32214
Maya
  • deko
    Hüye! És rám nem gondolsz? Én is szeretném "szebben" látni:D
  • Phoenix007
    Ejh, milyen negatívak vagytok! Elveszitek az ember alkotókedvét! Na itt van még egy, szerintem ez már jó lesz:

• deko
    Szerintem Phoenixnek egy Discreet-es összejövetelre kéne mennie "STUPID MAX... LOVE MAYA" pólóban:)
    Felérne egy fradi meccsen lá-lá-lilalibában menni:D

Pólótémát rövidre zárva: mindenki küldje el vektorosan nekem, mit akar a pólójára (ha lehet méretarányosan), sztán megkapja, vasalhatja. no vita.
  • Penatesz
    Phoenix szerintem ilyen poloban kellene egy AP bulira menned,vagy akar egy mostanaban sokat emlegetett KATT-ra es beke poraidra...
  • Phoenix007
    Ugyanez a séma más aspektusból megközelítve:

• Phoenix007
    >Főnix azért idézgetsz mindig...

Mert Keresztapa vagyok, mert nem szeretek írni, és mert így tartja kedvem, te viszont belémkötöttél, ezzel kiérdemeltél egy levágott lófejet! Tessék:

Na még egy póló:

• Lekonel
    Főnix azért idézgetsz mindig mert keresztapa vagy vagy mert nem szeretsz írni?:D a polo dologra gondolok...:)
  • Johnyy
    mikor és hol lehet megrendelni???? :DD
  • Phoenix007
    Konteszt? Senkise? Na majd én!

• Phoenix007
    >a nega az csak negatív. Biztos ismered.

Hát ha ez a szürkés színű áttetsző lágyabb anyagú valami, akkor igen. Mondjuk pólóra még nem próbáltam felrakni, de kőporozott falon működik :)))

>Budapesten dolgozom.De fontos ez?

Éppen nem, csak kíváncsiskodtam...

>Amit ti említettetek az fehér hordozóval van vagy színtelennel?

Na ezt most ne úgy képzeld el, mint az összes többi fóliát, hanem ez úgy néz ki, hogy a hordozó nem a "ragasztós" felét takarja, hanem azt, ami a végeredmény során a színe, külső oldala lesz. A ragasztós pedig azért idézőjeles, mert az csak akkor kezd el ragadni, mikor vasalóval megmelegíted. Tehát tükrözve kell kivágni, felesleget kiszeded rendesen, felteszed a pólóra úgy, hogy már rendes irányban álljon, a hordozója teljesen átlátszó, szépen felvasalod, hordozót leszeded, és kész. Ugye így marha egyszerűnek tűnik, de rendesen felvasalni marha időigényes... Ha nem melegíted rá rendesen, akkor egy-két mosás után lejön. Az enyém már kibírt hatot, úgyhogy ez már valszeg megmarad...
  • deko
    egy darabig mégcsak ezt fogod/fogják látni az indulásig. ha beindul a levlista, a tagok majd láthatják a szerkesztési oldalt is. oda megírom a címet. Majd ott kivesézzük a teendőket.
  • Cricket
    Jahh még valami. A maszkolófóliát lyankor szoktuk használni ha épp így akarunk festeni. Előnye a simával szemben hogy könnyebben lejön a végén és nem hagy nyomot. Budapesten dolgozom.De fontos ez? Megyek és nekifogok valami kezdeti projektnek a kis masinámmal.
  • Cricket
    Godfather, a nega az csak negatív. Biztos ismered. Kivágja az ember negatívba amit fel akar tenni, kiszedi ráaplikálja a pólóra és jöhet a festőhenger. Igaz tényleg nem lehet 4 színben nyomulni mint pl. igazi szitázásnál, de 1szerűbb megoldásoknál működhet. Amit ti említettetek az fehér hordozóval van vagy színtelennel? ez a pólótervezősdi klafa 5let szerintem is.
  • Phoenix007
    >Ez jo 5let:)!

Mármint micsoda?

Amúgy lehetne itt is valami rendhagyó design. Nem ez a teljesen szokványos "hátamonegynagyfeliratmegacsöcsömönegykicsi" sablon, hanem ... valami más ... Na emberek! Tényleg!

Pólótervező konteszt!!!

A specifikációk: tervezz fekete pólóra fehér és/vagy piros színből valami dizájnosat! Legyen benne a maya3d.hu logó, ... meg amit akarsz!

Na ennyi.
  • Penatesz
    Sracok a maya3d.hu-n ti is csak a Hamarosan indul... feliratot latjatok?
  • Lekonel
    Ez jo 5let:)!
  • Phoenix007
    Fél négyzetmétert is adnak? Na az még a jobbik eset. Namármost a póló elején a www.maya3d.hu alatt és fölött látok valami piros csíkokat... Ugye az nem szöveg?! Mert ha az, akkor most szólok, hogy teljesen reménytelen az eset. Sőt még a hátulján lévő apróbetűhöz sem fűzök túl nagy reményeket. A hátulján legyen olyan hosszú az apróbetűs, mint a nagybetűs, az elején meg egész egyszerűen felejtsük el. És a két szín kombinálását sem tartom túl jó ötletnek, miután egy darabban sem egyszerű felvasalni, nemhogy kettőben. Viszont a nickjét mindenkinek ráírhatnánk valahova. Ha már lehet "ahánydarabannyiféle". Nekem amúgy gyakorlatilag bármilyen vektoros formátum jó, Corelben dolgozok, az megeszik mindent.
  • deko
    póló:

:)
    Sowal utána jártam, sok színben kapható ez a vasalhatós cucc, fél négyzetméter 2000 forint.
    (színmintát most nem tudnak adni)
    Úgy gondoltam veszek fél fehéret-fél pirosat, Phoenixel kivágatjuk és a csinálunk egy willám talit, még a KATT előtt, hogy mindenki megkaphassa, aztán szépen szabad és kötetlen foglalkozás alatt felvasalja az általa megvásárolt pólóra.
    Aki nem tud jönni annak megy postán a cucc.
    Amúgy én is a fekete alap mellett döntök:)
    Ha valakinek valami egyedi pólóvasalmány kell, akkor AI-ban, vagy CDR formátumban eljuttatja hozzám és én befogatom mindenkiét, hogy beleférjen a fél-fél m2-be.
    Így jó lesz?
    Phoenix, neked milyen formátum jó a kivágáshoz?
  • Mayer
    A húgom az álnevem :) lol
  • Phoenix007
    >Bár az ára röhelyesen magas, de hátha ilyen kell :P

Eleve kizárt... :)

>Phoenix: 1 póló lesz a húgom nak .... :) L-est kérek :D

Vazeg L-es póló kell a hugodra?!? Jó kis masszív csaj lehet...
  • Mayer
    Phoenix: 1 póló lesz a húgom nak .... :) L-est kérek :D
  • szkoryon
    Ezzel én is így vagyok!
    Nem kellett volna elmennie, hanem megmutatnia, hogy ki lehet hozni MAYA+MR kombinációból egy olyan képet...de SZVSZ :)
  • szkoryon
    "u.i.: A 466-os celkót gyomorbarát áron átveszem, ha már az új gépre való nagyjából összegyűlt."
    Nekem van eladó gépem, nem kell???
    Bár az ára röhelyesen magas, de hátha ilyen kell :P
  • szkoryon
    A fekete alapon piros felirat szerintem is jobb volna! :)
  • szkoryon
    ÉN BENNE VAGYOK!!!
    Jó lenne egy egységes Maya3D - Minden Ami maya
    Poló a KATT-ra az egész bandának!!!!!
  • Peetmaya
    szala én azt az infót tudom, hogy egyelőre még nincs olyan ver, ami működne maya 6 alatt
    továbbá az artist tool része maya 5 alatt csak az 5.5-ös verzióval megy, ha amd-s rendszered van, és bizonytalan inteles rendszernél is a 6.0ás artist tool működése... próbáld ki őket, fenn vannak villámon...
  • szala
    Renderman röl ki tud olyan infot, hogy melyik verzio müxik maya 6 al együtt?
  • hiftu
    Keresztapu:
    Lehet, hogy olcsóbb és gyorsabb is a Leonardo SNS-tól
    a 6 kötetes gyűjeményt megvenni 65.000 + áfáért.
    Gyorsan itt van. És lehet, hogy még olcsóbb is.
    (Én is megvenném, csak hát most van más forrás amiből
    tanulhatok...)
  • hiftu
    A brit részlegből rendeltem (www.amazon.co.uk), így nem kellett átúsztatniuk az oceánon. Kb 1 hónap alatt érkezett meg.

A könyvek AKKOR ennyibe kerültek:
    1 of: Maya 5 Savvy [Paperback]
    By: John Kundert-Gibbs, et al
    £26.59

1 of: Learning Maya 5: Foundation [Paperback]
    By: Alias Wavefront
    £34.99

Item(s) Subtotal: £76.37 (volt mégegy könyv a barátnőnek, ezért ennyi. Az £14.79 volt.)
    Postage & Packing: £13.96
    Total Before VAT: £90.33
    VAT: £0.00
    Grand Total: £90.33
    -----

A pénzt normálisan vonták le. Az amazon már nem tehet meg
    olyan imázsromboló dolgot, hogy többet vonnak le.
    Lehet, hogy amcsiktól most olcsóbb, mert mélyen van a dollár. Érdemes átszámolni.
    Bár onnan szerintem később érkezik meg.
  • szala
    Hi
    a highendre felkerült egy uj maya netrender progi harpoon névvel, elméletileg nem csak szekvenciát, hanem akár 1 frame et is tud háloba renderelni, este tesztelem.
  • Phoenix007
    Hi Hiftu!

Mennyiből jönnek így ki neked a könyvek, amit rendelsz? (Mennyit írnak az amazonon dollárban, és mennyit vonnak le a számládról forintban, mennyi a postasarc, etc?)

Azeszköztárat szerintem kivétel nélkül kéne "kiszótárazni", hogy mindenki találja meg benne, amit keres.

>A videotutorialok leírása viszont BAROMI jó ötletnek tűnik.

Na ennek örülök ... csak nagy bátortalanul mertem megemlíteni, aszittem kórusba le fogtok hülyézni.

>Még mindig nem tudom, hogy fussak neki a tanulásnak.
    >Most nézek mindent (modellezésen belül) összevissza.

Na bárhogy, csak így ne! Ennek is sorja van, egyik technika a másikra épül. (Ezt nekem gimiben, matek kapcsán kellett megjegyeznem. Nem is felejtem el, amíg élek...)

>Mit ajánlotok? Melyik a leghatékonyabb? Gnomon?

Azaz! Emlegetnek itt még ilyen Lost Pencil-eket, meg van Digital tutors, Jeff Lew, SimplyMaya, Kolektiv, de a Gnomon magasan a legjobb. Az Alias-os tutoroknál mindenképpen jobb.
  • hiftu
    Szerintem annyiban lenne könnyebbség, hogy az angolon kevésbé értők magyarul el tudnák olvasni, hogy miről is van szó. (vagy szinkron wav-ot készíteni az avikhoz. )
  • mookid
    nekem a gnomon segített. szerintem egyébként a videótutorialok legépelése nem túl jó ötlet, mert egyszerűen elveszik a lényeg (hogy látod is közben) és az egészből nem lesz több, mint egy elég elnagyolt tutorial doksi. meg hát a szerzői jogi kérdések ugye...
  • Phoenix007
    Cricket: mi az a nega? Meg melyik cégnél dolgozol?

Peet: én annyit tudok elvállalni, hogy a cuccot kivágom. Esetleg még ki is szedem, mert ott még el lehet rontani. De egyrészt egyszínű pólót beszerezni se tudok, másrészt a felvasalást sem vállalom. (Esetleg Maronnak, Natáliának, és Mayer hugának, HA JÓK LESZNEK! ) Azt már oldja meg szerintem ki-ki magának.
  • hiftu
    Peet:
    Mayás könyveket az Amazonon csak olyan bankkártyával tudsz vételezni, amit külföldön is elfogadnak.
    (Pl. én csak ezért csináltattam MasterCard kártyát.
    Learning Maya® 5: Foundation <- ezt nézegetem mostanság
    Maya® 5 Savvy™ <- ennek a felépítése nem igazán tetszik, bár
    csak átfutottam..)

Keresztapu:
    Az eszköztár LÉNYEGESEBB pontjait tényleg jó lenne összegyűjteni. (Nem csak azért mert, ez főleg nekem lenne jó, hanem azért is mert csak.)
    A könyv szerintem butaság. Főleg, ha kint van weben.
    A videotutorialok leírása viszont BAROMI jó ötletnek tűnik.
    (Főleg, ha az ember közben végig is csinálja.)

Kérdés:
    Még mindig nem tudom, hogy fussak neki a tanulásnak.
    Most nézek mindent (modellezésen belül) összevissza.
    Mit ajánlotok? Melyik a leghatékonyabb? Gnomon?
  • Peetmaya
    Off!
    nemtom emlékeztek-e Nem3sys-re. Gondoltam mint érdekesség megjegyzem, a főoldalon láttam a nevét a mai szülinaposok között:)) Amúgy nem értem miért lett ő kiutálva a fórumról, lehet butaságot csinált, de nagyon tanulságos volt szerintem.
    On!
  • Peetmaya
    Srácok, nekem tökmind1 ki hogyan merre mennyiért, de nekem egy fekete L-es Maya3d.hu-s és egy Aliasos (olyan, mitn Phoenixé) póló kell! Phoenix, te vagy a potenciális eladó a számomra, én kifizetem a munkádat, de nekem kell 1-1 ilyen póló!
    az artist pub-ost még megdumálom anyámmal:))

Cricket mikor veszel új gépet?
  • Cricket
    Bocsi nem tudtam. Én azt gondoltam, hogy negát vágtok és aztán szitafestékkel ráhengereltek.. Azt szoktuk maszkolóval.Igaz az csak 1 színt enged használni. A 4.5-öst 1X rápróbáltam a gépre de csak drótvázasan döcög. Múzeális a videokártyám is: már megszûnt a gyártó.Valami Woodoo 4-es. He-he.. Nagyon ritkán használjuk a vasalós módszert és azt én sem tudom mi a "sima" vasalós anyag neve. Megyek dolgozni mert jön a főnököm.
  • Phoenix007
    Hi Cricket!

Maszkoló fólia alatt mit értesz? Mi a felvasalhatós fajtából tervezzük a dolgot végrehajtani. (Ennek van egy ilyen szőrös felületű fajtája, az az ún. flock, dea simát nem tudom, hogy hívják).

>Nnna, szóval. A kedves főnököm nekem általában anyagárban számolja a dolgokat.

Köszönjük, de itt tobzódnak a dekoratőrök, úgyhogy megoldjuk!

>1 PII-466 Celkóm van szla nem igazán futnának ezek a progik, most épp gépre gyûjtök

Rossz kifogás! Tegyél fel egy-két verzióval régebbit, aztán hajrá!

Csácsumi!

Phoenix offline ...

u.i.: A 466-os celkót gyomorbarát áron átveszem, ha már az új gépre való nagyjából összegyűlt.
  • Cricket
    Sziasztok! Látom,hogy szeretnétek pólót. Én 1 reklámstúdióban dolgozom és van itt maszkoló fólia, plotter + effélék. 1ébként amúgy anyagi okok miatt amolyan figyelője vagyok csak a fórumnak ami nagyon tetszik(amatőr 3D rajongó, 1 PII-466 Celkóm van szla nem igazán futnának ezek a progik, most épp gépre gyûjtök). Én is készülök a KATT-ra. Nnna, szóval. A kedves főnököm nekem általában anyagárban számolja a dolgokat. Ha segíthetek akkor itt értek el: [email protected] A szélsebes renderidő legyen veletek