1129
lézeres-szem-műtét
-
#129 haliho, nekem 2 éve volt iylen műtétem.
személy szerint 3 hónapig kellett műkönynezni+ha jól emléxem két hétig még valami fertőtlenítő cseppet is kelett használni ugy mint a műkönnyet.
Van egy másik módszer, pontosan mar nem tudom melyik,annál lényegesen több ideig tart a csepegtetés (valami fél év)
ha van még kérdés hajrá :)
üdv -
timexxx #128 azt valaki nemtudja megmondani (akinek volt már mütéte) hogy mennyi ideig érzékeny a szeme? mennyi idig kell mükönny stb -
#127 Hát, ha hegesedett a szaruhártyája, akkor lehet, hogy a lézer nem sokat segítene neki. De mivel maga az eljárás is egy "hasonló" valami, ezért nem tudok erre válaszolni. Sztem ha felhívjátok a klinikát, már telefonon keresztül is megválaszolhatják. Vagy behívják a haverodat vizsgálatra, bár az már zsozsetta. -
#126 Szisztok!
Lenne egy fontos kérdésem.
Az egyik haveromnak súlyos szaruhártya gyulladása lett fél éve a bal szemén, ami majdnem kilyukadt :S és az orvosok is éppen csak megtudták menteni neki. Utána egy szép kis heg maradt neki a szemén de mára már egész szépen begyógyult neki már alig láccik.
Kérdésem az lenne hogy ilyenkor ha hegesedés maradt a szemén, ami az orvosok szerint nem biztos hogy elmúlik, ajánlott-e neki egy ilyen lézeres szemműtét, vagy csak "amit az orvosok is mondtak" szaruhártya csere után?
Köszi a válaszokat! -
#125 :S akkor ez kimarad egy darabig -
timexxx #124 szerintem sokáig! hát ha már 6 hónapig UV szürös napszemüve kell akkor sztem a monitor nem tesz jót neki -
#123 azt tudja vki, hogy mennyi ideig nem lehet dolgozni a műtét után, ha valaki monitor előtt ül egész nap? -
timexxx #122 huh nem rég nyitottam egy ugyan ilyen topicit :D nem láttam hogy van még 1.. irok ide is. nekem -2 es van és szeretném megcsináltatni a mütétet, azért nem szeretnék szemüveget mert jelentkezni akarok a légióba aztán oda meg sztem hátrány lenne a szemüveg :S -
#121 szemészorvosod erre biztos jobb választ tudna :)
úgy tudom a minuszosokat lehet javítani csak -
#120 Grat a műtéthez ha lehet ilyet mondani.
Énis szeretném majd megműttetni a szemem eccer ha dolgozok. -
#119 huuh ez nemsemmi :D
btw enis meg szeretnem majd csinaltatni!
DE! a szemeszorvosom szerint a bal szemem nem tanult meg rendesen latni... ergo folyamatosan a jobbat eroltetem(ami romlik is rendesen)... nekem is viszonylag nagy diopriam van de van hozza cilinder meg dolesszog vagymiaszosz :D
szal lehet ilyen "bena" szemnel is mutetre menni? kivancsi lennek ra!
htx^^ -
#118 Ez nem kortól függ, hanem az adottságaidtól. 18 éves kortól engedélyezett, de ez atól függ, hogy mennyit változik még a tested (szemed). -
#117 én is gondolkozok rajta, s 19 vok:p elég drága még, de úgy tervezem, hogy mikor lesz munkahelyem, akkor gyűjtök rá... :) -
#116 Én is gondolkozok hogy alávetem magam egy ilyen műtétnek, csak én 19 vagyok és azt mondják hogy 20 éves kortól ajánlott! -
greenish #115 Köszi, hogy megosztottad velünk az "élményeidet". :) -
#114 Én nyáron csináltattam meg. Mindkét szemem -12(!) dioptriás volt előtte. Ilyen nagy dioptriánál már csak az IntraLASIK módszert ajánlják, persze ez a legdrágább, ha jól emlékszem szemenként 220000 Ft volt. A PRK lényegesen olcsóbb, de azt csak 6-7 dioptriáig szokták csinálni. Az IntraLASIK-nál az is jó, hogy csak pár óráig fáj utána, a PRK kb. egy hétig, ez kellemetlen lehet. A műtét egyáltalán nem fáj. Utána nekem egy hétig védőszemüvegben kellett aludnom, aztán 4-5 hónapig napszemüveg, akármilyen kis napfényben is, mert UV mindig van (direkt vettem egy UV-mérőt, azzal mértem). Szteroidos szemcseppet kell csepegtetni utána először napi 6-7 alkalommal, aztán egyre ritkábban, kb. két hónapig. Lehet, hogy műkönnyre is szükséged lesz, nekem 5 hónapig kellett. Nem mondták, hogy monitort vagy TV-t nem lehet nézni, PRK után úgyis érzékeny a szemed, és nem bírod. Amúgy ha nagy dioptriát javítanak, akkor közelre megint "meg kell tanulnia" a szemnek látni, pl. olvasni, stb. csak egy hét után ment. Először ingadozik a látás, legalábbis nálam, aztán 1-2 hónap után beáll, fél év után elvileg teljesen. Én két hónapja voltam a féléves kontrollon, a jobb szemem 120%-os, a bal 100%-os lett, úgyhogy tökéletesen sikerült a dolog, főleg ilyen nagy dioptriánál ez rendkívüli. Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy vágjon bele, szerintem megéri. Ha van még valami kérdés szívesen válaszolok! :) -
gyupee #113 szvsz monitor elé már 2-3 hét után lehet ülni,biztos mondta volna a doki ha nem lehetne -
greenish #112 jóvanna , de ha visszaolvasol akkor láthatod, h. többen is írták: a műtét után nem csak a természetes napfénytől kell óvni a szemet...
kíváncsi lettem volna, hogy ez változott-e azóta (ha igen, akkor mennyivel rövidült le ez az időtartam) ...
-
#111 azért szoliban se nézegesd a csöveket.. -
#110 Ha UV szemüvegnek hívják nyilván csak a napfényre vonatkozik... -
greenish #109 végülis...
de ha mondjuk télen műtik a szemem, akkor az elég hülyén veszi ki magát, hogy még a suliba is abban járok
ja, tényleg: tv, számgép, ezeknek is van minimális fénye, (még ha nem is természetes) ezekkel mi a helyzet? -
gyupee #108 Hát ha választhatok hogy szemcsi vagy napszemcsi én az utóbbit választom.Ígyis-úgyis hordasz valamit,fogd fel úgy hogy ez az átmenet :D -
greenish #107 Ja, köszi, hogy megosztottad velünk a dolgokat. De az, hogy 1 évig uv elleni napszemüveg... Hát, nem vmi biztató... -
#106 Kösz az infót!!! -
gyupee #105 ma voltam szemésznél, megkérdeztem pár dolgot:
- 100000 ft szemenként
- 0-6ig 100% azon túl már csak erős javulás van
- Pesten van valami szenklinika érdemes ott csináltatni mert mindenhol ugyanannyiba kerül, de ott "értenek" is hozzá
- 4 nap után már rendesen látsz, de 1 évig kell uv elleni napszemcsit hordani
-1 hétig mindennap kontroll utána talán havonta,de az nem biztos
Ennyit tudtam meg de ez 100%ra így van... -
#104 Bocs véletlenül írtam a +t, -t akartam. De az opti-med oldalán rengeteg részletes leírás van. Ott ha kitöltitek a tesztet és a 6 dioptrián aluli értéket jelölitek meg, tájékoztat, hogy nem 100% a műtét sikeressége, de az azon felettieknél igen. -
#103 Emberek, én +3 felett is csinálok lézeres műtéteket, egy ősi módszer alapján.
És a lényeg, be sem kell fáradni a csírátlanított 21.századi luxusrendelőbe, ugyanis távmódszerrel működik!
Majd később adok 1 számlaszámot.. addig is tanulmányozza a képet!
:D:D:D -
mugab #102 Na mielőtt a hülyeség elterjedne , a +3-as drioptria a max. amit még ajánlanak és a minuszost lehet könnyebben javítani. És olyan fokú a precizitás hogy az eredetileg jó szemből is tudnak jobbat csinálni ha nem tökéletes a görbülete lásd " sasszem kezelés ". -
#101 Elvileg pont nem így van! Asszem 6 dioptria fölött 100% a tökéletes javítás. Meg persze nem mindegy, hogy +-os vagy --os. A +-osokat könnyebb javítani. Amúgy logikus is, hisz a szemműtét lényege, hogy nagyon-nagyon vékony réteget lecsiszolna a szaruhártyából, ami eleve nagy pontosságú lézert kíván. Ha kevésbé rossz a szemed, ott olyanfokú finomság és precizitás kell, hogy nem minden szemnél lehetséges a tökéletes javulás. Persze ez szemenként változik. -
#100 eddig én nem nagoyn hajlok rá. számteches uliba járok, szal kicsit macerás lenne 1 hónapig monitor nélkülD:
az időjárás se oylna én meg mászkáljak napszemüvegbe, ami az se biztos hogy jó, ennyi pénzért ajándékba adhatnának 1-et:D
plusz vezetést se nagyon szeretném mellőzni.
vagy már azóta fejlődött a tudomány, és ilyeneket max egy hétig kell hanyagolni????
és a legfontosabbTÉK!!! -
greenish #99 na, olvasgattam az előzőeket, hát...
infokat még, pls -
gyupee #98 én azt hallottam hogy csak 4-5 dioptriát tudnak tökéletesen javítani az fölött már csak javulás van -
#97 Engem is érdekelne!Írjon valaki akinek a közelmúltban volt ilyen műtéte. -
#96 milyen volt, mi volt utána, mennyiért? -
#95 Nekem nem tettek semmit. Megműtötték 5-5 perc alatt a szemeimet, fel a napszemüveget és usgyi haza a sötét házba. -
#94 Azért az furi, hiszen rögtön utána lencsét tesznek a szemre. -
#93 Szerintem nekem 98-ban PRK-s lehetett. Optik_mednél csináltattam meg. Ők mondták, hogy nem lehet kontakt lencsét hordani. -
#92 A #64-ben beraktam egy linket. Ott leírja a különböző típusú műtéteket. -
#91 Mi az a PRK és hol olvastad? -
#90 Igen, de a PRK-val kezelt szem rendesen begyógyul és nem marad utána vágott heg. Csak levékonyítja a szaruhártyát.