1129
lézeres-szem-műtét
  • Vakegér
    sziasztok! már téblábolok itt egy ideje de még arról nem esett szó, hogy mennyibe kerül ez a műtét ne kemis ilyen problémáim vannak, hogy: -4es dioptriám van és most azt mondta a dokinéni,hogy veleszületett kancsalságom most jőtt elő kérlek írjátok meg,hogy lenne e esélyem egy ilyen mütét alkalmával a normális látásra .előre is köszi
  • Vakegér
    sziasztok! már téblábolok itt egy ideje de még arról nem esett szó, hogy mennyibe kerül ez a műtét ne kemis ilyen problémáim vannak, hogy: -4es dioptriám van és most azt mondta a dokinéni,hogy veleszületett kancsalságom most jőtt elő kérlek írjátok meg,hogy lenne e esélyem egy ilyen mütét alkalmával a normális látásra .előre is köszi
  • Vakegér
  • pepe63
    Szia!
    pénteken voltam kontrollon, még mindig szellemképes a látásom a cyl. nem akar visszarendeződni. Azt mondták, hogy nem is tudnak mit csinálni, mert a javító sejtjeim mintha pont az ellenkezőjét csinálnák, mint amit kellene. Ne csepegtessek. Már 2 hónapja nem csepegtetek. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy esetleg valami vitaminnal nem lehetne-e serkenteni azokat a fránya sejteket. Te, hogy tudod, lehet vitaminokat szedni?
    Helló!
  • TDomi
    helo! Ez a blog is ugyan arról szólt mint amit te csináltál csak itt több ember osztja meg a tapasztalatát egymással. De köszi az információt. Hol műtetted magad?
  • Lilacsibe
    Intralasik lézeres szemműtét blog
  • Lilacsibe
    Sziasztok! Mivel annó, alig találtam személyes élményeket lézeres szemműtétről, indítottam egy blogot, ami lassa 1 éve megy. Ugyanis nekem is augusztusban lesz 1 éve, hogy megműttettem a szemem, intralasik technikával.
    www.intralasik.blogter.hu
  • TDomi
    Helo! Mind a két fajta műtétnél felhajtják a lebenyt de az egyiknél az orvos ejti a bemetszést az intralasik-nél meg a lézer csinálja a bemetszést. Így sokkal kisebb a hiba lehetőség.
  • Zsanna30
    Sziasztok! Neken mostanában volt a zyoptic as műtétem az Optimumnál. Semmi rosszat nem tudok mondani, nagyon kedvesek voltak és segítőkészek.
    Már másnap 120-120%-ot láttam. Semmilyen fájdalmam nem volt, sőt még csak piros sem volt a szemem, semmi nem látszódott rajta, teljesen jól gyógyul. Jól látok és ennek örülök. Nekem több ok miatt kedvező volt ez a klinika (vizsgálóhelye közel van a lakóhelyemhez , akció...)Én azért nem hiszem el teljesen, hogy általánosságban meg lehet mondani, hogy melyik a jobb kezelés mindenkinek, hiszen a lasik-et is pár millió embernek megcsinálták a világban, meg hát úgy tudom, hogy az intralasik-nél is felemelik azt a lebenyt és visszahajtják. Tökéletes akkor lenne, ha az embernek eredetileg is jó szeme lenne, mert akárhogy is ez mégis csak egy műtét.
  • TDomi
    Hello! Találtam egy érdekes oldalt ahol az összes klinika ismertetője benne van. Fizikuslány
  • lori66
    Sziasztok! Minden rendben van a szememmel, nem rég csináltatta meg az egyik ismerősöm is az OM -nél és neki is minden rendben van a szemével.
  • TDomi
    Helo! Igen nekem sikerült a műtétem nem volt semmi fenn akadás. Azóta is remekül látok. Sajnálom hogy neked ilyen nehézségek adotak. Nem mondott semmit az orvos? Csak adtak egy szeműveget?
  • pepe63
    Szia, TDomi!Ezt én is így gondolom, de akkor miért nem látok rendesen 3 hónap után? És még csak javulást sem vettem észre. Neked sikerült a műtét, jól látsz? Mit gondolsz milyen már 3 hónapja szellemképesen látni? És az elején még ráadásul a fejem is állandóan fájt. Direkt kértem, hogy intralasikkal csinálják, mert nekem is hosszú a 6 hónap, de azt mondták, nem, nekem a PRK-t ajánlják. Hát, gondoltam tudja mit beszél és belementem. De azt hiszem az nem megoldás, ha most a vezetéshez és tv-nézéshez szemüveget írnak fel. El vagyok kenődve!! :(
  • TDomi
    Helo! pepe63 Ha nem tudnák rendesen megcsinálni a műtétet akkor nem vállalták volna el. Van egy bizonyos érték amin túl nem is vállalják a műtétet.
  • kaposi1
    Sziasztok!
    Sok-sok hezitálás után én is úgy döntöttem hogy bejelentkezek PRK műtétre.
    15 éve kemény kontaktlencsét hordok panaszmentesen.
    Ez idő alatt annyira "érzéketlen" lett a szemem hogy pislogás nélkül hozzátudok nyúlni a szemgolyómhoz.
    Szóval a műtét utáni fájdalommal ill.kellemetlenségekkel gondolom nem lesz problémám.
    Az OPTIMUM Lézeres Látásjavító Központot választom valószínűleg,elsősorban a tavaszi kedvezményük miatt.
    Most aki Május 10-ig jelentkezik vizsgálatra annak ingyenes.És ami a lényeg bármilyen műtétet is választ az illető a teljes kezelésböl ( beleértve a műtétet is 25% kedvezményt adnak.
    A másik pozitívum hogy Márciustól üdülési csekket is elfogadnak ami számomra szintén nagy segítség a műtét finanszírozására.
    Az egész országban sok-sok helyen elvégzik a vizsgálatot csak időpontot
    és helyszínt kell választani.
    Igazándiból negatívumot nem találtam róluk.
    Nagyon korrekt mindenre kiterjedő tájékoztatót lehet megtudni róluk a honlapjukról.
    Ha esetleg valakinek van tapasztalat róluk negativ vagy pozitív azt szivesen venném ha megosztaná.
  • pepe63
    Sziasztok! Már egyszer kérdeztem, hogy van-e köztetek távollátó műtött, most megint megkérdezném. Ez őrület, hogy mindenkinek mínuszos dioptriája van. Senkit sem tudok a tapasztalatairól kérdezni. Nekem nagyon sza...... a szemem. Több mint 2 hónapja műtöttek PRK-val és még mindig szellemképesen látok. A doki azt mondta, hogy igazából a közellátóknak fejlesztették ki ezt a műtétet és én ne is várjak sokkal jobbat. Csak azt nem tudom, hogy a műtét előtt miért nem mondták?
    Szóval írjon olyan aki távollátó volt!!!!!!
  • Eloldeszka
    Ezt mondjad a 20%-nak...
  • TDomi
    Helo! Nekem is minden rendben volt amikor én csináltattam. De sajnos minden ember szeme másképp reagál a beavatkozásra. De az estetek 80% nincs semmi gond.
  • TDomi
    Ez jó hír. Mindenkinek csak ajánlani tudom a műtétet személyes tapasztalataim alapján nagyon megéri.
  • lori66
    Helo! Az óta is minden rendben van a szemmemel. Igen rendesen csepegtetek. Az orvos is csak jókat mondott kontrolon.
  • TDomi
    Sziasztok! Azóta milyen a szemed? Csepegtetsz rendesen mert az nagyon fontos? Hol csináltattad meg?
  • lori66
    Helo! A bal szeme -5,0 volt a jobb meg -3,5-es. Szóval majd nem hogy szódásüveg vastagságú volt a szemüvegem.
  • HUmanHunter
    és hány dioptriás volt má a szemüveged?
  • lori66
    Ma mütőttek. Furcsa érzés volt de egyáltalán nem fájt.
  • TDomi
    Ennek örülök. Én csak ajánlani tudom. Mióta megműtettem magam azóta semmi baja a szememnek. Mindenkinek csak ajánlani tudom a műtét.
  • lori66
    Egyre jobban megerősitetek. Most már biztos hogy megtudják csinálni. Mondjuk az orvos is azt mondta csak szeretek megbizinyosodni.
  • TDomi
    Én megcsináltam és jó lett. Vagyis az orvos is azt mondta hogy rendben meg lehet csinálni.
  • lori66
    Teszt Ezt megcsinálta már valaki műtét elött? Ha igen akkor jó lett a teszt és utána az orvos is azt mondta hogy rendben meg lehet csinálni a műtétet?
  • Cujo01
    azt nem igen tudod rövidíteni.
    kapsz szemcseppet, amivel óránként (2 óránként?) kell csöpögtetni.
    aztán úgysem tudod nagyon kinyitni a szemed vagy 2 napig. aztán meg akár dolgozni is mehetsz, de jobban jársz, ha pihensz még pár napot.
  • lori66
    Van valami ötletetek hogyan lehetne rövidíteni az otthon lét idejét?
  • TDomi
    Hello! Nekem már régebben műtöttek intralasikkal de nekem nem kellett több mint 2 nap és szinte teljesen rendben volt minden.
  • Cujo01
    hehe, nálam pont az első 2 nap volt gáz.. mikor 3-ik nap levették a kontaklencsét és levegőhöz jutott a szemem, már semmi baja nem volt :)

így 4 év távlatából azt mondom, megérte a 2 nap sötétben :D
  • REALista
    minimum 1 hét szerintem.Legalábbis prk-nál...
  • lori66
    Egyre jobban izgulok ahogy közeledik a műtét időpontja. Mennyi időre vegyek ki szabit?
  • TDomi
    Helo!!

Szerintem ha felhívod öket akkor biztosabb és elsőkézből kapott infod lesz.
  • pepe63
    Én az Optik-med-et tudom, ott a PRK SZEMENKÉNT 45.000.-Ft kp. és azt hiszem 9.500.-Ft 11hónapon keresztül. Meg az egészségpénztárakkal is kóperálnak valamit, de azt nem tudom pontosan.
  • Kata55
    valaki hallott róla, hogy hitelt adnak-e a focus-on, vagy bárhol? nekem most lenne jó a műtét, de drága :(
  • TDomi
    Sajnos igen az első pár nap az egy kicsit kellemetlen. De minden esetre kell csöpögtetni redszeresen.
  • REALista
    Na én is túl vagyok a prk műtéten.:)
    Nagyon nem akarom ragozni mert többen is leírták már a tapasztalataikat csak annyit hogy a műtét utáni kellemetlenségek tényleg nagyon egyénfüggők.Nekem pl. Bandew-wel ellentétben a kontaktlencsés időszak egyáltalán nem volt kellemetlen olyan volt mintha egy átlagos kontaktlencse lenne viszont miután kivették két napig iszonyatosan rossz volt.Nem tudtam kinyitni a szemem és még a szemgolyóm sem tudtam mozgatni mert annyira szúrt, ha pedig kicsit kinyitottam a szemem ömlött belőle a könny.De szerencsére ez csak kb másfél napig tartott de nagyon kellemetlen volt de a cél érdekében belefért.:)
    Egyébként 26-án műtöttek a focusmedical-nal és most már semmi nyoma nincs a műtétnek csak kicsit homályosan látok de pár nap és ez is helyre áll.
    Ha valakinek kérdése lenne nyugodtan írjon akár privátot is bár szerintem már szinte minden ki lett tárgyalva itt...
  • pepe63
    Sziasztok!
    Tudja valaki, hogy mi az a tg. fok amit a kontrollokon is mérnek?

lori66-nak:a PRK-nál kb 3-4 nap, de az idő is és az intenzitás is egyén függő.