Maya
-
gondolom hagytad a vray alap disp beállításait, és ezért a high res textúra miatt agyon subdivelte, ezért rohadt sok poly volt, ami miatt már lassú lett a render, meg a tökéletes fg is sok számítást igényel, ezen kívül még dof is van rajta, gondolom blurry reflection is, ráadásul 2k-s kép... úgyhogy ne csodálkozz:D
a helyes disp subd beállítása órákat tud nyerni számodra, és a maradék részletet normal vagy bump mappal teszed rá, máris gyorsultál egy csomót.
A samplinggal sok esetben nem nagyon tudsz mit kezdeni, és vrayhez ilyen szinten nem is értek, hogy mit lehet trükközni. Mr-nél tudsz olyat, hogy alacsony fg-t használsz és picit boostolod a dolgot ao-val. Olcsó fake és egész jó eredményt ad, de animációnál jobban el lehet adni, mint still képnél, de ott is hasznos tud azért lenni. blurry reflectionre is van interpoláció mr-ben, ami tudja gyorsítani a dolgokat, vraynél megint csak nemtudom, hogy erre milyen lehetőség van. Ha jól optimalizálod, mr-rel szerintem egy ilyen képet 1-1.5 óra alatt le kéne húzni 6 magon, és akkor nagyon erős fg-t használtál.
én 4 magon dolgozom, és idegesít, ha egy renderem 20 percnél hosszabb, szerintem kb 2 órás volt a leghosszabb render, amit valaha is kivártam 1 framere...