HTML szerkesztés
  • Gab
    Csak érteném meg, hogy minek a Wordpad ;-). Amúgy már hosszú ideje szerkesztgetek honlapokat ( 2-3 év ). Linkeket itt mondhatnék, de senki nem kért, így nem adok, csak ha kértek ;-).
    Ezeket használtam eddig:

* NotePad: ebben mindent meg lehet írni :-)
    * Flash 4-5: animok és banner + háttér -> az alpha színezés jól jön, ha akarsz egy kewl hátteret, viszont azt is akarod, hogy a szöveg is látszódjon.
    * Dreamweaver 3-4: ezek elég jók, bár én a leginkább táblázatok szerkesztésére használom -> nagyon jól kiaknázta ezt a lehetőséget, kalap le előtte. Amúgy meg mindent beszerkezthetsz vele az oldalba.
    * Netscape Composer: szerintem ha valaki most kezdi a dolgot, akkor ezen nőljön fel előszőr ( én is :-) ). Kezdéshez nagyon jó, de ha már felkészült vagy, akkor valami profibbat keress.
    * Cute HTML: ez sem rossz, de ilyenből van száz is.
    * HotDog Professional: ha valaki tud angolul és elolvassa a segítséget, akkor elég profi kis honlapot tud összehozni :-). Ezzel tanultam meg a Frame -kezeléseket ( bár ez tök' ).
    * JavaScipt It: azok készítéséhez, menükhöz ( bár én kifejezetten utálom, hacsak meglátok is egy JS -et :-I ). Nem szeretem őket.
    * CoffeeCup HTML Editor: nem rossz, szerkesztesz szövegesen és láthatod vizuálisan rögtön ( nem kell holmi F12, mint a Macromedia -kban ). Az még nekem teccik' benne, hogy ad neked egy pár JS -t, DHTML részeket, CGI scripteket, stb.
    * CoffeeCup Image Mapper ( vagy vmi. ilyes volt ): ez kifejezetten arra jó, ha egy kép egyes részleteit kívánjuk linknek alkalmazni. Nahh, itten tanúltam meg a kép térképezését.
    * Word + Wordpad: ezek eléggé fejletlenek, talán Composer szint.
    * APPLET Composer: JS ismét, bla-bla.
    * FrontPage: jah, ez nem rosz üzik elküdéséhez; legördülő menühöz + ilyes.
    * Fireworks: nem rossz, de szerintem ahhoz képest, hogy vmi. jó kombinálásnek kéne lennie: képszerkesztő és HTMl editor -> nem elég jó. Akinek viszont könnyű kezelni, ez tud "néhány" jó dolgot összedobni ( én nem venném meg, ennyi ).

Na jó, itten lehetne még sorolni, mert sokat próbáltam már ki. Az általatok említett Namo Webeditor -hoz még nem volt szerencsém: jó névtelen az Istenadta :-I.

Amúgy szöveges editorként ez sem rossz: TextPad 4 Sharware. Elég sok fájltípust és azok "parancsait" is ismeri. Valamint képes fájlok összehasonlítására. Ez utóbbi akkor jó, ha elmentesz egy neked teccő weblapot és módosítás után ( de az eredeti lap jó off-lineban is ) nem jó -> így keresheted a hibákat.

Használom most: Dreamweaver, Flash, Composer ( igazításhoz a szövegeknél, jobb benne, mint az állomvarró ), NotePad ( beilleszteni mások által adott kódokat -> legideálisabb ) és a kávés szoftverek ;-)

A legjobb szerintem is az autodidakta mód a legjobb -> rulez!