32214
Maya
-
hát igen, valahogy sosem találják el ezek a contestek az én ízlésemet:)))
Vray-t a népnek! -
Lekonel #8970 Na ez a téma ami telleg távol áll tőlem:D -
Jó, akkor nekiállok és megcsinálom a Mustangot, majd duplikálom egy párszor és karambóloztatom őket....
És felébredek, hogy ...... :P
Lehetetlen, nem fér bele az időmbe, pedig milyen jó lenne indulni :( -
a polygon bevel offset értékét tényleg nem lehet 0.1-nél alacsonyabbra állítani?? -
"maya 6-ba épített mental ray nem működik GI szempontjából megfelelően"
A small contestnél jöttem rá, hogy mennyire nem.
Nagyon durva, hogy mennyire használhtatatlan lett.
Már nem csak a Byrob Polytools miatt vagyok kénytelen még mindig 5-öt használni :P -
Dolgozom Peet small kontesztjének második verzióján, még ma kész lesz!!!
Aztán jön a többi elmaradt teendőm mayában.
A biznisz még nem...de ami késik nem múlik :P -
Ezt most leltem a CGTalk-on. Hátha valaki még nem látta...
Ossipov's raspberries
Jó étvágyat! -
Uj 3dluvr contest..
itt a link.
nagyon jo tema... : Traffic Jam
-
jelentem: MA a hompage immáron az sg maya fórum lett gépemen. Így döntöttem:P -
Na megvolt az újabb kísérlet GI-ra, sőt még FG-re is, és nem megy. Szépen leszámolja a photonokat, de a képen érdemi változás nem történik. Azon kívül mostanság olyan fagyékony az MR-em, hogy valami fantasztikus. Nagyon elbaszták a 6.0-ba integrált MR-t, nem vagyok vele megelégedve, sőt.
Valaki tudna segíteni renderman ügyben? -
Penatesz, akkor uccu neki, had lássuk a wip képek tömkelegét! -
Phoenix igy soha az eletben nem jutsz el odaig,hogy alkoss is valamit.... 
Peet: ahogy mondod.Keveset irok es sokat alkotok.Mar megvannak a referenciakepeim a fenykepezogeprol.
-
Mookid, lehet, csak a te kedvedért teszek még1 próbát, bár nem bízom az eredményben... -
> ja, egyébként a textúrázás öt részes, vigyázz!
shit ... tényleg ... Majd küldd már el léccives, hogy neked mik vannak meg! -
sziasztok! köszönöm a reakciókat! igen, azt hiszem, a fotorealizmus nem az én világom... nem azért, mert tehetségtelennek tartom magam hozzá, hanem mert nincs kedvem. különben a CGI sosem lesz teljesen fotorealisztikus, csak mindenféle ügyeskedéssel meg lehet közelíteni, nem? én nem akarok ezen izzadni.
Peet: maya 6 alatt igenis megy a gi, ma szórakoztam vele. em lehet, hogy Te nem kapcsolsz be valamit?
Godfatha': (publicba írom, mindegy :) köszönöm, két napja megtaláltam a texturing 1 dvd (és nem vhs!)-ripet, nagy volt az öröm :) ja, egyébként a textúrázás öt részes, vigyázz! -
szjozsef #8956 Szevasztok! Menne 1 láma kérdés. Hogyan tudom azt megoldani hogy a raytrace árnyékok szépen átmenetesen legyenek, nem nagyon kontrasztosan, mint pl. amikor kicsit felhős az ég és akad derített fényrendesen, remélem értitek mire gondolok.
Előre is köszi a segítséget.
Ja Ha lehet a válaszokat privátba küldjétek mert nem tudom mosatnában olyan intenzitással nézegetni a fórumot. -
Nem tudom mikorra várható, de ha végre lesz maya alá az szerintem tuti bugos lesz, aztán megint pár hónap és végre lesz rendes v-ray maya alá is. -
Apropó tutorialok! Mookid, neked kellett volna valami a múltkor. Írj egy mélt, hogy mi a helyzet, aztán megoldjuk valahogy! -
Peet: Phoenix munka helyett tanulja, hogy hogy kéne dolgozni, és mkor problémába ütközik, megkérdezi a tőle okosabb embereket, hogy mielőbb továbbléphessen.
Penatesz: a fent említett okok miatt vagyok ilyen nagyon aktív a fórumon. Nemrég kaptam meg Peet-től az új tutorial-adagomat, úgyhogy most menéztem a NURBS modeling 3-at, a PolyModeling 2-t, csináltam egy modellt (féligmeddig), most nézem az Intro to Maya 2-t, mert még azon sem sikerült átrágnom magam, éppen ismerkedek a Marking menük készítésével, aztán megnézem majd a Texturing-et, ami négy részes, akkor csinálok valami textúrát a még félkész modellemre, azután jön majd a Lightning/Rendering, ami szintén négy rész, megpróbálok majd valami beállítást összedobni, szépen bevilágítani, és szépen kirenderelni, majd miután szomorúan konstatálom, hogy nem tetszik a végeredmény, még megtanulok valami renderelőcuccost, ami valszeg a VRay lesz, lerenderelem mégegyszer, és akkor talán felrakom. Mondjuk az unokáid talán még láthatják is az első munkámat... (Fény)képet addig is csak arról tudnék felrakni, hogy hogyan sorakoznak a kiskanalak a mosogató szélén, abból lehet ugyanis megállapítani, hogy mennyi kávét ittam a legutóbbi mosogatás óta (ami rendszerint naponta egyszer bekövetkezik). Elég ijesztő látvány, már a nagymama féltveőrzött ezüst eszcájgját is elő kellett venni... -
Mayer, ok, elhiszem, de nekem nem megy. Oryon meg mintha azt mondta volna régebben, hogy neki se megy, csak irreálisan túllőtt értékekkel... -
Bocsi Penatesz, nem nagyon tudom hol áll a fejem. Azt hittem már válaszoltam. Nincs modellezve. Illetve modelleztem, de nem mindent. Tehát azokat a kis füleket természetesen nem modelleztem le mert minek. Úgyse látszik.
Bocsi mégegyszer.
Peet: meg tudom külömböztetni az 5-ös és a 6-os számjegyeket :). Én is a 6-os mayáról beszélek. Müxik abban is. -
modellezéssel mostmár hamarosan végzek, utána jöhet a textúrázás, bár nem tudom hogy fog sikerülni, textúrázni nem tudok...
Penatesz! Phoenix munka helyett fórumozik, te viszont igen ritkán tisztelsz meg minket jelenléteddel, ez biztos azt jelenti, hogy lázasan dolgozol a fényképeződön?:)) -
Mayer: ugyan mar kerdeztem egyszer de elsiklottal felette:a telefonod feneken az erintkezoko le vannak modellezve,vagy csak egy kep? ha nem voltal olyan lusta mint egyesek es lemodellezted,akkor orommel vennem,ha csak a fenekerol feltennel egy wiret.
Mookid: nekem nagyon bejon ez az urleny.Ha ilyen rajzfilmekbe illo figurat akartal letrehozni,akkor baromira eltalaltad.
Phoenix: itten nezegetem a forumot es azt latomm,hogy te vagy a legaktivabb hozzaszolo,ugyanakkor egy kepet sem dobsz fel kozszemlere.Ugyhogy asszem itt az ideje,hogy koveteljek toled valamit.DE AZONNAL !!!!
Peet: telo hogy all? -
Mayer igen, 5.0-ban működik, de 6.0 alatt nem megy a GI -
hmm.. lehet akkor úgy kell beállítani, hogy create - cameras - camera options boxa és ott lent, amúgy gőzöm sincs :F -
Peet: RenderMan-t még nem próbáltam ki, fel se raktam még egyiket sem. Igazából annyira nem szeretek pluginezni, hogy még a 6.0.1-es peccset se raktam fel... Azért kérdeztem, hogy melyikkel érdemes foglalkozni.
inz: ismét köszi a segítséget! A helyzet a következő: Beállítottam a cuccot ott, ahol mondtad, de Maya úgy csinál, mintha nem venné figyelembe. 1000-et szoktam beírni, miután alapból 10-zel indul, aztán egyszer a preferences-be próbaképp beírtam 800-at, akkor meg 8-cal indult el... tehát a preferences-be beírt érték 1%-át veszi figyelembe... Ez nekem megint nem logikus, de mindegy... -
Nézd meg a mesmer learning video-t. Szépen ott van a GI caustics meg a GI belövése. -
Peet: már hogyne müxene GI? -
mookid: Mayernek van itt egy tök jó amit ő írt :)) lol
Most újra végigolvastam és háááát nem a legjobb, de azt hiszem meg fog felni. Egyszer azt hiszem már leírtam ide a fórumba hogy hogyanis muxik FG HDRI-vel de nagyon úgy vettem észre hogy mindenki átcsútott felete :).
Plusz: SpotLamp HDRI lighting videója is fenn van villámvadászon, amiben megint egy másik módszert láthatsz amit Image Based lighttingnak hívnak. (na ez a photonemission asszem).
Ja és egy színú vagy procedurális maya shaderekkel is világíthatsz (FG) de már ezt is leírtam, és azt hiszem te és phoenix kérdeztétek. -
maya 6-ba épített mental ray nem működik GI szempontjából megfelelően... Egyszerűen lehetetlen belőle kihozni valamit.
amúgy Learning Maya.
Mookid, nekem elég meseszerűnek tűnik. Ez is a célod, hogy meseszerű legyen, vagy jobb lenne fotoreálra? Amúgy aranyos! -
ezt csináltam tegnap:
http://mookid.uw.hu/temp/teszt002.jpg
látjuk a shaderek alapvető attribútumainak használatát? :)
más: nem tudtok valahol a neten ultimate mental ray (közelebbről: GI és/vagy HDRI) tutort? -
marha kíváncsi vagyok a rendermanra, de nem sikerült olyan verziót találnom, ami működne is... (license) -
inz, cseréld le a kártyádat:)) 3000-es gépem van 1b rammal és nekem is szaggat:)))
kipróbáltam jó videokártyával (ati radeon 9200-es már jónak számít:) és azzal meg pörgött mint az ökör...
Youth, mikorra várható a csicsergések szerint a vray for maya integráció?
Phoenix, neked működik a renderman? -
valoszinu a videokartyad 16bit-ben nem tudja az opengl-t.. nekem anno valamelyik matrox kartyamnal volt ilyen. -
window - settings/preferences - preferences - cameras
nekem meg az mondja meg valaki, h ha 16biten használom a winfosht akkor miért szaggat a maya már egy db kocka forgatásánál is?
/32ben szoktam használni, csak néha átállítja vmi és olyankor mindig csodálkozom ~
-
Ehüm ... mostmár értem, hogy Aldaryn miért biggyesztett be egy :P szmájlit.... ALDARYN TE SZEMÉÉÉÉÉT! (A következő SG-talinak álcázott vendetta alkalmával feltétlenül számítok a megjelenésedre... A Keresztapával nem viccelődünk...)
Szóval akkor ki mit ajánl nekem, mint kezdőnek?
Másik kérdés: Valahogy elcsösztem a kamerák far clip plane-jét, most alapból 10-en van. Hogy tudom átállítani az alapbeállításokat? -
Vray még nincs oylan állapotban hogy úgy beépülne mint a Mental Ray, így erre várnod kell. Max alatt prímán muzsikál, de az már egy másik történet :) -
Köszönöm Aldaryn, ez rövid volt, és lényegretörő! namármost ezt honnan tudom én megszerezni. -
Vray. :P -
Ja bocsánat, a Pixar renderman is megvan...