Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Nincs hozzá leírás?
Mert fejbõl nem tudom de hasonlít a mayaéhoz, itt is kell flex könytár vagy mi... írd le az utasítást angolul, aztán mondom mit csinálj 😊

Youth

Köszönom, most már Ok. Még sokat kell tanulnom...😄DD

Üdv!
W.

Penatesz
Figyelj wolfsnack,mikor kivalasztod az isoparam-al a surface-ed egy gorbejet,attol meg az egy resze marad a surface-ednek,ebbol elobb kell csinalnod egy gorbet,ha planart akarsz alkalmazni,mivel az csak zart curve koze tesz kifeszitett feluletet.Szoval a kijeloles utan csinald: EDIT CURVES/DUPLICATE SURFACE CURVES,es igy megvan a curve,amit planar-olni tudsz

Penatesz

Boba
Edit curve/open-close curve
Kattintgatással is lehet, és belehet állítani, hogy Span to point. Nekem a V betü, nemtudom ez alap-e vagy én állítgattam-e be.

Üdv!

Lenne egy kérdésem: ha készítek egy nurbs objektumot egy cv curve+extrude-ból (pl. egy tartály), annak hogy tudom a tetejét/alját befedni? Gondolom a felsõ/alsó élen levõ isoparam-ot kijelölve kellene csinálni valamit..de mit? A planar-nek görbe kell, isoparam nem jó...😞((
Ja és hogy tudok zárt cv curve-t csinálni? Utsó pontnak a kezdõpontra kattintok? De ha elcsúszik hogy tudom pl.a két pontot egyesíteni?

Üdv!
W.

Boba
a P4+linux only modellereknél van természetesen...

Boba
Nem, nem azt mondom.
Alap esetben egyik videókártyával SEM fagyhat a Maya! Gf4-el egyáltalán nem, és akkor válts radeonra ha gyorsabb vga karesz kell. Attól SEM vagy. SGI+IRIX-et meg kezdem nem isteníteni. HA ilm-nél P4-eken dolgoznak és Linux-on, nos... vonja le mindenki a konkluziót. Én nem merem.

Peetmaya
szal azt mondod, hogy a sima gef4 miatt fagy a maya? és akkor már inkább radeon? de attól is fagy, akkor mi kell? SGI+Irix😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Boba
Flego, amit mondasz az egy picit régebben nagyon is igaz volt. Még a Radeon1 vs Gf2 idejében valóban a Gfeket ajánlotta mindenki jogosan, mivel akkor még az "overlay plane"-t nemigazán tudták jól kezelni a radeonok. Azóta ez már javításra került. (Amúgy ez a hiányosság akkor ütközött ki, ha az illetõ az artisian tool-t használta, vagy ahhos hasonló, pl make live tools-t használta. Ilyenkor nagyon belassult vagy le is fagyott a maya.)

youth
Én a Byrons felraktam és semmi, ugyanaz maradt minden.. A plugin managerben sincs MR? lehet hogy csak onnan hiányzik az MR 'modul'...

Youth

inz
Hmm felraktam a bryons poly toolst és eltûnik a mentalray, meg a batch render se mûködik 😊 Ugyanez történt amikor a bonus tools-t tettem fel :/ Pedig régen ment simán a 2õ együtt.. Vkinek hasonló?

x

fle go
vagyük úgy hogy megse szólaltam.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

T2K..Érdekes figura...vagyis a stílusa, még jó hogy nem pedagógus😊)))

Egyébként nálam is Ati9000pro-n fut a Maya, és semmi gonja nincs, igaz én nem görcsölök a crakkeléssel, meg egyebbekkel, a PLE-t használom, így nyugodt a lelkiismeretem is: ebbe nem köthet bele senki. (mást ne firtassunk 😄DD )

Boba
Flego, ismerek olyat akinek a keze alatt kb 200 workstation van. Nem furcsa, hogy mind1ik alatt FireGl X2 van? StudioMax+Brazil fut rajta. Most a renderfarmot nem említettem meg, azok dual xeon-ok de azt mondta opteronra való átálláson vannak jelenleg.

Wolfsnack: Ismerõsen cseng T2K neve? Róla beszéltem.

youth
Váltani jó dolog 😊))

Youth

fle go
látom felzaklattam itt egyeseket...én igazából amit lentebb irtam azt más véleményére alapoztam, van egy haverom aki már évek óta kb 7éve mayazik, saját tapasztalatom nincs az ügyben, mert még hangsúlyozom még nem mayázom😊 de hamarosan váltok. És most gépvásárlásban vagyok ö javasolta hogy GeForce kartyat vegyek ha akarom hogy jól menjen a maya.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Nem mert kiírja hogy a rendszer súlyos hiba köbetkeztében leállt, hiba oka: r9000
vagyis a radeon 9000-em... ez elég egyértelmû, frissítés után megszûnt a gond, tehát nálam egyértelmûen a vga kártya a hibás 😊

Youth

Peetmaya
Skacok, arra még senki nem gondolt, hogy nem a videokártyában van a hiba, hanem az oprendszerben? Nekem linuxom van, és ha fagy a maya, akkor az max azért van, mert egy 20ezer polys objectet átnyomok sub-dbe és rossz órajelet fogott el a maya (magyarán szarul van megírva a maya) és befagy, de az is csak annyi, hogy kilövi a progit 1 pillanat alatt. De érdekesség, lehet hogy krekk miatt csinálja, mert ha sûrûn mentem a munkámat SOHA nem fagy, még akkor sem, ha már egy hete fut a gép, nincs kikapcsolva és a maya folyamatosan fut rajta, és napi 5-6 órákat vagy többet nyomom. Sûrû mentés és semmi baja... mindenkinek csak ajánlani tudom!

Xp-t használsz? Be van állítva, hogy hiba (kékhalál) esetén ne reboot legyen? Mert alapértelmezetben ha hibára fut az xp, a ciki kék képernyõ helyett resetel...

Üdv! W.

Penatesz
Nekem GeForce kartyam van,es megis megtortenik,hogy egy olyan 5-6 ora folyamatos mayazas utan hirtelen csak ujraindul a szamitogep (mintha egy resetet nyomtam volna).

Korbeneztem a tutorialok kozott es kenytelen voltam belatni,hogy a tudasom egy hatalmas nulla.

Penatesz

Boba
Én radeonnal nyomom és SEMMI problémát nem szenvedtem amikor GF után erre váltottam. Persze gyorsabb lett és szebb is lett a képe. Aki akar Gf-ezni hát hajrá, de Gf4-nél álljon meg, afölött a GF család egy hulladék.

Amúgymeg khmm... FireGl-ekkel szerelnek workstationokat is, és azok nemtúl sokban különböznek a gamer radeonoktól. A 8800as firegl pl semmiben sem különbözik a 8500as radeontól. a FireGl X1 és Z1 sem. Az x2 különbözik már egykét dologban.

ps.: Akinek fagy a mayája és Radeon kártyája van akkor az elõbb nézze meg hogy rendesen rakta e fel a cuccokat, nem szúrt-e el valamit mert hogy amiatt nem fagyhat normális esetben az tuti.

youth
Mindegy arra elég hogy dolgozzam rajta, ha meg migint el kezd fagyogatni friisítés és kész... de azért elég zavaró tud ám ez lenni :/
Na mindegy!
Köszi, nem is tudtam hogy nem ajánlják...

Youth

fle go
tudomasom szerint mayahoz egyaltalan nem javasolt a Rodeon kartya, maga a kartya okozza a fagyasokat, valami hianyzik belole ami a GeForce kartyakban megvan.

Penatesz
Kosz inz, noha ismertem az oldalt,mindig elsiklottam a dvd felirat folott,ugyhogy azt hiszem,nagyjabol most kerultem helyre.

Penatesz

inz
Unatkoztam úgyhogy mindet leszedtem de képtelenség végignézni ilyen gyorsan 😊 Fenntartom a véleményem hogy hiba lenne bármelyiket kihagyni, a rendering 1 ben is mutatott olyanokat hogy csak néztem ki magamból 😊
Te tudod hogy mit akarsz megtanulni, azt szedd le hát 😛
A hivatalos oldalon (www.thegnomonworkshop.com) egyébként fennt van a dvdk tartalma képekkel.
Sajnos belenéztem asszem a dynamics13-ba is és rádöbbentem hogy erre egy élet nem elég 😊

x

oryon
Jogos, de azért az az Nvidia Ti4200 a mai napig ott van a szeren...(nem Highend, de...)

Oryon

Penatesz
A gnomon tutorialok kozul letoltottem a nurbs es poly tutorialokat,de nem tudom,hogy meg melyiket volna erdemes leszedni.Mik azok a tutorialok,amikbol meg sokat lehet tanulni es jo ha megvan?
ertem ez alatt,hogy pl rendering-bol IV fejezetet csinaltak,vagy hogy a skinning-bol is IV van.Az organic megint nem tudom,hogy mire jo nekem.
Szoval ha van valakinek infoja ezekrol,az meseljen mar par szot ezekrol,hogy mert jo,ha megvan nekem

Penatesz

youth
Csak nyugodtan

Nem mutatsz képeket amiket csináltál csak hogy felmérhessük a helyzetet?

Youth

Oki, lesz tutor, sõt úgy tünik jó sok tárhely is, szóval nekiállok alkotni...😊)))

Üdv! W.

youth
Kiderült csak a RACK halt meg. Ezúton is köszönöm Aldarynnak!! Jegyezzétek meg ezt a nevet!!!!!

Youth

youth
Figyu!!

Én is elkezdtem írni Poly-tutort és írás közben olyanokra bukkantam hogy azt hittem nincs is... tehát ezzel nem csak másoknak segítessz hanem magadnak!!!!
Nem kell ám olyan hû de nagy tutor... ha akarod ne is mutasd meg, de ha foglalkozol a témával már fejlõdsz!!!

Youth

Lehet láma a kérdés: milyen egy ilyen tutor? Olyan mint a külföldi szép nagy tutorialok? Hát írok én, ezen ne múljon, csak még magam is tanulom a dolgot, lehet simán vakvágányra viszek valakit ha belõlem akar tanulni. 😄DDD

Üdv! W.

Norton Ghost...sokan esküsznek rá

youth
Ez így van 😄DDD

Lehet a pótvinyóm örökre meghallt 😞( Hogy lehet adatot menteni? hátha még lehet valamit...

Youth

Penatesz
Es termeszetesen irjal magyar tutort is,mert csak azok lehetnek itt tagok,akik minimum irtak,rosszabb esetben irnak tutort.(Szivesen rendelkezesedre bocsatanam az enyemet,de sajna,meg nincs kesz)

Penatesz

youth
Jöhet!

Youth

Köszi...
Majd lehet valahova megpróbálok felrakni képeket, hogy jól meg lehessen kritizálni, hisz csak úgy tanul az ember...

Boba
Üdv it is!

youth
Persze, azért megy ez a topic!
Ürülök, újabb tag! 😊)

Youth

Sziasztok!

Boba invitált ide a hwsw fórumról, ott senki nem maya-zik legalábbis nem a fórumon..míg itt úgy látom van élet. Szóval én csak kb 4 hónapja gyüröm a dolgot, könyvbõl (ama bizonyos "Maya a 3d világa", ráadásul elõtte nem használtam semmit, szóval most tanulom a szgépes modellezést...), netes tutorialokból, és 1-2 dologot már tudok készíteni, de remélem ha picit elakadok valamivel, ide fordulhatok segítségért 😊 És tervezem, hogy jól végigolvasom a topicot, biztos találok benne hasznos dolgokat...

Üdv!

Boba
Most azt mondom, hogyha van pénz akkor Ati 9500 és e fölötti kártyát. Nvidiát elkell jelenleg felejteni, nincs versenyképes kártyájuk. Sajnos, jólenne a piaci verseny.

Peetmaya
Meg ugye a jó gép az senkinek sem árt😊) De amúgy a videokártya kizárólag a view portokhoz kell. A renderelés softwares, ami proci kõkeményen.
Az integrált vidikártyáknál szarabbak meg nincsenek a világon...

youth
Szerintem a legszarabb gépen is elfut... csak nem mindegy hogy 1 percig renderel vagy 40, nem mindegy hogy hogy tudsz dolgozni a nézetablakokban az meg a videókártyától függ, én RivaTNT 2-essel is vígan maxoztam anno persze pár ezer poly felett erõsen szaggatott 😊 Szal mindig azt mondom ha van pénzed rá akkor próbálj minnél jobbat venni.

Youth

Penatesz
Szerintetek mi az a minimalis videokartya,amin elpofekel meg a maya es renderelni is lehet? (laptop-ba)

Penatesz

Boba
Hmm... Nekem is Ati kártyán van, moddolt FireGL és 5-6 óra aktív mayázást simán kibír, 24 órás lanpartyt szintén...

youth
OKs

Nekem meg a Radeon 9000 mindig fagy, ezért feltettem egy új drivert és azóta jó... de hihetetlen hogy rhino, max, maya minden kifagy alatta a legváratlanabb idõpontban 😊

Youth

oryon
DE: a gombokhoz így nem lehet "hozzárendelni"!!!!!!!!!

Majd elküldöm a scriptet.

Figyelem: a legújabb nvidia driverrel nem igazán kezeli jól a Viewportokat...most töltöttem le egy régit.

Oryon

K.András
Integrált VGA az nem elég mayahoz sajnos.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Intel(R) 810/810E/815/815E/815EM Chipset Graphics Driver Ez a driver ehhez a vga-hoz,van erre valami más driver?Nem tudom hogy nVidia !De hogy nem ATI az biztos

Ez egy Compaq vas /P3/amire a 80 Gb vinyot ugy lehetett csak "feleröszakolni "hogy 20 gb-os darabokba kellett szedni mert nem kezelte.Amugy a lehetö legfrissebb driverek vannak hozzá.A VGA szerintem a systemmemorit használja egy idö után....Amig a gyári 10 gb-os volt benne addig stabilabb volt,de a maya-val akkor még nem jutottam el idáig.....Lehet hogy a vinyokezelés miatt reccen egy ilyen komolyabb progináél? Amiota ez a nagy vinyo van benne Csinál olyanokat hogy eltünik balöle ez/az artán install ujra/PL: hálokari,codec Stb/