33675
-
#23814 A Jowood-tól egyértelműen a kedvencem a Spellforce sorozat. Végigtoltam az alapjátékot és a két kiegészítőt is. Nálam tarolt a játék az biztos. Néhány hete újra akartam játszani egy teljesen új karakterrel (egy mágussal, mivel eddig kétféle harcossal toltam végig). Sajnos elfelejtettem, hogyan kell életre kelteni a warez verziót, így nem sikerült elindítanom :-)
A pikantériája a dolognak, hogy anno én írtam a topikba egy roppant részletes lépésenkénti telepítést, ami után simán működik minden. Egyszer rászánom magam és átnézek néhány ezer beírást a topikjában. -
#23813 Jowood-tól nekem a Neighbours from Hell tetszett:D az jó vot:D -
#23812 Szubjektív: Részemről az Oblivion az évtized játéka lett. -
Zóanagyvarázsló #23811 Jowood - tömeges vacakok(akad 1-2 aranyos, de egyk se kiagasló)
Általánosságban egyetértek, azzal a megkötéssel, hogy a Gothic 1-2 kimagasló, illetve akad még pár érdekes darab (Spellforce, The Guild), de azokat még nem próbáltam.
ID Software - quake(jó motor, unalmas játék)
Na ja, már a legelső Quake is techdemó volt, az egeres célzás miatt lehetett érdekes multiban. (Mondjuk a kevés számú, és rosszul megvalósított fegyverek alapján ezt is nehéz elképzelnem, de biztos votl rá megoldás.) Én maradtam e szempontból is a Duke Nukem 3D-nél.
NWN2 meg egy hatalmas rakás bug volt már eleve akkor is mikor kiadták... kis fúrumolvasás után erre hamar rá lehet jönni.
De még mindig nem a BioWare munkája.
Egy kérdésem azért lenne a szakértőkhöz: Ha a Fallout 1-2-t imádtam, de az Oblivion annyira nem jött be, akkor bátran várhatom a Fallout3-at vagy sem? :D
Nem tartom magam "szakértőnek", de ez attól függ majd, hogyan ülsz le elé. Van egy-két biztató jel az Oblivionhoz képest, pár hiányossággal foglalkoznak, de engem még nem győztek meg. Nem harmadik részként, hanem spinoffként érdemes rá tekinteni, akkor még egy élvezhető játék lehet a Fallout posztapokalitpikus világában. De ezt még biztosan nem tudhatjuk. -
#23810 számomra a kiadó/gyártó ad némi biztostékot:
Bioware - valami jóféle. (általában kissé szoktalanabb, de jó kis játékokat adnak ki)
Blizzard - tucatjátékok, de azt nagyon profin megcsinálva.
Black Isle - Istenkirály. (színte sírtam, mikor megszűnt)
Jowood - tömeges vacakok(akad 1-2 aranyos, de egyk se kiagasló)
Rockstar - GTA:D
ID Software - quake(jó motor, unalmas játék)
3dRealms - Duke forveeeee(ásít)....r
Epic - Sokaknak UT, nekem még mindig Jazz Jackrabbit ugrik be meg a Tyrian. Ők szoktak újítani:D És ássák el maguk, hogy a Jazz3D-t nem adták ki.(ár kész volt az Beta, nekem meg is van. műxik rendesen:D)
és még van vagy 10.000 db másik, akiknek ha meghallom a nevét, elsőre tudom, mire számíthatok. (kiadókat, fejlesztőket kicsit egy kupac alá vettem, de azért mert nem nagyon ismerem őket. nem kell ez miatt bírálni, mert magam is tudom:D)
És a BioWare-ről elsőre a "bug" szó jut eszembe, és cska másodszorra a lehengerlő játékmenet. (NWN1 a mai napig szokott kiakadni a gépemen.(nemtom miért, csak úgy kiép multiban néha...)
Alt+Tab-ot se nagyon szereti. NWN2 meg egy hatalmas rakás bug volt már eleve akkor is mikor kiadták... kis fúrumolvasás után erre hamar rá lehet jönni.
Jade Empire-t nem cikizem, mer a tutorial után abbahagytam(főleg helyhiány miatt.)
Egy kérdésem azért lenne a szakértőkhöz: Ha a Fallout 1-2-t imádtam, de az Oblivion annyira nem jött be, akkor bátran várhatom a Fallout3-at vagy sem? :D
-
#23809 Mass effect rivjú
Gamespot video interview
Demostration video -
Zóanagyvarázsló #23808 Az utolsó bekezdést Axonnak írtam, de valahogy sikerült kivágnom a nevét. -
Zóanagyvarázsló #23807 (Jade Empire engem nem fogott meg.. hamar abbahagytam, bár lehet nem voltma elég türelmes. bioware-ről ennyit.... azt meg már ne is említsük, hogy az NWN2 hibáit a mai napig foltozzák. és súlyos hibákról beszélek...)
Ettől még nem FPS-gyárosok, és a műfaj szerlelmesei számára a játékaik midnenképpen figyelmet érdemelnek, nem a 12 egy tucat kategóriába tartoznak. A konzolos Mass Effectről rengeteg anyg és rivjú van, így az alapján meg lehet ismerni a játék fő jellemzőit. Nekem is vannak fenntartásaim, de a sztori és a párbeszédek miatt midnenképpen megér egy misét, hiszen sci-fi RPG nem terem minden bokorban.
NWN2 nem tudom miként kerül ide, az az Obsidian fejlesztése, a BioWare csak a motort adta. Persze az NWN1 és a KotOR sem volt bugfree, sőt... (Na meg az előbbinek a single részét is lehetne bírálni. Egyébként az X-COM: Terror from the Deep mellett az egyetlen játék volt, melyet bug miatt kellett abbahagynom. Mentett állások még megvannak, így majd egyszer még folythatom újabb patchcsel, de akadnak jobb single RPG-k is.)
: Harc természetesen van benne, mint minden RPG-ben. Én is jobban díjaztam volna egy KotOR-féle kvázi körökre osztott harcrendszert. Amúgy vannak trélerek a dialógusokról, a hírhedté vált "szexjelentetről" is. -
#23806 Én két trailert néztem meg, de abban mindkettőben szaladtak és lőttek, számomra semmilyen jel nem utalt rpg elemekre, ezért gondoltam szimpla fps-nek. -
#23805 Új játékhoz új gép kell.
Bioshock el se indul olyan vidokarin, ami SM3-at nem támogat
csgj: bár a 2600 agp-s verziója nem kimondotan támogatott, maga a chip azért újnak számít. azon(ha nem is magas felbontásban, de) futni fog minden új játék(egy ideig)
Mass Effect meg lesz ami lesz, majd kiedrül (Jade Empire engem nem fogott meg.. hamar abbahagytam, bár lehet nem voltma elég türelmes. bioware-ről ennyit.... azt meg már ne is említsük, hogy az NWN2 hibáit a mai napig foltozzák. és súlyos hibákról beszélek...)
Merlin meg olyan amilyen. De annyira már ismerheted, hogy nem anyázkodni jön fel midnen este a fórumra. Segít, ha tud, de elmodnja a véleményét.
Ha ő anyáz egy játékot/kiadót, vagy a véleményed egy adott témáról, nem kell egyből nekitámadni. -
#23804 Nem magyarázok semmit, csak leírtam amit gondolok. Eleve baromság az amit sokan csinálnak, hogy tényeket képzelnek bele egy még el sem készült alkotásba,
"És interjúkban, videókban közölték, hogy gyengébb gépeken is menni fog, közepes konfigokon meg maxon is szuperül szuperál majd"
Te tényleg elhiszel még ilyeneket? Végül is szíved joga.
Ui: Nem emlékszem, hogy okot adtam volna erre a stílusra, de ha igen szólj. Ha zavarnak a hozzászólásaim, nem kell reagálni rájuk. Erről szól a fórum. -
csgj #23803 Úristen, "szimpla lövöldözős játék"?? :C A BioWare először és (sztem-) utoljára csak az MDK2-t készítette akció játéknak. De az mondjuk elég egyedi volt. A Mass Effect egy RPG, ahogy Zóanagyvarázsló írta... -
Zóanagyvarázsló #23802 Hm? Mivel eleve RPG-ről van szó, s nem FPS-ből, amiből valóban dömping volt, bővebb választ nem is rögtöznék, inkább alaposabb utánajárást javaslok - vagy a dolog ennyiben hagyását. Mellesleg már a fejlesztő kiléte is válasz lehet a kérdésedre ;) -
#23801 Hát szerintem is ez a helyzet azzal a játékkal.
Más: szerintem rendezzétek le az utcán egymással! :D -
#23800 Annyit emlegettétek a Mass Effect-et, hogy én is utánanéztem ennek a "csodának". Megnéztem néhány trailert és igazán elkezdtem nem érteni a hatalmas várakozást. Ez egy szimpla lövöldözős játék, amiből 12 egy tucat. Karácsony előtt jelent meg belőlle egy rakással, most jön mégegy.
Vagy esetleg valamit nem vettem észre? -
csgj #23799 Hát, elvégre fan is vok :P Már most... :D Amúgy ha már így szóba jött a Crysis, kb mediumon (vagy picit jobb beállításokkal) egész jól megy nálam is. Sajnos a procim gyenge... "cerka", bizony :P -
Zóanagyvarázsló #23798 Miért lennék pesszimista? (Nagyon nem ismersz...) Csak azért, mert a tényeket nézem, nem egy konkrétumok nélküli erős PR-tartalmú megjegyzést? (Hangsúlyozom újra: más platformon már megjelent, szaggat és popupol, ez is tény, nem tudok és nem is akarok ettől eltekinteni.)
Minden attól függ, hogy mit jelent a közepes gép és a legmagasabb grafikai beállítás, mert ahogy elnézem, ezekből fórumokon is gyakran van félreértés, így ez egy "nesze semmi, fogd meg jól" információ. Vélhetően kisebb lesz a gépigénye, mitn a Crysisnak, lehet ennek örülni.
A lényeg: nem kell ebből hitbéli kérdést csinálni (elnézést, de néha így teszel, túlzottan is fanként értékelve a híreket), hanem majd meglátjuk. Egyelőre előjelek vannak, jöjjön be a te verziód! -
csgj #23797 Miért félreérthető?? magyarázás, elpofázás, szövegelés, megmagyaráz mindent a másiknak. Nem értem mi a probléma. Tökre őszinte voltam.
Zóanagyvarázsló: Rendben, legyél pesszimista, véglis akkor legalább nem fogsz csalódni :P -
#23796 "mert olyan jó vagy a magyarázásban..."
ilyen az életben ne.
ha valamire gondolsz, akkor mondd ki, ha meg nem akaor akkor nem tegyél utalást. ez a nők dolga. a férfiember egyetlen nagy erénye, hogy egyenes. megondja, mit gondol. (vagy ha nem, akkor nem tesz félreérthető utalásokat.) -
Zóanagyvarázsló #23795 Pár megjegyzés:
- a BioShock erősen modifikált engine-t használ
- a Bioshock nem szaggat konzolon, a Mass Effect igen
- volt probléma BioWare játék skálázhatóságával
Persze legyen korrekt a gépigény, de én még szkeptikus vagyok.
előbbi megvan, és maxon jól ment
Mi az, hogy max? A high textúrákhoz tényleg nem kell komoly gép (nálam is gond nélkül ekfut úgy, de a Mass Effecttel mégsincs köszönőviszonyban), de egy csomó egyéb, jóval erőforrászabálóbb dologt lehet kapcsolgatni, az AA-t pedig egy az egyben kihagyták. -
csgj #23794 Unreal Engine 3 hajtja, amit nagyon jól lehet optimalizálni (lásd Bioschock és Unreal Tournament 3... előbbi megvan, és maxon jól ment). Plusz ugyanaz a csapat (Demiurge studios) dolgozik még rajta (a BioWare-n kívül), amely a Bioshock-on is dolgozott. Persze, persze, nagyobb területek, részletesebb arc mimika... de hidd el, nem lesz ennek olyan nagy gépigénye! Persze biztos most majd elmagyarázod nekem, hogy miért mondok megint hülyeségeket, stb, mert olyan jó vagy a magyarázásban... -
#23793 Az jó.
Én a már több mint 1 éves gépemmel is megvagyok elégedve, pláne amióta a múltkor kicserélték a rossz ramomat, most zsírul megy. :) -
#23792 Még nem néztem utána hol lehetne megszerezni az említett játékokat, még az is meglehet, hogy sehol és én vagyok nagy tévedésben, hogy azt hiszem igen. Mindenesetre engem nem vonz az eredeti csomagolás.
A játékok még érdekelnének, de idő hiányában úgysem tudnék játszani velük, ezért nem szeretnék beszállni.
Igen megint új gépem van. Az alaplapot ill. a CPU-t cseréltem úgy, hogy nem kellett ráfizetnem egy vasat sem. A procit egy haverom vette meg a lapot meg a nagykerben "boltoltam" (cseréltettem) be az újra.
Azért választottam ezt a pricit mert ilyen "brutál" módon húzható és a teljesítménye sem kicsi. Az AMD-t húzás nélkül lealázza minden tesztben és játékok alatt is. Azt hiszem nem veszek többé AMD-t, hacsak nem tör az élre, aminek elég kicsi a valószínűsége. -
#23791 Ráadásul 2,6 Ghz-ről. -
#23790 Első mondattal kapcsolatban nem értek egyet, mert a lenti játékok már régiek, mégsincsennek fent sehol.
Ha öldöklősdi játék lenne akkor esetleg pl. Jericho, GoW, de ezekre nem sok példát tudok mondani.
De ha te tudsz mondani, hogy ezek közül melyik hol van meg, örömmel venném!
Amúgy már új géped van megint? 4 ghz? Elég brutál. -
#23789 Az ötlet jó, bár a magyarított játékok is megjelennek minden torrenten és ingyen is megszerezhetők. Itt csak az jár "jól" aki megkapja az eredeti példányt és büszkén kiteheti a polcra. Engem mondjuk ez egy kicsit sem hat meg, mert a lemezeket 520db-os táskákban tartom (persze nem egyenként) így kevesebb helyet foglal. -
#23788 Ha így lenne akkor minek kellene a játékokhoz crack?
Ha meg 3-an leszünk, már az is valami. -
#23787 Én is erre gondoltam a problémásabb játékoknál. Egyébként nem jellemző, hogy az ilyen honosított cuccokon legyen védelem. Én már vettem néhány játékot a sevenm-től, de egyiken sem volt védelem. Gondolom erre nem költenek. -
#23786 nem jáccunk okosságot.
ügyesen kell érvényesíteni a "több licenszet"
Alcohol 120% jól beállítva ügyesen tud "licenszeket másolni".. egyéb gépen pedig emulálni.... -
#23785 A srácok ugrottak a magyar cumókra, felőlem bármilyen cuccra mehet ez az összedobós dolog. Hál'isten az angollal jól megvagyok.
Ja még eszembe jutott: arra is kell figyelni, milyen védelem van a vásárolni kívánt játékon, ill van-e okosság hozzá:) A "több liszensz" átka:) -
#23784 Oké, oké. Mondjuk hallottunk már ilyet. Marketing duma = bullshit. Másrészt nyugaton a közepes konfig C2D-nél kezdődik, 2GB memóval, GF8-cal. Nem tudom neked milyen géped van (nem is érdekel különösebben:)), csak szólok, mielőtt nagyon beleéled magad:)
Persze, ha nem inged ne vedd magadra:) -
Zóanagyvarázsló #23783 Ráadásul én nem értem, hogy miért jó a hivatalosan honosított játékot preferálni (leszámítva persze, ha valaki egyáltalán nem boldogul az angollal), a legtöbb esetben gyenge a fordítás, a hírek szerint a Jack Keane-é különösen az. -
csgj #23782 Neee, lol már! :D :D Ez nagyon komoly.... -
csgj #23781 Tojásban kuporogtál februártól idáig? :) Már egy ideje bejelentették, hogy a Mass Effect 2008. május 6-án jönni fog PC-re. És interjúkban, videókban közölték, hogy gyengébb gépeken is menni fog, közepes konfigokon meg maxon is szuperül szuperál majd :P -
#23780 http://www.webforditas.hu
ide írjátok be ezt:
THIS GAME SUCKS LETS TAKE A SHIT ON IT!
És nézzétek mit fordít... besz@rtam a röhögéstől:) -
#23779 Mass Effect-hez konzol kell vagy egy PC a NASA laborjaiból:) -
#23778 én ebből sajnos anyagi helyzetemet tekintve ki kell, hogy maradjak.
Többek között azért is, mert nem fizetek olyan játékért, amit nem kapok meg szép dobozban. (letöltve meg jó angolul is).
Bár a Jack Keane-en épp most játszom, és eddig egész tetszik. Ha úgy alakul, h megveszem szívesen megosztom veletek.
Jelen pillanatban magyar nyelvű játékom a Chrome Gold van szép eredeti csomagolásban. meg van a vinyón egy Empire Earth 2 is. Ezeket megoszthatom veletek, ha valakit érdekel. -
csgj #23777 Bocs srácok, de nekem egyrészt nem is kell egyik játék sem, másrészt tartalékolom az eddig összekapart pénzem a Mass Effect-re... Persze persze, egy ezres nem sok... nektek :D Most monnyátok ám rám nyugodtan, hogy "skót", de szeretem Skóciát :P Lényeg, hogy nemtok beszállni. -
#23776 Összeszedtem az árakat is és még egy címmel kiegészítettem a listát.
1. Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok 6.000 Ft
2. Agon - Toledo: Az elveszett kard 5.000 Ft
3. Feltámad a múlt: Az FBI titkos aktáiból (Art of Murder) 5.000 Ft
4. Jack Keane 5.000 Ft
5. Sherlock Holmes versus Arsene Lupin 6.000 Ft
6. Runaway 2 2.000 Ft
7. LOST magyar nyelvű 8.000 Ft -
#23775 Rendben van.
Akkor akit érdekel a dolog az toljon néhány szavazatot az alábbi listából, vagy javasoljon még új címeket is.