1462
HTML szerkesztés
-
Akitlosz #69
-
Akitlosz #68
-
Akitlosz #67
-
Akitlosz #66
-
#65 Én is csak layout-okat csinálok vele, aztán vissza a Code-Genie-hez. Az egy code-sensitive editor :) -
Borg #64 pontosan.
eleinte en is dw ud4ben irtam az oldalt, de annyi sok szar szemtet rakott bele, hogy egy nagyobb weboldalnál már szar ügy!
Másrészt minden egyes JS functiont ujradefiniál, MM_akarmi függvényekre, és ezzel is csak feleslegesen rakja tele a kodot..
Szóval notepad rulz, max példagenerálásra használom dw-t, hogy lássam mit hogy kell megoldani.. -
#63 Azért a font-ok beállításával eléggé sokat vacakol és spammel. Minden HTML Objectnek külön megadja, még ha egybe véve állítod is neki. Ez pl gáááááz. Mindig át kell raknom kézzel :( -
Akitlosz #60 -
#58 tiszta gagyi vagyok: javaszkript:na_open_window
Igy irtam mert ha scriptel irom nem engedi elküldeni de script. -
#57 ja elé még tedd be ezt hogy javascript_open_window: -
#56 ('win', 'file:///C|/Dokumentumok/Képek/CD/back.jpg', 0, 0, 300, 200, 0, 0, 0, 0, 0);
Ezt ird be a linked alá
Az elérési utat javitsd ki.A 300,200 az uj ablak mérete. -
Tomcat #54 hümm, nem elgépeltem :)
szal
Dreamweaver 4-t tudom ajánlani 1xerű kezelhetősége....... :) -
Tomcat #53 Word97. 1x láttam egy ezzel alkotott lap forráskódját. Hümm naggyon brutál volt. Ami kb 2 sorban meglenne volt vagy 50, szal óriási fileméretek vannak, áttekinthetetlen az egész, szal gagyi!!
Én tudom ajánlani a -et 1xerű kezelhetősége, s nagyon korrekt tutorialja miatt!
Továbbá a CoffeCup HTML el egy abszolút kezdő is elboldogúl, s szintén meglehetősen hatékony progi.
Frontpaget nem ismerem, de nem hinném jobb minr a Macromedia cuccosok... -
#52 Hat, en mindenkepp a Dreamweavert ajanlanam. Annyira egyszeru a hasznalata, hogy nem okozhat gondot meg akkor sem, hogy ha teljesen angol nyelvu. Egyebkent meg ezeknel erdemes vegignezni a Tutorialokat, abbol is sokat tanulhat az ember, foleg, ha kezdo.
Bazsa: Lehetoseg szerint, ne hasznalj word-ot weblap keszitesre, ugyanis telerakja annyi szemettel, hogy a file merete akar a 20x-osa is lehet, egy masik, kifejezetten erre a celra irt programmal keszitettnek. Ha mas mod nincs ra, akkor hasznalj Frontpage-t. Az elvileg tartozeka az Office csomagnak. -
#51 Szia
Én is most kezdtem a honlapkészítést ugyhogy nem igazán tudom miért nem mentett mindent, de programot tudok ajánlani. Keresd az office xp-t. benne van a frontpage, és elég jó. én legalábbis ezt használom. mondjuk nálam sokat számit hogy hogy magyar mivel nem tudok angolul. -
Bazsa20 #50 Szevasztok!
Nos lehet, hogy egy kicsit le vagyok maradva, de én most szántam rá magam, hogy saját honlapot készítsek...
Mivel még kezdő szinten állok (naggyon is), ezért a Word 97-en kívül más ilyenfajta szerkesztő prg (egyenlőre) szóba se jöhet!!!
Nos elindítottam a Word (97)-et és hozzá is kezdtem a szerkesztéshez ( kép beszúrás+ szöveg formázás, stb). A lényeg az, hogy már tökre frankón nézett ki a dolog és hát mikor jelentkezzen a gond (!!!!), ha nem mindezek után... MENTÉS HTML FORMÁTUMBAN... és ez a sz.r elmentette ugyan a készítményt, csakhogy a formázott dolgok, bevitt szövegek, és a többi órákon át megszenvedett munkák elvesztek, csak a képet mentette el (???)
Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy mi volt itten a gubanc, azt megköszönném! Gondoltam arra is, hogy talán a Word 97 még annyira fejletlen ezen téren (Mentés Html formátumban...), hogy ugyan a képet elmenti, de a formázás már nem megy neki... Ha valóban ez itt a gond, akkor talán térjek át valamilyen újabb Word-re??? (akkor talán ilyen problémák már nem fordulnak elő)
Ja és ilyen-olyan ultraszuper angol nyelvű szerkesztőket remélem nem sóztok rám, ugyanis ezek már tényleg haladóknak valók...
Várom válaszotokat!
-
Gab #48 Egy hír, tán érdekel valakit: Dreamweaver-t is be lehet rakni Alapértelmezett szerkesztőnek az Internet Explorer-be :). Szóval seven akkor te is helyből szerkeszthetsz egy rakás ismert oldalt, így könnyebben tancsizhatsz :). -
Just a girl #46 Valóban mindig lehet újat tanulni, és ez az informatikára tán mégjobban igaz...dinamikusabban fejlődik mint más területek...
5 év alatt elhiszem, hogy rengeteg változást láthattál a webdesign területén, hisz '95-'96-ban még nagyon kezdetleges állapotok uralkodtak kisahzánkban, legalábbis ami az internetet illeti...
Mellesleg a Frontpage és a Dw között szerintem semmi különbség nincs, ugyanannyit tud mindkettő, hisz mindkettőnél írhatod Te a forrást, kézzel...
-
GODfather #42 én oldalt már csinaltam, meg a dreamw is eleg jol megy, csak most mar eljött a flash ideje. nem tudtok vmi jo könyvet amiből meg lehetne tanulni? -
Atus #41 Szeretnék ide beszúrni egy táblázatot, de nem tudom, hogy kell. Kérek segítséget. -
Just a girl #39 Zöldfülű,
a megfelelő eszközökkel már rendelkezel PhotoShoppal, és DW-vel szinte minden megoldható ami a designhoz tartozik.
Ha kérdésed van, írj nyugodtan.
" width="459" height="18">jag
- www.e-lite.hu
-
#37 Frontpage 2000.
Eddig még csak ezt használtam szerintem kiri! -
Just a girl #36 Nos, akkor te mit használsz, Anon? -
Just a girl #34 Gab: Nem igazán tartozom a No doubt "fan"-ok kategóriájába, tehát a névválasztást sem ez motiválta=) Maradok szimplán just a gilr, az "I'm"-ot inkább lehagyom=) -
#33 Gab-al teljesen egyetetertek (bar a Scripteket nem tul jo mellozni :)). -
Gab #32 Jó, egészítsük így ki ;-) -> azért okosabb, mert pont az a részét adja a flasból csak, ami neked tényleg kell holmi' animokhoz ;-))).
Így megfelel "I'm just a girl .." -> a számból van? -
Just a girl #31 A Swish nem okosabb a Flashnél, hisz azon alapul...maximum egyszerűbben megtalálod benne a különböző lehetőségeket, mert kevesebbet tartalmaz mint a Macromedia Flash. -
Gab #30 Szerintem:
*Swish + Photoshop ( szégyellem, hogy nem aknáztam ki a lehetőségeit, pedgi sok erénye van ) + Dreamweaver. A scripteket lehetőleg mellőz: szubjektíven ;-).
Swish: hasonló a Flashoz, de okosabb 1es dolgokban, ami neked pont jó;
PS: rajz, akár mozgó rajzok meg szerkesztés, stb;
Dreamweaver: ez meg összerakja az oldalt, tetszésed szerint rendezheted.
Ezek általam ismertek, én ezeket bizalommal ajánlom ( a PS -t is ). -
Gab #28 Csak érteném meg, hogy minek a Wordpad ;-). Amúgy már hosszú ideje szerkesztgetek honlapokat ( 2-3 év ). Linkeket itt mondhatnék, de senki nem kért, így nem adok, csak ha kértek ;-).
Ezeket használtam eddig:
* NotePad: ebben mindent meg lehet írni :-)
* Flash 4-5: animok és banner + háttér -> az alpha színezés jól jön, ha akarsz egy kewl hátteret, viszont azt is akarod, hogy a szöveg is látszódjon.
* Dreamweaver 3-4: ezek elég jók, bár én a leginkább táblázatok szerkesztésére használom -> nagyon jól kiaknázta ezt a lehetőséget, kalap le előtte. Amúgy meg mindent beszerkezthetsz vele az oldalba.
* Netscape Composer: szerintem ha valaki most kezdi a dolgot, akkor ezen nőljön fel előszőr ( én is :-) ). Kezdéshez nagyon jó, de ha már felkészült vagy, akkor valami profibbat keress.
* Cute HTML: ez sem rossz, de ilyenből van száz is.
* HotDog Professional: ha valaki tud angolul és elolvassa a segítséget, akkor elég profi kis honlapot tud összehozni :-). Ezzel tanultam meg a Frame -kezeléseket ( bár ez tök' ).
* JavaScipt It: azok készítéséhez, menükhöz ( bár én kifejezetten utálom, hacsak meglátok is egy JS -et :-I ). Nem szeretem őket.
* CoffeeCup HTML Editor: nem rossz, szerkesztesz szövegesen és láthatod vizuálisan rögtön ( nem kell holmi F12, mint a Macromedia -kban ). Az még nekem teccik' benne, hogy ad neked egy pár JS -t, DHTML részeket, CGI scripteket, stb.
* CoffeeCup Image Mapper ( vagy vmi. ilyes volt ): ez kifejezetten arra jó, ha egy kép egyes részleteit kívánjuk linknek alkalmazni. Nahh, itten tanúltam meg a kép térképezését.
* Word + Wordpad: ezek eléggé fejletlenek, talán Composer szint.
* APPLET Composer: JS ismét, bla-bla.
* FrontPage: jah, ez nem rosz üzik elküdéséhez; legördülő menühöz + ilyes.
* Fireworks: nem rossz, de szerintem ahhoz képest, hogy vmi. jó kombinálásnek kéne lennie: képszerkesztő és HTMl editor -> nem elég jó. Akinek viszont könnyű kezelni, ez tud "néhány" jó dolgot összedobni ( én nem venném meg, ennyi ).
Na jó, itten lehetne még sorolni, mert sokat próbáltam már ki. Az általatok említett Namo Webeditor -hoz még nem volt szerencsém: jó névtelen az Istenadta :-I.
Amúgy szöveges editorként ez sem rossz: TextPad 4 Sharware. Elég sok fájltípust és azok "parancsait" is ismeri. Valamint képes fájlok összehasonlítására. Ez utóbbi akkor jó, ha elmentesz egy neked teccő weblapot és módosítás után ( de az eredeti lap jó off-lineban is ) nem jó -> így keresheted a hibákat.
Használom most: Dreamweaver, Flash, Composer ( igazításhoz a szövegeknél, jobb benne, mint az állomvarró ), NotePad ( beilleszteni mások által adott kódokat -> legideálisabb ) és a kávés szoftverek ;-)
A legjobb szerintem is az autodidakta mód a legjobb -> rulez! -
Zsozso(!) #27 Ismeritek a Namo Webeditort??,
Szerintetek jó?? -
Just a girl #26 Még talán annyi plusz kell a Notepad-hez képest, hogy színnel különböztesse meg más-más szintaktikájú sorokat...ezt az egyet valóban lehet hiányolni a Notepadben, viszont a HomeSite meg pont tudja. -
Just a girl #23 A Dreamweaver, a FrontPage és még hasonló drag N drop elven (is) működő szerkesztőprogramok jók...egy bizonyos szintig. Ám egy idő múlva az ember elkezdi megunni a felesleges sorokkal felpumpált forráskódokat, melyeknek ebből adódóan a méretük is nagyobb lesz. Épp a fentiekre hivatkozva mondom azt, hogy Gimp-pel, vagy PhotoShop-pal plusz egy ASCII text editorral mindent meg lehet valósítani egy website elkészítésében, amit csak akar az ember...no persze ha Flash intro-t szeretnénk, azért ahhoz nem árt a Macromedia fejl. körny...én is azt használom. Java-hoz meg JDK-t plusz a szintén jó barátom Notepad-et... -
Borg #22 Hát attol függ mit akarsz feltenni. Nagyobb letölthetö cuccok esetén csak a szerver jöhet számitásba, ha viszint csak szöveg, vagy max képek akkor jók a freewebszerverek is. -
Borg #20 Én is Photoshop6+Dreamwaver+Flash5tel dolgozok.
Kell hozzá a Photoshop kétségtelenül. -
#19 Itt mindenki Dreamweaverol beszel csak pedig az csak egy kis resze egy weblapnak ... javaslom hogy nezetek el Photoshop házatjara is. -
#18 Kösz Klingon!
A 4-egyeshez esetleg tudsz egy hasonló, vagy kiegészítő leírást?
Vagy nem sok különbség van a két verzió közt? -
#16 Valami magyar vagy angol leírás a Dreamweaver 3-hoz vagy 4-hez????
Lord -
Borg #15 Hát szerintem az autodidakta módszer a legjobb...körülnézel interneten milyen oldalak vannak, letöltöd a forráskódot, azt uccu neki, próbálgasd mi mire jó benne.
Másrészt szerintem is a Macromedia (Dreamwaver,flash,fireworks) a legjobb a célra, a kezdőktöl a legprofesszionálisabb igényeket is meg lehet oldani benne. -
Zsozso(!) #14 Hol lehetne találi valami infót ,hogy hogyan kell weblapot csinálni? -
#8 Én a FrontPage Express egyik régebbi változatával dolgoztam, a célnak megfelelt.
Los@ - nekem tetszik az oldal.