33675

• kirol
    HM? Itt Broken World -ről volt szó nem?
  • serito
    Öröm olvasni,hogy jól vagy! UT3 miatt ne aggódj, nem vesztettél sokat!
    Azt hiszem a Broken Sword-ra benevezek.
  • kirol
    Újabb Jack Keane nyereményjáték!!!

Múltkorin nyert valaki? :)
    Én nem. :(
  • MerlinW
    "Vista nálam szinte minden szempontból jobb"

Átlag, hozzá annyira nem értő emberek számára lehet. De aki eddig is megcsinálta azt 10 kattintással amit Vista-ban 2-vel meg lehet, annak nem nyújt semmivel többet.

(meg jó lenne nekik, ha egyenlőre nem nagyon eröltetnék a Windows 7-et, vagy sose jön vissza a Vista költsége:D))

(építő jellegű kritika: egyelőre:)) Egyrészt kell, hogy eröltessék, különben sehol sem lesznek. OSX évente jön, A jobb Linuxok negyedévente. A másik, hogy teljesen normális ütem a Win7 bejelentett dátuma.
    2001 XP
    2007 Vista
    ~2014 W7

"Persze MS ügyes volt. DX10 Vista only, meg a WinXP support leállítása lendít majd."

XP support 2014-ig lesz, azaz kb amikor jön az új Win. Én örülök hogy neked bejön a Vista (dolgozni szoktam vele mikor muszáj, arra mondjuk jó), de ha a DELL, Compaq, IBM, sőt maga az MS is ballépésnek nevezi, akkor már oly mindegy.

Tehát a terv az, hogy kipofozzák a Vista-t, csinálnak belőle Win7-et, addig ápolgatják az XP-t és a Vista-t (mert hát muszáj nekik ezt is), majd ha minden okés, pihenőre küldik mindkettőt. Tulajdonképpen a Vista-t technikai időhúzásnak használják fel.

források (a teljesség igénye nélkül):
    www.msdn.com
    www.microsoft.com
    www.winportal.com
    www.hwsw.hu
  • Zóanagyvarázsló
    Na ja az XP betonstabil oprendszer az általam korábban használt Win 95-höz és Win98-hoz képest. A 2000-et csak egy negyedóráig láttam, de miután problémás volt alatta ugyanazt az internetes kapcsolatot beüzemelni, mely Ubuntu, XP és 98 alatt is kvázi magától működött, gyorsan formázás lett a végzete, pedig nem is az én gépem volt :)

Az az egyenlőre pedig egyelőre (mindkét szó létezik, de nem ugyanazt jelenti). Nagyon nem szeretek nyelvtani hibákért szólni, de olykor mégis megteszem, mert egyrészt irritáló a tömeges előfordulása, másrészt pedig - jelen esetben - te szoktál magyarítani is. (A minap éppen egy amatőr feliratban bozolta a kedélyemet ez az elírás.)
  • takysoft
    egyenlőre legalábbis.
    Vista nálam szinte minden szempontból jobb, mint az XP, meg úgy amúgy is.
    3 gond van vele:
    -ram kell neki(legalább 1 giga. az meg az "szokásos" konfigokban nem naon van)
    -picit drága. WinXP egyelnőre szinte mindenre jó még. így nem mindenkinek éri meg váltani.
    -UAC... (melyik baromállat rakta ezt bele? meg ne tudjam a nevét, mert megverem. legalább alapból kikapcsolva lenne...)

WinXP-nek könyebb dolga volt anno, mert:
    -Win98/Me egy szar volt. (kékhalál, ha kiveszem a CD-t olvasáskor, rettentes driverkezelés(ha rosz srivert tettél fel vmihez, akkor sokszor előfordult, hogy rakhattad újra a rendszert, ert úgy elvégta))
    -WinXP nem volt nagyon ramigényeg. korához képest inkább a processzpr volt a lényeges pontja, de az meg úgyis fejlődik mindenkinél.

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy a Vista szinte minden szempontból jobb, mitn az XP, de sokaknak nicns meg a konfig/tapasztalat/pénz váltani. Mert annyival nem jobb..

(Persze MS ügyes volt. DX10 Vista only, meg a WinXP support leállítása lendít majd. (meg jó lenne nekik, ha egyenlőre nem nagyon eröltetnék a Windows 7-et, vagy sose jön vissza a Vista költsége:D))
  • Axon
    Elvileg az első "only vista" játék az a Halo 3 lesz a mikroszoft nyilatkozata szerint.
    A kiadók pedig a vista roppant lassú terjedését látva nem hiszem, hogy fel mernek vállalni egy "only vista" kiadású játékot.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt jó tudni. :)
  • takysoft
    még nincs olyan játk, ami rád kényszeríti a DX10-et vagy a Vistát. Tudtommal még minden fut XP-n is.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi :))
    Hm, nem is tudtam, hogy elfutnak a régi XP-n...
    Bár, ettől még a gépem nem - és nem tudna - tobzódni alattuk... kevés már manapság egy 5 generációval lemaradt, 1466 MHz-es CPU és társai...
  • MerlinW
    UT3 megy XP-n is gyönyörűen. DX10 effektekhez kell csak Vista, de az felejtős. HALO 2-n kívül (bár csináltak XP mod-ot hozzá) nincs játék perpill ami "csak" Vista-n futna.

Ha még nem írtam volna, gratula az új veséhez, használd egészséggel:)
  • Axon
    Valószínűleg újra be kell majd szereznem a Dungeon Siege 2-t. Egy ideig megvolt, de aztán töröltem.
  • IMYke2.0.0.0
    A Vista nem is érdekel nagyon.
    Pénzem nincs új gépre, ami bírná - a játékokra sem, amik csak rajta futnának [pedig a mindenek feletti kedvenc sorozatom új része csak Vistan fut: Unreal Tournament 3]...
  • IMYke2.0.0.0
    Egészségem most már jó - köszönhetően a kapott vesének, a gyógyszereknek és a minőségileg megváltoztatott életstílusnak [semmi mérgező étel, semmi éjszakázás].
    A Dungeon Siege 2 és DS2: Broken World fordítás befejezésén dolgozom.
    Az alapjáték már 100%-os: szöveg, grafika és feliratozott video
    A Broken World: szöveg készül. Videoi feliratosak.
    A magyarításhoz készítettem egy - egyéni - Magyar Kézikönyvet [leírások, végigjátszás stb.]
  • takysoft
    teljesen egyetértek.
    haverom gépén(másik szobában), 4200+ -os athlonon beszaggat a böngészés néha, mikor iylen a háttér(nem tudom miért nincs olyan intelligens, hogy ha nem látszik, nem eszi a procit)
  • MerlinW
    Egyébként teljesen felesleges. Szép, de az állandó videólejátszás (vastól függően) 10-20% processzoridőt vesz igénybe, ami ez esetben abszolút erőforráspocsékolás.
  • takysoft
    a DreamScene az Ultimate Extra
    mind a progi, mind az mpg-k windows updateről tölthetők.
    alapból nincs benne a vistában.
  • serito
    Jó téged is "látni" errefelé. Min dolgozol mostanában, és egyszerűen hogy vagy? Tudod mire gondolok!!!

Igen , valóban warez angol werzsönt használok, de ebből miért kellett kihagyni ezt az extrát azt nem értem? Bár meglehet, hogy szükségem sincs rá. Igazából csak a DX10 ill. a 4GB ram miatt használok Vistát.
  • MerlinW
    Amíg nincs hivatalos SP1 ráérsz. Én feltettem a jelenlegi csomagot, nincs vele gondom (igaz csak tesztelés céljából van fent Vista), de sok más embernek van - nem hiába hívta vissza az MS.

XP-hez meg jön nemsokára az SP3, 2014-ig van szupportja (azaz a Windows 7 megjelenéséig), így valószínűleg akár teljesen kihagyható a Vista. Már az MS is elismerte, hogy a 6-os szériát (aka Vista) hiba volt így kiadni.
  • MerlinW
    Windows update ultimate menüpontjából le kell tölteni Dreamscene-t, mint extra frissítést
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, nekem eredeti DVD-ken van:
    - Windows Vista Release Candidate 1 (32-bit English) - kék színű DVD
    - Windows Vista Release Candidate 1 (64-bit english) - világos zöld színű DVD.

Ellenben, amíg nem lesz erős gépem alá...

[Még mindig: AMD XP 1700+ / 512 DDR / ATI R9500 - 19" LG LCD-m meghalt.]
  • IMYke2.0.0.0
    Kimaradt a gunyoros kérdőjel a három pont után :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ejnye-bejnye - hát a warezolt Vista nem tartalmazza... [gonoszul, viccelve kuncog]
  • kirol
    Pedig ott van.
    x:\Windows\Web\Windows DreamScene.

• serito
    Nekem Ultimate x64 van de ott nincs ilyen. Windows\Web\ alatt csak egy Wallpaper mappa van amiben a háttérképek vannak. Windows Dreamscene mappa nincs??!!
  • MerlinW
    \Windows\Web\Windows DreamScene\

Ultimate mpg-ben tárolja.
  • takysoft
    akkor ügyes vagy
  • serito
    Örülök, hogy feltették már a keresett videót mert fogalam sem volt, hogy a Vistában van/nak ilyen/ek. Én csak a medvés meg pillangós videókról tudok.
    Azt sem tudom hol talom ezeket a Vistában. Tényleg, hol van ez a videó?
  • kirol
    Megcsináltam!

Ez a Canopus Procoder 3 igen király progi.
    Át is raktam 1080p -vel és igaz, hogy a 15mp-es videót kb 3 percig csinálta, de nagyon zsír lett. 20,9 Mb ból ez 19,8 Mb-os lett.
    De én nem látok különbséget.
  • takysoft
    "minőségromlás nélkül"
    erre ilyen szavakkal lövöldözöl, mint "mpg" meg "wma" (amúgy is "wmv")
    ezek nem veszteségmentes formátumok. mág ha az új tömörítvény codec-je jobb is, és a kész file mérete nagyob, akkor se lesz ugyanolyan minőségű attól tartok. (bár jobb codec esetén alig észrevehető, de lesz romlás.)
  • kirol
    Na már Vista topikban felrakták nekem, az a vid a 8899-es, de hogy lehet ebből az mpg-ből minőségromlás nélkül wma-t csinálni, meg mivel, mert mindt írtam nekem nem szerkeszti semmi, még Vegas se.
  • kirol
    Köszi, de figyu már, ez mpg?
    Nekem ilyet nem játszik le csak wmv-t. Nekem azok vannak a mappában.

Megjegyzem Ultimate-be lehet hogy mpg, de nekem eredeti Business-em van, és erre toltam rá a Dreamscene -t, mert nekem csak az kell ultimate-ből. Emiatt meg nem veszek olyat.

MPG-be nekem is megvan, de ezen valamilyen védelem, van, mert semmi nem tudja megnyitni, átkonvertálni meg pláne nem tudom semmivel.

Na Vista topikban felrakták nekem, az a vid a 8899-es, de az is mpg.
    Hogy lehet abból minőségromlás nélkül wma -t csinálni?

Valamint nem erre a vízesésre gondoltam, hanem a patakosra, amikor csak folyik, abban nincs vízesés és nagyon szép.
  • MerlinW
    ketteskére feldobtam neked
  • kirol
    Serito legyél már oly kedves, és rakja már fel nekem valahova azt a *.wmv dreamscene fájlt, amin egy csobogó patakot (egy gyári video) látunk!
  • MerlinW
    Nem ma, hanem a hét elején, azaz majdnem:)
  • kirol
    Ma jött ki?

Ha azt mondod jó, megnézem én is.
  • MerlinW
    Csináltam neki topityot.
  • MerlinW
    The Lost Crown: A Ghost-hunting Adventure

Kipróbáltam. Kellemes hangulatú angol point&click. Szép környezet, nem szép karakterek (főleg a mozgásuk), de a lényeg, hogy átjön:)
    Első 1 óra amíg el nem találsz Saxton-ba lassú, utána kicsit felgyorsulnak az események. Szerintem kellemes, nekem tetszik.
    TLC-4YK9C-DR8AF-H6PR4-C3YAT-27B4Y
  • takysoft
    ja télleg.
  • Axon
    Az webszerver.