1462
HTML szerkesztés
-
#411 Szia!
Nem a Dreamweaverrel lesz a gond, figyelj arra, hogy a képek elérési útját ne úgy add meg, hogy www.endomainem.hu/nagyonszépképérdemesnagyonmegnézni.jpg, hanem úgy, hogy http://www.endomainen.hu/kep561.jpg, azaz figyelj a HTTP-re és lehetőleg 8 karakternél rövidebbek legyenek a fájlnevek és csak DOS-os karaktereket tartalmazzanak. -
#410 Sziasztok!
Na igen. A problémám nekem is ez. az oldal a gépemen tökéletesen működik, de amikor egy másik gépen, egy másik internetelérésről néztem meg az oldalam, azt hittem, hogy nem jól látok. Az oldal Macromedia Dreamwaver MX-ben készült, de azt hiszem, vagy a hozzáértésemmel, vagy egyébbel van a probléma. Én is észrevettem, hogy a vincseszteremen lévő elérési utakat adja meg. Mielőtt ez az oldaldal készült volna, egy másik volt fent. Azt a Caffecup HTML Editorban készítettem (no meg egyszerű jegyzettöbbel) és ott semmi gond nem volt. Talán vissza kéne térnem erre. Szóval ez van, de nem adom fel.
Addig kísérletezem, amig nem érem el a kívánt eredményt.
Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki meg nézte és véleményt mondott róla.
Üdvözlet mindenkinek. -
#409 Nagyon szépnek tűnik, a színösszeállítás meg minden, de a képek nekem sem jelennek meg. -
#408 kepek nem jelennek meg (emiatt: file:///F|/Weblapom/aktiv%20oldalam/index/.... stb..) -
#406 Sziasztok!
Szeretnélek meg kérni benneteket (természetesen csak azokat, akiket nem terhelek ezzel), hogy a készülő oldalamat oldalamat nézzétek meg és véleményezzétek. Nagy a valószínűsége, hogy az elkövetkezőkben segítségért sűrün fordulok hozzátok.
Előre is köszönöm mindenkinek.
Bye all. -
#405 Akkor elrontottál vmit, mert nincs olyan hogy CSS-be rakva csak pont ez ne menjen. -
Borg #404 Na és mi van olyankor, ha ennek nincs hatása?
Ugyanis pl az én odalammal itt szivtam anno egy csomot, hogy hiába irtam ezt be CSS fileba, nem csinalta meg. És nem tudom miért.
Viszont ahogy beirtam ugyanezt <STYLE> tagek közé a bodyba, magába a dokumentumba, máris jó lett -
#403 Lehet CSS-ből, tedd be ezt (csak írd a színkódokat saját ízlés szerint)
BODY {
scrollbar-face-color: #B0CB48;
scrollbar-highlight-color: #7B9C37;
scrollbar-shadow-color: #5F8927;
scrollbar-arrow-color: #000000;
scrollbar-track-color: #E7EADA;
}
No meg persze a HTML <head> részébe hivatkozd meg a CSS-t :) -
#401 Köszi. -
#400 Különösebben én sem vágom a témát, úgyhogy lehet kicsit béna magyarázat lesz :)
Ha veszel egy domain-t, pl. a taranov.hu, azt ugye "ráirányítják" egy szerverre (és mondjuk ott van a honlapod). Ebben az esetben a látogatók elérik a http://www.taranov.hu címen a lapodat, és te be tudsz lépni FTP-n az ftp.taranov.hu címmel (plusz persze a helyes névvel és jelszóval). Szóval ezt az FTP-s dolgot nem kell külön "intézni", jár hozzá..
aldomain:
Voltam olyan szerveren, ahol a rendszergazdának kellett írni hogy pl.: a forum.taranov.hu címet irányítsa a www.taranov.hu/phpbbforum címre.
Voltam olyan szerveren is, ahol ehhez nekem - mint usernek - volt egy admin felület, ott egyszerűen csak beírtam balra hogy "forum", jobbra meg a www.taranov.hu/phpbb címet, és nyomtam egy OK-t :)
Van olyan szerver is (ha most jól emlékszem pl. a www.srv.hu is ilyen), ahol egy adott alkönyvtárat ugyanazzal a névvel aldomain-ként is elérsz (pl. www.taranov.hu/phpbbforum -> phpbbforum.taranov.hu)
Úgyhogy ez utóbbi ügyében szerintem a szerver r.gazdájával beszélj :) -
#399 Nem a HTML szerkesztés témába vágó kérdésem a következő volna:
Ha a domainemhez aldomaint szeretnék, azaz www helyett mail vagy ftp.versanus.hu, akkor azt hogy kell szerezni/csinálni? -
#398 Persze, ez inkább Taranovnak szólt hisz ezt írta:
Arra gondoltam, hogy még Photoshopban is lehetne akár weboldalt csinálni. :) -
Borg #397 Nem is irtam én sehol, hogy komplett honlapokat lehet összerakni vele:) -
#396 Azért az Imageready szvsz nem arra való, hogy komplett honlapokat tegyél össze vele, bár tény hogy hasznos tud lenni - mint kiegészítő. :) -
#394 szinte bármelyik könyv jó, hiszen a html nagyon eccerű, nem is nevezném programozásnak -
#393 Ez ígéretesen hangzik, holnap utánajárok. -
Borg #392 Nem mondasz azért akkor hülyeséget, ugyanis ilyen célra van benne az imageready.
De ezzel tényleg csak nagyon grafika orientált (és kevésbé funkcionális) oldalakat lehet csinálni, DE LEHET, és nagyon jókat.
PSben megrajzolod az egész oldalt, majd imagereadyval feldolgozod, és máris minden gut:)
Ne kérdezd hogyan, én nem csináltam vele még, de haverom anno csak ilyenekkel foglalkozott. -
#391 Köszi :) -
#390 Szerintem ne akard keverni a szezont a fazonnal :)
A photoshop egy grafikus program, amiben elkészítheted a honlap grafikáját, majd azt szétvágva összerakhatod magát a honlapot egy webszerkesztőben, szövegszerkesztőben stb.. (ki hogy szereti) -
#389 Arra gondoltam, hogy még Photoshopban is lehetne akár weboldalt csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy linket lehet csinálni photoshopban? -
#388 Köszi szépen, valóban alul volt, megvan.
Köszi. -
Borg #387 Hát én már jópár éve nem használtam, de valahol az alsó menü panelen volt.
Ilyen kék kereteket lehet kijelölni a képeken, amik a linkek helyei lesznek. -
#386 Köszi, hol kell ezt keresni? Nem találtam meg a Dreamweaver MX-ben. -
Borg #385 ImageMap
Macromedia Dreamwaver -
#384 Hi!
Én a Photoshop 7-tel küszködöm, először csináltam gombot, de később felvetődött bennem, hogy komplett menüt is lehetne csinálni a weblapomra, azonban nem tudom, hogyha egy egybefüggő Photoshop alakzat több gombot tartalmaz, akkor a linkeket hogy tudom megfelelően beállítani? Eddig úgy csináltam, hogy egy-egy gomb volt egy-egy fájl, azonban ez nem állt össze menüvé a HTML szerkesztőben. Ha a menü egy fájl, de több gombból áll, akkor a linkeket hogyan lehet megcsinálni rajta, hogy minden gomb egy link legyen? Eddig a linkeket a HTML szerkesztőben rendeltem a gombokhoz. -
#382 nézz szét itt: http://webmester.lap.hu/ -
#381 csinálsz egy táblázatot (T1), aminek szélessége és magassága is 100%, majd beleteszel egy másik táblázatot(T2), aminek 2 oszlopa van. Ez a T2 pl. legyen 80% széles.
T2-nek ugye 2 cellája van, melyekbe beleteszel megint csak 1-1 táblázatot (T3 és T4), ezek szélességét 100%-ra teszed és kész is vagy, van egy mindig a lap közepén megjelenő, gyakorlatilag egymás mellett lévő 2 táblázatod.
Bár gyanítom T3 és T4-et valszeg ki is hagyhatod, a cellákban ugyanúgy tudsz dolgozni .. csak mivel így kérted, így írtam ;) -
#380 Hi!
Hasonló lenne a kérésem az előttem szólóhoz, csak egy kicsit más ;-)
Szóval könyv formájában keresek HTML leírást magyarul.
Van pár választási lehetőség - bár koránt sem akkora mennyiségű, mint gondoltam volna.
Csak a tapasztalatotokra lenne szükségem; ha ismertek egy könyvet ebből a témából, ami szerintetek jó,akkor osszátok meg egy magamfajta elveszett báránnyal .
u.i.: tudom, van online, de nem találtam olyan részletességűt, ami szimpi lett volna; és gép előtt csak könyvből tudok tanulni, mert megőrjít az állandó kattintgatás. Ettől függetlenül, ha van online nagyon részletes, kimerítő leírás,akkor nem is kelkl könyv, hanem valahogy kinyomtatom. -
jagger #378 Aha!Meg is van:
<script>
//change the width and height of the pop up window, if desired
newwindow=window.open("popup.htm","","width=485,height=70")
newwindow.creator=self
</script>
Ezzel lehet adott méretű popup-ot csinálni
Üdv -
#377 aaa -
#376 aaa -
harczos #375 és a scroll színt is stylesheetben lehet módosítani -
#374 ja a style sheetek miatt nem tudsz betűméretet állítani, de egyszerű a megoldás: Internet Options - Genereal - Accessibility - Ignore Font Sizes Specified on Web Pages...
És utána már müxik mindenhol, de el tudja cseszni a css-s oldalakat. -
harczos #372 ha jól tom azt javascriptben lehet megcsinálni -
jagger #371 Hali!
Amikor egy link hivatkozásának új ablakot adok meg, lehet konkrét méretet megadni? mondjuk 800X600?
Kicsit konyha nyelven fogalmaztam :) ezer bocs -
#369 Én nem tudom, de a www.gyik.com-on biztos van hozzá utasítás. -
#368 Honlapomra szeretnék számlálót készíteni, mert a régi eltünt. De hogyan kell elkészíteni??? -
#367 ööö, senki sem tudna segíteni a 366-os üzenetben leírtakban? :)) -
#366 Akkor jól gondoltam :))
Már sokat gondolkoztam, hogy milyen szerverem lesz, de nem lett :))
Egyébként lenne még két kérdésem.
A netszolgáltatómtól lehet havi 2500-ért egy REVERSE nevű szolgáltatást kérni, ez mire való?
Másik kérdésem pedig: a domain regisztrátorral vmit át kell iratni vagy valami, hogy a domainhez itthon tudjak létrehozni E-mail címeket? -
#365 szerintem felejtős :)