32214
Maya
  • mookid
    pontosan így gondolom én is. az ultimate oktatóanyag marad a gnomon videógyűjtemény.
    arra gondoltam, hogy a site-ra mindenképpen össze kéne hozni egy ilyen sajtó- és könyvfigyelő részt, amiben mindenről írunk, kritizálunk, ami a mayával kapcsolatban megjelenik. nem akarsz összehozni valami recenziót a könyvről? vagy valaki? én megcsinálnám, de nem olvastam végig (pont emiatt), és így kicsit talán gáz.
  • szala
    hi
    hát nem tudom, nekem is megvan ez a magyar könyv, de nem tetszik, ügyetlenül vannak leforditva dolgok, nem alapokrol indul, és nem is megfelelö szerintem a haladás benne, belekapunk egy kis nurbs be, egy kis poliba , aztán már be is világitottuk és kész a render is, ez egy ekkora proginál nem müxik, alaprol elindulva lépésröl lépésre kell haladni, mert a végén azt veszi észre az ember, hogy eltelt egy év, és igazábol semmit nem tud normálisan megcsinálni.
  • mookid
    nocsak, új arcok :) (bár a 7-8 hónap hozzám képest veterán...) így hirtelen annyit mondanék, hogy üdv körünkben, és örülhettek, jó időben érkeztetek: figyeljétek a www.maya3d.hu-t, ha egyszer beindul, eljő a kánaán :) és lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere.
  • hiftu
    Sziasztok!

Én is lelkes kezdő lennék. Kérnék ötleteket, hogy Ti hogyan kezdtétek. Könyvem van angol meg magyar (Maya, a 3d világa) nyelven. A gondom az, hogy leginkább csináld ezt, csináld azt módszerűek. Én kiváncsi lennék a miértekre is. Esetleg tutorial oldalak tudtok mondani. Leginkább modellezés kellene így első körben.
    Kösz.
  • szala
    Jo napot :O)
  • potyek
    Na emberek eljött az idö, és félre teszem a lustaságomat és átnevezem magam az eredeti nick emre, ahogy az AP -n is elérhetö vagyok , aki régebbröl ismer, tudja miért volt ez a potyek es nick, de most már félre teszem az állando melo és lustaság mögé bujást, és mátol legyen a nevem itt is szala :)
  • Knight
    Sziasztok!

7-8 hónapja ismerkedem a maya-val, és nagyon tetszik. Idén érettségizem, és elképzelhető hogy ilyen irányban szeretnék majd továbbtanulni. A kérdésem az lenne hogy tudtok-e olyan fősulit vagy egyetemet mondani, ahol 3d-vel kapcsolatos dolgokat is oktatnak.
  • youth #9205
    Priviben légyszi írd má le mikor lesz Kispál, hány órakor stb...
  • youth #9204
    Jó lenne Kispál de 2 napig hol lennék pesten? Lehet beszélek unokatesómmal hagy boldogítsam 2 napig, de 90% hogy semmi nem lesz belőle. De katt-ra jövök szerintem.
  • mookid
    KATT: izgalmasan hangzik. én megyek, az száz, már csak azért is, mert 3 megállóra van tőlünk (oda járok úszni).
    tipp: ugyanitt két nappal előtte kispál csöndes-ülős.(youth...? :)
  • astrantia
    KATT: én szívesen mennék, csak legyen vonatom, mert hétfőm reggel munka:(
  • maroon
    Köszi Deko! Igyekszem megfogadni! (Az a baj, hogy kicsit türelmetlen vagyok... sajna...)
  • Peetmaya
    deko nekem semmi bajom az offal, nem én kezdtem a "beszólást" emiatt...
    Sanyimanóra meg rá kell szállni ezerrel, én is ezt fogom tenni. Minden működni fog, ne aggódj, csak ő sem tud egyszerre 2 helyen lenni, ezért csúszik ki néha 6 dolog a kezei közül...
  • deko
    oktober 07. a lányom szülinapja és a SIMS 2. lesz az ajándékom:)úúúhogy ki lészen próbálva. Aztán szólj be hogy offoltam, mert te kezted
  • deko
    kicsit tele lett a hósipkám az egésszel. Semmi sem működik, semmi sem jó, kicsit belefáradtam, hogy péntek óta minden szabadidőmet erre áldozom.
    Sanyimanót folyamatosan terhelem. szerintem már utál úgy ahogy kell, a telefon ránőtt a fülemre.
    és a www a bajod? Peet én kiheréllek egy szépnapon!
    Üdv: anyád:)
  • Peetmaya
    off: lejött a sims2, eszméletlen aranyos, nagyon megvan csinálva, érdemes kipróbálni. nagyon tetszik, hogymár "whoho"-zni is lehet benne:))))))))
    on: játék helyett legközelebb 3d-zek, az biztos!:)
  • Peetmaya
    deko miért kellett elé a www.??
    nem lett volna jó anélkül, csak szimplán, hogy maya3d.hu?
    töklényegtelen, csak nekem nem tetszik:)) kötözködöm tudod:)
  • szkoryon
    Én már regisztráltam magam!

Figyelem!!!
    Mi viszont a MAYA3D.HU szineiben indulunk és számítunk a részvételetekre tagok!
    Persze a nem tagok is jönnek!
    EZ PARANCS!!! :)
  • deko
    Maroon, csak egy apró jótanács. Ne kezd olyasmin gondolkodni "5 éves fejjel", hogyan oldj meg egy 2 ismeretlenes egyenletet. Előbb tanulj meg számolni.
    Összefoglalom: amíg nem tudsz modellezni, nincs amit feltextúrázz, nincs min bumpot használni. Mindenhez idő kell, de ha kapkodsz, nem jutsz előre.
  • deko
    Panic:))) beeelőztél:)
  • deko
    Ismét KATT
    Remélem sokan ott leszünk!
    Mostmég az AP színeit képviselve, Én mindenképp résztveszek!
  • PaniC-
    Idén is lesz K.A.T.T....
  • deko
    remélhetőleg utoljára de egy tesztre kérem az sg fórumozóit.
    az alábbi oldal néhány szolgáltatónál nem elérhető:
    maya3d
    sok problémába ütköztünk a szolgáltatókkal és a hibák felmérése végett szeretném tudni, kiknél nem jön be az oldal és ki a szolgáltatója. Persze privibe kérném. A segítséget előre is köszönöm. a mélcímek és az FTP is él (a maya3d tagjainak). azok tesztelésének eredményeit is légyszíves írjátok meg.

Potyek tovább gazdagította a maya3d tagjait:)
  • potyek
    itt van rola info:
    http://www.lightengine3d.com/index2.html
    csak hát ugye...
  • Phoenix007
    Aham ... na arra én is kíváncsi lennék ...
  • potyek
    egy shader plugin, jol paraméterezva, valami iszonyat szép diffuse árnyékokat lehet renderelni, kicsit lassu, de nagyon szép
  • Phoenix007
    Az micsoda? Szintén valami renderelőcuccos?
  • potyek
    Valaki segitsen már, kéne nekem lightengine 6 os maya hoz és sehol nem találom , lehet csak 5 öshöz lenne :O(

Köszi
  • Lekonel
    Ejnye bejnye FŐNIXX:) ne bántsd őtet
  • maroon
    Mi van??
  • maroon
    Ok, köszi!
  • Phoenix007
    >maroon: ha jó leszel, ...

Nnna ... ezt mindenki értse, ahogy akarja ...
  • mookid
    maroon: ha jó leszel, írok neked egy pontról-pontra tutorialt holnap este :) különben is gyakorolni kell a site-ra.
  • maroon
    Ne keserítsd a szívem, Mookid! :)

Oryon: igenis tanítóbácsi! :))
  • Phoenix007
    Na ezt így a telefon témakörhöz bedobnám:

NOKIA - Killing people...
  • Peetmaya
    Oryon, pont most akartam írni az AA-t, hogy itt az lesz a probléma:)
    ki akarom próbálni a rendermant. mondjuk előbb a telómat kéne befejeznem, már nincs sok hátra. Még pár textúra a gombokra, és a kijelző, de aztán már csak kompozit és render...:)))
  • szkoryon
    Jaj, én tévedtem, sorry!
    A gond az élelmosás, amit a render okozott, illetve nem okozott :P
    A Render beállításoknál vedd feljebb az AA (anti-aliasing) értékét!!! :)
  • szkoryon
    "Oryon adta kölcsön az övét" Már is hiányzik a "bibliám" :)

Maron, úgy tanulj a könyvből ahogyan mondtam:
    Elkezded az elejéről és végigmész az ANIMÁCIÓ témakörig!!! :)
    Majd leírom, hogy miért jobb így tanulni! :P
  • szkoryon
    "Oryon majd elmagyarázza, hogy a beesési szög milyen arányban módosítja a tükröződést,és hogy ezt hogyan kell fakelni hypershade-ben."

Peet: Ne akarj e szegény kislánynak rosszat. :)))) Egyenlőre elég neki az egyszerű tükröződés is...a Fresnel meg jöhet majd késöbb :P
  • mookid
    de ez furcsa, mert 1000x1000-es felbontású, a mayában pedig horizontálisan 8-szor ismételt... ráadásul csak vízszintes és fügőleges vonalakból áll... rendesen el is van homályosítva, ezen kívül elöl, a külső részén teljesen szép. de majd kipróbálom.