33675
-
#23734 Ok, köszi, most nincs sok időm, de este, vagy holnap rendesen lerom. És akkor érthetőbb lesz. -
#23733 Annyit azért tisztázzunk, hogy "sanyi" példa volt. nem kell akárkire mutogatni.... -
#23732 "De amit taky írt a #23728-ben, és akkor csak akkor tudnak belépni, ha tudják a jelszavamat, ami egyben az adott gépen bejelentkezett felhasználó jelszava is, akkor jó."
hűűű, ez kicsit keszekusza, nem biztos, hogy értem:D
annyit azért levágtam belőle, hogy valamit nem értesz.
ha valaki távoli elérésben rámegy a gépedre, attól a géped kér egy bejelentkezési infót(nev jelszó).
De ott nem vagy köteles a TE jelszavad megadni. Csinálj aa gépeden egy "Sanyi" nevá felhasználót. Azzal TE a TE gépeden soha ne fogzs belépni(max egyszer inicializálási dolgok miatt, de talán még azt se). az a felhasználói fiók azért van, hogy a Sanyi távolról(LAN másik gépéről) belépjen vele.
Te a megosztási adatoknál beállítod, hogy ezt a könyvtárat "sanyi" lássa-e, olvashatja-e, írhat-e bele.
akkor eldöntheted, hogy a Sanyinak, akivel együtt Lan-ozol megadod-e a TE jelszavad és accountod, vagy csak azt a "Sanyi" accot.
Így tudod szabályozni azt, hogy a sanyi csak a neki szánt cuccokat lássa, de ha TE ülsz ott a gépénél(mert mondjuk csinálsz rajta valamit), akkor a saját nevedet adod meg, és a saját jelszavaddal lépsz rá a gépedra(az ő gépéről), és akkor te eérheted a te cuccaid is távolról.
(persze a jelszavad ne mentsd el az ő gépére, mert úgy nincs értelme.)
ha nagy a lan, akkor sok-sk fiókot is csinálhatsz, és megosztásonkánt beállíthatod, hogy ki melyikkel mit csinálhat.
De ne feledd: a fiókoknak a TE gépeden kell lennie(mint pl ahogy bejelentkezel a free-mail-be. a fiókod a serveren van:D)
1 plusz tipp: Magam se értem miért, de sokszor a windows filemegosztás egyszeráen nem hajlandó megfelelően működni, ha valamelyik usen-nek nincs belépési jelszava. Nem tudom miért. Lényeg, hogy a távoli usereknek szánt fiúkokhoz állíts be felhasználói jelszót is. Vmi egyszerű elég.
És kicsit érthetőbben is fogalmazhatnál.(pl ha megemlíted, hogy XP-ről, Vistáról, vagy egyszerre mindkettőről(LAN) van-e szó, meg ilyenek... meg érthető mondatok:D rám se jellemző, de azért igyekszem:D) -
#23731 Hát az nincs. Semmi szerver, csak egy hálózaton van x db gép lan-al összekötve.
De amit taky írt a #23728-ben, és akkor csak akkor tudnak belépni, ha tudják a jelszavamat, ami egyben az adott gépen bejelentkezett felhasználó jelszava is, akkor jó. (És persze más meg nem.) -
#23730 Na most egy kis konkrétumot is mondhatnál. Például azt, hogy van-e minimum egy windows 2003 szerver jól belőtt active directoryval a hálózatban vagy nincs. -
#23729 te meg szerintem csak XP-ről beszélsz.(abból is angol verzióról)
odáig meg szerintem amúgy is eljutott. -
#23728 azért, mert windowsos megsztásnál aki tőled akar valamit, az "bejelentkezik" a te gépedre.
nálad kell, hogy létre legyen hozva az adott fiók, amivel belép, hisz te vagy a server.
az illetőnek meg megadod a nevet, jelszót, és köszönöm szépen.
Windows nem fogja neked importálni a másik gép felhasználóit, ugyanúgy ahog a másik gép sem küldi el, hogy azon épp ki van bejelentkezve. -
#23727 Explorer(Intéző) - Tools - Folder options - View - "Use simple file sharing" ne legyen bepipálva. Ezután látni fogod az advanced megosztási cuccokat. -
#23726 Itt semmi se indul mondom, nincs is a gépen semmi. svchost köcsögöl. -
#23725 Jártas közületek valaki hálózatokban?
Adott egy hálózat, ami közös. Több munkacsoport van rajta.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy a saját munkacsoportunkban a felhasználónál ne csak azt tudjam beírni, hogy egyszerre pl. 2-en használhatják, hanem konkrétan hozzáadni a kívánt PC-t? Mert hiába próbálom, a hálózat keresésekor mindig csak az adott gépet látja, és csak azon belüli bejelentkezőket listázza ki (vendég, rendszergizda..)és pl. a másik gépet itt nem látja. Miért? -
#23724 Vannak még a következők:
FEAR perseus Mandate (magyar)
Ubersoldier 2 (magyar)
Ezeken kívül:
Microsoft Office 2007 Enterprise (magyar)
Windows Vista 64 bit (magyar) (ezt nem próbáltam, így nem tudom, hogy frissíti-e magát)
Photoshop CS3 (elvileg ebben is van magyar nyelvű környezet)
Szóval ennyi. Szóljatok ha valami megbirizgálta a recehártyátokat. -
#23723 Szereztem két érdekességet:
Spaceforce - A világűr kalandorai (magyar nyelvű) (elite klón)
7 sins (magyar nyelvű) (csajozós szimulátor)
Mint kitaláltátok, az érdekességük, hogy magyar nyelvűek.
Szóljatok ha kell valakinek, mert akkor feltolom. -
#23722 Nekem is volt egyszer ilyen problémám az egyik géppel. Az egyik automatikusan induló program folyamatosan 100%-on pörgette a procit. Letíltottam és ezután simán működött a gép. Sajnos csak késöbb jöttem rá, hogy a dos emulátort lőttem ki és ezután nem indult el egyetlen dos-os program sem, pedig abból egyet használunk még ma is a melóhelyemen.
Szégyen vagy sem, de nem találtam meg ezután hogyan is lehet visszakapcsolni ezt a programot, így újrahúztam az egész rendszert. Érdekes, hogy ezután viszont simán működött minden és nem zabálta semmi a procit. -
#23721 Semmit se indít. -
#23720 meg kell nézni milyen processek indulnak el.
Start - Futtatás - Automatikus indítás.
ami nem kell szedd ki. -
#23719 Azt tudja valaki, hogy ha bekapcsolom a gépet (ez egy laptop) nincs net rajta, már a víruskeresőt is leszedtem és bekapcsolás után kb. 10-15 percig az svchost.exe 100%-on járatja a procit és a géppel közben semmit se lehet csinálni.
Ilyenkor mi a ku*** anyját csinál? Már nagyon unom. -
Zóanagyvarázsló #23718 Lehet telefont venni eBayen is, de én még csak szoftvert vettem ott, és nem is vagyok naprakész a hazai árakból sem. Ezért nem is kívánok okoskodni ezzel kapcsolatban. (Pedig eredetileg éppen telefont venni regisztráltam be anno :)
Viszont az árakat akkor magad láthatod, ha rájuk keresel. Elég sokan nem szállítanak alapértelmezetten Magyaroszágra, de ha a leírás szerint nem zárkóznak el, akkor érdmees rákérdezni. Jó eséllyel olcsóbban lehet hozzájutni "only UK" cuccokhoz, mint Worldwide címkéjűekhez. Én is rá szoktam kérdezni, és csak néhány százalékuk nem hajlandó ide szállítani, az eladók rendszerint igen készségesek. Persze a "hardver" más eset, mint a szoftver. -
#23717 Hát én azt látom, hogy ott kb ugyan annyi, mintha boltban megvenném. Azért a 2k -ért meg inkább boltban veszem meg egyszer. -
#23716 nem jönnek elő, mert javítják. (ezért nem adták ki)
"Akinek nem tetszik, meg hülye hozzá az ne tegye fel."
Bárminemű BETA szintű cuccra ez a véleményem. -
#23715 Mindenesetre elgondolkodtató a cikk. Nem hiszem, hogy légbőlkapottak lennének az állítások.
"Akinek nem tetszik, meg hülye hozzá az ne tegye fel."
Ezzel a mondatoddal meg azért nem értek egyet, mivel a windows pont a hülyéknek készül és ezt nem is nagyon titkolja magáról.
Egyébként pedig áprilistól magától is települni fog minden gépre ahol be van kapcsolva az automatikus frissítés. Gondolhatod mekkora őskáosz várható, ha néhány millió felhasználónak előjönnek ezek a problémák. -
#23714 Hatalmas baromság.
1: Feltettem, minden tökéletes. egyszer se fagyott le, és gond nélkül felmtent (az általam szervízelgetett 5-6 gépre a családban, pedig van mindenféle konfig).
2: Azt, hogy 1-2 meghajtódrivert újra kell tenni, azt eddig is tudtuk. Épp ezért nem lett végleges. Akinek nem tetszik, meg hülye hozzá az ne tegye fel.
(megjegyzem 1 esetben a vista nem akarta elfogadni a aptop aljára írt serial-t, és fel kellett törnöm, de ez nem biztos, hogy az sp1 miatt volt. amúgy acer laptop Home vagy Business vagy milyen vistával nem emlékszem már.) -
#23713 A napokban jelent meg a Vista első szervízcsomagja. Itt egy érdekes összegzés az SP1-ről:
A felhasználók visszajelzése egyelőre egyöntetűen negatív: az SP1 a beszámolók szerint lassítja a rendszer és rejtélyes fagyásokat okoz - már ha egyáltalán hagyja magát telepíteni.
A hivatalos Vista blogon [1] a kommentezők általános jelzője a szervizcsomagra a "katasztrofális", és roppant változatos hibajelenségekre hívják fel a figyelmet. A legáltalánosabb probléma, hogy telepítés után az Nvidia videokártyák meghajtóprogramjai sok esetben egyszerűen eltűnnek, illetve egyes hangkártyáknál és alaplapra integrált videokártyáknál (többek között széles körben elterjedt Realtek, Creavite és Intel típusok) a meghajtóprogramokat kézzel vissza kell állítani egy régebbi verzióra, mert a SP1 nem szereti őket.
Ezen felül a felhasználók rejtélyes lassulásokról, akadozásról, és nem túl sűrű, ám annál idegesítőbb rendszerösszeomlásokról számolnak be [2] - ami szöges ellentétben áll azzal, hogy az ígéretek szerint a szervizcsomag éppen a stabilitáson és a sebességen javít majd látványosan.
A Microsoft most a szervizcsomag hibáit foltozgatja a beérkezett visszajelzések alapján. Az SP1 igazi éles bevetése áprilisban indul, amikor automatikusan letölti majd minden Vista a netről a frissítést, és így az nem csak a kíváncsi érdeklődőkhöz, de az igazi tömegekhez is eljut.
Forrás: index.hu -
#23712 Köszi majd megnézem. -
#23711 Nagy erőforrásigényű cuccoknál számít csak, de indok lehet az is, hogy előre lefoglalt fix méretű lapozófile-al nem töredezik szanaszét a rendszermeghajtó. -
#23710 Én 3GB-al használom a 2GB RAM-ot. -
#23709 Akkor ezt megbeszéltük ))) -
csgj #23708 Ja, nemtom... :P -
#23707 Miért nem jó a winfos alapbeállítás? (márminthogy a winfos kezelje) -
csgj #23706 Őőő... Sztetek mennyire kéne állítanom a lapozófájl méretet 2 giga rammal? -
#23705 Vásárolj vatera.hu-n telót. Ott vannak privát importőrök, olcsón hozzájuk jutsz, olcsó szállítással, nem kell tökölni a valutával. Én is most vettem onnan egy HiPhone-t. -
#23704 az biztos, h lehet. (ott mindent lehet kapni.
h érdemes-e... hát nem tudom.
együtt működik-e magyar hálózattal
6120-at nem ismerem, van belőle egy 15$-ért, még 4 nap a licit végéig, meg ide nem hozzák.
ide újonnét hoznák de szállítással 44e ft lenne. -
#23703 HA ilyen nagy ebay -esek vannak itt, lehet ott telót venni?
Vagy egyátalán érdemes e, mert én venni akarok egy 6120 -as, de itt nagyon drága 50k. Magyar szoftvert meg gondolom rá lehet rakni. -
Zóanagyvarázsló #23702 Szerintem beleszámolta a postaköltséget is, legalábbis alap, hogy az ember az ár részeként kezeli, ha már egysze rkülföldről rendelget. DVD-tokos, CD-tokos játék gond nélkül kijöhet ennyiből (nekem 1049 Ft vagy 1079 Ft volt a Full Throttle-öm például), tele van az eBay 1 fontos áron elkelő szépségekkel, én is igazi nagydobozos finomságokat vásároltam be a minap egy puttonnyival bagóért, 2 nap alatt ide is ért minden. -
#23701 félrenéztem:D
benne van a házhozszállítás az 1200-ban. Ezért örülök neki ennyire:D -
#23700 És mégis mi köze az Edigitalnak az Ebay-es Grim Fandango -dhoz? -
#23699 jól néz ki! -
#23698 [URL=http://www.edigital.hu/pages.php?pageid=11]"Ingyen házhoz viszik."[/URL]
legalábbis 10e ft feletti rendelés esetén.
(de hát egy proci alaplapostól meg memóriástól általában 10e felett van:D)
(országhatáron belül csak asszem, külföldre nem hinném) -
#23697 Ezt nézzétek meg, milyen szép rajzolt kalandjáték! -
Zóanagyvarázsló #23696 És akkor majd a Mass Effect hiánya helyett a Dragon Age-é miatt panaszkodsz :) -
csgj #23695 Jó olcsó.