Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pontfényt használok pl csillár gyanánt, bár a csillár még nincs kész, dehát nincs is a képen...és a gondom, hogy pl. ha adott egy sík ami a pontból kilépõ fénysugárral kicsi szöget zár be (azaz majdnem alatta van), akkor a sík felülete nagyon sötét lesz, természetellenesen. Azért pl. egy 100-as égõ mellett egy kis szobában sem lesznek fekete felületek még az árnyékos részeken sem...(ha a felület persze nem fekete😄 )
És pl. egy csempézett fürdõben a csempék elvileg visszaverik a fénysugarakat, azaz mintegy derítik a felületeket sok-sok irányból...

Boba
Akkor szólj hozzám, ha tudsz olvasni. Köszöntem😊

Hm.Boba😊
A driver támogatás következtében a liveshade meg hasonlo tulajdonságok jobbak és se a processzort se a memoriat nem zabalja...nem ad nagyobb teljesitményt...hülyének nenézz!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
hát, pontfényeket inkább csak ilyen gyertya meg csillár stb fényeknél használj, amúgy meg az árnyék kontrasztjára gondolsz vagy a tárgyak szélére vagy mire?

spot lamp kifizetõdõbb!

Linuxal kapcsolatban meg annyit, hogy az én kezem alatt se fagy a win, de még így is gyakrabban, mint linux. win szokott úgy szétfagyni, hogy reset kell, mert más nincs, jópárszor elõfordult már gondolom mindenkivel. linuxot is ki lehet fagyasztani, de az nehezebb 1 fokkal. nekem linux 1x fagyott ki úgy, hogy reset kellett, de amúgy SOHA semmi más fagyás nem volt, csak a taskok szálltak el, de az fél ms alatt ki lett lõve, winben meg fél perc míg lelõ egy progit. namind1

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Sajna bizony elõgfordulhat hogy egy task elszáll és közben megeszi a procit, mármint xp alatt. És akkor tényleg nehéz szegényt lelõni. Viszont nálam pl. írtó ritkán fagyizik az xp, a taskhülyülés is gyakran a saját marhaságom miatt következik be.

Egyébként anno 1-2 éve fent volt nálam a debian, de semmi perc alatt tudtam azt is csonttá fagyasztani. Na akkor foszlott szét az illúzióm a csontstabil linux-ot illetõen😊)) Azaz: jól configurált xp is stabil eléggé.

Egy kérdés: nem lehet valahol állítani azt pl. a pontszerû fényforrásnál, hogy "jobban terüljön" azaz, nem tetszik, hogy természetellenesen kontrasztos a kép😞((

Üdv!
W.

Boba
Hatékonyabbá, mert valamivel jobb a memória használása... 2: winben is simán kitudom lõni a lefagyott dolgokat, és nem tart egy évig. Mondjuk 5 másodperc és akkor lassú voltam.

Peetmaya
Boba ez a tény sokkal hatékonyabbá teszi a linuxot.
Winben amúgy ha fagy egy progi, akkor fagy az egész, és amíg le nem lövöd, addig gázol.
Linuxban ha fagy egy progi, félreteszed és foglalkozol a többivel, és semmi gond, maximális procikihasználtság.
ja igen, és ha kilõsz egy programot, mert fagyott, akkor az kb 1sec alatt megvan, nem kell rá éveket várni😊

Boba
és Maya is gyorsabban renderel...
😄

Akkor ezekszerint más programot használunk😊 Nemhiszem, hogy EGY és UGYANAZ a program renderelhet UGYANAZON a gépen lényegesen gyorsabban. Max annyi lehet a különbség, hogy roszul volt beállítva a windows és sok memcsit evett meg, a linux meg kevesebbet.

K.András
Felejthetö,aki ért hozzá az tényleg tud vele szépeket csinálni.De aki nem ért hozzá az inkább ps-ben probáljon meg kihozni valamit, nagyobb sikere lesz 😊))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Ezt inkább nevezném shaderkészitönek mint texturakészitö prg-nek,igazábol texturákhoz nem sok köze van...

Boba
elírtam ehh... Deeppaint, meshpaint.

Boba
Deeppaing, meshpaint.

Darktree meg nem a photoshop ellenfele, ez kifejezetten CSAK textúrák készítésére képes. Viszont mental-al elég szorosan össze tud dolgozni. Pl procedúrális mapot kapásból rápakol, nemkell ilesztgetni, elvégzi azt, hogy kapásból tilleable textúrát készít meg egyben menti ki a textúrát ami tartalmazza a bumpot specular diffuse meg ilyeneket... Szóval jónak tünik. Azt még nemtaláltam meg, hogy hogyan is kell festeni vele. Bár láttam már azt is, hogy arra Painter-t ajánlanak. Kitudja...én nem, így próbálgatom a dolgokat.

Peetmaya
hát ez a dark tree kicsit másnak tûniik, mint amit egy ps alatt ért az ember.
hallottam 3dben rajzoló programról, hogy a felületre rajzol az ember, meg azt effekteli meg satöbbi. tud valaki ilyet?
a gimp meg egy szar koppintás, ami kurvára nincs kiforrva még...

Boba
Gimp nemigazán melóképes...

András: Darktree akkor csak, ha textúrákat akarsz készíteni. Azért elég sok helyen alkalmazták igen jó minõségben, olyan gázos nem lehet. Fõleg, ha egy cég direkt textúrakészítésre inkább ezt veszi meg mint a Ps-t.

youth
Und warum?

Én nem ismerem egyiket se csak a PS-t, mik vannak benne mik nincsenek?

Youth

K.András
Darktree nem tudja kiváltani ps-t...

youth
Én is váltanék linuxra ha tudnám kezelni... de nem olyan felhasználóbarát mint azt hinné az ember 😞 Tesóm eleget szopik, kernelt fordít meg minden szart... Játszani nem lehet rajta CS-t 😊))))

Amúgy linuxra van egy úgynevezett Gimp ami olyan mint a PS, csak állítólag 32 bitet támogat vagy mennyit...

Youth

Boba
Khmm... ezt lehet beszoptam de rendesen... demót találtam az oldalon, de az csak Winhez jó, linuxot itt nem említik. 2: csak mental-t támogat, nemtudom mayát támogatja-e. Most szedem a demót és meglesem majd angolóra után.

Boba
Heje huja... váltok linuxra!

Ajánlott egyik ismerõsöm Photoshop helyett textúra készítõ programot. Eddíg egyedül ez tartott vissza, hogy ne váltsak linuxra. Bárkit akit érdekel, itt a progi oldala:
DarkTree 2.5
Elvben jópár játékban, filmben is használták. Ahol ismerõsöm használja az orvosi vizualizáció, és nemkisiskolás szinten. Szóval lehet egyel több linuxos lesz itt😊

youth
Jaja, de NURBS patchekbõl. nagyon klafa lehet...

Youth

Organic..ismerõs...mikor egy fejet modelleznek?!

youth
Oké le van zsírozva 😊))

Youth

Peetmaya
Youth nekem megvan DVD rip

youth
Miért moderálnálak ki??? Most jókedvem van majd ha nem lesz akkor nyúlok a törlés gomb után 😄DD

Megvan valakinek a Gnomontól az Organic modelling 1-2??

Youth

Peetmaya
szedtem cloth videot, 16 perceset, azt most meglestem, és tesztelgetem az ott tanult okosságokat, hát ügyes dolog ez a cloth. Csak ne fagyna ki folyton a maya😊)) nya mind1, majd kaptok jó kis tutort, csak össze kell szednem a dolgot, hogy jó legyen.

Peetmaya
Nyah skacz, végre van linuxom, végre tudok mayazni, és bár az 5.01-es frissítés a világ legnagyobb baszása volt, és akkora szar, hogy Youth ki fog moderálni, de nem baj😊 Szóval

youth
1. Install Shake
2. Put our new key.dat and nrcc.dll in your shake dir.
3. Edit key.dat and set your hostid to your real one.
4. Run

Magyarul:

1. Felinstalálod a Shaket (ez már gondolom megvan)
2. Másold a Shake könyvtárába a key.dat-ot és a nrcc.dll-t
3. Nyisd meg a key.dat-ot és szerkezd át hogy a hostid helyett az enthernet számod legyen
4. Indítsd el a Shaket

Ennél többet már nem tudok segíteni... ugyanúgy bemásolod a histid-t mint maya esetében...

Youth

Nah akkor én ezennel kérnék szépen egy kreket a shake hez mer itt lo*** sincs..😞 irva

Peetmaya
gratu egész jó képek!
Szerintem amúgy megrajzolni mindent érdemes, és modellezéshez meg side/front skiccet érdemes rajzolni, az alapján lehet jól modellezni, de kell perspektivikus is, hogy legyen egy elképzelés, de a végeredményt úgyis 3dben kell csiszolgatni.

Hüü, köszi 😄D...bár még ezer tennivaló van vele, most szereztem króm shadereket, és normális porcelán-fehéret, és a világitás...elvileg a radiátor szemben fehér😞(

Ha gondoljátok, csinálok az objektekrõl tutorialt is, ha kész lesz..

Üdv!
W.

Boba
Marha jó a fürdõszoba! Most kezdem elszégyelni magam, hogy én már régebbóta csinálom de eddíg még nem jutottam el😊

Sziasztok!

A 7végén kicsit belendültem...fellõttem képeket a web.axelero.hu/salutari oldalra, a maya menüpont alá. (bár csalás, mert a házikó tutorból van...de még csak néhány hónapja modellezem)
A fürdõszobai csendéletet alkottam az elmúlt 3 napban, úgy tünik a bevilágítással lesznek még gondjaim, mert írtó szürke lett (elvileg szép fehér lenne minden) 😞((
És még króm shadereket is keresnem kell...

Üdv!
W.

youth
Én mindig perspektívikusan rajzolom... mondjuk felbontok 2 kockára az egészet aztán kidolgozom...
Egy kis perspektíva tutor vagy mi 😊)

http://www.seraph3d.com/tutorials/compositingtut.htm

Youth

Boba
Nemcsak ott rosz, még nagyon nagyon sok helyen😞. De nemigazán van kedvem ilyennek foglalkozni, ezt csak vázlatnak szánom, a korrekt perspektívát majd maya számolja😊

youth
Igen rossz a perspektívája annak a felsõ csíknak a többi rendben van!!

Youth

Boba
Nem az igazi, de jelenleg itt állok.
terv.

Boba
Nem kocsi😊 Valamilyen dropshipet tervezgetek, sacc/kb 2050-es technológiával. Csak láttam a starship troopes-t és megjött a kedvem egy olyan képet csinálni😊

youth
Na jármûvet tudok... 😊) Valahogy nekem az organikus testek nem mennek... De ház, meg ilyenek simán.

Milyen kocsiról lenne szó?

Youth

Boba
Én olyanra gondoltam, hogy olyat modellezel amirõl nincs képed. Csakmert én jelenleg egy földi jármûvet tervezek, de olyat amilyen nem létezik.
Amúgy énsem tudok valami jól rajzolni.

youth
Attól függ. Pl kocsinál kell képeket nézni róla, sokat megfigyelni... amúgy nem tudok olyan jól rajzolni szal nem szoktam...
De néha skiccekkel megtervezem a lépéseket...

Youth

Boba
Ti modellezés elõtt mennyire szoktátok kidolgozni az objectet papíron/gépen? Csak úgy érdekel kíváncsiságból, meghogy legyen UP😊

youth
😄DDD

Youth

Boba
Ehh... lehet megint szerválni egy másik progit és azt is tanulni. Klafa😄

youth
õõõõ izééé arra ott a premiere ez inkább kompozitálásra, utómunkára való

Youth

Peetmaya
Shake-el lehet video vágást csinálni?
szal snitteket, szekvenciákat sorrendbe tenni, hangokat alátenni stb?

youth
Basszus most akartam beszúrni 😊))))

Youth

Boba
Nekem öszvissz ennyi volt az install file-ban, és ez alapján fel is tudtam rakni.

Boba
1. Install Shake
2. Put our new key.dat and nrcc.dll in your shake dir.
3. Edit key.dat and set your hostid to your real one.
4. Run

youth
arra mondam hátha van hozzá angol leírás és én abból tudni fogom...

Keress hozzá leírást.

Youth

Hm...Angolul én is tudok😄DD
De nincs hozzá semmi infó csak egy flex könyvtár...
amivel netok mit kezdeni