32214
Maya
  • deko
    peet, most mit variáljátok ezt a póló dolgot? nem lesz annyival olcsóbb, és főnixen meg már láttuk milyen minőség lesz.
    De nekem mindegy. én kedden megyek és vásárolok cuccot hozzá, ha másnak nem kell, akkor csak magamnak. eddíg még úgysem kaptam semmi vektoros filet senkitől, hogy kinek mi kell.
  • deko
    reggel megyek pénteken egy fogműtétre, úgyhogy nem tudom milyen állapotban leszek estére, de ha képes leszek közösségbe menni, akkor elmegyek én is.
  • szkoryon
    Ha lehet, akkor pénteken legyen!

Eddig négyen vagyunk!

Van aki még ráér pénteken?
  • Peetmaya
    Oryon egyelőre úgy néz ki, hogy én ráérek.
  • Peetmaya
    Phonenix, a tiff az ismeri az alphát, és maya is használja jól, ezt tudtam eddig is, csak PS-ben hiába van alpha-ja egy layernek, marhára nem veszi nekem figyelembe, és nem tudom használni, nem értem miért.
    Köszi Aldaryn a magyarázatot, egyelőre kicsit tömény volt, de ennek utána fogok nézni...

pólókról
    milyen póló? - akármilyen, piaci 500Ft-os is megteszi (sima fekete:)
    a szitanyomásos dolog az a drágábbik, nagy mennyiségben éri meg, de azt mondja haverom, hogy van sima póló nyomtatás, ami az olcsóbbik verzió, ezzel bármilyen színt ki lehet keverni. Magyarán leadsz egy *.tiff-et meg egy pólót, megmondod hova, és rányomják. utána fogunk nézni, hogy ez hogy működik, és persze hogy mennyibe kerül...
  • Phoenix007
    Peet: ezt a szitanyomásos póló dolgot egy kcsit részletesebben plz! (Milyen póló, milyen színű lehet, hány színnel nyomják, etc.

Oryon: nekem mind a két időpont jó!

Aldaryn: miután az alpha csatornát megcsináltad, milyen formátumokban lehet elmenteni, hogy meg is maradjon? (És a Maya is ismeri...)
  • szkoryon
    ----Találkozó----

Akkor ki ér rá Pénteken (15.-ödike)???
    Vagy legyen Csütörtök délután???
  • Aldaryn
    Ha a "Cahnnels" fülön hozzáadsz az RGB mellé egy újabb csatornát, akkor az, mint alfa fog szerepelni, és más progik is el tudják érni (pl. a Maya) mint a kép alpha csatornája.

Erre a plusz csatornára aztán annak kijelölése után már másolhatod is a grayscale infót, amit akarsz. Festhetsz rá, meg minden.

ha egy külön réteghez akarsz alfát adni, azt a layaer mask-al tudod megtenni. 2 féle masz létezik layer szinten, a pixeles, és a vektor maszk. Előbbit úgy adhatsz az éppen aktív réteghez, hogy a layers window alján balról a második ikonra (sötét négyzetben világos kör) kattintasz. Ha van kijelölés éppen, akkor azt fogja hozzáadni mint maszk. Vektoros maszkot úgy ahdhatsz az éppen kiválasztott réteghez, ha kiválasztod a maszknak szánt görbét, és a manüből a layers/add vector mask opcióval hozzáadod.
  • Peetmaya
    skacok, hogyan kell PS-ben az alpha csatornát használni, vagy egy tetszőleges grayscale map-et alphaként hozzáadni egy layerhez?

pólókkal kapcsolatban: van egy ismerősöm, aki tud pólóra szitanyomatot készíteni, azt mondja elég olcsón, kb 600Ft/póló áron. Egy tetszőleges digitális képet rányomnak a pólóra, és tovább megmarad rajta a kép, mint a vasalós módszernél...
  • Lekonel
    Telleg akkor én félre értelmeztem:)
  • inz
    szia
    partition magic nevű programmal meg lehet oldani, elég egyszerű kezelni is.(ugye a win2000 ntfs-re formatálta és azért nem látja 98 [?]) demó van ebből is de azzal nem lehet semmit se csinálni :) hajrá dc++
  • steone
    Valaki nem tudja,hogy Wire-t hogy tudnék renderelni mayában?
  • Lekonel
    Srácok eza xar ugy is snappol h nincs neki megadva most mivan akkor?
  • Lekonel
    Rafkós...elvileg nem lehet:DDD
    Bár én nem értek hozzá annyira...de ha külön particio akkor lehet formázni a 2k sokat és 98 nem vész el.
  • deko
    Sziasztok, lenne egy kis problémám,ami nem mayás. Van egy gépem, amin 3 partíció van. az egyik win98 a másik kettő 2000. namost szeretném megszüntetni a 2000-ret, hogy a 98 lássa. viszont a 98 adatait szeretném megőrizni. Hogy csináljam? Bocs hogy ilyen kérdést teszek fel, de nemcsinálok minden nap ilyet és nem szeretném elkottázni a gyerek gépét... már csak azértsem, mert úgyis nekem kéne újratelepíteni
  • Lekonel
    Off:) srácok usb m fel van telepítve minden fasza és mikor bedugom nem csinál semmit nem ismeri föl? ez mi a brannom lehet??
  • Lekonel
    Én csak röhögök magamon:DDD Nézegetem, a képeket, kommentálom őket, de én nem csinálok egyet sem:D Alig van időm mayat előszedni (ez persze nem igaz) :D
  • Peetmaya
    h-éhéhééé, Mookid, te ilyen képet nem csinálhatsz, még hónapokkal ezelőtt rajzoltam én egy hasonlót, csak még nem valósítottam meg 3d-ben!:)
    amúgy szép, de még dolgoznivaló van rajta...
  • Lekonel
    Szép nagyon!
  • mookid
    Ezt ma rendereltem.
    ...vagy fotóztam?
    fake or photo? :)
  • Peetmaya
    nya megjöttem Egerből, igaz sokat nem fogok pihenni emiatt, de holnaptól kezdődik a kemény munkamaraton, de legalább jól fogok vele keresni:))
    addig is midnenkinek jót, és ne vesézzük tovább tényleg a nemesys ügyet! találkozunk úgy 3 nap múlva:)
    üdv
  • dirty dogg
    ELINDULT!!! - csak engedélyeztem a hálókártyát!!!
    táxomükke!
    múcsászgrászíjász!
    stb!!
  • dirty dogg
    Ohhh...
    1. köszönöm a linket
    2. fizikai ip címe? mac? - okok...köszönöm, legalább tudom merre keresgessek a probléma megoldását illetően.
    Godfarher: kajak bevettem, amíg nem jutottam a végére!!
    ..na meg ez a pólós lányka.....iszonyat szépszája van...komolyan!!!
  • inz
    az "én úgy tudom" részt ki kellett volna emelnem :P lehet műx csak én vagyok lamzor
  • Phoenix007
    Hja, hogy úgyse működik ... akkó' mindegy ...
  • Phoenix007
    Dirty dogg, a licenszproblémáiddal keresd fel az Alias ügyfélszolgálatát, ahol a regisztrációs számod megadása után örömmel állnak rendelkezésedre bármilyem Mayával kapcsoaltos probléma megoldásában. Így teszünk itt mindannyian, ha problémánk akad!

Na ez volt az ellenség megtévesztése ... nekem egy darab 1k-s aw.dat van a flexlm-ben, ha adsz egy címet, elküldöm.
  • inz
    cégétolk
  • inz
    hi
    én úgy tudom, hogy a saját hálókártyád fizikai ip címe vagy milye alapján működik a krekk, szóval más hiába küldi el neked a licence fájlokat, nem fog menni vele. próbáld még1x hátha elírtad a számsort (közben erősen gondolkodom hátha eszembe jut hogy nálam mi volt a probláma egyszer réges régen :F majd írok ha emlékszem :) )
  • dirty dogg
    Cgtalk - ezmiez? küldenétek egy linket? thx (
  • Phoenix007
    Na szerintem is zárjuk le a témát, és kanyarodjunk vissza valami vidámabbhoz.

>nagyobb felbontásban is kérném, hogy háttérnek be tudjam tenni!:))
    >Hüye! És rám nem gondolsz? Én is szeretném "szebben" látni:D

Ezt Peet-nek,

Ezt meg Deko-nak...
  • youth #9342
    1. Cgtalk már nem az a Cgtalk ami régen volt...
    2. Én azért szomorodtam el, mert személyesen is hazudott nekem, és cgtalkon védtük ahogy tudtuk és valahogy a magyarokat így lejáradta, hogy felkerült a 3ds feketelistára. De zárjuk le a témát, azt mondom. Én is már elfelejtettem a dolgot... vagy próbálom.
  • dirty dogg
    tudna valaki segíteni nekem? (most lehet haragudni fogtok..) akinek a maya6 XP-re van felrakva, az el tudná nekem küldeni a flexlm-ben levő file-(oka)t. valamiért nálam kötekszik a licensszel és nem akar elindulni. ugyanez a progi 2000ren simán elindult. vagy valami működő licensz is jó lenne köszi ([email protected]) -bocs ha valaki lelkébe gázoltam... - off over
  • Phoenix007
    Mookid: Nem olvastam még ilyen hangulatú magyar fórumot. Na nem is nagyon vágyom én arra.

>persze nyilván pont azok nem gondolkodtak el, akiknek el kellett volna.

Az lehet, de akkor a "szarrágókat" járatta volna le, nem pedig a barátait, és a magyarokat. Amúgy hol lehet a többi munkáját megnézni?
  • Phoenix007
    Ja, és még valami: ha én nem így utólag szereztem volna tudomást a sztoriról, hanem konkrétan engem próbál a képpel átejteni, akkor nem is a wirét kértem volna először, hanem hogy ugyan mutassa már meg nekem a textúrát, hogy a gombok, meg a mikrofon mellet vajon mitől van az a kis hullám/dudor a műanyagon. Mert ugye nem túl szembetűnő a dolog, éppenezért kár is bele nagy munkát fektetni egy textúrafestés során, meghát a kutya se hiányolná, ha nem lenne ott, dehát ott van, és ugye a CG képeknek pont az a szépsége, hogy egy jobban sikerült darab részleteiben hosszú percekig el tudunk merülni, és hát közben azért csak észreveszünk ezt-azt. Ezt a kis apróságot viszont biztos a legszőrszálhasogatóbb figura sem tette volna szóvá. Az már tényleg olyan lenne, mintha valaki azt mondaná, hogy tényleg nagyon szép, meg minden, dehát a szélein lehetne sorjás a műanyag, meg a plexi széle is lehetne egy kicsit recésre vágva...

Amúgy Mayer, a te telód is gyanús!
  • mookid
    szerintem a cgtalkos posttal cseszerintette el, azt nem kellett volna. azért, amit te is írtál, márhogy lejáratják egymást meg magukat nemzetközi közönség előtt. a másik az, hogy a cgtalk tök barátságos hely, mindenki mindentől totál oldavan :)
    egyébként nem volt egy elveszett ötlet. olvastál már khm, intenzívebb hangulatú design21 fórumot? azt a szarrágást, ami néha ott megy... nem, ennek kifejezetten a magyar közönségnek (közösségnek?) kellett volna szólnia. persze nyilván pont azok nem gondolkodtak el, akiknek el kellett volna.
    ja, egyébként nem volt kis pöcs. most jöttem rá, hogy én láttam a galériáját, nagyon szép dolgokat csinált.
  • Phoenix007
    A Nemesys témával kapcsolatban: mivel az illetőt nem ismerem, sőt még a CGtalk-os reakciókat sem tudtam elolvasni, megpróbálok minden gondolatot megfogalmazni, ami ezzel kapcsolatban eszembe jutott.
    Hogy konkrétan miért csinálta, azt csak ő tudja, nekem három alternatíva jutott eszembe:

1. Becsvágyból: előfordulhat, hogy egy szánalmas kis p.ö.c.s., aki ugye valójában képtelen ilyen minőségű munka elkészítésére, de egy kicsit azért hizlalni akarja a máját, megjátszik egy ilyet, hogy aztán fürdőzzön a dicsőségben, aztán mikor már elbukott az egész, akkor megpróbálja úgy beállítani az esetet, hogy "csak egy kísérlet volt, és látjátok, megint micsoda tanulságokat köszönhettek nekem." Mint mondottam az illetőt nem ismerem, nem is akarom ezzel megsérteni, ezt az esetet ki is zárnám. Viszont nem véletlenül jutott eszembe, ugyanis voltak azért erre utaló jelek, és ha ez az igazság, akkor csatlakozom az "állítsuk falhoz" táborhoz.

2. Poénból: hát ezt én esetleg még megjátszhatnám, miután én már nem akarok komoly hírnevet elérni a 3D szakmában, ... öreg vagyok én már ahhoz ... de mégsem tenném. Őt viszont már nem fogják így komolyan venni, szerintem ebből még lehetnek később problémái, ha ebben az iparágban szeretne később dolgozni.

3. Kísérletből: Ugyebár a páciens azt állítja, hogy egy kísérlet volt, és a gyanúi a rosszindulatú okoskodókkal kapcsolatban be is igazolódtak. (Ez már azért nem annyira vérlázító, de nem ez a módja. Elsősorban nem hagyom a régi ismerősöket, barátokat, - gondolok itt Aldaryn-ra és Youth-ra többek között - hogy lejárassák magukat egy ilyen kaliberű CG oldalon.) Namármost ezt bizony én is megcsináltam volna HA nekem jutott volna eszembe, HA a 3D-s tudásom volna olyan szinten, hogy hihető wirékkel, textúrákkal tudjam a történetet alátámasztani, és HA az angol tudásom lenne olyan szinten, hogy utána a nagy leleplezésben úgy tudjam leírni az indítékokat és a tanulságokat, ahogy magyarul tudnám. És igen, külföldi oldaloncsinálnám, márcsak a nagyobb közönség miatt, mert ugye a teszteredmény akkor a legpontosabb, ha minél több "tesztalany" vett részt benne. DE előtte szóltam volna a haveroknak, hogy az adott témához inkább ne szóljanak hozzá, nagyon ügyelnék az időzítésre, hogy mikor leplezem le magam, és semmiképp nem árulnám el, hogy magyar vagyok, esetleg akkor, ha a történet jó véget ér, és az az általános utánérzés, hogy "Haha, hát jól felültetett minket ez a srác, de valljuk be, ügyesen csinálta..."

Na bocsi, vannak néha ilyen agymenéseim.
  • deko
    meg itt:
    néhány kommentel.
  • youth #9335
    Itt van a bizonyos kép
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=977751129&order=reverse&index=78
  • Phoenix007
    Nnna, itt vagyok megin'!

Deko, úgy látom a pólóra akkora igény van, hoy kevés lesz a cucc, amit vettél. Melyik fajtát vetted amúgy? Szőrös, szőrmentes, vastag, vékony? Amúgy dizájn tekintetében akkor így marad? Elől bal oldalt kis logó+nick, meg hátul egy nagy?

Nem3sys téma: a szóban forgó képet meg lehet még nézni valahol

>hanem csak azt a ... nemtom, hogy hívják... Ami a csaj jobb mellén van... :)

Alias logó ugyebár, és ahogy Oryon írta, nem általános Alias-termék fanok vagyunk, mert pl a StudioTools, meg a SketchBook Pro marhára nem érdekel minket, hanem leginkább csak a Maya.

>Persze kicsit nagyobb méretben.

Nagy mell, nagy logó! Ez már csak így megy! :)))
  • deko
    leszámítva azt a problémámat a nVidiával. a mai napig GeForce van a gépemben. FX 5200. nekem fasza.