32214
Maya
  • Peetmaya
    hát igen, valahogy sosem találják el ezek a contestek az én ízlésemet:)))

Vray-t a népnek!
  • Lekonel
    Na ez a téma ami telleg távol áll tőlem:D
  • szkoryon
    Jó, akkor nekiállok és megcsinálom a Mustangot, majd duplikálom egy párszor és karambóloztatom őket....
    És felébredek, hogy ...... :P

Lehetetlen, nem fér bele az időmbe, pedig milyen jó lenne indulni :(
  • mookid
    a polygon bevel offset értékét tényleg nem lehet 0.1-nél alacsonyabbra állítani??
  • szkoryon
    "maya 6-ba épített mental ray nem működik GI szempontjából megfelelően"

A small contestnél jöttem rá, hogy mennyire nem.
    Nagyon durva, hogy mennyire használhtatatlan lett.

Már nem csak a Byrob Polytools miatt vagyok kénytelen még mindig 5-öt használni :P
  • szkoryon
    Dolgozom Peet small kontesztjének második verzióján, még ma kész lesz!!!
    Aztán jön a többi elmaradt teendőm mayában.

A biznisz még nem...de ami késik nem múlik :P
  • Phoenix007
    Ezt most leltem a CGTalk-on. Hátha valaki még nem látta...

Ossipov's raspberries

Jó étvágyat!
  • PaniC-
    Uj 3dluvr contest..
    itt a link.

nagyon jo tema... : Traffic Jam

• deko
    jelentem: MA a hompage immáron az sg maya fórum lett gépemen. Így döntöttem:P
  • Peetmaya
    Na megvolt az újabb kísérlet GI-ra, sőt még FG-re is, és nem megy. Szépen leszámolja a photonokat, de a képen érdemi változás nem történik. Azon kívül mostanság olyan fagyékony az MR-em, hogy valami fantasztikus. Nagyon elbaszták a 6.0-ba integrált MR-t, nem vagyok vele megelégedve, sőt.
    Valaki tudna segíteni renderman ügyben?
  • Peetmaya
    Penatesz, akkor uccu neki, had lássuk a wip képek tömkelegét!
  • Penatesz
    Phoenix igy soha az eletben nem jutsz el odaig,hogy alkoss is valamit....

Peet: ahogy mondod.Keveset irok es sokat alkotok.Mar megvannak a referenciakepeim a fenykepezogeprol.
  • Peetmaya
    Mookid, lehet, csak a te kedvedért teszek még1 próbát, bár nem bízom az eredményben...
  • Phoenix007
    > ja, egyébként a textúrázás öt részes, vigyázz!

shit ... tényleg ... Majd küldd már el léccives, hogy neked mik vannak meg!
  • mookid
    sziasztok! köszönöm a reakciókat! igen, azt hiszem, a fotorealizmus nem az én világom... nem azért, mert tehetségtelennek tartom magam hozzá, hanem mert nincs kedvem. különben a CGI sosem lesz teljesen fotorealisztikus, csak mindenféle ügyeskedéssel meg lehet közelíteni, nem? én nem akarok ezen izzadni.
    Peet: maya 6 alatt igenis megy a gi, ma szórakoztam vele. em lehet, hogy Te nem kapcsolsz be valamit?
    Godfatha': (publicba írom, mindegy :) köszönöm, két napja megtaláltam a texturing 1 dvd (és nem vhs!)-ripet, nagy volt az öröm :) ja, egyébként a textúrázás öt részes, vigyázz!
  • szjozsef
    Szevasztok! Menne 1 láma kérdés. Hogyan tudom azt megoldani hogy a raytrace árnyékok szépen átmenetesen legyenek, nem nagyon kontrasztosan, mint pl. amikor kicsit felhős az ég és akad derített fényrendesen, remélem értitek mire gondolok.
    Előre is köszi a segítséget.
    Ja Ha lehet a válaszokat privátba küldjétek mert nem tudom mosatnában olyan intenzitással nézegetni a fórumot.
  • youth #8955
    Nem tudom mikorra várható, de ha végre lesz maya alá az szerintem tuti bugos lesz, aztán megint pár hónap és végre lesz rendes v-ray maya alá is.
  • Phoenix007
    Apropó tutorialok! Mookid, neked kellett volna valami a múltkor. Írj egy mélt, hogy mi a helyzet, aztán megoldjuk valahogy!
  • Phoenix007
    Peet: Phoenix munka helyett tanulja, hogy hogy kéne dolgozni, és mkor problémába ütközik, megkérdezi a tőle okosabb embereket, hogy mielőbb továbbléphessen.

Penatesz: a fent említett okok miatt vagyok ilyen nagyon aktív a fórumon. Nemrég kaptam meg Peet-től az új tutorial-adagomat, úgyhogy most menéztem a NURBS modeling 3-at, a PolyModeling 2-t, csináltam egy modellt (féligmeddig), most nézem az Intro to Maya 2-t, mert még azon sem sikerült átrágnom magam, éppen ismerkedek a Marking menük készítésével, aztán megnézem majd a Texturing-et, ami négy részes, akkor csinálok valami textúrát a még félkész modellemre, azután jön majd a Lightning/Rendering, ami szintén négy rész, megpróbálok majd valami beállítást összedobni, szépen bevilágítani, és szépen kirenderelni, majd miután szomorúan konstatálom, hogy nem tetszik a végeredmény, még megtanulok valami renderelőcuccost, ami valszeg a VRay lesz, lerenderelem mégegyszer, és akkor talán felrakom. Mondjuk az unokáid talán még láthatják is az első munkámat... (Fény)képet addig is csak arról tudnék felrakni, hogy hogyan sorakoznak a kiskanalak a mosogató szélén, abból lehet ugyanis megállapítani, hogy mennyi kávét ittam a legutóbbi mosogatás óta (ami rendszerint naponta egyszer bekövetkezik). Elég ijesztő látvány, már a nagymama féltveőrzött ezüst eszcájgját is elő kellett venni...
  • Peetmaya
    Mayer, ok, elhiszem, de nekem nem megy. Oryon meg mintha azt mondta volna régebben, hogy neki se megy, csak irreálisan túllőtt értékekkel...
  • Mayer
    Bocsi Penatesz, nem nagyon tudom hol áll a fejem. Azt hittem már válaszoltam. Nincs modellezve. Illetve modelleztem, de nem mindent. Tehát azokat a kis füleket természetesen nem modelleztem le mert minek. Úgyse látszik.

Bocsi mégegyszer.

Peet: meg tudom külömböztetni az 5-ös és a 6-os számjegyeket :). Én is a 6-os mayáról beszélek. Müxik abban is.
  • Peetmaya
    modellezéssel mostmár hamarosan végzek, utána jöhet a textúrázás, bár nem tudom hogy fog sikerülni, textúrázni nem tudok...

Penatesz! Phoenix munka helyett fórumozik, te viszont igen ritkán tisztelsz meg minket jelenléteddel, ez biztos azt jelenti, hogy lázasan dolgozol a fényképeződön?:))
  • Penatesz
    Mayer: ugyan mar kerdeztem egyszer de elsiklottal felette:a telefonod feneken az erintkezoko le vannak modellezve,vagy csak egy kep? ha nem voltal olyan lusta mint egyesek es lemodellezted,akkor orommel vennem,ha csak a fenekerol feltennel egy wiret.

Mookid: nekem nagyon bejon ez az urleny.Ha ilyen rajzfilmekbe illo figurat akartal letrehozni,akkor baromira eltalaltad.

Phoenix: itten nezegetem a forumot es azt latomm,hogy te vagy a legaktivabb hozzaszolo,ugyanakkor egy kepet sem dobsz fel kozszemlere.Ugyhogy asszem itt az ideje,hogy koveteljek toled valamit.DE AZONNAL !!!!

Peet: telo hogy all?
  • Peetmaya
    Mayer igen, 5.0-ban működik, de 6.0 alatt nem megy a GI
  • inz
    hmm.. lehet akkor úgy kell beállítani, hogy create - cameras - camera options boxa és ott lent, amúgy gőzöm sincs :F
  • Phoenix007
    Peet: RenderMan-t még nem próbáltam ki, fel se raktam még egyiket sem. Igazából annyira nem szeretek pluginezni, hogy még a 6.0.1-es peccset se raktam fel... Azért kérdeztem, hogy melyikkel érdemes foglalkozni.

inz: ismét köszi a segítséget! A helyzet a következő: Beállítottam a cuccot ott, ahol mondtad, de Maya úgy csinál, mintha nem venné figyelembe. 1000-et szoktam beírni, miután alapból 10-zel indul, aztán egyszer a preferences-be próbaképp beírtam 800-at, akkor meg 8-cal indult el... tehát a preferences-be beírt érték 1%-át veszi figyelembe... Ez nekem megint nem logikus, de mindegy...
  • Mayer
    Nézd meg a mesmer learning video-t. Szépen ott van a GI caustics meg a GI belövése.
  • Mayer
    Peet: már hogyne müxene GI?
  • Mayer
    mookid: Mayernek van itt egy tök jó amit ő írt :)) lol

Most újra végigolvastam és háááát nem a legjobb, de azt hiszem meg fog felni. Egyszer azt hiszem már leírtam ide a fórumba hogy hogyanis muxik FG HDRI-vel de nagyon úgy vettem észre hogy mindenki átcsútott felete :).

Plusz: SpotLamp HDRI lighting videója is fenn van villámvadászon, amiben megint egy másik módszert láthatsz amit Image Based lighttingnak hívnak. (na ez a photonemission asszem).

Ja és egy színú vagy procedurális maya shaderekkel is világíthatsz (FG) de már ezt is leírtam, és azt hiszem te és phoenix kérdeztétek.
  • Peetmaya
    maya 6-ba épített mental ray nem működik GI szempontjából megfelelően... Egyszerűen lehetetlen belőle kihozni valamit.
    amúgy Learning Maya.

Mookid, nekem elég meseszerűnek tűnik. Ez is a célod, hogy meseszerű legyen, vagy jobb lenne fotoreálra? Amúgy aranyos!
  • mookid
    ezt csináltam tegnap:
    http://mookid.uw.hu/temp/teszt002.jpg

látjuk a shaderek alapvető attribútumainak használatát? :)

más: nem tudtok valahol a neten ultimate mental ray (közelebbről: GI és/vagy HDRI) tutort?
  • Peetmaya
    marha kíváncsi vagyok a rendermanra, de nem sikerült olyan verziót találnom, ami működne is... (license)
  • Peetmaya
    inz, cseréld le a kártyádat:)) 3000-es gépem van 1b rammal és nekem is szaggat:)))
    kipróbáltam jó videokártyával (ati radeon 9200-es már jónak számít:) és azzal meg pörgött mint az ökör...

Youth, mikorra várható a csicsergések szerint a vray for maya integráció?

Phoenix, neked működik a renderman?
  • PaniC-
    valoszinu a videokartyad 16bit-ben nem tudja az opengl-t.. nekem anno valamelyik matrox kartyamnal volt ilyen.
  • inz
    window - settings/preferences - preferences - cameras

nekem meg az mondja meg valaki, h ha 16biten használom a winfosht akkor miért szaggat a maya már egy db kocka forgatásánál is? /32ben szoktam használni, csak néha átállítja vmi és olyankor mindig csodálkozom ~
  • Phoenix007
    Ehüm ... mostmár értem, hogy Aldaryn miért biggyesztett be egy :P szmájlit.... ALDARYN TE SZEMÉÉÉÉÉT! (A következő SG-talinak álcázott vendetta alkalmával feltétlenül számítok a megjelenésedre... A Keresztapával nem viccelődünk...)

Szóval akkor ki mit ajánl nekem, mint kezdőnek?

Másik kérdés: Valahogy elcsösztem a kamerák far clip plane-jét, most alapból 10-en van. Hogy tudom átállítani az alapbeállításokat?
  • youth #8935
    Vray még nincs oylan állapotban hogy úgy beépülne mint a Mental Ray, így erre várnod kell. Max alatt prímán muzsikál, de az már egy másik történet :)
  • Phoenix007
    Köszönöm Aldaryn, ez rövid volt, és lényegretörő! namármost ezt honnan tudom én megszerezni.
  • Aldaryn
    Vray. :P
  • Phoenix007
    Ja bocsánat, a Pixar renderman is megvan...