33675

• Axon
    Én már a Blacksite Area 51-et is azért nem néztem meg mert 12 giga volt a mérete. Valahogy én ezt már roppant nagy túlzásnak tartom. Persze lehet, hogy az év végi hajrában már normális lesz egy 20 gigás méretű játék, ami telepítve 30 giga lesz, de akkor én vissazvonulok Space Questezni, amiből 4 rész is elfér egy floppylemezen.
  • csgj
    Na akkor ezt figyuzd: Az új Turok 12 giga, és elvileg feltelepítve 16 :O Le se szedem egyelőre, mert most nemtok 3 dvd-t venni :P Na meg aztán nekem csak egy kis 80 gigás vinyóm van :S (Csak azt ne merjétek írni, hogy ma már olyan olcsók a vinyók, és vegyek egy nagyobbat... - csak mert ilyenkor mindig ez szokott jönni, nekem viszont nincs pénzem rá) Amúgy a Mass Effect is 12 gigás lesz, de azt megveszem eredetiben és lesz neki hely.
  • kirol
    Utólagosnak jó lenne, de szeretném, ha alapból az lenne, amit írtam.
  • RaveAir
    Megnyitod Word-ben az állományt. Ctrl-a, ctrl-c. Megnyitsz egy üres dokumentumot, ctrl-v. És ha akarod, akkor beírod a szerzőt, a cégnevet, stb.
    Vagy ez a megoldás nem jó?
  • Axon
    Kipróbáltam a másik két kalandot is. Elsőre az overclocked nem fogott meg, biztosan jobban el kellene mélyednem benne. A Simon 4 - minden előzetes fanyalgásom ellenére (3D miatt) - egészen kellemes darabnak tűnik.
    A simon 4 isoja (ami 3,6 giga) két telepítőt tartalmaz (angol, francia). Én a franciát kioperáltam belőle, így rögtön fele méretű lett az iso (1,8 giga). Így már mindjárt barátságosabb a mérete.
  • Axon
    Most nézegetem a ketteskéről lehúzott kalandokat. Elborzadok a méretektől.
    Overclocked 6 giga!!!
    Simon 4 3,6 giga!
    Mindez kalandjátékoknál.
    De az Assassins Cred közel 7 gigás mérete is szörnyen nagy mégha az nem is kaland játék.
    Ezekkel szemben az Art of Murder 1 cd-s mérete igen barátságos és eddig nagyon be is jön, bár a fentebbi két másik kalandot még csak most készülök kipróbálni.
  • Axon
    Most találtam ezt a kalandjátékot:
    CLEOPATRA – A queen's destiny

Ismeritek? Én még sosem hallottam róla. Úgy fedeztem fel, hogy most készült el hozzá a magyarítás. Torrent oldalról sikerült letöltenem. A magyarítás működik, de a szinkron már nem angol, hanem német. Kicsit kalandoztam a játékban és egész jónak tünik. Belső nézetes kaland.
  • kirol
    A lentebb látható képen, a Cég:__ -hez honnan veszi a nevet?

Miért nem azt rakja, amit a Rendszertulajdonságok>Általános fül> A termék használatára jogosult: -nál lévő név, cég van!?

Ez az én egyik gépem, szóval nem egy vállalatét buherálom!
  • Axon
    Na egy okkal több, hogy soha ne használjak word-öt :-)
    Utoljára 1996-ban használtam a word 6-ost egy hosszabb szakdolgozat erejéig. Haj... ezek szerint már volt 12 boldog wördmentes évem :-)
  • MerlinW
    Oké egyről beszélünk. Mi a probléma? Ami ceruzás azt módosíthatod, ami nem azt nem. Azt pedig, hogy mi módosítható és mi nem azt word-ön belül mondhatod meg ha jól emlékszem.

Van a gépemen XP, Vista, Linux, OSX, amit csak szeretnél:)
  • kirol
    Szerintem hagyjuk, mert most kicsit felidegesítettél, már bocs!
    Ezt k****ra egyértelműen leírtam szerintem.

"Megnyitod word-öt, elmentesz egy új szöveget.
    Total Commanderben a fájlon jobb klikk, spéci tulajdonság, és ott van ki hozta létre, melyik cégnéven, ki mentette utoljára, stb."

Na ha ezen műveletnél te mást látsz, mint amire én gondolok ,akkor te valószínűleg nem Microsoft terméket használsz.

Nálam többek között XP-ben is ez van:

Nem tudom te mit használsz akkor.
  • MerlinW
    Írd le értelmes magyar mondatokban pontosan mit szeretnél elérni és pontosan mi a gond. Már megint fél szavakkal kommunikálsz, és ezek szerint nem sikerült kitalálnom mit szeretnél.:)

Ha az MS Word dokumentumban tárolt felhasználó információra gondolsz, ami a felhasználónév, windows/munkacsoport neve, azt nem lehet kiütni belőle. A Word dokumentum mindig a Windows-ból veszi a szerzői információkat. Ez egy hitelesítési információ, nem viccből nem lehet megváltoztatni, céges szinten elég kellemetlen lenne ez a lehetőség. Visszaélések, stb.
  • kirol
    Én nem értem miről beszélsz! :D

Én ha elmentem a saját vadi új word fájlomat, annak nem jó a szerzőjénél a cégnév!!
    Milyen vízjelről beszélsz te?
  • MerlinW
    Nem tudom. Nem véletlenül van benne "vízjelként"
    Másold át a tartalmát egy új word doksiba és mentsd el.
  • kirol
    Na de akkor mi a megoldás? :)
  • MerlinW
    Jaja, rájöttem, hogy nem egyről beszélünk:)
  • kirol
    Most lehet nem egyről beszélünk.

Megnyitod word-öt, elmentesz egy új szöveget.
    Total Commanderben a fájlon jobb klikk, spéci tulajdonság, és ott van ki hozta létre, melyik cégnéven, ki mentette utoljára, stb.

Na nekem ide nem azt írja, amire átjavítottam a Tune Up-al a neveket.
    A sajátgép tulajdonságainál pedig azt írja ki, csak a fájlokban nem.

Ne ezt nem értem.

Te?

Hé, most kicserélted a hsz-edet! :)
  • MerlinW
    A fájl tartalmazza, titkosítva.
  • kirol
    Az XP honnan veszi a pl. word fájl készítőének cégét?
    Mert Tune UP-al átjavítottam a Company-t, de mégse a jó jelenik meg.
  • Axon
    Igazad van, elírtam a nevét.
  • Zóanagyvarázsló
    A Mystről annak idején olvasgattam, de mozgóképen még nem láttam, nem egy csúnya játék, és nem csupán a render minőségére gondolok, hanem a képivilágra is. Bár megjegyzem, a műfajon belül elég sok vizuálisan magával ragadó darab van, legalábbis én több a szememnek emlékezetes kalandjátékot tudnék felsorolni, mint FPS-t, és időtállóbb is a látvány. Számomra például a mai napig gyönyörű a Full Throttle is, meg is kellene nézni az intróját. Persze a TLJ sem éppen egy csúnyaság (nagyon nem), legfeljebb a 3D-s karaterek zavarnak kicsit, AA nélkül kifejezetten rontják az összképet.

Egyszer ezt a Myst szériát tényleg ki kellene már próbálni, végülis a saját stílusának al egismertebb darabja, akkor talán el tudnám döntnei, mennyire is érdekel az a vonulat.
  • MerlinW
    Igen, elírtam, Myst-re gondoltam, de az távolról sem RTS:D Hanem kaland:
    videó a 4. részből
  • csgj
    SCHIZM 2 :) (nem mintha kötekedni akarnék, csak javítottam) Btw, én nem is nagyon állok neki logikai kalandnak... Mivel az Uru tp nézetű volt, saját karakter létrehozással, szép graffal, azt kipróbáltam, de már abban is viszonylag hamar elakadtam. Meg hát, számomra kicsit uncsi volt. Én még mindig főleg a Syberia-féle kalandokat bírom.
  • Axon
    Na igen, de ez egyénenként eltérő lehet. Számomra a legértelmetlenebbűl űbernehéz kalandjáték a CHIZM 2 volt. Bár az első rész is kőkemény volt, de ott még tudtam is némileg haladgatni, na de a 2. rész...
  • kirol
    Csak nem mindegy, hogy logikusan nehéz, vagy csak szimplán értelmetlenül nezéz.
  • Axon
    Kegyetlenül nehezek. Na ez persze sokaknak lehet pozitívum is.
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, így körvonalakban ismerem őket, a véleményekre voltam kíváncsi, hogy emnnyire érdemes kipróbálni őket - persze végülsi erre is kaptam választ.

Gondolom Myth alatt a Mystre gondoltál, nekem az előbbi megvan, és az egy kellemes, nem éppen Dune 2-klón RTS.
  • MerlinW
    Magyar cég (Pierro cége) Túlnyomórészt Myth szerű állóképes blokkonként mozgós kalandokat készítenek. Baromi nehezek, de jó játékok (én nem szeretem ezt a blokkos stílust, de Jumurdzsákot végigjátszottam én is - igaz benne van a pakliban, hogy 3D-s és Egerben játszódik). Agon, Jumurdzsák gyűrűje, Toledo, stb...
  • Zóanagyvarázsló
    Én a megfejtést megtaláltam, de a levelet visszadobta a rendszer.
    Egyébként milyenek ezek a Private Moon Studios-féle kalandjátékok? Csak hallomásból ismerem őket.
  • csgj
    Tudtátok, hogy készül egy nem hivatalos folytatása a Zak McKracken-nek? (Zak McKracken Between Time And Space címen) Kicsit lol, hogy én még az első résszel sem játszottam :P Akkor még meg sem születtem xD (1988., nem?)
  • kirol
    Ez a Sherlock Holmes Nemesis mégis hányszor jelenik meg?
    Vagy ez nem ugyan az, ami már hónapokkal ezelőtt megjelent Sherlock Holmes vs. Arsene Lupin?
    Inkább magyarul jönne már!
  • MerlinW
    Jaja, kellemes darabnak tűnik. Igaz még csak a jelentést adtam le.
  • Axon
    Na én voltam a hülye és a logonál tényleg automatikusan kattintottam, ezért nem láttam a filmet.
    Mindenesetre eddig nekem nagyon bejön a játék.
  • MerlinW
    Felbontás nuku, intro a logo után jön rögtön az elején, ne nyomd le.

(ősszel jön a Still Life 2 is)
  • csgj
    Jaja, nekem is rögtön a Still Life jutott eszembe :)
  • Axon
    Egész jó ez az Art of Murder.
    Két kérdés.
    1. Lehet valahogy felbontást állítani?
    2. Van kezdő videó és csak nekem nem játsza le valamiért vagy nincs. Mert elkezdenek valami tragédiáról beszélni ami azidő alatt történt amíg a hölgyike elszaladt kávéért.

Egyébként roppant mód tetszik a játék. Gondolom nem mondok újat, ha kijelentem, hogy Still Life-os hangulata van.
  • Axon
    Az a második tippem lett volna :-)
  • RaveAir
    Honnan tudtad, hogy nem a Gabriella vagyok? :D
  • Axon
    Ritka mázlista vagy te Dorina! ;-)
  • Axon
    Köszi! Huzom!