1462
HTML szerkesztés
-
#239 #200 -
#238 Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ha van egy doen drop menüm, meg egy iframe-m, akkor hogy tudom azt megcsinálni, hogy a dowwn drop menüből kiválasztott link az iframe-ben nyíljon meg. Tudom, hogy a Target"iframe neve" eszközt kell használni, csak azt nem tudom, hogy hogyan.
Nem tudom, hogy mennyire érthető a probléma, de itt egy mintafile, amin kisérletezem. Modom itt -
#237 én a tárhely PHP támogatására gyanakszom, lehet, hogy a szolgáltatónak kéne panaszkodnom -
#236 mailt megkaptam, vissza is küldtem. :) -
#235 köszi, kipróbálom -
#234 Kuldtem egy mail-t az interware-s cimedre -
#233 Na, létrehoztam egy mail.php-t azzal a tartalommal, amit beszúrtál ide, egy thankyou.php-t egy mondattal, fekete háttérrel, és az index.html-be beszúrtam azt, amit leírtál.
Mikor elküldöm a send-del, email-t nem kapok (pedig az email címemet átírtam helyesre a kódban!) és még egy 404-es hibát is kapok.
Harder! Mi lehet az oka?
Köszi előre is a segítségedet, Taranov -
#232 köszi, valószínűleg a kódban ronthattam el valamit, mert nem megy. Ha rájöttem mi a gond, írok.
Thx -
#231 bár törölve a thankyou.php-t is ugyanúgy elküldi a mailt, csak küldés után kapsz egy 404-t.
A kis- és nagybetűk stimmelnek a fájlnevekben és a kódban? -
#230 Most tettem fel próbaképpen és nálam működik. Nem lehet hogy a thankyou.php-dat hiányolja? -
#229 előre is köszi a segítséget. -
#228 Megpróbáltam megcsinálni, beraktam az index.html-be amit írtál, és létrehoztam egy mail.php-t azzal a kóddal amit írtál. Mikor rámegyek az index.html-en, hogy send, akkor megjelenik: a lap nem jeleníthető meg.
A mail.php-hoz létre kell hozni egy html oldalt is? -
#227 Segítség! Egy olyasmit "részt" szeretnék az oldalamon, amivel pl ezt meglehet
Kérdés:
Szeretné ha több kép lenne az oldalon?
Válasz: igen vagy nem.
És akkor választol függően elmentené az adatokat (menyi Igen és mennyi nem) a serverre egy fáljba. -
#226 Borg
Van aki nem ért a PHP-hez, nekik biztos jól jönnek ezek az előre megírt kódrészletek. És nem mindenki akar programozást tanulni, néha csak egy mailküldő megoldásra lenne szükség a honlapon ;)
A BR/-esre volt valami megjegyzés a forrásfájlban, úgy rémlik vmi új szabványról volt szó, majd este megnézem :)
dasdaw
nézz szét itt, van egy rakás ilyen free script: http://www.hotscripts.com -
Borg #224 A br-ek után minek van /-jel? Az valami elirás csak, nem?
Fuj de utálom az előre megirt programrészleteket:)
Tessék magatok programozni, ugy legalább átlátod mit csinálsz:) -
#223 rosszult irtam: az edit.php -t módosítsd ahogy kell
javítva: az mail.php -t módosítsd ahogy kell
sorry, asszem jobb lesz ha megyek aludni.. :) -
#222 az edit.php -t módosítsd ahogy kell, aztán ezt a kódot mentsd el egy HTML-nek (pl. index.html) és töltsd fel mindkét file-t a szerverre
Ez meg a mail.php-d tartalma legyen
sorry hogy kicsit hosszú lett, de talán más is hasznát veszi :) -
Borg #221 Magába a form dokumentumába is be lehet ágyazni a PHP feldolgozó részt, nem kell ehhez külön file. -
#219 Igen, kell egy html, amelynek van egy "form" része (nézd át a html doksit erről, azért nem annyira egyértelmű a dolog :) ). A "form" method-ja post, az action pedig az a php, amit meghívsz. A php script meg fogja kapni a form-on belül beállított összes változó nevét és értékét.
Ha nem megy, írj mail-t és küldök példát a működésre (természetesen mail()-ost, ha kell :) ).
-
Borg #216 A phpneten van leirás a mail függvényről.
De nem egy veszélyes dolog. Magától értetődő, paraméternek meg kell adni az email paramétereit. subject, cim, szövege stb...
Ezeket meg dinamikus változókból töltöd fel, azokkal az adatokkal, amit a formtól megkap. -
Borg #214 Ehhez a szervernek is támogatnia kell a mail() funkciót, -> PHP-vel oldható meg. -
#213 Na még egy kérdés,,..buttons, branner (gif, jpg)letöltőhelyet tud valaki mondani? help pls
-
#212 Igen, pont én is ezt akartam kérdezni. Hogy hogyan lehet azt megvalósítani, hogy az user kitölt 4-5 mezőt a honlapon és ezeket az adatokat megkapnám én E-mailben... -
#210 Köszönöm a segítségeket, sikerült ideiglenesen megoldanom a dolgot frame segítségével. -
#209 Látom, egyes oldalak felkészültek a rossz címzésre :) -
#208 Nem www.supergames.hu, hanem SUPERGAMEZ!!! :DDD -
#207 Odafigyeltél arra, hogy ha feltöltöd valahova, akkor a háttér.jpg különbözik a HÁTTÉR.JPG-től?Tudod, kisbetű-nagybetű -
#206 Mindent sikerült megoldanom és minden müködik. -
#205 Bejön mindenkinél az oldalam???? Nálam nem jön be a 3. keretben lévő anyag pedig ott csak az üdvözlés van! Mit tudok tenni hogy bejöjön???
Harder nem tudsz segíteni???? A hátteres márt jó!!! -
#204 Akármien háttérképet rakok be nem hozza be!!!! De mért?????? Az előzőt megoldottam! -
#203 FEltöltötem az oldalt de nem hozza be!!! Mér??? -
#202 Köszönöm -
#201 Csekkold ennek a forrását: smilies -
#200 <a href="htmlfileneve.html" target="célframe_neve"></a>
Ok, tehát van mondjuk 3 frame a lapon, ezek neve
frame1 | frame2 | frame3
frame1-ben van a link, a tartalomnak pedig pl. a frame3-ban kéne megjelennie
Akkor a link-nek addj egy target-t, mely a frame3-ra fog mutatni
<a href="htmlfileneve.html" target="frame3"></a> -
#199 Az oldalamat már felosztotam 3 frame -re!!!!!
Csak az nem megy hogy az egyikbe van egy link és azt egy másikba hozza be. Mert eddig abba az ablakba hozza be amalyikbe van a link!!!!! -
#198 Módosítom az előbbi hozzászólásomat, vedd semmisnek :)
Inkább mégiscsak azt mondanám hogy szerintem akkor jársz a legjobban, ha tárhelyet váltasz -> ahol van PHP. Lehetőségek:Módosítom az előbbi hozzászólásomat, vedd semmisnek :)
Inkább mégiscsak azt mondanám hogy szerintem akkor jársz a legjobban, ha tárhelyet váltasz -> ahol van PHP (plusz esetleg SQL is). Lehetőségek: www.srv.hu / www.uw.hu / www.freeweb.hu / www.x3.hu stb.. / www.uw.hu / www.freeweb.hu / www.x3.hu stb..
Nem csak a mostani kérdésed miatt, hanem esetleg később szeretnél egy fórumot, vagy egy szavazást, vagy átváltanál dinamikus tartalomkezelésre stb.. ezekhez is nagyon jól jönnek ezek a lehetőségek. -
#197 küldtem mailt, de azóta rájöttem hogy a PHP-s megoldás nem fog menni :( (tárhely miatt)
Szerintem a frame rontana a lapon, mivel a lapszélesség nem 100%, igy elég csúnyán nézne ki keresztbe egy törés :(
Viszont van egy egyszerű javascriptes megoldás, amiről van leírás a lapomon itt (2. megoldás)
Külső fájl becsatolása PHP vagy JavaScript segítségével
----------------------------------------
Harder | www.gyik.com -
#196 Igen Frame-mel kéne megoldani... A frame valójába a honlap felosztása: ha ketté vágod akkor a felső frémen a gombok lennének alatta meg még egy frame ahol a mosolygós fej van... a frme-t úgy menti el szinte mintha külön oldal lenne így lehet linket csinálni rá tehát ha megnyomod a 3. gombot akkor csak a frame cserélődik ki... -
#195 Lenne 1 kérdésem (csak nem akarok emiatt uj topicot nyitni):
A képen látható a weblapom. (dddstudio.tk) Azt szeretném megoldani valahogy, hogy ha valaki a fenti menün kattint valamire, akkor az uj oldal arra a részre jöjjön be, ahol most az a mosolyka van. Vagyis ne kelljen az oldalnak mindig betöltődnie, mindig csak "középen" frissüljön. Meg praktikai okokból se lenne rossz, mert akkor nem kellene egy kis design változtatásnál mindegyik oldalt átírni... Nem nagyon vágom ezt a html dolgot, de azt hisze , hogy van valami FRAME- dolog amivel meg lehetne oldani, csak nekem nem akar sehogy se sikerülni.
Jó lenne, ha tudna valaki segíteni !
Előre is köszönöm,
RiGLEY -
#194 Pl. Frame használatával. 2 frame-re osztod a lapot (alsó + felső frame). A felsőbe megy a cim és menü, az alsóba meg a tartalom.