32214
Maya
-
Igen, olvassátok el Aldaryn írását a HDRI-ről -
NEM!!!! :)
Légyszi ne keverd már te is! :)))
A HDRI nem egy folyamat "CSAK" egy képformátum :))))))
Olvasd el Aldaryn íráasát, meg még egy párat és érteni fogod! -
Ha lesz valami Ward's CG University, akkor jelentkezünk, Peet??? :P -
Már leszedtem :P -
akkor lehet, hogy én sem tudom, mi az a hdri :) a dome-megoldás (textúra ráfeszítés, final gather bekapcsolása) az nem az? -
szeretnék ilyen szintre eljutni, amilyen szinten Ward van. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül:) -
Nyah elkészültem a telóm modellezésével, úgyhogy nemsokára jön a shaderelés, szép munka lesz. Utána már csak a kompozitálás lesz, de az már nem lesz olyan nagy feladat szerintem... -
De ez már korábban készen van, cgtalkon már pár hónapja talán choice awardos is lett, most mondjam azt hogy nem lepődtem meg? :) Nagyra tartom!
Phoenix: itt sehol nincs hdri. Szerintem csak úgy mondta, hogy amúgy azt tanulgatja Mookid.
Aldaryn írása a hdri-ről: itt -
Youth ez nem egy korabbi munkaja Wardnak?Mert ha nem,akkor lattam mar ehhez igen nagy mertekben hasonlot.
Deko: a kateter mar nekem is eszembe jutott,csak az a gond,hogy tul hosszu csovet kellene vennem,hogy elerjen az iroasztalomtol a wc-ig,es mindenki felborulna benne.
ezzel kellett volna kezdenem...
nos megegyszer vegigolvastam az elozo hozzaszolasomat es tenyleg felreertheto voltam,ugyanis paran megkerestek,hogy esetleg megvennek a fenykepezogepemet.Tehat hogy pontositsak:a fenykepezogepemrol keszult blueprintet ajanlom csak fel (a gepet megtartom)barki szamara,aki nem rendelkezik sajat referenciaanyaggal,de szeretne digitalis fenykepezogepet alkotni.Az esetleges felreertesek miatt mindenkitol elnezest kerek megegyszer.
-
Télleg nagyon faja, de mostmár aztán végképp fogalmam nincs, hogy mi az a hdri ... -
Emberek! Egy kis ingyen reklám Wardnak :)
3dtotal.com-on megjelent "Texturing with 3D Total's Texture CD's" by Balazs Kiss című művet tekinthetik meg az arra látogatók. -
Nagyon klassz! Csak így tovább! -
Bocs de semmi időm nincs, suli óta mayat nem indítottam el. -
én sem értek. én most a hdri-t gyakorlom (kép1 és kép2), azt meg nem szabad, ugye? -
>Idő híján ajánlom a katétert, vagy a kacsát... ezzel is időt spórolsz:))))
Vagy vannak már remek felnőtt pelusok
>Vagy akárki mást emlegethetnék...
Nekem elég mentség az, hogy pont ahhoz a részhez nem értek abszolút, ami ide kéne? (Ha jól emlékszem be kellene világítani, és szépen lerenderelni egy jelenetet, ugye?) Én csak olyat tudnék csinálni, hogy "Csendélet és atomvillanás" -
Oryon azt mondtam nem mondok véleményt, ez nem azt jelenti, hogy szar lett, hanem azt, hogy nem mondok semmit!:) Nyugalom. Amúgy megfelel minden feltételnek, köszi, hogy elküldted. Többiek, vegyetek példát Oryonról!
Penat, nem tudtam, hogy ennyire nincs időd, de amúgy már régen volt szó róla, hogy így kéne a dolgot csinálni, hogy legyen valami határideje.
De pl, Youth, miért nem csinálod meg a smallcontestet? Vagy Mayer? Vagy akárki mást emlegethetnék, akik mostanában elég passzívak, pedig toljátok a mayat jól... -
off: Hóhért akasztani remek, azt is fotózd le. :D
Idő híján ajánlom a katétert, vagy a kacsát... ezzel is időt spórolsz:)))) -
Peet ezt most hogy gondoltad?Akasztjark a hohert?Az a gondom,hogy olyan rohadtul el vagyok azva,hogy elvileg november kozepeig meg wc-re sem nagyon lenne idom menni.A mayat 2 hete kapcsoltam be utoljara es fene se tudja,hogy mikor lesz a kovetkezo alkalom.Viszont a fotok a gepemrol olyan atkozottul jol sikerultek,hogy agyalok azon,hogy felteszem esetleg valahova blueprint-nek.Ha erdekel valakit egy sony digit.fenykepezogep az szoljon.
-
Vagy esetleg tömöríteni kéne. -
Mert 1600x1200-ban renderelted... -
KirkHammett #8991 Mit gondoltok, miért van az, h ha .mov-ot renderelek akkor 9 másodperc 380Mb? -
A renderidőt nézted???
Sokkal kevesebb lett, mint a múltkor és valamivel még szebb is lett :) -
Annyira gáz lett???
Meg nézd meg kérlek, hogy minden feltételt teljesítettem e amit kiírtál!!!! -
megkaptam, véleményt majd később mondok!
Srácok hajrá small contest, küldjétek a képeket sokat jól, hogy 10000. hsznál ki tudjuk vele festeni szépen a fórumot! -
Peet: mail ment a SMALL CONTEST-ed javított verziójával!!!! -
:) Téma lezárva! :) -
>Phoenix007 (Godfater): Most ezt miért kellett????
Hát valami azt sugallta, hogy Kirk Hammett nagy Metallica fan lehet, é gondoltam, jó ha tudja, hova keveredett
>Ki leszel tagadva a "családból" ha tovább folytatod! :D
Fiam! A Keresztapát akarod kitagadni? Ezért kapsz egy levágott lófejet:
(Igen, ez lófej, ha mondom!)
>Amúgy az Oryon általam kreált nick és igen, az Orion-ból!!!!
A Metallica-nak is van Orion című száma, ha ez az előző hsz-emből nem lett volna világos...
>Csak, hogy legyen valami különbség az átlagtól :PPPPP
Hmmm ... nem is rossz ötlet! A Phoenix is mindenhol foglalt, talán megpróbálkozhatnék a PhoenYx-el...
-
steone #8984 Na ennek a vektor rendernek majd utánna járok.
Eszembe juthatott volna, hogy az is van.
Azt nem bánnám, ha kis méretű lenne, a kész swf ,mert az lenne a lényeg, na majd kitalálom.
De köszi Godfather, egyszer majd kérhetsz valamit ezért. -
Phoenix007 (Godfater): Most ezt miért kellett????
A végén még elüldözöl itt mindenkit ezzel...!!! :))))))
Ki leszel tagadva a "családból" ha tovább folytatod! :D
Amúgy az Oryon általam kreált nick és igen, az Orion-ból!!!!
Csak, hogy legyen valami különbség az átlagtól :PPPPP -
Deko: Itt az ideje, hogy lemodellezd végre a kocsidat!!!!! :))))) -
Hát létezik Maya Vector Renderer, meg ahogy láttam, még tisztességesen is működik. Sőt, nekem gyanús, hogy alapból benne is van ... nézz utána a plugin-managerben. Azt tudom, hogy a MAX-os verzió, amivel próbálkoztunk, olyan gusztustalanul kinéző, és olyan nagy méretű swf-et csinált, hogy ugyanaz mov-ban kisebb volt, és persze sokkal szebb is. Mondjuk ha "ratyis bannert" akarsz csinálni, akkor sztem nyugodtam bele lehet tenni egy aranyos kis mov-ot. -
steone #8980 Egy kérdés!
Mayához van valami plug-in amivel az animációt flash-ben lehet elmenteni, exportálni.
Szal amit kirenderlek az végül egy sima flash anim legyen minta a ratyis bannerek vagy, mint a Happy Tree Friends. -
A legjobb helyre jöttél Kirk, itt ugye elsősorban Mayások vannak (ki nem találtad volna, ugye?) és akad közöttünk egy-két Metallica fan is! Oryon például nagyon tehetségesen fordítja a Metallica számcímeket. Tőle tudhattuk meg például nemrégiben azt, hogy a "Nothing else matters" azt jelenti: Nincs több anyag! Jelenleg a következő projecteken dolgozik: Stone dead forever, Breadfan, Stone Cold Crazy és a Fade to black. A hab a tortán az "Orion" lesz... -
üdv KirkHammett, így konkrétan nem tudok, de azért van a net, hogy leküzdjük a távolságot és aki mayazik, az itt megtalálja a társaságát. Üdv körünkben! -
KirkHammett #8977 Na még eccer...
Tudtok olyan srácot (vagy lány), aki Miskolci, és érdekli a Maya? -
KirkHammett #8976 Helló! -
Na ez sem nekem való.:((( Semmi 5let, olyan kreatívtalan az egész:(
Na de ha mégis valami jó dolog beugrik, talán. de autót modellezni... ááááá. aztatat én nem szeressem:( -
Abba nincs semmi buli. Egy ilyen contestnél a nyeréshez nyerő lenne a témám, tehát, hogy fogom a mustangom és jól összetöröm :P
Már van elég ANYAG!!!! :)))))))))))))) -
>Jó, akkor nekiállok és megcsinálom a Mustangot, majd duplikálom egy párszor és karambóloztatom őket....
Nem kell tömegszerencsétlenséget csinálni 150 halottal, csak egy egyszerű forgalmi dugó ... érted?!?
Amúgy télleg ritka hülye téma ... a CGTalk-os MachineFlesh, na az igen! Ott voltak szép dolgok! De hogy forgalmi lekvár ... (a "Nincs több anyag" után szabadon
)
-
Tud valaki segíteni rendermanban?