32214
Maya
-
pontosan így gondolom én is. az ultimate oktatóanyag marad a gnomon videógyűjtemény.
arra gondoltam, hogy a site-ra mindenképpen össze kéne hozni egy ilyen sajtó- és könyvfigyelő részt, amiben mindenről írunk, kritizálunk, ami a mayával kapcsolatban megjelenik. nem akarsz összehozni valami recenziót a könyvről? vagy valaki? én megcsinálnám, de nem olvastam végig (pont emiatt), és így kicsit talán gáz. -
szala #9211 hi
hát nem tudom, nekem is megvan ez a magyar könyv, de nem tetszik, ügyetlenül vannak leforditva dolgok, nem alapokrol indul, és nem is megfelelö szerintem a haladás benne, belekapunk egy kis nurbs be, egy kis poliba , aztán már be is világitottuk és kész a render is, ez egy ekkora proginál nem müxik, alaprol elindulva lépésröl lépésre kell haladni, mert a végén azt veszi észre az ember, hogy eltelt egy év, és igazábol semmit nem tud normálisan megcsinálni. -
nocsak, új arcok :) (bár a 7-8 hónap hozzám képest veterán...) így hirtelen annyit mondanék, hogy üdv körünkben, és örülhettek, jó időben érkeztetek: figyeljétek a www.maya3d.hu-t, ha egyszer beindul, eljő a kánaán :) és lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere. -
Sziasztok!
Én is lelkes kezdő lennék. Kérnék ötleteket, hogy Ti hogyan kezdtétek. Könyvem van angol meg magyar (Maya, a 3d világa) nyelven. A gondom az, hogy leginkább csináld ezt, csináld azt módszerűek. Én kiváncsi lennék a miértekre is. Esetleg tutorial oldalak tudtok mondani. Leginkább modellezés kellene így első körben.
Kösz. -
szala #9208 Jo napot :O) -
potyek #9207 Na emberek eljött az idö, és félre teszem a lustaságomat és átnevezem magam az eredeti nick emre, ahogy az AP -n is elérhetö vagyok , aki régebbröl ismer, tudja miért volt ez a potyek es nick, de most már félre teszem az állando melo és lustaság mögé bujást, és mátol legyen a nevem itt is szala :) -
Knight #9206 Sziasztok!
7-8 hónapja ismerkedem a maya-val, és nagyon tetszik. Idén érettségizem, és elképzelhető hogy ilyen irányban szeretnék majd továbbtanulni. A kérdésem az lenne hogy tudtok-e olyan fősulit vagy egyetemet mondani, ahol 3d-vel kapcsolatos dolgokat is oktatnak. -
Priviben légyszi írd má le mikor lesz Kispál, hány órakor stb... -
Jó lenne Kispál de 2 napig hol lennék pesten? Lehet beszélek unokatesómmal hagy boldogítsam 2 napig, de 90% hogy semmi nem lesz belőle. De katt-ra jövök szerintem. -
KATT: izgalmasan hangzik. én megyek, az száz, már csak azért is, mert 3 megállóra van tőlünk (oda járok úszni).
tipp: ugyanitt két nappal előtte kispál csöndes-ülős.(youth...? :) -
astrantia #9202 KATT: én szívesen mennék, csak legyen vonatom, mert hétfőm reggel munka:( -
Köszi Deko! Igyekszem megfogadni! (Az a baj, hogy kicsit türelmetlen vagyok... sajna...) -
deko nekem semmi bajom az offal, nem én kezdtem a "beszólást" emiatt...
Sanyimanóra meg rá kell szállni ezerrel, én is ezt fogom tenni. Minden működni fog, ne aggódj, csak ő sem tud egyszerre 2 helyen lenni, ezért csúszik ki néha 6 dolog a kezei közül... -
oktober 07. a lányom szülinapja és a SIMS 2. lesz az ajándékom:)úúúhogy ki lészen próbálva. Aztán szólj be hogy offoltam, mert te kezted
-
kicsit tele lett a hósipkám az egésszel. Semmi sem működik, semmi sem jó, kicsit belefáradtam, hogy péntek óta minden szabadidőmet erre áldozom.
Sanyimanót folyamatosan terhelem. szerintem már utál úgy ahogy kell, a telefon ránőtt a fülemre.
és a www a bajod? Peet én kiheréllek egy szépnapon!
Üdv: anyád:)
-
off: lejött a sims2, eszméletlen aranyos, nagyon megvan csinálva, érdemes kipróbálni. nagyon tetszik, hogymár "whoho"-zni is lehet benne:))))))))
on: játék helyett legközelebb 3d-zek, az biztos!:) -
deko miért kellett elé a www.??
nem lett volna jó anélkül, csak szimplán, hogy maya3d.hu?
töklényegtelen, csak nekem nem tetszik:)) kötözködöm tudod:) -
Én már regisztráltam magam!
Figyelem!!!
Mi viszont a MAYA3D.HU szineiben indulunk és számítunk a részvételetekre tagok!
Persze a nem tagok is jönnek!
EZ PARANCS!!! :) -
Maroon, csak egy apró jótanács. Ne kezd olyasmin gondolkodni "5 éves fejjel", hogyan oldj meg egy 2 ismeretlenes egyenletet. Előbb tanulj meg számolni.
Összefoglalom: amíg nem tudsz modellezni, nincs amit feltextúrázz, nincs min bumpot használni. Mindenhez idő kell, de ha kapkodsz, nem jutsz előre. -
Panic:))) beeelőztél:) -
Ismét KATT
Remélem sokan ott leszünk!
Mostmég az AP színeit képviselve, Én mindenképp résztveszek! -
Idén is lesz K.A.T.T.... -
remélhetőleg utoljára de egy tesztre kérem az sg fórumozóit.
az alábbi oldal néhány szolgáltatónál nem elérhető:
maya3d
sok problémába ütköztünk a szolgáltatókkal és a hibák felmérése végett szeretném tudni, kiknél nem jön be az oldal és ki a szolgáltatója. Persze privibe kérném. A segítséget előre is köszönöm. a mélcímek és az FTP is él (a maya3d tagjainak). azok tesztelésének eredményeit is légyszíves írjátok meg.
Potyek tovább gazdagította a maya3d tagjait:) -
potyek #9189 itt van rola info:
http://www.lightengine3d.com/index2.html
csak hát ugye... -
Aham ... na arra én is kíváncsi lennék ... -
potyek #9187 egy shader plugin, jol paraméterezva, valami iszonyat szép diffuse árnyékokat lehet renderelni, kicsit lassu, de nagyon szép -
Az micsoda? Szintén valami renderelőcuccos? -
potyek #9185 Valaki segitsen már, kéne nekem lightengine 6 os maya hoz és sehol nem találom , lehet csak 5 öshöz lenne :O(
Köszi -
Lekonel #9184 Ejnye bejnye FŐNIXX:) ne bántsd őtet
-
Mi van??
-
Ok, köszi! -
>maroon: ha jó leszel, ...
Nnna ... ezt mindenki értse, ahogy akarja ...
-
maroon: ha jó leszel, írok neked egy pontról-pontra tutorialt holnap este :) különben is gyakorolni kell a site-ra. -
Ne keserítsd a szívem, Mookid! :)
Oryon: igenis tanítóbácsi! :)) -
Na ezt így a telefon témakörhöz bedobnám:
NOKIA - Killing people... -
Oryon, pont most akartam írni az AA-t, hogy itt az lesz a probléma:)
ki akarom próbálni a rendermant. mondjuk előbb a telómat kéne befejeznem, már nincs sok hátra. Még pár textúra a gombokra, és a kijelző, de aztán már csak kompozit és render...:))) -
Jaj, én tévedtem, sorry!
A gond az élelmosás, amit a render okozott, illetve nem okozott :P
A Render beállításoknál vedd feljebb az AA (anti-aliasing) értékét!!! :) -
"Oryon adta kölcsön az övét" Már is hiányzik a "bibliám" :)
Maron, úgy tanulj a könyvből ahogyan mondtam:
Elkezded az elejéről és végigmész az ANIMÁCIÓ témakörig!!! :)
Majd leírom, hogy miért jobb így tanulni! :P -
"Oryon majd elmagyarázza, hogy a beesési szög milyen arányban módosítja a tükröződést,és hogy ezt hogyan kell fakelni hypershade-ben."
Peet: Ne akarj e szegény kislánynak rosszat. :)))) Egyenlőre elég neki az egyszerű tükröződés is...a Fresnel meg jöhet majd késöbb :P -
de ez furcsa, mert 1000x1000-es felbontású, a mayában pedig horizontálisan 8-szor ismételt... ráadásul csak vízszintes és fügőleges vonalakból áll... rendesen el is van homályosítva, ezen kívül elöl, a külső részén teljesen szép. de majd kipróbálom.