1462
HTML szerkesztés
-
#114 Nekem abszolút tetszik az Axiom-IT, de ez a webes admin felület nagyon szuper. :)) -
#113 Én kitartok a www.cddvd.hu mellett, de látom azért elég kellemes ajánlatai vannak az axiom-nak is
Még egy dolog, ami nálam sokat dobott a latba: a CPANEL
ez egy webes admin felület a beállításokhoz, domain, tárhely, adatbázis, levelezés stb.. rengeteget tud, érdemes megnézni.
Itt egy demo hozzá: http://m-g96.net:2082/
Felhasználói név: mg96net
Jelszó:mg96net
----------------------------------------
Harder | www.gyik.com -
#112 Wowz, ezt nem tudtam, hogy akár freewebre is mutathat.
Tárhelynek én az Axiom-IT-t ajánlom, nézd meg.
www.axiom-it.hu, elég kedvező. -
#111 Mondom hogy működik gyakorlatilag :)
- kiválasztasz egy számodra szimpatikus (ár, ismerősök ajánlása stb.) céget
- elektronikusan vagy személyesen megrendeled a kívánt domain nevet (.com, .hu stb.)
- megmondod hova mutasson (lehet akár egy www.freeweb.hu/teneved/ is, vagy akár IP cím)
- regisztrálják a nevet, a .com/.org stb. gyorsan megy, a .hu -sokra kell várni asszem úgy 2 hetet (minimum)
- amint regisztrálták a domain nevet a számodra, onnantól kezdve kb 24 órán belül már mindenhol működni fog (ennyi idő kell mire frissül minden DNS szerveren)
tárhely és domainregisztráció ügyében én a www.cddvd.hu -t ajánlom, én is náluk vagyok -www.gyik.com (javaslom nézd meg a szolgáltatásokat, marha jók vannak már havi 1000 FT-tól). Náluk el tudod intézni az egészet neten, nagyon rugalmasak.
Tárhely ügyében én azt javasolnám, hogy gondolkozz el fizetős helyen, szerintem egyeltalán nem sok és kész felüdülés a legtöbb free helyhez képest :) Főleg akkor lehet értékelni, ha HTML-en kívül mást is használsz a laphoz (pl. PHP, SQL) -
#110 Ello. Én mindenképpen az Interware-t ajánlom tárhely ügyben, másfél éve van ott a www.versanus.hu domain és a tárhely, nagyon jó.
Most épp csak fehérséget látsz az oldalon, az nem az Interware hibája. :)
Domain átirányítás csak úgy lehet, hogy a domaint beregisztrálod, és a domain egy DNS szerverre mutat. DNS szerver nélkül "nem tud semmi sem csinálni". -
#109 Még egy kérdés. Úgy lehet domain regisztráltatni valamelyik-nél, hogy tulajdonképpen csak egy ugrópont legyen...pl www.saját.hu és csak ugorjon mondjuk a www.freeweb/enyim.html-re ?? -
#108 Thx -
#107 Bocsi, több 5letem sajnos nincs :( -
#106 Szia. Freeweb ad, de amit hallottam róla, az pont olyan megbízhatatlan, mint a free szolgáltatása. Nekem 2 honlapom is van a dino.hu-nál, és eddig egyszer sem volt gond, pedig már fél év eltelt. Még jónak tűnik az intergrity.hu, bár azt mondják ott az adminisztráció kicsit problémás. -
#105 Sziasztok. Nekem is lenne egykérdésem, bár nem szerkesztéssel kapcsolatos. Na, szal. Sikerült összeeszkábálnom egy honlapot. És szeretnék mellé egy domain nevet...pl: "mitommén.hu" és +tárhelyet meg szervert is. Egy olyan kérdésem lene, hogy a freeweb, tar, extra ad-e olyan lehetőséget, hogy domain+server, met ugye alapból van, de az reklámos, sms-ses. Persze nem ingyér gondolom. -
#104 Thnx, de ezt a megoldast isemrem.
A feladat hogy alapban igy nyiljon meg az ablak, ne kivülröl paraméterezd . -
#103 Köszönöm. Az tudtam hogy mi csak azt nem hogy mit kell vele csinálnom. De most már hála neked(nektek) tudom. -
#102 Itt egy lehetséges válasz. Azért txt-ben, mert a fórum nem jeleníti meg ;) -
Ablak paraméterezése
Hali! A következö egyszerü dolgot szeretném megoldani. Egy weblapot készitek ahol menüsorban iszonyu sok link szerepel egymas alatt. Mindegyik egy ugyanolyan uj ablakot nyit meg, amelyek formailag mind megegyeznek, csak a belsö tartalom különbözik.
A feladat hogy ugy nyiljanak meg az oldalak, hogy ne legyen felső menubar, és az ablak méretét is tudjam definiálni. Létezik ugye az open() javascript függvény amelynek segitségével ez megoldható lenne. Viszont mivel ez elég macerás lenne több tucat ablak esetén, a cél hogy a megnyilo ablakban belül lehessen ezt megoldani, hogy alapban igy nyiljon meg illetve eleve igy paraméterezze a böngészö!
-
Tomcat #100 ??? :) -
#99 -
Tomcat #98 Hümm most szórakozol, vagy tényleg tanácstalan vagy???
Ezeket a UNIX parancsokat nem kell használnod... FTP -n keresztűl csatlakozol a tárhelyhez, s 1xerűen felmásolod az egész könyvtárszerkezetét az elkészített oldaladnak...
Gondolom sima html, nuku php, cgi -> jogusúltságokat sem kell bántanod ennélfogva.
index.html -> nemhiszem nem tudod... Na jó, ez a kezdőoldal... azt a html fájlt nevezd át erre, amiröl a többi kindúl, amit kezdőlapnak szeretnél -
#97 Komolyan nem tudod mi az az index.html? -
#96 Hello mindenki!
(Ezt valahonnét kimásoltam!)
Ebbe a részben vannak parancsok(ki vannak emelve) amiket nemtudom hova kell írni. Amit egyáltalán nem tudom az index.html. Az oldalam már készen van, tárhejet is találtam csak ez nem megy!!!!
A public_html könyvtár
vagy directory, vagy folder, kinek hogy tetszik. Egy parancs az egész:
mkdir public_html
Ellenőrizni kell az
Elérési jogok
néven ismert szörnyűséget. Arról van szó, hogy a sokak által használt és a hálózatba kapcsolt gépeken ésszerűen korlátozva van, ki mit írhat és olvashat, nehogy vicces kedvű t-boyok mások féltve őrzött állományaiba kotorjanak bele.
Mit is szeretnénk a lapunkkal? Azt, hogy mindenki olvassa, aki csak erre jár. Azt viszont nem szeretnénk, ha át is írnák, nem azért vesződünk vele. Tehát írni csak mi írhatjuk. Adjuk ki ezt a UNIX parancsot:
ls -al
Válaszként valami ilyet kell kapnunk:
total 17
drwxr-xr-x 4 jakab users 1024 Aug 11 00:02 ./
drwxr-xr-x 8 jakab users 1024 Jul 24 15:26 ../
drwx------ 4 jakab users 47 Aug 11 00:04 mail/
drwxr-xr-x 4 jakab users 3 Aug 11 00:05 public_html/
[...]
A lényeg az, hogy a három darab r és x ott legyen elszórva. Ha ez nincs így, akkor újabb parancsot kell adnunk:
chmod 755 public_html
Az index.html -- és minden "normális" állomány -- más értéket kap (nem tartalmaz x-eket):
chmod 644 index.html
Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor is kiadhatjuk, baj nem származik belőle. Ha viszont nincs helyesen beállítva, akkor bár ott van a lap vagy a kép, mégis láthatatlan marad. A beágyazott kép helyett egy kérdőjel, vagy valami egyéb jelzés jelenik meg.
Megjegyzem, azért bátorkodom itt mindig a UNIX operációs rendszert emlegetni, mert a hostok döntő többsége ezzel, vagy ennek valamely elfajzott rokonával üzemel, alapszinten tehát érteniük kell a "szóból"... ;-) (Már megint ez a jel! Mi ez? Smiley. Lesz még...)
Kész a "telek", kezdhetjük építeni a házat. Először is lépjünk be a "telekre":
cd public_html
Ha bent vagyunk, akkor a ház bejárata
Az index.html
állomány. Egyelőre legyen benne csak annyi, hogy Under construction!, azaz magyarul Fejlesztés alatt!
Lássuk!
echo "Under construction!" > index.html
Nocsak, már kész is az első lapunk. Nana! Inkább a nulladik. Ellenőrizzük a hozzáférési jogot (ls -al) és ha megvan a megfelelő számú r és x, akkor
Lécci segítsetek! -
lengyela #93 Kérlek írd le pontosan, hogyan kell új ablakban megnyitni a képet menüsáv nélkül, ha a fájl a h:\LÁ.jpg. -
#92 -
#90 Megnéztem és tetszett a matávóra, le is töltöttem, csak azt nem tudom, hogyan lehet ide a fórumra beszúrni swf fájlt. Mert gondolom exe-t nem lehet.
-
#89 „Békés tömegdemonstráció!
Május 25.-én, délután 3 órai kezdettel békés tömegdemonstrációt szervezünk a Kriszinta körúti Matáv-székházzal szemben lévő parkba (Vérmező). A pontos cím: 1013 Bp., Krisztina körút 55. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Kérünk mindenkit, aki teheti, hozzon magával egy egeret (számítógéphez valót), a nyakába akasztva, ezzel is felhívván a figyelmet a demonstrációra. A helyszínen ezeket az (természetesen nem működő) egereket «eltemetjük».”
Netért
www.netert.nyoc.hu -
#87 csak egy másik szerveren van fenn... -
#86 hogyan lehet olyan képet berakni ami nincs fenn a szerveren? -
#85 Nekem a HomeSite sokkal jobban bejött... -
#84 -
Pace #83 1000 meg 1 köszönet érte -
#82 [Nézd meg itt jobb-klikk/súgó-nál]. -
Borg #81 Van ilyen megoldás.
Én is használtam már, de nem 100%osan emléxek a szintakszisra.
Mindenesetre a lényeg, hogy a javascriptes window.open paranccsal lehet megoldani, csak cél href-nek _self-et kel beirni valahogy. És akkor a saját ablakot alakitja át.
Saját ablak transzformációra a legjobb példáka window.moveTo, és a window.resizeTo függvények, csak ezeket nem szeretik reklámozni, mert a reklám popup ablakok elöszeretettel használják, igy oldják meg pl hogy a desktopon kivül jelenjen meg a popup, vagy ne találd el soha az X-et jobb felül stb:) -
Pace #80 Hali.
Arra tud valaki oldalt, vagy dokumentumot mondani,küldeni, ami tagekkel foglalkozik? Zh-m lesz, és Notepadban kéne html oldalt csinálni...nem vicc
Szóval, olyan oldal kéne, ahol a framek, gonbok, tagjét leírják. Meg ilyeneket. -
#79 Én még nem találkoztam vele, de ha rájössz, oszd meg velünk is légyszíves! -
Akitlosz #77 Elnézést kérek, hogy összerondítottam a topicot! -
Akitlosz #76 -
Akitlosz #75 -
Akitlosz #74 -
Akitlosz #73 -
Akitlosz #72 -
Akitlosz #71 -
Akitlosz #70