HTML szerkesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hali.
Arra tud valaki oldalt, vagy dokumentumot mondani,küldeni, ami tagekkel foglalkozik? Zh-m lesz, és Notepadban kéne html oldalt csinálni...nem vicc
Szóval, olyan oldal kéne, ahol a framek, gonbok, tagjét leírják. Meg ilyeneket.
Arra tud valaki oldalt, vagy dokumentumot mondani,küldeni, ami tagekkel foglalkozik? Zh-m lesz, és Notepadban kéne html oldalt csinálni...nem vicc
Szóval, olyan oldal kéne, ahol a framek, gonbok, tagjét leírják. Meg ilyeneket.
Elnézést kérek, hogy összerondítottam a topicot!

Én is csak layout-okat csinálok vele, aztán vissza a Code-Genie-hez. Az egy code-sensitive editor 😊
pontosan.
eleinte en is dw ud4ben irtam az oldalt, de annyi sok szar szemtet rakott bele, hogy egy nagyobb weboldalnál már szar ügy!
Másrészt minden egyes JS functiont ujradefiniál, MM_akarmi függvényekre, és ezzel is csak feleslegesen rakja tele a kodot..
Szóval notepad rulz, max példagenerálásra használom dw-t, hogy lássam mit hogy kell megoldani..
eleinte en is dw ud4ben irtam az oldalt, de annyi sok szar szemtet rakott bele, hogy egy nagyobb weboldalnál már szar ügy!
Másrészt minden egyes JS functiont ujradefiniál, MM_akarmi függvényekre, és ezzel is csak feleslegesen rakja tele a kodot..
Szóval notepad rulz, max példagenerálásra használom dw-t, hogy lássam mit hogy kell megoldani..
Azért a font-ok beállításával eléggé sokat vacakol és spammel. Minden HTML Objectnek külön megadja, még ha egybe véve állítod is neki. Ez pl gáááááz. Mindig át kell raknom kézzel 😞
tiszta gagyi vagyok: javaszkript:na_open_window
Igy irtam mert ha scriptel irom nem engedi elküldeni de script.
Igy irtam mert ha scriptel irom nem engedi elküldeni de script.
('win', 'file:///C|/Dokumentumok/Képek/CD/back.jpg', 0, 0, 300, 200, 0, 0, 0, 0, 0);
Ezt ird be a linked alá
Az elérési utat javitsd ki.A 300,200 az uj ablak mérete.
Ezt ird be a linked alá
Az elérési utat javitsd ki.A 300,200 az uj ablak mérete.
hümm, nem elgépeltem 😊
szal
Dreamweaver 4-t tudom ajánlani 1xerű kezelhetősége....... 😊
szal
Dreamweaver 4-t tudom ajánlani 1xerű kezelhetősége....... 😊
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
Word97. 1x láttam egy ezzel alkotott lap forráskódját. Hümm naggyon brutál volt. Ami kb 2 sorban meglenne volt vagy 50, szal óriási fileméretek vannak, áttekinthetetlen az egész, szal gagyi!!
Én tudom ajánlani a "Dreamweaver4 -et 1xerű kezelhetősége, s nagyon korrekt tutorialja miatt!
Továbbá a CoffeCup HTML el egy abszolút kezdő is elboldogúl, s szintén meglehetősen hatékony progi.
Frontpaget nem ismerem, de nem hinném jobb minr a Macromedia cuccosok...
Én tudom ajánlani a "Dreamweaver4 -et 1xerű kezelhetősége, s nagyon korrekt tutorialja miatt!
Továbbá a CoffeCup HTML el egy abszolút kezdő is elboldogúl, s szintén meglehetősen hatékony progi.
Frontpaget nem ismerem, de nem hinném jobb minr a Macromedia cuccosok...
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
Hat, en mindenkepp a Dreamweavert ajanlanam. Annyira egyszeru a hasznalata, hogy nem okozhat gondot meg akkor sem, hogy ha teljesen angol nyelvu. Egyebkent meg ezeknel erdemes vegignezni a Tutorialokat, abbol is sokat tanulhat az ember, foleg, ha kezdo.
Bazsa: Lehetoseg szerint, ne hasznalj word-ot weblap keszitesre, ugyanis telerakja annyi szemettel, hogy a file merete akar a 20x-osa is lehet, egy masik, kifejezetten erre a celra irt programmal keszitettnek. Ha mas mod nincs ra, akkor hasznalj Frontpage-t. Az elvileg tartozeka az Office csomagnak.
Bazsa: Lehetoseg szerint, ne hasznalj word-ot weblap keszitesre, ugyanis telerakja annyi szemettel, hogy a file merete akar a 20x-osa is lehet, egy masik, kifejezetten erre a celra irt programmal keszitettnek. Ha mas mod nincs ra, akkor hasznalj Frontpage-t. Az elvileg tartozeka az Office csomagnak.
Szia
Én is most kezdtem a honlapkészítést ugyhogy nem igazán tudom miért nem mentett mindent, de programot tudok ajánlani. Keresd az office xp-t. benne van a frontpage, és elég jó. én legalábbis ezt használom. mondjuk nálam sokat számit hogy hogy magyar mivel nem tudok angolul.
Én is most kezdtem a honlapkészítést ugyhogy nem igazán tudom miért nem mentett mindent, de programot tudok ajánlani. Keresd az office xp-t. benne van a frontpage, és elég jó. én legalábbis ezt használom. mondjuk nálam sokat számit hogy hogy magyar mivel nem tudok angolul.
Szevasztok!
Nos lehet, hogy egy kicsit le vagyok maradva, de én most szántam rá magam, hogy saját honlapot készítsek...
Mivel még kezdő szinten állok (naggyon is), ezért a Word 97-en kívül más ilyenfajta szerkesztő prg (egyenlőre) szóba se jöhet!!!
Nos elindítottam a Word (97)-et és hozzá is kezdtem a szerkesztéshez ( kép beszúrás+ szöveg formázás, stb). A lényeg az, hogy már tökre frankón nézett ki a dolog és hát mikor jelentkezzen a gond (!!!!), ha nem mindezek után... MENTÉS HTML FORMÁTUMBAN... és ez a sz.r elmentette ugyan a készítményt, csakhogy a formázott dolgok, bevitt szövegek, és a többi órákon át megszenvedett munkák elvesztek, csak a képet mentette el (???)
Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy mi volt itten a gubanc, azt megköszönném! Gondoltam arra is, hogy talán a Word 97 még annyira fejletlen ezen téren (Mentés Html formátumban...), hogy ugyan a képet elmenti, de a formázás már nem megy neki... Ha valóban ez itt a gond, akkor talán térjek át valamilyen újabb Word-re??? (akkor talán ilyen problémák már nem fordulnak elő😉
Ja és ilyen-olyan ultraszuper angol nyelvű szerkesztőket remélem nem sóztok rám, ugyanis ezek már tényleg haladóknak valók...
Várom válaszotokat!
Nos lehet, hogy egy kicsit le vagyok maradva, de én most szántam rá magam, hogy saját honlapot készítsek...
Mivel még kezdő szinten állok (naggyon is), ezért a Word 97-en kívül más ilyenfajta szerkesztő prg (egyenlőre) szóba se jöhet!!!
Nos elindítottam a Word (97)-et és hozzá is kezdtem a szerkesztéshez ( kép beszúrás+ szöveg formázás, stb). A lényeg az, hogy már tökre frankón nézett ki a dolog és hát mikor jelentkezzen a gond (!!!!), ha nem mindezek után... MENTÉS HTML FORMÁTUMBAN... és ez a sz.r elmentette ugyan a készítményt, csakhogy a formázott dolgok, bevitt szövegek, és a többi órákon át megszenvedett munkák elvesztek, csak a képet mentette el (???)
Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy mi volt itten a gubanc, azt megköszönném! Gondoltam arra is, hogy talán a Word 97 még annyira fejletlen ezen téren (Mentés Html formátumban...), hogy ugyan a képet elmenti, de a formázás már nem megy neki... Ha valóban ez itt a gond, akkor talán térjek át valamilyen újabb Word-re??? (akkor talán ilyen problémák már nem fordulnak elő😉
Ja és ilyen-olyan ultraszuper angol nyelvű szerkesztőket remélem nem sóztok rám, ugyanis ezek már tényleg haladóknak valók...
Várom válaszotokat!
Egy hír, tán érdekel valakit: Dreamweaver-t is be lehet rakni Alapértelmezett szerkesztõnek az Internet Explorer-be 😊. Szóval seven akkor te is helybõl szerkeszthetsz egy rakás ismert oldalt, így könnyebben tancsizhatsz 😊.
Valóban mindig lehet újat tanulni, és ez az informatikára tán mégjobban igaz...dinamikusabban fejlõdik mint más területek...
5 év alatt elhiszem, hogy rengeteg változást láthattál a webdesign területén, hisz '95-'96-ban még nagyon kezdetleges állapotok uralkodtak kisahzánkban, legalábbis ami az internetet illeti...
Mellesleg a Frontpage és a Dw között szerintem semmi különbség nincs, ugyanannyit tud mindkettõ, hisz mindkettõnél írhatod Te a forrást, kézzel...
5 év alatt elhiszem, hogy rengeteg változást láthattál a webdesign területén, hisz '95-'96-ban még nagyon kezdetleges állapotok uralkodtak kisahzánkban, legalábbis ami az internetet illeti...
Mellesleg a Frontpage és a Dw között szerintem semmi különbség nincs, ugyanannyit tud mindkettõ, hisz mindkettõnél írhatod Te a forrást, kézzel...
én oldalt már csinaltam, meg a dreamw is eleg jol megy, csak most mar eljött a flash ideje. nem tudtok vmi jo könyvet amibõl meg lehetne tanulni?
Szeretnék ide beszúrni egy táblázatot, de nem tudom, hogy kell. Kérek segítséget.
Frontpage 2000.
Eddig még csak ezt használtam szerintem kiri!
Eddig még csak ezt használtam szerintem kiri!
\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead
Nos, akkor te mit használsz, Anon?
Gab: Nem igazán tartozom a No doubt "fan"-ok kategóriájába, tehát a névválasztást sem ez motiválta=) Maradok szimplán just a gilr, az "I'm"-ot inkább lehagyom=)
Jó, egészítsük így ki ;-) -> azért okosabb, mert pont az a részét adja a flasból csak, ami neked tényleg kell holmi' animokhoz ;-))).
Így megfelel "I'm just a girl .." -> a számból van?
Így megfelel "I'm just a girl .." -> a számból van?
A Swish nem okosabb a Flashnél, hisz azon alapul...maximum egyszerûbben megtalálod benne a különbözõ lehetõségeket, mert kevesebbet tartalmaz mint a Macromedia Flash.
Szerintem:
*Swish + Photoshop ( szégyellem, hogy nem aknáztam ki a lehetõségeit, pedgi sok erénye van ) + Dreamweaver. A scripteket lehetõleg mellõz: szubjektíven ;-).
Swish: hasonló a Flashoz, de okosabb 1es dolgokban, ami neked pont jó;
PS: rajz, akár mozgó rajzok meg szerkesztés, stb;
Dreamweaver: ez meg összerakja az oldalt, tetszésed szerint rendezheted.
Ezek általam ismertek, én ezeket bizalommal ajánlom ( a PS -t is ).
*Swish + Photoshop ( szégyellem, hogy nem aknáztam ki a lehetõségeit, pedgi sok erénye van ) + Dreamweaver. A scripteket lehetõleg mellõz: szubjektíven ;-).
Swish: hasonló a Flashoz, de okosabb 1es dolgokban, ami neked pont jó;
PS: rajz, akár mozgó rajzok meg szerkesztés, stb;
Dreamweaver: ez meg összerakja az oldalt, tetszésed szerint rendezheted.
Ezek általam ismertek, én ezeket bizalommal ajánlom ( a PS -t is ).
Csak érteném meg, hogy minek a Wordpad ;-). Amúgy már hosszú ideje szerkesztgetek honlapokat ( 2-3 év ). Linkeket itt mondhatnék, de senki nem kért, így nem adok, csak ha kértek ;-).
Ezeket használtam eddig:
* NotePad: ebben mindent meg lehet írni :-)
* Flash 4-5: animok és banner + háttér -> az alpha színezés jól jön, ha akarsz egy kewl hátteret, viszont azt is akarod, hogy a szöveg is látszódjon.
* Dreamweaver 3-4: ezek elég jók, bár én a leginkább táblázatok szerkesztésére használom -> nagyon jól kiaknázta ezt a lehetõséget, kalap le elõtte. Amúgy meg mindent beszerkezthetsz vele az oldalba.
* Netscape Composer: szerintem ha valaki most kezdi a dolgot, akkor ezen nõljön fel elõszõr ( én is :-) ). Kezdéshez nagyon jó, de ha már felkészült vagy, akkor valami profibbat keress.
* Cute HTML: ez sem rossz, de ilyenbõl van száz is.
* HotDog Professional: ha valaki tud angolul és elolvassa a segítséget, akkor elég profi kis honlapot tud összehozni :-). Ezzel tanultam meg a Frame -kezeléseket ( bár ez tök' ).
* JavaScipt It: azok készítéséhez, menükhöz ( bár én kifejezetten utálom, hacsak meglátok is egy JS -et :-I ). Nem szeretem õket.
* CoffeeCup HTML Editor: nem rossz, szerkesztesz szövegesen és láthatod vizuálisan rögtön ( nem kell holmi F12, mint a Macromedia -kban ). Az még nekem teccik' benne, hogy ad neked egy pár JS -t, DHTML részeket, CGI scripteket, stb.
* CoffeeCup Image Mapper ( vagy vmi. ilyes volt ): ez kifejezetten arra jó, ha egy kép egyes részleteit kívánjuk linknek alkalmazni. Nahh, itten tanúltam meg a kép térképezését.
* Word + Wordpad: ezek eléggé fejletlenek, talán Composer szint.
* APPLET Composer: JS ismét, bla-bla.
* FrontPage: jah, ez nem rosz üzik elküdéséhez; legördülõ menühöz + ilyes.
* Fireworks: nem rossz, de szerintem ahhoz képest, hogy vmi. jó kombinálásnek kéne lennie: képszerkesztõ és HTMl editor -> nem elég jó. Akinek viszont könnyû kezelni, ez tud "néhány" jó dolgot összedobni ( én nem venném meg, ennyi ).
Na jó, itten lehetne még sorolni, mert sokat próbáltam már ki. Az általatok említett Namo Webeditor -hoz még nem volt szerencsém: jó névtelen az Istenadta :-I.
Amúgy szöveges editorként ez sem rossz: TextPad 4 Sharware. Elég sok fájltípust és azok "parancsait" is ismeri. Valamint képes fájlok összehasonlítására. Ez utóbbi akkor jó, ha elmentesz egy neked teccõ weblapot és módosítás után ( de az eredeti lap jó off-lineban is ) nem jó -> így keresheted a hibákat.
Használom most: Dreamweaver, Flash, Composer ( igazításhoz a szövegeknél, jobb benne, mint az állomvarró ), NotePad ( beilleszteni mások által adott kódokat -> legideálisabb ) és a kávés szoftverek ;-)
A legjobb szerintem is az autodidakta mód a legjobb -> rulez!
Ezeket használtam eddig:
* NotePad: ebben mindent meg lehet írni :-)
* Flash 4-5: animok és banner + háttér -> az alpha színezés jól jön, ha akarsz egy kewl hátteret, viszont azt is akarod, hogy a szöveg is látszódjon.
* Dreamweaver 3-4: ezek elég jók, bár én a leginkább táblázatok szerkesztésére használom -> nagyon jól kiaknázta ezt a lehetõséget, kalap le elõtte. Amúgy meg mindent beszerkezthetsz vele az oldalba.
* Netscape Composer: szerintem ha valaki most kezdi a dolgot, akkor ezen nõljön fel elõszõr ( én is :-) ). Kezdéshez nagyon jó, de ha már felkészült vagy, akkor valami profibbat keress.
* Cute HTML: ez sem rossz, de ilyenbõl van száz is.
* HotDog Professional: ha valaki tud angolul és elolvassa a segítséget, akkor elég profi kis honlapot tud összehozni :-). Ezzel tanultam meg a Frame -kezeléseket ( bár ez tök' ).
* JavaScipt It: azok készítéséhez, menükhöz ( bár én kifejezetten utálom, hacsak meglátok is egy JS -et :-I ). Nem szeretem õket.
* CoffeeCup HTML Editor: nem rossz, szerkesztesz szövegesen és láthatod vizuálisan rögtön ( nem kell holmi F12, mint a Macromedia -kban ). Az még nekem teccik' benne, hogy ad neked egy pár JS -t, DHTML részeket, CGI scripteket, stb.
* CoffeeCup Image Mapper ( vagy vmi. ilyes volt ): ez kifejezetten arra jó, ha egy kép egyes részleteit kívánjuk linknek alkalmazni. Nahh, itten tanúltam meg a kép térképezését.
* Word + Wordpad: ezek eléggé fejletlenek, talán Composer szint.
* APPLET Composer: JS ismét, bla-bla.
* FrontPage: jah, ez nem rosz üzik elküdéséhez; legördülõ menühöz + ilyes.
* Fireworks: nem rossz, de szerintem ahhoz képest, hogy vmi. jó kombinálásnek kéne lennie: képszerkesztõ és HTMl editor -> nem elég jó. Akinek viszont könnyû kezelni, ez tud "néhány" jó dolgot összedobni ( én nem venném meg, ennyi ).
Na jó, itten lehetne még sorolni, mert sokat próbáltam már ki. Az általatok említett Namo Webeditor -hoz még nem volt szerencsém: jó névtelen az Istenadta :-I.
Amúgy szöveges editorként ez sem rossz: TextPad 4 Sharware. Elég sok fájltípust és azok "parancsait" is ismeri. Valamint képes fájlok összehasonlítására. Ez utóbbi akkor jó, ha elmentesz egy neked teccõ weblapot és módosítás után ( de az eredeti lap jó off-lineban is ) nem jó -> így keresheted a hibákat.
Használom most: Dreamweaver, Flash, Composer ( igazításhoz a szövegeknél, jobb benne, mint az állomvarró ), NotePad ( beilleszteni mások által adott kódokat -> legideálisabb ) és a kávés szoftverek ;-)
A legjobb szerintem is az autodidakta mód a legjobb -> rulez!
Ismeritek a Namo Webeditort??,
Szerintetek jó??
Szerintetek jó??
Még talán annyi plusz kell a Notepad-hez képest, hogy színnel különböztesse meg más-más szintaktikájú sorokat...ezt az egyet valóban lehet hiányolni a Notepadben, viszont a HomeSite meg pont tudja.
A Dreamweaver, a FrontPage és még hasonló drag N drop elven (is) mûködõ szerkesztõprogramok jók...egy bizonyos szintig. Ám egy idõ múlva az ember elkezdi megunni a felesleges sorokkal felpumpált forráskódokat, melyeknek ebbõl adódóan a méretük is nagyobb lesz. Épp a fentiekre hivatkozva mondom azt, hogy Gimp-pel, vagy PhotoShop-pal plusz egy ASCII text editorral mindent meg lehet valósítani egy website elkészítésében, amit csak akar az ember...no persze ha Flash intro-t szeretnénk, azért ahhoz nem árt a Macromedia fejl. körny...én is azt használom. Java-hoz meg JDK-t plusz a szintén jó barátom Notepad-et...
Hát attol függ mit akarsz feltenni. Nagyobb letölthetö cuccok esetén csak a szerver jöhet számitásba, ha viszint csak szöveg, vagy max képek akkor jók a freewebszerverek is.
Én is Photoshop6+Dreamwaver+Flash5tel dolgozok.
Kell hozzá a Photoshop kétségtelenül.
Kell hozzá a Photoshop kétségtelenül.
Itt mindenki Dreamweaverol beszel csak pedig az csak egy kis resze egy weblapnak ... javaslom hogy nezetek el Photoshop házatjara is.
caddie
Kösz Klingon!
A 4-egyeshez esetleg tudsz egy hasonló, vagy kiegészítõ leírást?
Vagy nem sok különbség van a két verzió közt?
A 4-egyeshez esetleg tudsz egy hasonló, vagy kiegészítõ leírást?
Vagy nem sok különbség van a két verzió közt?
Hát szerintem az autodidakta módszer a legjobb...körülnézel interneten milyen oldalak vannak, letöltöd a forráskódot, azt uccu neki, próbálgasd mi mire jó benne.
Másrészt szerintem is a Macromedia (Dreamwaver,flash,fireworks) a legjobb a célra, a kezdõktöl a legprofesszionálisabb igényeket is meg lehet oldani benne.
Másrészt szerintem is a Macromedia (Dreamwaver,flash,fireworks) a legjobb a célra, a kezdõktöl a legprofesszionálisabb igényeket is meg lehet oldani benne.
Hol lehetne találi valami infót ,hogy hogyan kell weblapot csinálni?