HTML szerkesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Patesz

SaWo
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ha van egy doen drop menüm, meg egy iframe-m, akkor hogy tudom azt megcsinálni, hogy a dowwn drop menübõl kiválasztott link az iframe-ben nyíljon meg. Tudom, hogy a Target"iframe neve" eszközt kell használni, csak azt nem tudom, hogy hogyan.
Nem tudom, hogy mennyire érthetõ a probléma, de itt egy mintafile, amin kisérletezem. Modom itt

Taranov
én a tárhely PHP támogatására gyanakszom, lehet, hogy a szolgáltatónak kéne panaszkodnom

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harder
mailt megkaptam, vissza is küldtem. 😊

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Taranov
köszi, kipróbálom

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harder
Kuldtem egy mail-t az interware-s cimedre

Taranov
Na, létrehoztam egy mail.php-t azzal a tartalommal, amit beszúrtál ide, egy thankyou.php-t egy mondattal, fekete háttérrel, és az index.html-be beszúrtam azt, amit leírtál.
Mikor elküldöm a send-del, email-t nem kapok (pedig az email címemet átírtam helyesre a kódban!) és még egy 404-es hibát is kapok.
Harder! Mi lehet az oka?

Köszi elõre is a segítségedet, Taranov

Taranov
köszi, valószínûleg a kódban ronthattam el valamit, mert nem megy. Ha rájöttem mi a gond, írok.

Thx

Harder
bár törölve a thankyou.php-t is ugyanúgy elküldi a mailt, csak küldés után kapsz egy 404-t.
A kis- és nagybetûk stimmelnek a fájlnevekben és a kódban?

Harder
Most tettem fel próbaképpen és nálam mûködik. Nem lehet hogy a thankyou.php-dat hiányolja?

Taranov
elõre is köszi a segítséget.

Taranov
Megpróbáltam megcsinálni, beraktam az index.html-be amit írtál, és létrehoztam egy mail.php-t azzal a kóddal amit írtál. Mikor rámegyek az index.html-en, hogy send, akkor megjelenik: a lap nem jeleníthetõ meg.
A mail.php-hoz létre kell hozni egy html oldalt is?

Kandurex
Segítség! Egy olyasmit "részt" szeretnék az oldalamon, amivel pl ezt meglehet

Kérdés:

Szeretné ha több kép lenne az oldalon?

Válasz: igen vagy nem.

És akkor választol függõen elmentené az adatokat (menyi Igen és mennyi nem) a serverre egy fáljba.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Harder
Borg
Van aki nem ért a PHP-hez, nekik biztos jól jönnek ezek az elõre megírt kódrészletek. És nem mindenki akar programozást tanulni, néha csak egy mailküldõ megoldásra lenne szükség a honlapon 😉
A BR/-esre volt valami megjegyzés a forrásfájlban, úgy rémlik vmi új szabványról volt szó, majd este megnézem 😊

dasdaw
nézz szét itt, van egy rakás ilyen free script: http://www.hotscripts.com

A br-ek után minek van /-jel? Az valami elirás csak, nem?

Fuj de utálom az elõre megirt programrészleteket😊
Tessék magatok programozni, ugy legalább átlátod mit csinálsz😊
Harder
rosszult irtam: az edit.php -t módosítsd ahogy kell
javítva: az mail.php -t módosítsd ahogy kell
sorry, asszem jobb lesz ha megyek aludni.. 😊

Harder
az edit.php -t módosítsd ahogy kell, aztán ezt a kódot mentsd el egy HTML-nek (pl. index.html) és töltsd fel mindkét file-t a szerverre

index.html<form action="mail.php" method="post">
name <input type="text" name="name"><br/>
email addess <input type="text" name="email"><br/>
message<br/>
<textarea name="message" cols="40" rows="5"></textarea><br/>
<input type="submit" value="send"><br/>
</form>

Ez meg a mail.php-d tartalma legyen

mail.php<?php

/*
fusion mail
version 1.0
fusionphp.com
*/

//variables (change these)

$youremail = "[email protected]";
// your email address

$subject = "contact form";
// the subject of the email

$thankyou = "thankyou.php";
// thank you page

// don't change anything else

if($email == ""){
?>
No email address added. Please go back.<br/>
<?php
}elseif($name == ""){
?>
No name added. Please go back.<br/>
<?php
}elseif($message == ""){
?>
No message added. Please go back.<br/>
<?php
}else{

$msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
$msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
$message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";

mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
?>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
<?php
}
?>

sorry hogy kicsit hosszú lett, de talán más is hasznát veszi 😊

Magába a form dokumentumába is be lehet ágyazni a PHP feldolgozó részt, nem kell ehhez külön file.
PetruZ
Igen, kell egy html, amelynek van egy "form" része (nézd át a html doksit errõl, azért nem annyira egyértelmû a dolog 😊 ). A "form" method-ja post, az action pedig az a php, amit meghívsz. A php script meg fogja kapni a form-on belül beállított összes változó nevét és értékét.
Ha nem megy, írj mail-t és küldök példát a mûködésre (természetesen mail()-ost, ha kell 😊 ).
A phpneten van leirás a mail függvényrõl.

De nem egy veszélyes dolog. Magától értetõdõ, paraméternek meg kell adni az email paramétereit. subject, cim, szövege stb...
Ezeket meg dinamikus változókból töltöd fel, azokkal az adatokkal, amit a formtól megkap.
Ehhez a szervernek is támogatnia kell a mail() funkciót, -> PHP-vel oldható meg.
Kandurex
Na még egy kérdés,,..buttons, branner (gif, jpg)letöltõhelyet tud valaki mondani? help pls

Kandurex
Igen, pont én is ezt akartam kérdezni. Hogy hogyan lehet azt megvalósítani, hogy az user kitölt 4-5 mezõt a honlapon és ezeket az adatokat megkapnám én E-mailben...

Rigley
Köszönöm a segítségeket, sikerült ideiglenesen megoldanom a dolgot frame segítségével.

dddstudio.tk

RelakSfromhome
Látom, egyes oldalak felkészültek a rossz címzésre 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Nem www.supergames.hu, hanem SUPERGAMEZ!!! 😄DD

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Odafigyeltél arra, hogy ha feltöltöd valahova, akkor a háttér.jpg különbözik a HÁTTÉR.JPG-tõl?Tudod, kisbetû-nagybetû

Patesz
Mindent sikerült megoldanom és minden müködik.

Patesz
Bejön mindenkinél az oldalam???? Nálam nem jön be a 3. keretben lévõ anyag pedig ott csak az üdvözlés van! Mit tudok tenni hogy bejöjön???
Harder nem tudsz segíteni???? A hátteres márt jó!!!

Patesz
Akármien háttérképet rakok be nem hozza be!!!! De mért?????? Az elõzõt megoldottam!

Patesz
FEltöltötem az oldalt de nem hozza be!!! Mér???

Patesz
Köszönöm

RelakSfromhome
Csekkold ennek a forrását: smilies

Harder
<a href="htmlfileneve.html" target="célframe_neve"></a>

Ok, tehát van mondjuk 3 frame a lapon, ezek neve

frame1 | frame2 | frame3

frame1-ben van a link, a tartalomnak pedig pl. a frame3-ban kéne megjelennie

Akkor a link-nek addj egy target-t, mely a frame3-ra fog mutatni

<a href="htmlfileneve.html" target="frame3"></a>

Patesz
Az oldalamat már felosztotam 3 frame -re!!!!!
Csak az nem megy hogy az egyikbe van egy link és azt egy másikba hozza be. Mert eddig abba az ablakba hozza be amalyikbe van a link!!!!!

Harder
Módosítom az elõbbi hozzászólásomat, vedd semmisnek 😊

Inkább mégiscsak azt mondanám hogy szerintem akkor jársz a legjobban, ha tárhelyet váltasz -> ahol van PHP. Lehetõségek:Módosítom az elõbbi hozzászólásomat, vedd semmisnek 😊

Inkább mégiscsak azt mondanám hogy szerintem akkor jársz a legjobban, ha tárhelyet váltasz -> ahol van PHP (plusz esetleg SQL is). Lehetõségek: www.srv.hu / www.uw.hu / www.freeweb.hu / www.x3.hu stb.. / www.uw.hu / www.freeweb.hu / www.x3.hu stb..

Nem csak a mostani kérdésed miatt, hanem esetleg késõbb szeretnél egy fórumot, vagy egy szavazást, vagy átváltanál dinamikus tartalomkezelésre stb.. ezekhez is nagyon jól jönnek ezek a lehetõségek.

Harder
küldtem mailt, de azóta rájöttem hogy a PHP-s megoldás nem fog menni 😞 (tárhely miatt)
Szerintem a frame rontana a lapon, mivel a lapszélesség nem 100%, igy elég csúnyán nézne ki keresztbe egy törés 😞

Viszont van egy egyszerû javascriptes megoldás, amirõl van leírás a lapomon itt (2. megoldás)

Külsõ fájl becsatolása PHP vagy JavaScript segítségével

----------------------------------------
Harder | www.gyik.com

youth
Igen Frame-mel kéne megoldani... A frame valójába a honlap felosztása: ha ketté vágod akkor a felsõ frémen a gombok lennének alatta meg még egy frame ahol a mosolygós fej van... a frme-t úgy menti el szinte mintha külön oldal lenne így lehet linket csinálni rá tehát ha megnyomod a 3. gombot akkor csak a frame cserélõdik ki...

Youth

Rigley
Lenne 1 kérdésem (csak nem akarok emiatt uj topicot nyitni):
A képen látható a weblapom. (dddstudio.tk) Azt szeretném megoldani valahogy, hogy ha valaki a fenti menün kattint valamire, akkor az uj oldal arra a részre jöjjön be, ahol most az a mosolyka van. Vagyis ne kelljen az oldalnak mindig betöltõdnie, mindig csak "középen" frissüljön. Meg praktikai okokból se lenne rossz, mert akkor nem kellene egy kis design változtatásnál mindegyik oldalt átírni... Nem nagyon vágom ezt a html dolgot, de azt hisze , hogy van valami FRAME- dolog amivel meg lehetne oldani, csak nekem nem akar sehogy se sikerülni.

Jó lenne, ha tudna valaki segíteni !
Elõre is köszönöm,
RiGLEY

dddstudio.tk

Harder
Pl. Frame használatával. 2 frame-re osztod a lapot (alsó + felsõ frame). A felsõbe megy a cim és menü, az alsóba meg a tartalom.

Patesz
Tegyuk=Tegyük

Patesz
Egy kicsit változtatok az oldalamon és a változtatáshoz egy kis segítség kéne.
Tegyuk fel hogy az oldalamat hátom részre bontom. az 1. a cím, a 2. a menü, a 3. pedig ahova írok. Azt, hgy lehet megcsinálni, hogy a menü részben van a link és azt a szöveg résznél hozza be???

Sehogy se megy lécci segítsetek.

Patesz
köszi

Harder
tessék 😊
http://www.gyik.com/temp/patesz.html

Patesz
Feltöltötem mindent!!!! 😊 Ez jó hír!! Azt viszont még mindig nem oldottam meg hogy azt a három oldalt(javítások, magyarosítások, végigjátszások) behozza!!!!! Ez rosz hír 😞
Harder nem tudnál adni most egy komplett elemzés a lapról?????

2XP
Hmm, nem tudom, de lehet, h célszerû lenne a szóközöket, ékezetes, nagybetûs betûket mellõzni, mivel ezeket nem szeretik a webserverek, és linkelésnél te is kevesebbet hibázhatsz 😉

Patesz
Nálam mért nem jön be ez a három???

Patesz
Nálatok bejön a javítások, a végigjátszások és a magyarosítások oldalam????

Patesz
he=ha

Patesz
Már fönn van 74 végigjátszás!! Valaki kipróbálja az elsõket???? És he nem mükszik ír a forumba???