Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Nekem legalábbis... Logitech cordless desktop Mx/hu.

Boba
magyar bill-en ALTGR+F,G []

hello nem idevalo de op rendszert csereltem english win 2000 lett de hun a billentyum. semmi gond majd veszek eng key/t de nagyon keresem a szogletes yarojelet mert nem tudok a DC re bemenni........Valaki segitsen.....k0szike

Peetmaya
eMule nevû program, keress rá googleban, és rakd fel, fileshare, nagyon jó, csak lassan szed, de egy idõ után leszedi!
ott rengeteg gnomon videjo fenn van.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
dinomedia.no-ip.org
graffixlab.no-ip.org
gorehide.mine.nu
kvl.dyndns.org

Talán sorrendben van nagyság szerint is...

Youth

Penatesz
Peetmaya: honnan tudom letolteni ezt a tutort?
Nezem nezem,de csak olyan helyet latok,ahol csengetni kell erte.A DC-n meg nem tudok olyan hubot,ahol a mayasok tulsulyban lennenek. :-(

Penatesz

youth
Nagyon jó kis tutor én még régebben olvastam aztán azt hittem megállt a gyerek, de nem!! sokat lehet tanulni ebbõl... csak kár hogy a képek 60%-a nem jelenik meg... 😞

Youth

Peetmaya
HM!!

Igazából ez a tutor szar, semmi nem látszik, sûrû...
Gnomon NURBS modeling III - GTP Race car
szedd le ezt a videot, ebbõl megtanulod azokat a NURBS modellezési okosságokat, amik kellenek egy autóhoz, és onnantól magadtól tudod majd megcsinálni az autódat!

Penatesz
Peetmaya: igazabol megtalaltam azt amit kerestem (auto modellezese Nurbs-al) Csak mar az elejen nem ertem,hogy mit magyaraz.Lehet hogy ebben az is szerepet jatszik,hogy alapvetoen nagyon gyatra az angolom :-(

http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=ee7214094cab340fbcaa62bc7135ba62&threadid=103342&perpage=15&pagenumber=1

Penatesz

Peetmaya
a Glu3D is ugyanez, az is szintén mesht csinál
komolyak ezek a ruha víz, particle meg hasonló szimulációk!

ez a fluid effects eszméletlen mikre képes, csak marha sokáig szimulál, renderel, és még a Mental se tudja használni.

Boba
Nah... modellezem a kocsit. Hát Grrrr... most kezdem megérteni, mekkora tudás kell egy kocsi összedobásához. Elég pocsékul haladok😞

youth
Amúgy RealFlow jó kis móka... ha megcsináltad ott átkonvertálod meshbe a folyadékot és az animációt visszarakod mayaba... ahol tudsz rá tenni shadert, aztán mehet a render...

Youth

youth
Annak idején CgTalkon én is megkérdeztem hogy kéne... erre EZT a linket kaptam...

Amúgy nem szeretek tutorok után keresgélni csak megsúgom 😊) De értetek mindent!! 😄

Youth

Peetmaya
Youth ha ennyire szeretsz tutorialokat keresni, akkor keress már nekem fluid effectseset😊

Peetmaya
Hátbazeg!!!! Ez a Julian tud valamit😊))))
nemgyengén részletesen modellez, nagyon szép és ráadásul még a textúrái is olyanok, hogy hm!
ja amúgy Youth én támogatom a moderátor kinevezésedet!

Peetmaya
Penates, asszem van egy ilyen a surface menüben, hogy planar
de akkor már jobban jársz, ha négy curve-re bontod az 1 curve-odat, a két két szemközti curve-nek azonos legyen a span-ek száma, és sorban kijelölöd õket, majd a surface menüben azt mondod neki, hogy boundry, ez már 3d-ben is mûködik, nem kell 1 síkon lennie a körívnek. ilyenkor egy NURBS patch-t hozol létre. alapesetben, persze lehet poly sub-d is.

youth
És a kedvenc alkotómtól Dobby:
Dobby!!! 😊))

Youth

Boba
Köszi!
Találtam blueprintet a kocsirõl, de nekem nagyon furinak tûnik. Az életben nem ilyennek tûnik😄

youth
Oks keresek valamit...

Youth

Penatesz
Ebben igazad van Youth,de ahhoz,hogy elszurhassam,ahhoz az kellene,hogy eljussak odaig,hogy el is tudjam szurni...

Oryon: ez nekem meg nem tunik tul reszletesnek,de [email protected]

Kerdes: Ha CV-Curve-ben letrehoztam egy 3D-s vonalat,ami osszeer,akkor hogy tudok belole feluletet csinalni ugy,hogy kovesse is az ivet?

Penatesz

youth
http://www.suurland.com/
http://www.onnovanbraam.com/index.php?main=tutorials&group=map-channel

Youth

Boba
Amúgy kocsikról blueprinteket hol lehet találni, amik jó minõségüek is? Még sosem modelleztem kocsit (ill csináltam már, de azt fantázia alapján.)

youth
Na igen!!
Amikor én kezdtem én is mindent tutorból akartam megcsinálni. A tutor csak arra jó hogy nagyjából tisztába legyél mit hogyan, mikor... de modellezni nem lehet megtanulni... Elõször gondold át hogyan is akarod... megcsinálhatod az oldalát elõször egy planebeõl aztán azt extrúdálod, stb... az a legjobb ha próbálgatod, elsõre nem fog összejönni de már tudni fogod mit szúrtál el a következõ modell már jobb lesz aztán mégjobb és ezt hívják fejlõdésnak ha minden igaz 😊)

Youth

Boba
Nem, sajnos nem Aston Martin-t hozott... pedíg azokat hogy szeretem😄

youth
Hehe 😊)
60 millás kocsira rá se tusz nézni mi?? csak a fölöttiekre 😊))

Youth

Boba
Asszem én nekiesek fater új kis kedvencének... Megjött az új kocsija, és mondta, hozta nekem a modellt. Bezzeg a slusszkulcsot nem fogja odaadni😞

oryon
Próba cseresznye: http://www.raz.ro/index2.htm
Levélben küldhetek pár oldalt még!

Peetmaya: Köszi.

Oryon

Peetmaya
Penatesz, ne tutor alapján modellezzél, hanem magad tanulj!!
ha tutor alapján modellezel, akkor autót tudsz modellezni, karakterfejet tudsz modellezni, amit megcsináltál azt megtudod modellezni, de mást nem, és fingod nem lesz, hogyan kezdj hozzá. inkább próbáld meg magadtól, és jöjj rá azokra az apró nüanszokra, amiket a profik is maguktól tanultak meg!
tapasztalatból mondom, bár nem vagyok profi közel sem, de a tutorból modellezés hülyeség!
a gnomon modellezés videoi is csak arra jók, hogy megismerd a modellezési technikákat!

Penatesz
Szeretnek modellezni egy autot,de nem talaltam idaig olyan aprolekosan reszletezett tutort,amit kepes lennek kovetni.Tud valaki olyan tutort,amin el tudnek indulni elso automodellezesemre?Az se baj,ha dc-s tutort mondotok,csak akkor mondjatok meg,hogy melyik hubon talalom.
Nagyon orulnek :-)

Penatesz

Peetmaya
ha jól tudom MR csak és kizárólag a 4 oldalú face-s sub-d-t fogadja el, de ha tévednék sorry

Peetmaya
A NURBS patch modellezés nagyon szép és jó, csak marha macerás, mert ahhoz, hogy minden szépen simuljon egymáshoz, ahhoz adni kell neki egy kis global stich-et ami kurvára zabálja a memóriát, marha lassú, és a wrap deformer meg polyban lesz úgyis, tehát annyira felesleges, hogy csak na!
karaktereket csak és kizárólag polyban szabad modellezni, sub-dben modellezni hülyeség, memória igényes, de viszont karaktert renderelni meg csak sub-dben szabad, mert a poly meg csúnya, sok smooth meg memória zaba😊
én úgy szoktam csinálni, hogy polyban lemodellezem, mindig alakítgatom át sub-dbe, hogy épp milyen, javítgatok stb, aztán a végén kész a modell, polyba megcsinálom az UV-t és abból konvertált sub-d modellnek is meglesz azUV-je amit csináltam.

oryon
Hogyan hozható létre mayában ilyen patch?

Oryon

oryon
A 3-4 polyszám korrekt. Rákényszerít a test átgondolására, hisz a 4-nél több oldaló már "torzít".

Hasonló rákényszerítést találtam:
CV Curve minden Hardness-t csak úgy enged, ha 2 hardness között 2 sima CV-van : ).
Tehát ebben az esetben 1-1 ív 4 pontból kell álljon, szemben más programnál 3-ból is állhat.

Szóval a SubD simább, mint a smooth-olt poly.
De érdemesebb polyval szerkeszteni, mert ezt könnyebb, akár smooth proxy mellett (szeretem, hogy egyszerre látom a kettõt 😊, és a végén egy SubD átalakítás.
Köszi, így korrekt.

Oryon

youth
NURBS patch valójában egy sima patch amit nurbs görbékkel lehet irányítani, tehát ez is felbontásfüggetlen... Aztán a sok patchet összeillesztve megkapjuk a karakter fejét pl 😊)
A jégkorszakban a fejeket így csinálták... A valós gyurma fejet felosztották patchokra azokat is további irányítópontokra és bedigitalizálták... aztán ott illesztgették össze hogy jó legyen...

Youth

youth
Miközben írtam te írtál ketõ levelet 😊)

Youth

youth
igen így jó!! 😊)

Nos, kis összehasonlítás:
Egy kockát legömbölyítessz 2x-esre smooth proxyval mondjuk és egy ugyanilyen kockára nyomsz egy SubD-et...
Namost ráközelítessz a szélére és renderelsz, ekkor azt látod hogy a simított poly szögletes szélû míg a SubD sima... ha nagyon felnagyítod akkor látni csak a szögletességet, de szerintem ez is eltûntethetõ pár beállítással.
Most ekkor azt gondoljuk minek akkor simítani ha inkább átalakítjuk SubD-be és szebb???
Hát igen, nemcsak hogy szebb de kevesebb memóriát is foglal mint csúnyácskább társa... valamint szerkeszthetõ tovább mint poly... (nagy poly szám esetén a szerkesztés nehézkes...)

Egyetlen baja hogy a Mental Rayel csak úgy kompatibilis ha CSAK 3 vagy 4 oldalú polykból áll ha van benne már egy 5-ös poly akkor már le se rendereli...
Szóval ezt sajnálom nagyon...

Én is mondjuk azt szoktam csinálni hogy modellezek és úgy ellenörzöm hogy je e a modell hogy átalakítom SubD-be... aztán nyomok egy Z-t és folytatom a modellezést...

Remélem ezt akartad hallani... 😊)

Youth

oryon
Mi a különbség a Polygon smooth proxy és a Sub-surface polygon proxy között???

A válaszra még igényt tartok!!! : )

Oryon

oryon
Youth: köszi a képeket. Szerintem: légy moderátor.

Peetmaya: a Nurbs Patch-rõl bõvebbit, plz.

A képkockánként való renderelés szerintem is korrekt. Már ha utómunkázni is akarsz, mert akkor könnyebb a dolgod, mint videó állománnyal.
Asszem a nagyobb stúdiók nem csak képkockánként, hanem színcsatornánként mentik az anim.-ot, persze Z-depth és alpha+stb.-vel együtt. De ez nem biztos.

Oryon

oryon
Csak gondoltam rövidítek, akkor Youth kedvéért: részben Polygon modellezési eljárással készült Computer Graphics (remélem így írják) "filmek" = animációs filmek, melyek "CSAK" virtuális szereplõket tartalmaznak 😊
Így jó???

Valamint én nem a NURBS vs. Polygon -ra voltam kíváncsi, hanem a POLY Vs. SubDiv felületekre a mayában!!!

Oryon

Peetmaya
nem értem amúgy mi a bajotok azzal, hogy képkockákat renderelsz, és ezekbõl pl premiereben egy szekvenciát teszel össze, szerintem ez egy kultúrált megoldás!

youth
Combustion szörnyen lassú és a Shake mivel node alapú meg másért is sokkal átláthatóbb... próbáld egyszer ki...
Amúgy Combustion is össze tudja fûzni!!! Csak olvastasd egyszerre be az összes képet...

Youth

VanBuuren
Kössz szépen! Megpróbálom valahonnan leszedni a shake-et, bár nem ismerem..de biztos rájövök mit hogyan kell benne csinálni😊 Mostanában már vagy 3 új progival kellet megismerkednem az anim miatt (AfterEffects,Combustion,Premier) míg végre megtaláltam a nekem tetszõt a Combustion-t 😊 Vágásra és utómunkára is pont jó lesz és nincs halálrabonyolítva mint az adobe termékek 😊 nah rendesen elkalandoztam a Maya-tól 😊

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

youth
Szia!
Örülök hogy benéztél! Szépnek tûnik a videó!! már a képkockákból kifolyólag 😊)
Na igen! Filmekben is úgy csinálják hogy tömörítetlen képkockákat mentik ki, mondjuk .IFF-ben vagy .TGA-ban persze 2K-s felbontásban ami framenként olyan 20 MB 😊 Aztán ezt kompozitálóval kompozitálják ha kell, utómunkáznak, összefûzik és utána tömörítik...
Azt hiszem a Shake is összefûzi a képeket egybõl... Ha ismered...
De utánakérdezek, milyen progival lehet megcsinálni...

Bye!

Youth

VanBuuren
Sziasztok! Ehhhj ,de rég jártam erre..:Ð Látom a nem állt le a csevegés. Rájöttem ,h a Maya-ra nem lehet elég idõt szánni😊 mindig tartogat kellemes-kellemetlen meglepetéseket.😊 Most egy társaságnak csinálok egy kis 1-másfél perces "logó" animációt és felmerült egy probléma : Van egy jelenet amit mental ray-el szeretnék lerenderelni csak az a problémám ,h nincs mozgókép formátum amibe mentallal tételesen tudnék renderelni... Gondolom biztosan van rá megoldás csak én nem találtam még meg úgyhogy gondoltam hozzátok fordulok.Az lehetne megoldás ,h a kirenderelt képkockákat vmi más progival összepakolom és macerás...ezért szeretném tudni ,h mit tudok csinálni egyszerûbben az *.avi,*mov,*.mpeg vagy vmi összeállítása érdekében.. Csatolok két kis képecskét is (ha sikerül) ami az adott mental-os jelenetbõl van. Választ kössze elõre is..

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

youth
Penatesz:
Plugin manager alapból van mayaban, de ide nem ez kell!!
Antialist a Render beállításoknál kell ahol látsz min Samples meg Max samples opciót... itt kell állítgatnod... olyan min2, max2 samplesnél már szép képet kapsz... persze ez a renderelési idõvel fordítottan arányos 😊)
Most nem tudom fejbõl hol is kell beállítani, de ha nem találod szólj és indítok egy mayat...

Youth

youth
Skacok!
Írtam SG-seknek hogy hagy legyen moderátor ebben a fórumba... Ha belemennek meg ti is akkor lehetne... Ha megbíztok bennem én elvállalnám, de ha más jobbnak tartja magát semmi akadája, támogatom...
Nos?
Mi légyen?
Ez persze nem azt jelenti hogy minden szöveget ki kell moderálni, stb, hanem inkább karban tartani a topicot....

Bye!

Youth

Penatesz
Andras, az antialias-t hol talalom?
vagy plug in manager-el elosszor fel kellene tenni?

Penatesz

K.András
Az sem ártana ha antialiast is bekapcsolnád...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Peetmaya
bump map, specular map, diffuse map, több lámpa, a textúrákat koszold össze picit photoshopban