33675
-
#23654 HM? Itt Broken World -ről volt szó nem? -
#23653 Öröm olvasni,hogy jól vagy! UT3 miatt ne aggódj, nem vesztettél sokat!
Azt hiszem a Broken Sword-ra benevezek. -
#23652 Újabb Jack Keane nyereményjáték!!!
Múltkorin nyert valaki? :)
Én nem. :( -
#23651 "Vista nálam szinte minden szempontból jobb"
Átlag, hozzá annyira nem értő emberek számára lehet. De aki eddig is megcsinálta azt 10 kattintással amit Vista-ban 2-vel meg lehet, annak nem nyújt semmivel többet.
(meg jó lenne nekik, ha egyenlőre nem nagyon eröltetnék a Windows 7-et, vagy sose jön vissza a Vista költsége:D))
(építő jellegű kritika: egyelőre:)) Egyrészt kell, hogy eröltessék, különben sehol sem lesznek. OSX évente jön, A jobb Linuxok negyedévente. A másik, hogy teljesen normális ütem a Win7 bejelentett dátuma.
2001 XP
2007 Vista
~2014 W7
"Persze MS ügyes volt. DX10 Vista only, meg a WinXP support leállítása lendít majd."
XP support 2014-ig lesz, azaz kb amikor jön az új Win. Én örülök hogy neked bejön a Vista (dolgozni szoktam vele mikor muszáj, arra mondjuk jó), de ha a DELL, Compaq, IBM, sőt maga az MS is ballépésnek nevezi, akkor már oly mindegy.
Tehát a terv az, hogy kipofozzák a Vista-t, csinálnak belőle Win7-et, addig ápolgatják az XP-t és a Vista-t (mert hát muszáj nekik ezt is), majd ha minden okés, pihenőre küldik mindkettőt. Tulajdonképpen a Vista-t technikai időhúzásnak használják fel.
források (a teljesség igénye nélkül):
www.msdn.com
www.microsoft.com
www.winportal.com
www.hwsw.hu -
Zóanagyvarázsló #23650 Na ja az XP betonstabil oprendszer az általam korábban használt Win 95-höz és Win98-hoz képest. A 2000-et csak egy negyedóráig láttam, de miután problémás volt alatta ugyanazt az internetes kapcsolatot beüzemelni, mely Ubuntu, XP és 98 alatt is kvázi magától működött, gyorsan formázás lett a végzete, pedig nem is az én gépem volt :)
Az az egyenlőre pedig egyelőre (mindkét szó létezik, de nem ugyanazt jelenti). Nagyon nem szeretek nyelvtani hibákért szólni, de olykor mégis megteszem, mert egyrészt irritáló a tömeges előfordulása, másrészt pedig - jelen esetben - te szoktál magyarítani is. (A minap éppen egy amatőr feliratban bozolta a kedélyemet ez az elírás.) -
#23649 egyenlőre legalábbis.
Vista nálam szinte minden szempontból jobb, mint az XP, meg úgy amúgy is.
3 gond van vele:
-ram kell neki(legalább 1 giga. az meg az "szokásos" konfigokban nem naon van)
-picit drága. WinXP egyelnőre szinte mindenre jó még. így nem mindenkinek éri meg váltani.
-UAC... (melyik baromállat rakta ezt bele? meg ne tudjam a nevét, mert megverem. legalább alapból kikapcsolva lenne...)
WinXP-nek könyebb dolga volt anno, mert:
-Win98/Me egy szar volt. (kékhalál, ha kiveszem a CD-t olvasáskor, rettentes driverkezelés(ha rosz srivert tettél fel vmihez, akkor sokszor előfordult, hogy rakhattad újra a rendszert, ert úgy elvégta))
-WinXP nem volt nagyon ramigényeg. korához képest inkább a processzpr volt a lényeges pontja, de az meg úgyis fejlődik mindenkinél.
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy a Vista szinte minden szempontból jobb, mitn az XP, de sokaknak nicns meg a konfig/tapasztalat/pénz váltani. Mert annyival nem jobb..
(Persze MS ügyes volt. DX10 Vista only, meg a WinXP support leállítása lendít majd. (meg jó lenne nekik, ha egyenlőre nem nagyon eröltetnék a Windows 7-et, vagy sose jön vissza a Vista költsége:D)) -
#23648 Elvileg az első "only vista" játék az a Halo 3 lesz a mikroszoft nyilatkozata szerint.
A kiadók pedig a vista roppant lassú terjedését látva nem hiszem, hogy fel mernek vállalni egy "only vista" kiadású játékot. -
#23647 Ezt jó tudni. :) -
#23646 még nincs olyan játk, ami rád kényszeríti a DX10-et vagy a Vistát. Tudtommal még minden fut XP-n is. -
#23645 Köszi :))
Hm, nem is tudtam, hogy elfutnak a régi XP-n...
Bár, ettől még a gépem nem - és nem tudna - tobzódni alattuk... kevés már manapság egy 5 generációval lemaradt, 1466 MHz-es CPU és társai... -
#23644 UT3 megy XP-n is gyönyörűen. DX10 effektekhez kell csak Vista, de az felejtős. HALO 2-n kívül (bár csináltak XP mod-ot hozzá) nincs játék perpill ami "csak" Vista-n futna.
Ha még nem írtam volna, gratula az új veséhez, használd egészséggel:) -
#23643 Valószínűleg újra be kell majd szereznem a Dungeon Siege 2-t. Egy ideig megvolt, de aztán töröltem. -
#23642 A Vista nem is érdekel nagyon.
Pénzem nincs új gépre, ami bírná - a játékokra sem, amik csak rajta futnának [pedig a mindenek feletti kedvenc sorozatom új része csak Vistan fut: Unreal Tournament 3]...
-
#23641 Egészségem most már jó - köszönhetően a kapott vesének, a gyógyszereknek és a minőségileg megváltoztatott életstílusnak [semmi mérgező étel, semmi éjszakázás].
A Dungeon Siege 2 és DS2: Broken World fordítás befejezésén dolgozom.
Az alapjáték már 100%-os: szöveg, grafika és feliratozott video
A Broken World: szöveg készül. Videoi feliratosak.
A magyarításhoz készítettem egy - egyéni - Magyar Kézikönyvet [leírások, végigjátszás stb.] -
#23640 teljesen egyetértek.
haverom gépén(másik szobában), 4200+ -os athlonon beszaggat a böngészés néha, mikor iylen a háttér(nem tudom miért nincs olyan intelligens, hogy ha nem látszik, nem eszi a procit) -
#23639 Egyébként teljesen felesleges. Szép, de az állandó videólejátszás (vastól függően) 10-20% processzoridőt vesz igénybe, ami ez esetben abszolút erőforráspocsékolás. -
#23638 a DreamScene az Ultimate Extra
mind a progi, mind az mpg-k windows updateről tölthetők.
alapból nincs benne a vistában. -
#23637 Jó téged is "látni" errefelé. Min dolgozol mostanában, és egyszerűen hogy vagy? Tudod mire gondolok!!!
Igen , valóban warez angol werzsönt használok, de ebből miért kellett kihagyni ezt az extrát azt nem értem? Bár meglehet, hogy szükségem sincs rá. Igazából csak a DX10 ill. a 4GB ram miatt használok Vistát. -
#23636 Amíg nincs hivatalos SP1 ráérsz. Én feltettem a jelenlegi csomagot, nincs vele gondom (igaz csak tesztelés céljából van fent Vista), de sok más embernek van - nem hiába hívta vissza az MS.
XP-hez meg jön nemsokára az SP3, 2014-ig van szupportja (azaz a Windows 7 megjelenéséig), így valószínűleg akár teljesen kihagyható a Vista. Már az MS is elismerte, hogy a 6-os szériát (aka Vista) hiba volt így kiadni. -
#23635 Windows update ultimate menüpontjából le kell tölteni Dreamscene-t, mint extra frissítést -
#23634 Ja, nekem eredeti DVD-ken van:
- Windows Vista Release Candidate 1 (32-bit English) - kék színű DVD
- Windows Vista Release Candidate 1 (64-bit english) - világos zöld színű DVD.
Ellenben, amíg nem lesz erős gépem alá...
[Még mindig: AMD XP 1700+ / 512 DDR / ATI R9500 - 19" LG LCD-m meghalt.] -
#23633 Kimaradt a gunyoros kérdőjel a három pont után :) -
#23632 Ejnye-bejnye - hát a warezolt Vista nem tartalmazza... [gonoszul, viccelve kuncog] -
#23631 Pedig ott van.
x:\Windows\Web\Windows DreamScene.
-
#23630 Nekem Ultimate x64 van de ott nincs ilyen. Windows\Web\ alatt csak egy Wallpaper mappa van amiben a háttérképek vannak. Windows Dreamscene mappa nincs??!! -
#23629 \Windows\Web\Windows DreamScene\
Ultimate mpg-ben tárolja. -
#23628 akkor ügyes vagy -
#23627 Örülök, hogy feltették már a keresett videót mert fogalam sem volt, hogy a Vistában van/nak ilyen/ek. Én csak a medvés meg pillangós videókról tudok.
Azt sem tudom hol talom ezeket a Vistában. Tényleg, hol van ez a videó? -
#23626 Megcsináltam!
Ez a Canopus Procoder 3 igen király progi.
Át is raktam 1080p -vel és igaz, hogy a 15mp-es videót kb 3 percig csinálta, de nagyon zsír lett. 20,9 Mb ból ez 19,8 Mb-os lett.
De én nem látok különbséget. -
#23625 "minőségromlás nélkül"
erre ilyen szavakkal lövöldözöl, mint "mpg" meg "wma" (amúgy is "wmv")
ezek nem veszteségmentes formátumok. mág ha az új tömörítvény codec-je jobb is, és a kész file mérete nagyob, akkor se lesz ugyanolyan minőségű attól tartok. (bár jobb codec esetén alig észrevehető, de lesz romlás.) -
#23624 Na már Vista topikban felrakták nekem, az a vid a 8899-es, de hogy lehet ebből az mpg-ből minőségromlás nélkül wma-t csinálni, meg mivel, mert mindt írtam nekem nem szerkeszti semmi, még Vegas se. -
#23623 Köszi, de figyu már, ez mpg?
Nekem ilyet nem játszik le csak wmv-t. Nekem azok vannak a mappában.
Megjegyzem Ultimate-be lehet hogy mpg, de nekem eredeti Business-em van, és erre toltam rá a Dreamscene -t, mert nekem csak az kell ultimate-ből. Emiatt meg nem veszek olyat.
MPG-be nekem is megvan, de ezen valamilyen védelem, van, mert semmi nem tudja megnyitni, átkonvertálni meg pláne nem tudom semmivel.
Na Vista topikban felrakták nekem, az a vid a 8899-es, de az is mpg.
Hogy lehet abból minőségromlás nélkül wma -t csinálni?
Valamint nem erre a vízesésre gondoltam, hanem a patakosra, amikor csak folyik, abban nincs vízesés és nagyon szép. -
#23622 ketteskére feldobtam neked -
#23621 Serito legyél már oly kedves, és rakja már fel nekem valahova azt a *.wmv dreamscene fájlt, amin egy csobogó patakot (egy gyári video) látunk! -
#23620 Nem ma, hanem a hét elején, azaz majdnem:) -
#23619 Ma jött ki?
Ha azt mondod jó, megnézem én is. -
#23618 Csináltam neki topityot. -
#23617 The Lost Crown: A Ghost-hunting Adventure
Kipróbáltam. Kellemes hangulatú angol point&click. Szép környezet, nem szép karakterek (főleg a mozgásuk), de a lényeg, hogy átjön:)
Első 1 óra amíg el nem találsz Saxton-ba lassú, utána kicsit felgyorsulnak az események. Szerintem kellemes, nekem tetszik.
TLC-4YK9C-DR8AF-H6PR4-C3YAT-27B4Y -
#23616 ja télleg. -
#23615 Az webszerver.