The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de ilyenkor mi a francot lehet csinálni??? <#falbav>
qrva jó, kiírtaam másolással az Obscure 2-õt, (mert csak úgy fért rá a dvd-re) és most nem indul el a játék...
Axon
Múlt héten vettem új videokártyát: GF8600GTS. Ez már biztosan tudja a 3.0-ás Pixel Shader-t.

takysoft
van vmi szokásos gond, de nem tom pontosan a nevét.
A videokártyának tudnia kell valamit.. annak is a 3-as verzióját, de sok kártya csak a kettest tudja.. na várj, mingyá tuánanézek, volt itt róla vmi leírásom...
igen, megvan: SM 3.0 ezt kell tudni a kártyának.
Vki csinált ehhez vmi patchet, hogy 2-esen is menjen, de fene se tudja...

Van itt egy kis doksim, nem nagy, beszúrom ide. Max 1 oldal az egész.

Bioshock bugok rémtörténete

Igazi tömeghisztéria kerekedett a nemrég megjelent Bioshock kapcsán: durva installálási problémák és védelmi hibák, widescreen problémák, videokártya gondok. A felhasználók õrjöngnek, fenyegetõznek, a kiadó kapkod…
Minden igazán nagynevû játék megjelenését óriási várakozás elõzi meg. Az emberek számolják a napokat, a hivatalos honlapon lógnak napokon keresztül, tizenkétszer végigtolják a demót, amíg el nem jõ a nagy nap, és a boltok polcairól le nem szedik a játékot, vagy meg nem hozza a postás a várva várt csomagot. Pontosan ez történt a Bioshock esetében is. A várva várt pillanatot azonban technikai malõrök tömkelege csúfította el, amely igazi lincshangulathoz vezetett a vásárlók körében…

A Widescreen nem elég?

A legelsõ problémát a widescreen televíziók és monitorok támogatása okozta. PC-n és Xbox 360-on egyaránt szemet szúrt az a probléma, hogy míg normál monitorokon és televíziókon tökéletesen lehet látni a játék képernyõjének teljes felületét, addig a technológia következõ lépcsõfokának kikiáltott widescreen készülékeken csak a kép egy bizonyos megkurtított felületét láthatta a felhasználó. Õszintén szólva én amikor az Xbox 360-omra kötött hatalmas widescreen tévémen tolom a játékot, egyáltalán nem vettem észre ezt a problémát: bitang jól néz ki és csöppet sem vont le a játék élvezetébõl. Mások azonban ezt nem így gondolták és a játék fórumain ennek igen erõteljes hangot is adtak… Sokan úgy gondolták, hogy ez csak valami egyszerû bug, amit ki lehet patch-el javítani, ám a Cult of Rapture honlapján végül kiderült a szomorú igazság: a 4:3 (aka: hagyományos) monitorokon és tévéken egész egyszerûen nagyobb a „látószög”, ugyanis a készítõk csak így tudták megoldani, hogy az ilyen készülékeket használó userek ne lássanak fekete csíkokat a kép alján…

Az Irrationaltól szeretettel

Hogy ez a történet happy enddel záruljon: egy nemrég kiadott hack segítségével sikerült ezt a problémát PC-n teljesen megoldani, csak az Xbox 360 tulajok szívnak egyelõre. (Legalábbis, akit ez zavar, én észre sem vettem.) A hack ugyebár csúnya szó és törésre utal, azonban ENNEK a „hacknak” a fejlesztõk is megörültek, olyannyira, hogy személyesen Ken Levine, vezetõ designer és producer küldött hálából ajándékba egy Nvidia 8800 GT videokártyát annak a lelkes fiatalembernek, aki megoldotta ezzel ezt a problémát.

Dr. SecurROM átka avagy: csak kétszer installálsz!

Azonban a következõ ügy kapcsán ismét a PC felhasználók kaptak egy (bio)sokkot: kiderült, hogy a SecuROM védelem miatt a játékot csak kétszer installálhatják fel azok a becsületes userek, akik a boltban megvásárolták. Ha például kevés a hely vinyódon, vagy más okból szeded le kettõnél többször a játékot, akkor megszívtad: többet nem rakhatod fel. Természetesen nem kis felhördülést keltett az ügy: a becsületsértéstõl kezdve a világ minden szitokszavát a kiadó fejéhez vágták vele kapcsolatban a játék hivatalos fórumán.

Szigorúan bizalmas

A 2K-nál végül egy „Elizabeth” nevû alkalmazott kirakott egy kommentet, ami úgy tûnt, megoldaná a problémát: ha a felhasználók normálisan leinstallálják a játékot, akkor „visszakapják” a két lehetõségüket. A gond csak az, hogy ez nem mindig igaz: még ha rendesen uninstallálod is a játékot, akkor is elõfordulhat, elvész a lehetõséged, arról nem is beszélve, hogy bizonyos gépeken még az unistall is bugos…

Szóval ez a probléma egyelõre nincs megoldva, ám maga Ken Levine is elismerte, hogy „it sucks” és meg kell bizony oldani: rajta vannak a témán.

A júzer, aki szeretett minket

Tõlünk nyugatabbra kisebb felhördülést okozott, ám biztos vagyok benne, hogy jelen sorok olvasóinak igen tekintélyes részét annál inkább felbosszantja az a tény (ami viszont nem bug, hanem a rideg valóság), hogy a játék hivatalosan csak a SM 3.0-ás kártyákat támogatja, tehát akinek 2.0-ás ketyeréje van, annak elvileg nem megy a teljes verzió.

Szerencsére egy másik lelkes felhasználó ezt a problémát is megoldotta: egy nem hivatalos patch segítségével ugyan döcögõsen és kicsit bugosan (pár textúra hiányzik) de futni fog a játék. Ámen.

Jelzem, nem én írtam, találtam vhol.
Remélem tudtam segíteni.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Hmmm... megnéztem a FAQ-ot. Rám a 7-es pont tartozik, azaz 7. Kiírja, hogy a konfiguráció helytelen: Nem felel meg a géped a minimum követelményeknek. A hardver rendben van úgyhogy gondolom a driverekkel és egyébb szirszarokkal lesz a gond.

nem igaz, nemtom kiírni az Obscure 2-õt... nem fér rá egy dvd-re a Neronál... clonedvd meg csak filmet és isot képes írni. nincs vmilyen másik program, amivel jó??
serito
MerlinW megírta a 21303-as hsz-ben.
Idézem: "Csináltam Bioshock-hoz FAQ-t." itt megtalálod a szükséges file-okat az indításhoz.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

ja, leszedtem ám máshonnan (ahol számít az arány, de gyors 😛), de thx... Már bele is néztem, és eddig egész jónak tûnik 😊
Axon
Mit kell pontosan csinálni a ketteskén levõ Bioshock-al? Van valami crack vagy ilyesmi? Mert én azt csináltam ami az info-ban volt. Telepítettem és indítottam. Kiírta, hogy nem megfelelõ a környezet (vagy valami ilyesmit) és utasított, hogy installáljam újra az egész játékot. Szóval beszólt keményen :-)

via_mala
TLJ magyarítás már régen nem az elcsúszós, és már vagy egy fél éve ki van téve a Magyarítások Portálra.
Ha valami mégsem lenne jó vele, akkor kéretik nekem jelezni.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
Okés, a hangsúly a privin volt😊
Nincs harag😄

Elmentem nyaralni, 2 hét múlva jövök. Pá.

[merlinw.org]

trmn
Oké, megértettem és elfogadom, de elég régóta vagyok itt ahhoz, hogy ismerjem (ha nem is személyesen) a kollegákat. Részemrõl a téma lezárva, elnézést kérek ha bárkit megbántottam kérésemmel.

Axon
Azt hittem, hogy itt egy Airbone stílusú játék senkit nem fog érdekelni :-)
A végén még megérem, hogy Sudden Strike és Blitzkrieg kiegészítõket fogunk csereberélni :-)

MerlinW
Skacok, TLJ fordítás ki lett kalapálva teljesen, vagy még csak az elcsúszós verzió van belõle?

[merlinw.org]

MerlinW
Nem személyes, most olvasgattam végig a hsz-eket😊 Pucolom a többit is😊
No offenz, csak senkinek sem akarok rosszat.

[merlinw.org]

MerlinW
trmn: Egyik dolog, hogy tegnap írtuk, hogy nincs oda meghívás másik, hogy nagy magyar torrentekre a meghívó osztogatást büntetik.

Kérlek titeket ezeket privátban intézzétek.

"Csak olyan embert hívj meg akit ismersz"
"A meghívó felelõsséggel tartozik a meghivottért!"

[merlinw.org]

trmn
hiába na, a demokrácia

trmn
hmm... az enyémet törölték, másét nem hmm...

KÖSZ...KÖSZ...KÖSZ...KÖSZ <#worship>

MerlinW
Újabb meglepi (054) 😊

Holnap elutazom két hétre, addig jók legyetek!😊

[merlinw.org]

kirol
Hát én mindig ingyenbe szedem, és csak a feltöltésem nõ, így nekem is van 12,73-as arányom. 😊
Valahol mindig minden ingyenes, ha meg mégse, mmarad az aszfalt és kész.

Köszönet érte <#alien2>

serito
Az igaz de pár nap alatt visszaáll az arányom mert ezt biztosan sokan fogják vinni!!! Most is van ha jól emlékszem 45-50-es arányom.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Nekem is 60-90 csak.
Bár ha akarnám, több is lehetne, csak hát itt ingyenes a cucc. 😊

Na már a jó helyen is ingyenes, így jön ezerrel. 😊

serito
Én már elkezdtem tölteni a 1st'-rõl de elég lassan jön 40-60k. Talán holnaputánra lejön.

serito
Remélem MerlinW is olvassa!

kirol
Én pont most akartam ezt kérni. 😊
Ha lehet, akkor a HATRED-et.

serito
Egy pofátlan kérésem/kérdésem lenne hozzád.
Ha kijön az Airborne és esetleg letöltöd magadnak, azt is megosztanád velünk a "ketteskén" ?
A BioShock-ért mégegyszer is köszönet.
Ja és segített az ajánlott Atifix és a legfrissebb dx9c azért is köszi.

takysoft
ritkán jártok torrentre😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Ezt is ki kell majd nyomtatnom legalább 2 példányban. Egyik megy az "anyám és barátnõi, munkatársai" vonalon, másik pedig a "keresztanyám és barátnõi, munkatársai vonalon" :-)

szotyimutyi
Én sem tudtam.A reklámja talán elmaradt ezúttal...

szotyimutyi
Köszönjük! 😊)

Axon
Wow! Tesco titok2! Ilyen is van? Nem is tudtam.

Axon
Köszönet az Obscure 2-ért. Pont tegnap akartam javasolni, hogy akinek megvan az esetleg..., de szerencsére megelõztél :-)

Axon
és mégegyszer!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! :-))))))))))))

Axon
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MerlinW
Jeeeee <#law><#worship>

[merlinw.org]

takysoft
Hát, újabban itt a biosokkok, meg az új 3d-s kalandok ideje jár a topicon is, nem is tudom merjek-e linkelni, de azért aki még nem tudja
Van magyar Monkey Island 1!

MerlinW
tudom, nem is azért mondom... csak 1 gigás net, meg a torrent arány dolog zavar bele a képbe 😄 amiatt kell fontolóra venni a letöltést. De ha pl a Neverwinter Nights 2 kiegészítõje lenne 7 giga, akkor is leszedném, ott már nem érdekelne semmi 😄
MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Ahogy gondolod. Szerintem jó játék. (általában a jó játékokat sem szoktam végigjátszani)
Ha éredekel utánaolvasol, és úgyis meg fogod nézni, ha nem érdekel, akkor nem nézed meg. Ennyi.

Itt vannak az értékelések, ha számítanak.

A DVD méret meg teljesen általános immár vagy 5 éve. Mai nagyobb nevek többnyire már 2DVD-n (DVD9) jelennek meg.

[merlinw.org]

4,4 gigás méretnél azért már el szoktam gondolkodni rendesen, hogy leszedjem-e a játékot... és asszem könnyen meglehet, hogy nem töltöm le az Obscure 2-õt. Az elsõ részrõl én nem hallottam túl sok jót, de ha 2 giga, vagy másfél lenne, akkor még leszedném biztosan 😄
MerlinW
Obscure egy Resident szerû hangulatos iskolás-fiatalos-túlélõ-horror. Nekem tetszett, anno végigdaráltam az elsõt. Ennek is neki fogok állni, ha lesz rá idõ.

[merlinw.org]

MerlinW
Köszönöm, javítottam.

[merlinw.org]

MerlinW
rand();

😊

[merlinw.org]

kirol
Egy számtani sorozat jó lesz lista helyett?
Aztán aki beleesik, az így járt.
Ma tök jó ötleteim vannak amúgy.

MerlinW
Írjatok egy listát aztán leradírozom a topikot😊

Más. Ketteskén technikai okokból pucolás volt, Bio és Tesco maradt, illetve kárpótlásul áljon ott nektek egy Obscure 2😊

Bocs, és hevfán😊

[merlinw.org]

Már megyen rendesen. Bekavart a két hangkari egymásnak. A kilépés meg a kíndóz hibája volt ... nem a Bioshock-é. Nekem csak 1GB Ram-om van, de fut vele simán, maximum grafikán, max hangeffektek mellett ... egy csepet sem szaggat be, még a nagyobb harcoknál sem. Vagy ennyire jól optimalizált (ilyet az Unreal 2-nél láttam utoljára annó, az akkori gépemmel) vagy csak szerencsém van <#vigyor2>

Én kérném<#nezze>