33675
-
#23774 Angolosoknak kötelező:
http://www.screwattack.com/
Főleg az Angry video game Nerd menüpont:) -
#23773 - A szerver dolog mondjuk megoldható, egy másik (változó) ftp account-al.
- Postázás nem kell. Sorsolunk, majd aki nyeri az eredeti példányt, annak utaljuk a pénzt, az veszi meg
- Vagy utaljuk a pénzt annak akinek van számlája, online megrendeljük (banki átutalással), majd a "nyertes" címére szállíttatjuk ki, aki otthon feltölti az aktuális helyre.
-
#23772 Én ezekre: 1,3,4,5. -
#23771 Először is kellene egy lista, hogy kinek mi kell (mire áldozna). Ha összejön a szükséges pénz (pl. Art of Murder 6 ezer Ft, tehát 6 ember kell hozzá), akkor hogyan szedjük össze és ki vegye meg?
Mondjuk átutalhatjuk annak a megbízható személynek a bankszámlájára az összeget aki megveszi és feltolja a szerverre.
Az eredeti példány kisorsolása és postázása (postaköltség!) már egy másik probléma.
Van még egy apró kis megjegyzésem ehhez. Ha mondjuk 6 ember összeáll és megvesz egy játékot, akkor azt majd a többiek is (akik nem fizettek) le tudják húzni a szerverről, ez pedig talán kivárásra biztathat egyeseket. Mondjuk anno én is megvettem az AGON-t és számomra a legtermészetesebb volt, hogy feltoltam a szerverre.
Mindenesetre összeállítottam egy kis listát.
Itt egy lista a mostanában megjelent magyar nyelvű kalandokról:
1. Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok
2. Agon - Toledo: Az elveszett kard
3. Feltámad a múlt: Az FBI titkos aktáiból (Art of Murder)
4. Jack Keane
5. Sherlock Holmes versus Arsene Lupin
6. Runaway 2
Én a következőkre szánnék rá egy ezrest: 3, 4, 6
Mondjuk a Runaway 2 csupán 2 ezer ft, de én még sehol nem találkoztam vele debrecenben. -
#23770 Hát én is valami ilyesmire gondoltam. -
#23769 Az ötlet nem rossz. Spec ezek engem annyira nem érdekelnek, de játszhatunk olyat, hogy akit érdekel egy adott játék az beledobja az ezresét, feldobjuk kettesre, majd azok közül akik beszálltak kisorsoljuk ki kapja meg az eredeti darabot, míg aki egyszer vitte, az a következő x sorsolásból kimarad.
Írjatok véleményt. -
#23768 Köszi, hazamegyek és megpróbálom. Igazából a feleségemnek szeretnék netet otthonra, mert veszélyeztetett terhes és otthon van emiatt, de nem nagyon bírja a bezártságot, és valamivel jobb ha elfoglalja magát. Nem lehet egész nap nyelvet tanulni, tévét nézni, olvasni, mást meg nemigen csinálhat, mert még az ablak pucolást is megtiltotta az orvos. De ez itt már nagyon off. Azért köszi -
#23767 A DNS nem lehet u.a mint az átjáró.
DNS-t ne írd be mert azt nem ismered. Ha 4 találat van és csak az egyik nem kér WEP-et, akkor az ami neked kell!
Semmit nem kell beállítanod csak a mód-ot Kliens-re. Ennyivel mennie kell a netnek. Ja és a géphez csak az AccesPoint legyen csatlakoztatva!
Se router se modem. -
#23766 Igen ezt a ketyerét vettem. A WEP-et hol is tudom állítani? Ezeket állítottam be:
- Saját IP: 192.168.1.10
- Gatway: 192.168.1.245
- DNS: 192.168.1.245
Beállítottam kliens üzemmódra, csináltattam vele egy felderítést, kihozott 4 objektumot. 3-nál WEP-et kért, a 4.-re simán tudtam csatlakozni, mégsem érhető el az internet. Az erősség 30%.
Az igazság az, hogy nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, és lehet, hogy valamit nem jól állítottam be, pedig próbáltam utánanézni a neten, de szinte semmit nem találtam erről és sajna a kollegák se guruk.
-
#23765 Egy kérdés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kincs kedve senkinek olyanhoz, hogy pl. összedobnánk a pénz pl. a Sherloch vs. Arsen vagy az Art of Murder -ra? Vagyunk itt egy csomóan, egy főre jutna egy ezres, az meg nem sok és felraknánk magunknak?? -
#23764 Hát eddig is ez volt, csak nem külön felhasználóval, de akkor majd csinálok külön, bár így is jó, mert nem idegenekkel vagyunk együtt.
Úgyhogy első ok a megfelelő, amit írtál. -
#23763 ha sikerült a dolog, akkor ok.
ha belőlem van eleged, csak szólj, és kussolok:D
többiekkel nyugodtam megbeszélheted. -
#23762 Oké köszi. Értem.
Ezzel fejezzük is be ezt a témát szerintem. -
#23761 ja. ilyen hálózathoz Win98 nem lesz majd képes csatlakozni asszem, mert az nem képes Multiuser hálózatokat kezelni. Ott csak direkt megosztás volt.. mindenki írhatott olvashatott minden megosztott könyvtárba, nem volt bejelentkezés.
Bár kliens oldalról lehet elkezeli a dolgot, mert az NT tudott ilyet. br nem biztos h így. de ez szerintem tökmind1, mert úgyse használsz 9x-es win-t. Csak ha mégis, akkor tudd:D -
#23760 Jó akkor elölről. (amúgy Merlin is ezt mondja)
Képzeld el a saját géped úgy, mintha egy FTP server lennél. (vagy emailserver, mind1)
Ha valaki szeretne valamit csinálni a gépeden, akkor ahhoz be kell lépnie rá. Bejelentkezni.
Ezt csak akkor tudja megtenni, ha előbb regisztrál nálad. Na itt most ilyen nincs. NEKED kell őket regisztrálni.
Tegyük fel, hogy nálad a rendszer:
A - Te géped
B - barátnőd/feleséged gépe
C - lakótársad gépe
D - szomszéd gépe, de ő is benne van a LAN-ban.
Ez a négy ember szeretne hozzáférni a gépedhez. Mivel regisztráln nem tudnak, neked kell létrehoznod egy felhasználói fiókot a gépeden("A"-n) a nevükkel. (érdemes ugyanazt a nevet adni, amit a saját gépükön is használnak ahogy azt Merlin is írta a #23739-es hozzászólásában).
Mindenkinek létrehozol a gépeden egy felhasználói fiókot, és egy jelszót.(ezeket persze az érintetteknek meg kell adni).
Amikor ők a hálózaton majd a te gépedre rálépnek a windowsos filemegosztó protocol segítségével, akkor a géped bejelentkezési adatokat kér majd tőlük. Megadják, amit adtál nekik, ez alapján a TE géped "A" tudja majd, ki lépett be rá.
Most jön a másik fele:
Amikor megosztasz egy könyvtárat ott be tudod állítgatni, hogy kinek milyen jogai legyenek rá. Pl a barátnőd "B" írhat olvashat a mappából, a lakótársad (aki amúgy lehet akár a barátnőd öccse mondjuk) "C", na ő csak olvashatja a mappát, mert nem bízunk benne.
A szomszédnak meg ehhez mondjuk semmi köze "D", akkor ő olvasási jogot se kap.
XP esetén Merlin leírta a megoldást.
Vista esetén Jobb klikk, Tulajdonságok/Megosztás alatt a Speciális megosztás gombra kattintva megtalálod a megfelelő beállításokat.
De mint említettem... a számítógéped csak az alapján tudja azonosítani a júzereket, hogy a SZERVER-számítógépen rajta vannak-e (be vannak-e regisztrálva).
Vagyis aki nálad a gépen nincs fent, az nem kaphat jogokat.
Pl, mior belépsz a freemail-re, ott minden felhasználónak van fiókja, azt mind a server tárolja.
de pl a "ketteskén" csak 1 fiók van, mindenki azt használja.
Na persze lehet az egész még bonyolultabb:D Pl ha a barátnőnek is vannak megosztott cuccai, akkor ő is server:D
Azért jó a windowsos filemegosztás, mert ezt az egész server/kliens kapcsolatot jól elrejti a felhasználó szeme elől, hizs könnyű beüzemelni 2 gép között. De a finomhangolsához picit érteni kell hozzá.
Ami fontos: Azzal, hogy kifejtettem a véleményem, még nem biztos, hogy amit írtam igaz. És ezt így sosem próbáltam ki(barátnőm a saját felhasználói fiókom jelszavát tudja), máshol meg csak működés közben láttam, nem telepítéskor.
De hát Merlin is csak ezt írta:
"fel kell venni x felhasználót, jelszavakat adni nekik, majd azokat berakni a megosztott eszköz/mappa jogosultjai közé."
Mindenesetre remélem sikerült segítenem.
Barátsággal:
Taky -
#23759 De, de Merlin meg itt írja hogy hogy. :)
Bár úgy tényleg nem megy. Na mindegy. Akkor marad amit mondtál.
-
#23758 Win 2k, 2003, XP esetén:
Explorer(Intéző) - Tools - Folder options - View - "Use simple file sharing" ne legyen bepipálva.
Majd könyvtáron jobb klikk, sharing and security, permissions, add majd locations.
Vista esetén nem tudom (és nem is érdekel )
Egyébként ezt írtam már az első témához kapcsolódó postomban is. -
#23757 most te azt várod, hogy mikor "A" gépen beállítod a jogokat, ott hozzá tudjad rendelni a B gép felhasználóit?
Nem magyaráztam még el elég érthetően, hogy ez miért nem így működik? -
#23756 Na de 3.-at hogy? -
csgj #23755 Kijött ez a Limbo of the Lost nevezetű kalandjáték. A screenshotok alapján elég ronda, de attól még nyilván lehet, hogy jó game... -
csgj #23754 Galaxis Útikalauz Stopposoknak? :) BEST! -
#23753 a válaszom egy határozott talán.
(42:D ötletes:D megvan a film HD-ban:D meg persze a könyv is:D txt-ben:D) -
#23752 -
#23751 Szerintem 42 és ezt kétszer is ellenőríztem ;-) -
#23750 Taky, Axon, nem folytatnátok ezt email-ben?:) -
#23749 1. megváltoztatod a jelszavakat
2. kidobod a munkacsoportból
3. géphez/felhasználóhoz rendeled a megosztott eszközt.
Soha nem csináljuk azt, hogy a az "A" felhasználó adataival lép be a "B". Ez buta dolog volt, ilyet max otthoni hálón csinál az ember. -
#23748 ha belépsz egy FTP-re, akkor se kapsz irányítást:D
FTP azért jó példa, mert szite ugyanaz, mint a windows filemegosztása. (na nem a megvalósítás, hanem az elv). csak nem webre van tervezve, nem opensource, és tök máshogy működik, de a célja ugyanaz.
helyi hálózaton még egyszerűbb is. (FTP kissé kevésbé felhasználóbarát... legalábbis, ami windowsban benne van....) -
#23747 mert nem is a "gépre" jelentkezel be.
a windows filemegosztó serverére jelentkezel fel
(akkor is ha nem servernek hívják) -
#23746 aha, akkor mondjuk, ha fellépek egy FTP-re, akkor az nem bejelentkezés?
vagy attól függ, hogy konzolon csinálom, vagy grafikus felületen?
vagy most a windows filemegosztása azért nem bejelentkezés, mert grafikus?
(nem fameelni akarok, csak hülyülök:D de a "bejelentkezés" szerintem minen olyan esetben áll, ahol vmiféle jogokat kapok a nevem és jelszavam alapján.)
Pl a fórumra akkor most bejelentkezek, vagy csak "belépek"?
:DDDD -
#23745 Valóban. Jópár kaland van várólistán... -
#23744 Na nagyon érthetően a következő a helyzet.
Van egy hálózat házon belül, azon van x db munkacsoport, melyből 1 db az enyém, ebben van pl. 3 gép.
E 3 db gépen meg van osztva 1-1 könyvtár, amiben egymásnak másolhatunk.
A elvárás az lenne, hogy már ne tudjon hozzánk belépni, ne láthassa a fájljainkat.
Eddig úgy csináltam ,hogy pl. van a 3 db gép(A,B,C): A-ra B gép úgy lép be a megosztott mappába, hogy az A-gépnél lévő személy felhasználónevét/jelszavát írja be, így be tud lépni a megosztott mappába. És fordítva.
Én azt akartam, hogy már ne is tudjon próbálkozni, ezért gondoltam a mappa hozzáférőihez hozzáadom pl. A-gépén a B és C gép felhasználóját, de az A gép a mappája hozzáférhetőségénél csak A-gépet listázza (vendég, rendszergazda stb, és nincs ott, hogy B gép rendszergazdája pl.)
Na ez már eléggé érthető szerintem. -
#23743 Ez igazán erdekes kalandnak látszik.
Egyszer láttam képeket egy másik Drakulát feldolgozó kalandjátékból. Gyönyörű rajzolt kaland volt ha jól emlékszem, de azóta nem hallottam róla semmit. Esetleg tudtok róla valamit? -
#23742 Még egy gondolat ehhez a témához.
A bejelentkezésre jó példa, amikor a gép bekapcsolásakor be kell írni a nevet és a jelszót. Ilyenkor bejelentkezel a gépre a saját környezeteddel és megkapod a gép erőforrásait, amihez jogosultságod van. Általában - pl. winxp-s gépen - mindenre van. Windowsnál ez egyben - általában - egy munkacsoport bejelentkezést is jelent, de ha van egy tartomány vezérlő, akkor a bejelentkezést ki lehet egészíteni tartományi bejelentkezéssel is, ilyenkor nem csak a saját gépedre jelentkezel be, hanem a tartományba is és akkor elérheted a más gépeken (szintén a tartomány tagjai) levő megosztott mappákat is, ha van hozzá jogosultságod, de én ezt akkor sem nevezném "bejelntkezésnek" arra a gépre, amin a megosztott mappa van. -
#23741 Én úgy gondolom, hogy egy mappa megosztás, az hozzáférés egy erőforráshoz. A bejelentkezés, az pedig egyfajta irányítás átvétel (na ez kicsit így erős), na persze nem feltétlenül root jogokkal, de mindenesetre egy shell-t kap az ember a bejelentkezett gépre. Hívhatjuk vitrtuális terminálnak, de a windows szerverben is van egyfajta terminál ablak (vagymifene), amikor a képernyőnkön, gyakorlatilag a szerver képernyőjét látjuk (remélem érthető voltam, mivel én csak egyszer próbálkoztam ilyesmivel de az eféle szerver menedzsment nagyon távol áll a mentalitásomtól). Ez semmiképpen nem összekeverendő a VNC szolgáltatásokkal.
Mindenesetre úgy látom, hogy fogalmakon vitatkozunk, ami kirolt semmiképpen nem húz ki a sz.., bajból :-) -
#23740 Linksys WAP54G Wireless-G AccessPoint
Összeköttetést biztosít a hatósugarában lévõ hálózati kártyák és a csatlakoztatott kiszolgáló, vagy vezetékes hálózat között. Maximálisan 54Mb/s sebességû adatátvitelre képes. Ethernet hálózaton és web-böngészõn keresztül konfigurálható. 128 bites WEP titkosítással véd a lehallgatás és/vagy illetéktelen használat ellen. Wireless-B szabvány szerint mûködõ rádiós eszközökkel kompatibilis, maximálisan 11Mbps sebességû adatátvitel mellett.
Fõbb jellemzõk:
Kompatibilis az IEEE802.3 10Base-T és az IEEE802.3u 100Base-TX, IEEE802.11g és az IEEE802.11b (vezeték nélküli) szabványokkal
54Mbps sebességû kapcsolat a rádiós hálózaton
10/100Mbps sebességû kapcsolat az RJ45 porton
Ezt vetted?
Ha igen akkor mód-ot állítsd "Kliens" üzemmódra.
A többit hagyd alapon és a WEP se legyen beállítva. Maradjon szabad hálózaton. -
#23739 Taky:
Én csak figyelek:) Amíg nincs konkrét kérdés nem tudok mit hozzászólni:)
Mindenesetre érdekes dolgok hangoztak el:)
"te meg szerintem csak XP-ről beszélsz.(abból is angol verzióról)"
Ezt te írtad nekem és nem értem:) Aki hálózatozik az beszéljen minimum windows-angolul, másik hogy az a cég aki átállt Vista-ra annak úgy kell.
Node, amit én leszűrtem belőle:
"saját munkacsoportunkban a felhasználónál ne csak azt tudjam beírni, hogy egyszerre pl. 2-en használhatják, hanem konkrétan hozzáadni a kívánt PC-t?"
Ha ez a probléma akkor
1.
fel kell venni x felhasználót, jelszavakat adni nekik, majd azokat berakni a megosztott eszköz/mappa jogosultjai közé.
Érdemes ugyanazt a felhasználónevet használni amit a saját gépükön is használnak, így csak jelszót kell majd beírniuk. Persze ez nem szükséges, csak praktikus lehet egy vállalatnál.
2.
#23727 hsz-ban való beállítás után az advanced sharing-ben kiválaszthatók mind a munkacsoporton belüli gépek, mind a lokális felhasználók is.
trmn:
AP-vel kapcs meg szerintem Hotspot-ra gondolsz. Azok DHCP-sek, ha valóban nyílt és elér hozzá a minimum jelerősség, akkor mindent automatikusra állítva mennie kell a netnek. -
#23738 Access Point az asszem valami olyasmi, mint a Router.
amit tudok:
AP-n nincs DHCP(ip kiosztás) és NAT(pl port-forward)
Amit nem tudok:
Hogy mi az az AP:D (ha jól nézem vala olyasmi féle lehet, hogy "wireless switch")
Amit sejtek:
AP nem oszt netet. kelleni fog egy router (is).
Többet nem segíthetek, mert nem láttam még AP-t, nem tudok mire jó(netes leírások elég ködösek...) -
#23737 szerintem te tévedsz. ez bizony tényleges bejelentkezés.
pont mint FTP-n.
(persze ha egyik gépen sincs jelszó, akkor néha működhet bejelentkezés nélkül is. meg ugye Win98-nál ez még máshogy volt...
de Vista alatt asszem már muszáj bejelentkezni(felhasználói név és jelszó megadás, mert nekem máshogy nem is ment))
Az a "kutya közönséges" mappa megosztás, ami XP-nél az "egyszerű filemegosztás", vistában meg a Speciális feletti sima filemegosztás.
A kutya közönséges megosztás is ugyanaz, mint a bonyesz, csak alapbból beállítja, h mindenki hozzáférhet.
(Bejelentkezni nem csak telneten vagy SSL, vagy akát távolni X-en lehet.
ha bejelentkezel valahova, nem biztos, hogy az irányítást is átveszed. bejelentkezhetsz emailletöltéshez, FTP-hez, vagy... windows filemegosztáshoz....)
Ha tévedek, akkor Merlin majd kioktat:D -
#23736 Kis segítség kellene. Vettem egy Linksys 54G Wireless Access Point-ot. Van a lakóhelyemen kb. 200 méterre tőlem egy publikus nyílt hálózat.(benzinkút egyébként). Hogyan kell konfigurálni ezt az eszközt, hogy tudjak netezni? -
#23735 Nos ez így egy kicsit kesze-kusza. Megzavar ez a sok "bejelentkezés a gépre" meg hasonló elszólások.
Számomra a gépre való bejelentkezést jelenti például egy telnet vagy ssh kapcsolat, amikor tényleg "bejelentkezek" egy gépre és minden parancs amit kiadok, azon a gépen fut le, amire bejelntkeztem. A leírásotokból viszont az tűnik ki számomra, hogy egy kutya közönséges mapa megosztásról van szó. Ilyenkor szó sincs "bejelentkezésről". Ha pedig egy szimpla mappa megosztásról van szó mondjuk egy sima winxp-n, akkor roppant korlátozottak a lehetőségek mivel az xp nem szerver oprendszer, így szinte minden eszközt kihagytak belőle, ami szóbajöhetne.