33675

• MerlinW
    ilyen is megjelent: Art of Murder: FBI Confidential

http://www.youtube.com/watch?v=U1vC4WiSYMU&feature=related
  • MerlinW
    Evolucio

Simon 1 (1993)

Simon 2 (1995)

Simon 3 (2002)

Simon 4 (2008)

• MerlinW
    A 3. is kaka lett. De persze megnézzük.
  • csgj
    Hopp, na mit találtam :) ! Simon The Sorcerer 4 CLONEDVD-PROCYON

Ez az új Simon The Sorcerer!
  • Zóanagyvarázsló
    Végre valami jó hír, én azt hittem, hogy a jó szokásnak megfelelően a webforditas-hu-t kérték fel :)
  • takysoft
    magyarul fog megjelenni. panyiék fordítják asszem.
    Itt előrendelheted, ha szeretnéd.
  • kirol
    Abból is mikor lesz már magyar?
  • takysoft
    dede igazad van. sam&max megvolt.

season 2-t mágvárom míg kijön rendesen. az első seasonnál is igen komoly dongjaim voltak az "okosságokkal"... már a második is fagyott...
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, az egyszersmind a záró epizód is.
  • MerlinW
    Season 2 is már az 5. epizódnál tart. Első 3-hoz van okosságom ha kell valakinek.
  • Zóanagyvarázsló
    Sam & Max Seson One még nem volt meg? Én csak azzal játszottam a frissebbek közül, de igen jó lett. Persze nem jobb az sem aláz olyan klasszikusokat, mint a DotT vagy a Hit the Road, de jó pár mainstream AAA+ (stb...) játékot igen.
  • takysoft
    én elhittem.
    úgyse nyerek, akkor meg minek foglalkozzak vele annyit? :D

Jack Keane meg egész jó volt. tegnap értem a végére. Nem egy "mestermű", mint a DOTT, de hosszú ideje az első jó kis kaland ami elszórakoztatott.
  • Zóanagyvarázsló
    A végigjátszás szerint helyes. Leellenőriztem, nem bízom senkiben :)
  • kirol
    Te azért nézzétek meg, hogy jó e a megfejtésem, mert én is csak googleben néztem.
  • Axon
    Na erre rá is startoltam, ha már a Jack Keane-t nem sikerült megnyernünk, akkor ezt hátha....
  • takysoft
    még a választ is a kezünkbe adod? ejnye bejnye... köszi szépen:D
  • kirol
    Ez már köcsögség, sose nyerünk. :(

"Nyereményjátékunk

Ha szeretné megnyerni Agatha Christie Nyaraló gyilkosok című regényének magyarított, PC-s játékváltozatát, töltse le a játék demóját, s válaszoljon helyesen az alábbi kérdésre:

Hogy hívják a Seadrift szigeten lévő Smuggler's Rest Hotel bárpultosát?

A válaszokat a [email protected] e-mail címre várjuk 2008. április 16-án (szerda) éjfélig. A helyes választ beküldők közül három szerencsés nyertes megkapja a program teljes PC-s verzióját a forgalmazó Seven M jóvoltából. A nyereményjátékon az [origo] Zrt. és a Seven M Kft. munkatársai nem vehetnek részt. Kérjük a megfejtés mellé írják meg nekünk postacímüket, a játékot ugyanis postán juttatjuk el a nyertesnek. Külföldi olvasóinkat arra kérjük, csak akkor küldjenek be megfejtést, ha meg tudják oldani - például ismerős, rokon segítségével - a nyeremény belföldi átvételét, azt ugyanis csak Magyarországon áll módunkban elküldeni. Jó játékot, sok sikert kívánunk mindenkinek!

[origo]"

Link

Játszani aztán! Hajrá!

Henry Bailey szerintem a megfejtés!
  • Lord Myn
    Sziasztok!

Mi a pálya errefelé? Amióta új melóm van ritkán tudok fórumozni. Most egy picit olvasgattam és azért látom, hogy a klub még egyben van. /Közben felnéztem az illetékes helyre is és örömmel látom, hogy van Overclocked! Köszönet érte! Bár játszani nem nagyon lesz időm, de majd egyszer.../ ;)
  • Zóanagyvarázsló
    Az biztos, de backup rendszeren, XP-hez éppen elég hellyel minden újabb telepítést/szemetelést meggondol az ember, szinte csak DOSBoxot használok az utóbbi időben.

Egyébként működik, de kilépéskor hibaüzenetet dob, és összebarmolta a tálcát. Remélem egy reboot után elmúlik.
  • MerlinW
    Puding próbája az evés:)
  • Zóanagyvarázsló
    Nem próbáltam ki ezeket, mivel az illetékes fórumokon azt írták anno, hogy a kurrens kártyákkal nem működik telejsen normálisan az Incubation. Ezért nem azon elmélkedtem most sem, hogy 3Dfx-et lehet-e emulálni, hanem hogy konkrét játék működik-e velük. (A Dungeon Keeper pedig eleve D3D-s.)

Mindenesetre köszönöm a linkeket, az egyik rajongói oldal szerint is a dgVoodoo-val megy úgy ahogy.
  • MerlinW
    Tele van a NET Glide emulátorokkal (kb 10 éve:))
    http://dege.freeweb.hu/
    http://evoodoo.emulation64.com/us/evdown.html
    http://www.smiff.clara.net/utilities/wrappers/index.htm
    http://guru3d.com/newsitem.php?id=511

Google csak ontja magából. Gondolom meg sem próbáltál keresni...:)
  • Zóanagyvarázsló
    Eszem ágában nem volt leszólni szegény játékot, csak a relatív ismeretlenségére akartam célozni, illetve arra, hogy ez kevesek számára okoz problémát arányaiban a fórumos panaszkodásokhoz képest, eldugott címekből nem elehet főszabályt levonni. Emellett a kezdetleges 3D-s játékok néha már csak ilyenek, problémáznak a mai hardverekkel, driverekkel. Ennek fényében enyhén szólva "speciálisnak" találtam ennek a játéknak az emlgetését. Nem ismersz eléggé, különben tudnád, nem szokásom semmilyen játékot sem látatlanban leszólni.

Egyébkétn a Dungeon Keeperben valakinek sikerült már előcsalnia a 3D-gyorsítást? Esetleg ez is driver/nVidia-specifikus probléma lenne? (Nem mintha 2D-ben nem lenne szép, csak kíváncsi lennék. Mondjuk az Incubationre is, de az 3Dfx-es, és még nem hallottam működő megoldásról.)
  • takysoft
    Csak egyvalamire válaszolnék:

"Ilyen játék nem is létezik :)"

Akkor szerinted mihez készítettem én magyarítást heteken keresztül?
    Akkor szólj le egy játékot ha nem tetszik, ne akkor ha nem ismered.

egyébként a felhasználói programok 99%-ának teljesen tökmindegy, hogy nvidia vagy ati kártyád van.
  • MerlinW
    Overclocked a helyén.
  • kirol
    Igen. És nagyon jó szerintem.
  • szotyimutyi
    Jó sokáig kellett várni rá. De te már végigvitted németül, ugye? Jó volt egyébként?
  • Zóanagyvarázsló
    A Darkstone c. játék esetén volt olyan, hogy régebbit kellett feltenni.

Ilyen játék nem is létezik :)
    Mindenesetre az ehhez hasonló "speciális" (értsd: ki tudja értenek a programozáshoz a fejlesztőK) címeknél élek a gyanúperrel, hogy a fejlesztők hibája is lehet a driverökkel való kompatibilitási probléma.

Ott van például a Beyond Good & Evil, mely sajnos elég igénytelen portot kapot, ez igaz a kompatibilitást tekintve is. 2003 végi megjelenése ellnére problémázik a többmagos processzorokkal (akkor persze még nem kellett volna ezekre optimalizálni, de talán a legújabb játék, mely nyűgösködik, és patch sem jött hozzá, mások hosszú évekig patchelnek). Ugyanakkor időben visszafelé is problémás, ugyanis az elég krafttal, de SSE támogatással nem rendelkező Duron és Athlon processzorokon el sem indult (erre adtak is ki patchet, melynek köszönhetően jön elő a játékban a továbbjutást meggátoló bug, hivatalos oldalról el is tüntették, javított patchet arcpirítóan pofátlan módon nem adtak ki).

Ezek után a BG&E problémáját az újabb nVidia driverökkel (a water detailt kell minimumra venni, különbséget mondjuk nem látok, mellesleg a vizet is a "patch" turbózza fel állítólag...) nem fogom kizárólag a hardvergyártó rovására írni, elvégre a fejelsztők/portolók bebizonyították, hogy "igényes" kódot írtak a játékhoz.

meg mikor kijött a Bioshock... hááát... inkább ATI-snak volt érdemes lenni.

Nekem 6600GT-m van, ha helyette mondjuk X800-am lenne, el sem indult volna SM 3.0 híján :) A béta driver mellett képes volt szaggatni, de a véglegessel már egész korrekt látvány mellett is stabilan 30 feletti fps-t produkált a nem éppen csúcskártyámmal.

Én csak azbban vagyok biztos, hogy eddig nem volt olyan problémám, amit a chip gyártójának számlájára írtam volna, tehát elégedett vagyok, miközben netszerte megy a sírás. Ettől függetlenül elfogadom, hogy egyik kutya másik eb, de talán ha valaki nem amatőr módon gányol a gépén, akkor jó eséllyel egyikkel sincsenek komoly problémái. (Ez nem csgj-nek szólt, mielőtt magára veszi :)
  • takysoft
    most mondok neked valamit. ez emberföggő.
    én azért vettem ati kártyát, mert épp az nvidiával voltak drivergondjaim:D
    A Darkstone c. játék esetén volt olyan, hogy régebbit kellett feltenni.

meg mikor kijött a Bioshock... hááát... inkább ATI-snak volt érdemes lenni.

meg arra is emlékszem(talán ti is), mikor a nvidia kiadta (NWN2 megjelenése után) az új diverét, amivel a NWN2-t reklámozta, azt közben úgy elb***ták, hogy 30%-al lassabban ment a játék tőle:D

Atival egyszer volt csak gondom, Vista megjelenése után, egyik játéknál a képernyő alsó fele fekete volt.
    2 nap múlva az új driverben javították... (Ati-ra amúgy jellemző, hogy nem titkolják el a hibákat, inkább nyíltan kijelentik, mit javíttottak)
  • kirol
    Kijött angolul is az Overclocked!
  • csgj
    Jó, vannak néha gondok vele, de az ATI legalább havonta kidob egy újat... :D
  • Zóanagyvarázsló
    Részemről nem is annak szólt, hanem célzás az ATI kártyák körüli driverproblémákra. Félreértés ne essék, korábban is írtam, hogy nem hiszek a "hardverdrukkerségben" (különben is, az nVidia napalmot érdemelne a Vistás igénytelensége miatt), de néha rossz látni fórumokon, hogy milyen sokaknak vannak problémáig, én pedig egy ismerőssel nem rendlekezem, akinek valaha gondja lett volna a az nVidia drivereivel.
  • csgj
    Ti is tudjátok, hogy nem úgy értettem a "mindegy honnan"-t... :P
  • Zóanagyvarázsló
    Ez így van, ez lehet a többi kellemetlenség oka is ;)
  • takysoft
    nos.... neki ATI kártyája révén nem igazán jók az nVidiás driverek:D
  • kirol
    Miért? Nekem semmi közöm, hogy ő mit csinál vele. Azt töröl le róla amit akar. Hol érdekel engem az. Tőlem fel is nyújthatja.

Az enyémhez (a cseréhez) nem nyúlt, az a lényeg, és ez már nem pixelhibás. :) Zsír nagyon.
  • Axon
    Kálvária a köbön. Jobb ha veszel inkább helyette egy sétálómagnót :-)
  • kirol
    Na ma visszavittem az mp4-emet, hogy kicseréljék, és ráraktam pár full fehét, fekete stb, képet, hogy megnézzem az újon.
    Erre mikor rárakta a gépére, mondja vírusos! És le is törölte.
    Mondom ez hülyeség, nálam nem volt az.

Na mindegy, ezután már nem ismerte fel a gép az mp4-et. :)

Most próbaképpen ráraktam a melós gépre, ezen is nod 32 van, ki is írta, hogy vírusos az autorun. Na ennyit a nodról. A csávó letörölte a fájlt az mp4ről és csodálkozott, hogy utánna nem látta. :D

Hülye nod miatt megszivata magát. :)

• Zóanagyvarázsló
    Nem mindegy honnan szeded a drivereket, a nvidia.com-on sokkal jobbak vannak ;)
  • csgj
    Simán megy az ATI driver-el... Csak manuálisan kell telepíteni az eszközkezelőnél. Sajnos a Sapphire driverei nem mentek át a windows logo tesztelésen (vagy min), ezért problémásak. Miattuk mindig újraindul a gép... csak úgy fogja magát, és újraindul mondjuk windows bejelentkezésnél, vagy ha kilépek egy játékból. Viszont a sima ATI driver tökéletesen megy. És most is a legfrissebb van fent. De ezeket is a Sapphire oldaláról szoktam leszedni. De mindegy honnan szedem, ugyanaz...