Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
A mese szerint igen 😊

Youth

Boba
Youth, télleg deko báttya vagy?
amúgy Hi!

youth
Végre!!!

Youth

deko
Üdvözlet mindenkinek, letellt a 24 órás várakozási idõm, mától itt leszek veletek. Youth (azaz Barth bátyám jóvoltából)

Remélem segíthetek😊S ha kell segítséget kapok😊

deko

deko

deko --- az élet értelme: 42 ---

Nemesys
Köszi Boba!
Nem nagyon vágom még maya bevilgítást, textúrákat meg ilyenek de megpróbálom. A modellt próbáltam szépen kidolgozni és azt hiszem ez sikerült is, de mivel rendelni nem tudok nem tudom vissza adni rendesen, hogy milyen is a modell. Az uw-zést meg most kérdeztem meg Youth-tól szal a padlót is meg tudom mostmár csinálni.

Nemesys

Boba
Szerintem marha jól sikerült. Bár a méretarányok furcsák nekem. Ha a textúra valami hajópadló lehet, akkor kisebb legyen a toll.
Amúgy a toll frankó, csak nagyon csillog, miközben a padló meg elég sötét. Az árnyékok meg legyenek softosak, és akkor rulz lesz!

Nemesys
Na jó úgy látszik ez az SWF nem nagyon jött össz itt van még 2 kép.

Nemesys

Nemesys
Na itt van 1 swf +1 kép. Tudom hogy olyan az átlátszó möanyag mintha celofán lenne de ha 2 rétegûre csinálom akkor nem lesz átlátszó hanem tiszta fekete lesz.

Nemesys

youth
Na végre hogy benéztél... De nem mondam el 20x??? Namindegy, hátha õket megérrted 😊)

Ja tollat had lássuk!!

Youth

Nemesys
Sziasztok!
Elég kezdõ vagyok, olyan 3 hete Mayázom, és most csináltam egy tollat 😊 (hát nem mondom hogy hude jó lett). A render nem lett olyan rossz viszont nem tudom hol kell bekapcsolni a final gether-t, vagy egyáltalán hol kéne átállítani a software rendert MR-re. Tudna valaki segíteni?
Ja és még valami. Hogy kell Wire framet renderelni? Elõre is köszi!

Nemesys

gyraph
En is kosz ezt a tutort...hasznos.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Nemsokára új taggal bõvül a fórum... Köszöntsétek sok szerettettel DEKO-tó, aki roppant kedvességével árasztja majd el a topicot 😊)

24 óra múlva írhat csak addig bírjátok ki!!!!!

Youth

NAH!
Le a Kalappal Peet elõtt😊
Jo lett nagyon...
Csinálok is egy kicsi-rockert😄D

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
SerWou meg ezekre elég 5...

Mindenki nevében: Köszönjük Peet! Mindjárt ki is próbálom...

Youth

Peetmaya
Nya, elsõ Cloth tutor elkészült, meg lehet lesni, ne számíccsatok túl nagy dologra, elsõ tutorom, elsõ weblapom, elsõ cloth próbálkozásom😊)))

Cloth Tutorial I

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
5GB??? honnan szedsz Youth? nekem 25gb-ot kellett megosztanom, és még így sincs fenn lófasz se😊

youth
Pesze, de össz legyen olyan 5 GB...

Youth

Boba
Ok, köszi! Majd próbálkozom vele! emule-n találtam, de nemigazán jönnek le ezek a vackok. Lehet kéne felraknom dc++-t. Mondjuk megosztásom lenne. Berakok egy maya 5 isot, photoshop iso,t meg shake meg painter meg játékisók... ezek vajh elegek lesznek?

Peetmaya
Na
ez a wrap deformer olyan, mint egy tetszõleges lattice (polyháló). elõször kijelölöd a smooth obj-t, aztán a lowpolyt majd deformers/create wrap
van neki 3 tulajdonsága, envelope, max distance és weight treshold vagy mi, az uccsót nem tom mire jó, az envelope az egyes lowpoly vertexek kiterjedését jelenti, hogy mekkora területen van hatással a hipolyra, a max distance is valami hasonló, a kettõnek a kombinációjával kell kihozni hogy ha az egész low polyt mozgatod, akkor az egész hi poly 100%ig együtt mozogjon vele. nem kell vele sokat pöcsölni, ha animálni akarsz, akkor a lowpioly smooth bindjával kell szarozni sokat. amúgy érdemes megnézni a videot mert fasza nagyon

Boba
Megnézem megvan-e emulen. Onnan elég lassan jönnek a cuccok, szóval ha pár mondatban össze tudnád foglalni nagyon örülnék😊

Peetmaya
Leonkel elvileg max-hoz van obj export import plugin, keress rá neten, amúgy meg lövésem sincs sajna😞

Boba gnomon deformers II - lattice, sculpt, wrap
ezen a videón rajta van. de ha nem akarod leszedni a videot kiokoskodhatom neked, hogy hogyan mûködik.

Boba
Valaki betudna avatni hogy mûködik ez a warp/wrap funkció? PeetMaya mesélt nekem errõl, hogy valami9 olyasmire használják elvben, hogy animálják a lowpoly objectet és a highpoly-t renderelik. Ezt merrefelé ajánlom, tippeket tudtok-e adni?

Hm.Sajna nem használt😊pont maya nincs benne😄D
azt valaki nemtudja mozgóképet pl. avit hoghy lehet beilleszteni maya ba?

youth
PolyTrans pl.

Youth

Jah srácok!
Maya 5 mb bõl kéne 3ds-t csinálnom...van erre valami rogi?

Penatesz
Igazabol nem jottem ra,hogy mit rontottam el,azt gyanitom,hogy rossz parameterekkel hasznaltam az open/close curve menut,de ez is csak sejtes,mivel megfogadtam Lekonel tanacsat es megismeteltem azt a reszt elorol.

Koszonet mindenkinek a hozzaszolasokert

Penatesz

gyraph
Akkor azt meg biztos nem...koszi. En meg csak most tervezem, hogy leszedem az osszes gnomon videot, mert most szabadult fel sok hely a vinyomon.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Penatesz
Gnomon-Nurbs II.

Penatesz

gyraph
Ez melyik tutor is? Lehet hogy en is megcsinaltam mar, de most errol nem ugrik be...

Jah srácok!
Maya 5 mb bõl kéne 3ds-t csinálnom...van erre valami rogi?

Hm. És nincs másik határolóvonal...én már megcsináltam ezt a tutort és nem volt ilyen.esetleg csináld ujra kabint és default on csináld trimmelést meg satöbbit...

Penatesz

Tudom,hogy elegge trivialis a problemam,megis mar vagy ket napja csucsulok rajta.A gondom az,hogy egy feluletre alkalmaztam a hull-t es gorbitettem,de a felulet hatarolovonala (ez is a felulet resze,tehat nem curve,hanem a surface resze) nem gorbul.
Mi a turorol feletkeztem meg??

Penatesz

gyraph
Suurland-rol szedtem en is, bar mar banom, hogy ezt az autot kezdtem, mert van nehany reszlet, ami nagyon megbosszulja magat es ebben a tutorial sincs nagy segitsegedre, mert a ficko, aki nyomja a tutort eleg soxor nincs a helyzet magaslatan es a modellje is jocskan elter az eredetitol...szoval en peldaul egesz mashogy drotoztam az autot...Ha teheted valassz masik autot!

Boba
Suurland
Itt elég sok blueprint van, hátha találsz. Good luck!

Jah és a képeket honnan szerezted? mer azok nincsenek meg igy elég nehéz lenne elkezdenem?😊)

gyraph
Igen, bar mondom en teljessen mashogy csinaltam meg...egyebkent JaguarXJ220.
Most kezdem az oldalat a kicsikenek...😊
Koszonom!

A 3d-palacon ami fenn van az is ez nem?
Szép nagyon!
Jaguár...?!

gyraph
De azert ezek nem teljessen az en iveim, mert tutor alapjan csinalom, de azert sok mindent maskepp csinaltam, szoval megis...egyekent mostmar szinte ra se nezek a tutorra... Egesz jol haladok, bar a Youth altal keszitett BMW model-t meg se fogom kozeliteni, de mindent megteszek, amit egy kezdo megtehet 😊.

gyraph
Ez poly es at van nyomatva subdiv-be, aztan mindig vissza z-zek😊 es ugy folytatom a poly-t...nem nurbs. Egyebkent koszi!

Penatesz
Gyraph ez nurbs vagy poli?
Ha nurbs akkor melyik tutorial alapjan haladsz?
Amugy szerintem szepek az iveid

Penatesz

gyraph
Hi All!
Reg nem jartam erre..., de most belefogtam egy autoba, amilyen hulye vagyok 😊. Nem tudtam, hogy mennyi munka ez.
1-2 het es tuljutok ezen a krizisen 😄
Addig is...WIP.

ne fikazzatok..kezdo vagyok!

Boba
Ok, én IS bocs😊

Bocs BOBA én IS félreértettelek

Boba
Hmm... Nemkezel NTFS-t. Kivan csukva úgynéz ki😞

Boba
Fedora Core... nah rákeresek az FSN-en, talán letudom szedni. Ha igen akkor megindítom a letöltést és holnap nekiesek a telepítésnek. Linuxos mayát merrefelé találok? csak dc-n? az kellemetlen😞

Peetmaya
Red Hat már megszûnt, a 9.xxxxx volt az utolsó verzió amit kiadtak, most helyette Fedora Core van, ezt használom, de ez nagyon jó. Dettó ugyan az, mint Red Hat, de sokkal jobb, kijavítottak egy rakat hibát!

Boba
Peet, Redhatot használsz nem? Csakmert azom van, és azon gondolkodom más linuxot kéne-e leszedjek. Redhat 9.

Ok, köszi megpróbálom 😊))

Peetmaya
tulképpen meghamisítod a fényvisszaverõdést😊

Peetmaya
persze hogy nem, de ezt két módon küszöbölheted ki
1 bonyolultan és macerásan: GI, FG
2 egyszerûen, beraksz egy spotlampet amivel magasról világítod meg a kívánt felületet, light linkeled a felülethez, a többi testel meg brake light link, és beállítod a spotlampnél, hogy no shadowcasting és ne legyen specular casting se