3D környezet lemodellezésére, karakterek animálására, fények stb.
aztán ebbõl ugye export, majd a renderman ügyeskedik...
A DreamWorksrõl sem tudom mit használ, de a Square pl mayat használ, õk csinálták a Final Fantasyt, a sztorit ne nézzük, csak a minõséget... Akkor döntöttem el, hogy kipróbálom a mayat😊)
Oryon még 1.: maradj csak a maya mellett, 3ds-t nem véletlenül csak játékokhoz használják leginkább. Az igazi cg-hez maya van mindenütt, mert nagyon jók az animációs képességei, modellezésre meg azt használsz, amit akarsz, nem ez az erõssége!
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Peetmaya, neked alap (maya) tüzet ajánlom és a hipershade-ben variálnod kell a graph megnyitásával... és ott a tul. meg van adva még a ...tom minek is..azt nézd meg!😊
Nem merném lefogadni, hogy ez lenne a fõ indok. Pixar subd-t használ, mégis maya van. Dreamworks Subd-t használ (Shrek-nél azt használtak, azt tudom pontosan) és mayát... szóval...:/
Ennek ellenére nyitott a kérdés, megéri tanulgatni a nurbs-t, nem csak kocsi modellezésre hanem _minden_ feladatra? Használják filmekben?
Múlt pénteken a Studio21 alapozón NAGYON DURVA programokat mutattak be.
Ha valakit érdekel írok rólunk.
Elbizonytalanítt a max 6 tulajdonságai, egyenlõre 2 tûz között vagyok!
Valaki térítsen vissza a helyes útra! 😊
Lekonel: Az szép idõ. Ha írsz e-mailcímet elküldöm a 2. tanulmány utolsó képét, ezt 10-15perc alatt ki kell számolnia. Vagy küld el azt a 1.2órásat nekem az [email protected] -ra és megnézem mi a hiba.
Youth: Igaz, de a FG raytracing metódussal elindul a kamerából és amint az elsõ felülethez ér itt elkezd számolni, hogy merre is keressen még pár pattogásra lévõ felületeket, ahonnan eléri a fényforrást...na most ez sok mellékszámolást igényel és mivel sok ray elvész meg kellene emelni a ray számát, ami mégtöbb számítást igényel...
Itt jön a képbe a GI. "Ez csak mellékszámításnak kell", mert az FG találati aránya növelhetõ a GI Photonmapjával...így gyorsíthatsz. És nem, az FG korántsem hasonlítható össze a GI-vel. Hasonló, de az elveik mások, és emiatt a hatásuk sem =.
A kettõ kiegészíti egymást, így e hibrid számolással gyorsabb és szebb eredményt érhetsz el mint ha csak FG-t, vagy csak Gi-t használtál volna.
Dióhélyban ennyi lenne. Másik fórumon nemrég segítettek ezt megérteni 😊 !
-Ha mégsem így lenne akkor nem sikerült nekik. 😊
Peetmaya: régen én is ezt hittem, de fordítva van az FG optimalizálására kellhet a Gi. 2 napomba tellett, de már kezdem érteni és nem is olyan lassú 😊
A tûzrõl tutort néztél a neten?
A beépített sem olyan ronda 😊
A particle-hez egy kicsit értek, nem biztos, hogy menni fog de megcsínálom neked. Ha még aktuális.
Boba: Hát nem tudom, de gondolj bele miért használják a mayát a filmekhez? Talán mert a Nurbs-re épít? 😊
Tényleg miért?
Bocsi ha kicsit hosszú tett volna.
Oryon
particle vagy fluid effects, érted, csk nem tudom õket használni...
Penatesz
Szal akkor nem tud nekem tûz ügyben senki segíteni?😞((( szomorú vagyok, maya 3d világa könyvben nincs ilyesmirõl szó?
Bocsi hogy beleszólok de mintha a Final Gather és a Globall Illumination ugyan az lenne csak a GI sötétebb. Akkor meg minek lerenderelni mind a kettõt ha FG-bõl is megoldható?
Lekonel:
Mi kéne a poly modellezésben? Küldd el becsomagolva a modellt ide:
[email protected]
Megnézem mit tehetek...
Youth
AMD 2500+ 512 ddr, gefi 4 ti 4200
agyam eldobom segitsetek...ja meg ebben is pls.
bazz hogyan kell feltölteni képet??😛PPPP
Egy hétvégémbe került:
Egy teszt amit közbe csináltam:
Majd hülyét kaptam, mikor mindkettõt beállítottam külön, minden ok, aztán mindkettõt bekapcsolva csak úgy vakítottak a falak. Innen még eltartott egy ideig míg rájöttem, hogy a fényerõt 1-rõl 0,3-ig le kell szedni, sõt még a foton energiáját is 1000-rõl 400-ra, így kaptam az optimalizált képet!
Szörnyû függõségek!!! A Gi összefügg a fényerõvel és az fg-vel, az fg meg a fényerõvel, a shadows-al és a Gi-vel...és még mitudom én mivel.
VIGYÁZAT: a jelentetben lévû tárgyak mérete erõsen befolyásolja a GI energia, a fényerõsség és az FG rádiuszok értékeit!!! Ha nagyobbítod a Cornellbox-ot akkor ezek a "hatások" csökkennek. Tehát növelni kell!!!
Lekonel: A második tanulmány utolsó képe 15:29.35 (perc/mp...) alatt készült el (Duron 1000MHz, 384MBRam). Az elsõ nem lehetett ennél hosszabb! Minden beállítást pontosan beállítottál? Milyen hardvered van?
Youth: Utólag már én is hasonló beállításokra kényszerültem, kiv.:1024x1024. Köszi a leírást.
Peetmaya: igen, de nagyon lassú. Tényleg szép & fröcsköl is, de egy szobát nem tudok megtölteni vele.
Oryon
Youth, szerintem talán egy picit lehetne nagyobb a kocsi, egy nagyon picit, és a kocsi alatti árnyék az túlzó nagyon! Sokkal világosabb árnyékot vet, ha jobban megnézed, szinte semminek nincs árnyéka a képen, a kocsinak meg átláthatatlan fekete
tegyél be egy spotlampet ami nem vet árnyékot, valamint az autó groupjával nyomsz a lámpának egy brake light link-et
miért fekete?😊))))
Penatesz
hogyan a ***? árulj!😛P
Youth
Lekonel:
Benne lennék metálban de mondja el má valaki hogy lehetne szép metált csinálni!
Tutor????? Õõõõõ izzéééé... szóval... 😊)))
Youth
Besrosálás van...de adok egy tippet: kékes ezüst metál...az frankó probald ki majd

Egy kérdés: Nekem ugy tünik a háttér az fénykép. Vagy modellezted? Csak azért gyanus nekem a dolog mert mintha az auto motorháztatején nem ugyan azok a dolgok tükrözödnének vissza mint ami egyébként a hátérben látható. De nagyon csalóka!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.