1462
HTML szerkesztés
-
PszihoApu #323 És ehez tudsz valahol magyarosítást vagy kézikönyvet, amit le lehet tölteni vagy valamilyen dokumentumot a kezelésével kapcsolatba? -
#322 Én ajánlom a Namo Webeditor 5-öt, az elég könnyen érthető, igaz, angol.
A Dreamweaver is nagyon jó, szintén angol, a Frontpage pedig nem nagy cucc, ha csak frissíteni akarod az oldalt, akkor lehet, hogy megteszi, azonban ha komolyan akarsz foglalkozni HTML-lel, akkor nem lesz jó azon kezdeni. Szerintem. -
#321 Dreamwaver = Dreamweaver -
#320 Tartalmilag vagy grafikailag?
tartalmilag: MS Frontpage (hun), Dreamwaver (eng)
grafikailag: Photoshop (hun/eng), Paint Shop Pro (eng), Corel Paint (eng)
... de ha kicsit is adtok magatokra, mármint a cég honlapjára, akkor kiadjátok valakinek a munkát, aki ért hozzá ... ;) -
PszihoApu #319 Sziasztok
A haverom cégének van egy weboldalja azt kéne frissíteni ehez milyen programot ajánlonátok. Kezdő vagyok ilyen téren, ezért ha lehetne akkor magyar legyen hogy egyszerűbben megértsem a kezelését vagy legalább lehessen magyarosítani,vagy kézikönyvet letőlteni hozzá.
-
#318 mért nem töltöd le a dreamweawert annál ott a behaviorpanel és csak klikkelgetni kell! -
#317 önsegélyező egylet -
#316 Na, sikerült megoldanom... :) -
#315 Ha minden igaz valami Java script-el kell de ehhez nem sokat értek , el tudnátok magyarázni , hogy kell ? -
#314 Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy jha rákattintok egy képre akkor az uj ablakban jelenjen meg (ez eddig OK) de az uj browser ablak pont akkora legyen mint a kép.
Előre is kösz,
RiGLEY -
#313 Szia,
nyugodtan érdeklődj mail-ben, biztos fog válaszolni. -
#312 Mailben érdeklődhetek? vagy van honlapjuk? Az összeg éves karbantartási díj? -
#311 Nm :) -
#310 Köszi a mailt harder! -
#309 hinnyje bazze .. na ezért vagyok én más szerverén :D :D
Mire ezt mindet megtanulnám, megőszülök :)))) -
#308 köszi.
Hát a domain fenntartás kb. évi 6-7 ezer nem olyan vészes. -
#306 igen, igen.
:)) -
#305 Ha fontos a jogtisztaság, akkor természetesen linux 4ever :D -
#304 Vagy Windows Server 2003 is kemény lehet, de azt megvenni... -
#303 Szerintem a win2000 elég jó, SP2-vel meg az összes elérhető javítással persze amit kiadtak hozzá :) -
#302 Szerintem ezzel a lappal érdemes indítani, nagyon sok kérdésre választ ad :D
http://www.szabilinux.hu/
Ui: légyszives akit érdekel a szerver, az küldjön egy mailt nekem (nem az enyém a szerver, szal nem önreklám) :D
harder_kukac_pro.hu -
#301 És még vmi:
a Samba és a Postfix a Red Hat 9.0-n milyen programok? -
#300 És még egy kérdés:
Apache-ot hogy kell konfigurálni, hogy több site-ot is lehessen hostolni vele?? -
#299 Köszi, ha Windowst teszek, akkor melyiket ajánlod?
2000 Prof.?
Nagyszerű az 1 giga, csak nekem már a tanulás miatt is itthonra kéne szerver :))
De azért légyszi írd meg, hogy hol lehet, mert azért érdekel.
[email protected]
Köszi. -
#298 Nekem írhatod!!!!!! -
#297 Ok, akkor nem írom hol lehet 1GB tárhelyet már 2000-2500Ft-ért kapni :D (természetesen PHP, MySQL, FTP stb. van rajta)
Akkor innentől kezve már rajtad áll, melyik oprendszert teszed fel otthonra :)
Ha a linux mellett döntesz, ajánlom az index.hu linuxos fórumát, sok hasznos témát találsz rajta :)
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=f&f=13 -
#296 Na hello.
Én a (tudomásom szerint) legolcsóbbra vagyok előfizetve, az Axiom IT Small Business 200 megás csomagjára, és nincs bajom az árral, de szívesen csinálnék otthonra szervert.
Nekem a Windows is jó (gondolom 2000) és a Linuxszal is megpróbálkoznék.
Köszi egyébként a segítséget, mindent, de én nem szeretném ennél olcsóbb helyen sem elhelyezni a weblapomat, mert a lényeg az lenne, hogy otthon legyen, és jó legyen :)) -
jagger #295 hali!
Ez a form miert nem működik?
<form action="http://www.nexus.hu/tatahazait/Index1.htm"><input type=submit value="Belépés"></form><br>
-
#294 Ja egyet kihagytam: mennyit fizetsz és hol ha nem titok? (ha nem publikus itt, akár mail-ben is jöhetne) :)
Kíváncsi vagyok mennyire rabolják ki az embert egyes helyeken :) -
#293 Első és legfontosabb dolog, hogy nehogy félreértés legyen: szerintem is szervernek legjobb a linux. :) Szal én ezzel nem azt akartam lentebb mondani hogy ne az legyen, csak annyit, hogy ha nem ismered és magadnak akarod feltenni, húzós lesz. Én a helyedben keresnek vmi ismerőst aki ért hozzá, és megkérném hogy csinálja meg, közben tanulnám én is. Ha sürgős (esetedben ha jól értem, sürgős). Ha nem, nekiállnék magam, tanulnám közben a dolgot, és felkészülnék rá hogy ha vki betör, ne veszítsek adatot (pl. biztonsági mentések).
Illetve pontosítok, nekem első megoldás biztos nem ez lenne. Elsőnek keresnék vmi jó szolgáltatót, nagy tárhellyel, olcsó havi díjért. Ott van egy nagyon jól konfigurált szerver, sokkal! nagyobb sávszélességgel mint amit otthon valaha is biztosítani tudnék, nem engem terhel a gépüzemeltetés nyűgje (ami nem csak abból áll hogy a szerver ki/bekapcsolom, hanem a frissítések figyelése, felpakolása, menet közben megjelenő biztonsági lukak betömködése stb.)
Van ilyen szolgáltató, ha gondolod, nagyon szívesen ajánlok neked mail-ben, itt nem akarok senkit reklámozni.
Egy másik lehetőség a win-es környezet, ezt sokkal egyszerűbben meg fogod tudni csinálni, igaz a win miatt nem is lesz valszeg annyira biztonságos.
Bár én még mindig úgy gondolom, hogy egy win-es user, win-es szervert biztonságosabbra meg tud csinálni, mint egy linuxot, amihez nem ért.
A Serv-U jó program, bár én inkább a RaidenFTPd-t ajánlanám ilyesmire.
Az Apache-t, MySQL-t, PHP-t biztos, hogy a PHPTriad-dal tenném fel, pofonegyszerű az egész, nagyon jól működik (felpakolja mindhármat).
Csak azt nem nagyon értem, hogyha a gyik.com-on azt írod, hogy otthon szervert csinálni jó, akkor itt meg miért mondod, hogy ez nem fog menni?
Nemnem, nem azt mondom hogy nem fog menni, csak itt 2 különböző kategóriás dologról beszélünk. :)
Én a lapon azt írtam, hogy otthoni szervernek jó - ami alatt mondjuk olyasmire gondoltam, hogy otthon tudod tesztelni netes közlés előtt a különböző dolgokat, portál-t, fórumot stb.. vagy akár ismerősök számára 1 pici honlapot stb.. de az már kicsit más, mikor "éles" honlapot, domain-nel meg mindennel, heti 24/7-ben teszel ki (szvsz).
Én nem akarom elvenni a kedved semmitől, sőt azt mondom kísérlezz bátran, bármelyik megoldást is választod, mert szerintem jó szórakozás. Komolyan, én is szeretek ilyesmivel foglalkozni. Ha linuxot választasz, nagyon sok sikert és kitartást kívánok hozzá vagy egy hozzáértő ismerőst :) Ha tárhely kell szolgáltatónál, akkor írj nyugodtan, abban is tudok segíteni. Ha win-t választasz, ahhoz is sok sikert kívánok :) (Ne felejts el el feltenni egy nagyon jó tűzfalat, szigorúan szabályokkal!)
----------------------------------------
Harder | www.gyik.com -
#292 Hát figyu, Serv-U az nem jó, az egyszerűbb?
Argosoft mail szerverhez van az oldaladon is user manual, Apache jelentené az egyedüli nehézséget szerintem.
Egyébként egy kérdés: Apache-csal lehet több domain is hostingolni egyszerre?
Egyébként, ha végképp nehéz lenne, akkor Win 2000 Pro-s szervert is lehet csinálni, nem?
Mert gondolom a Windows Server 2003 nem fut 400 Mhz-en 128 Sd RAm-mal.
Egyébként PHP Triaddal lehetne szerinted? Ahhoz is van manual a gyik.com-on.
Csak azt nem nagyon értem, hogyha a gyik.com-on azt írod, hogy otthon szervert csinálni jó, akkor itt meg miért mondod, hogy ez nem fog menni?
Egyébként nekem UHU linux is jó lenne, minden.
de már csak azért is akarok egy szervert csinálni, hogy sikerüljön, nem elsődleges szempont, hogy a webhosting szolgáltató díjától megszabaduljak. -
#291 Na erre befizetek ... :)
Kezdő, mire összeállít egy jó debian-os szervert, rendesen konfigurált Apache-val meg ProFTPd-vel ... hát ez durva lesz .. :))))
Sorry Taranov, nem a képességeidet akarom becsmérelni, de azt tudod ugye, hogy ez nem csak pár napos mulatság lesz? :) -
#290 Köszi a segítséget.
Még lenne egy kérdésem:
FTP-n keresztül elérhető tárhelyet tudok működtetni apache-csal? -
Fam #289 szerintem is ez a legjobb összeállítás, figyelj anyitott portokra a linuxon, össz három kell (kb) -
Tomcat #287 Taranov: jó netkapcsolatod lehet :)
személy szerint nem csináltam még, de én valami ilyesmit tennék össze:
Linux (debian/red hat) + Apache + ProFTPD + atomra bekonfigolt tűzfal -
#286 ez főleg kattintgatós. Persze lehet kóddal is szerkeszteni, de a legegyszerűbb módban egyszerűbb, mint a word, aztán ha már a kódosat variálod a grafikussal, már bonyolultabb lesz. -
#284 na, UHU Linux alatt jó lesz a HTTP server szerintetek?
Nem tudtok ajánlani jó mail és FTP szerverprogit linux alá? -
#283 Én Namo Webeditor 5.5-t használok, jó kis program, kezdőknek, középhaladóknak egész sokat tud, kezel layert, stb.
Én csak ajánlani tudom, nem bonyolult.
www.namo.com -
#281 miért nem mehet saját gépemről?
Ha mondjuk UHU Linuxot tennék fel? -
Borg #280 Van a windowsokhoz is persze beépitett webszerver, az IIS.
Csak ha azt használod, akkor kb még jobban a célpontja leszel minden hackernek:))
Sajnos a webhosting szolgáltatók tényleg pofátlan árakat kérnek el, de azt felejtsd el hogy a saját gépedről menjen a lap... Inkább keress ismerőst, aki tud ingyen adni párszáz megát...