lézeres-szem-műtét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

flashpointer
haliho, nekem 2 éve volt iylen mûtétem.
személy szerint 3 hónapig kellett mûkönynezni+ha jól emléxem két hétig még valami fertõtlenítõ cseppet is kelett használni ugy mint a mûkönnyet.
Van egy másik módszer, pontosan mar nem tudom melyik,annál lényegesen több ideig tart a csepegtetés (valami fél év)
ha van még kérdés hajrá 😊
üdv

Emancipate yourself from mental slavement!

azt valaki nemtudja megmondani (akinek volt már mütéte) hogy mennyi ideig érzékeny a szeme? mennyi idig kell mükönny stb

Bandew
Hát, ha hegesedett a szaruhártyája, akkor lehet, hogy a lézer nem sokat segítene neki. De mivel maga az eljárás is egy "hasonló" valami, ezért nem tudok erre válaszolni. Sztem ha felhívjátok a klinikát, már telefonon keresztül is megválaszolhatják. Vagy behívják a haverodat vizsgálatra, bár az már zsozsetta.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

POI33
Szisztok!
Lenne egy fontos kérdésem.
Az egyik haveromnak súlyos szaruhártya gyulladása lett fél éve a bal szemén, ami majdnem kilyukadt :S és az orvosok is éppen csak megtudták menteni neki. Utána egy szép kis heg maradt neki a szemén de mára már egész szépen begyógyult neki már alig láccik.
Kérdésem az lenne hogy ilyenkor ha hegesedés maradt a szemén, ami az orvosok szerint nem biztos hogy elmúlik, ajánlott-e neki egy ilyen lézeres szemmûtét, vagy csak "amit az orvosok is mondtak" szaruhártya csere után?
Köszi a válaszokat!

tomy8614
:S akkor ez kimarad egy darabig

www.gamecityeast.com PSN ID: tomy8614(UK)

szerintem sokáig! hát ha már 6 hónapig UV szürös napszemüve kell akkor sztem a monitor nem tesz jót neki

tomy8614
azt tudja vki, hogy mennyi ideig nem lehet dolgozni a mûtét után, ha valaki monitor elõtt ül egész nap?

www.gamecityeast.com PSN ID: tomy8614(UK)

huh nem rég nyitottam egy ugyan ilyen topicit 😄 nem láttam hogy van még 1.. irok ide is. nekem -2 es van és szeretném megcsináltatni a mütétet, azért nem szeretnék szemüveget mert jelentkezni akarok a légióba aztán oda meg sztem hátrány lenne a szemüveg :S

Rage47
szemészorvosod erre biztos jobb választ tudna 😊

úgy tudom a minuszosokat lehet javítani csak
Attila8805
Grat a mûtéthez ha lehet ilyet mondani.
Énis szeretném majd megmûttetni a szemem eccer ha dolgozok.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Lammer
huuh ez nemsemmi 😄

btw enis meg szeretnem majd csinaltatni!
DE! a szemeszorvosom szerint a bal szemem nem tanult meg rendesen latni... ergo folyamatosan a jobbat eroltetem(ami romlik is rendesen)... nekem is viszonylag nagy diopriam van de van hozza cilinder meg dolesszog vagymiaszosz 😄
szal lehet ilyen "bena" szemnel is mutetre menni? kivancsi lennek ra!

htx^^

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Bandew
Ez nem kortól függ, hanem az adottságaidtól. 18 éves kortól engedélyezett, de ez atól függ, hogy mennyit változik még a tested (szemed).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Rage47
én is gondolkozok rajta, s 19 vok:p elég drága még, de úgy tervezem, hogy mikor lesz munkahelyem, akkor gyûjtök rá... 😊
Ice Cortez
Én is gondolkozok hogy alávetem magam egy ilyen mûtétnek, csak én 19 vagyok és azt mondják hogy 20 éves kortól ajánlott!

Köszi, hogy megosztottad velünk az "élményeidet". 😊
Red
Én nyáron csináltattam meg. Mindkét szemem -12(!) dioptriás volt elõtte. Ilyen nagy dioptriánál már csak az IntraLASIK módszert ajánlják, persze ez a legdrágább, ha jól emlékszem szemenként 220000 Ft volt. A PRK lényegesen olcsóbb, de azt csak 6-7 dioptriáig szokták csinálni. Az IntraLASIK-nál az is jó, hogy csak pár óráig fáj utána, a PRK kb. egy hétig, ez kellemetlen lehet. A mûtét egyáltalán nem fáj. Utána nekem egy hétig védõszemüvegben kellett aludnom, aztán 4-5 hónapig napszemüveg, akármilyen kis napfényben is, mert UV mindig van (direkt vettem egy UV-mérõt, azzal mértem). Szteroidos szemcseppet kell csepegtetni utána elõször napi 6-7 alkalommal, aztán egyre ritkábban, kb. két hónapig. Lehet, hogy mûkönnyre is szükséged lesz, nekem 5 hónapig kellett. Nem mondták, hogy monitort vagy TV-t nem lehet nézni, PRK után úgyis érzékeny a szemed, és nem bírod. Amúgy ha nagy dioptriát javítanak, akkor közelre megint "meg kell tanulnia" a szemnek látni, pl. olvasni, stb. csak egy hét után ment. Elõször ingadozik a látás, legalábbis nálam, aztán 1-2 hónap után beáll, fél év után elvileg teljesen. Én két hónapja voltam a féléves kontrollon, a jobb szemem 120%-os, a bal 100%-os lett, úgyhogy tökéletesen sikerült a dolog, fõleg ilyen nagy dioptriánál ez rendkívüli. Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy vágjon bele, szerintem megéri. Ha van még valami kérdés szívesen válaszolok! 😊

szvsz monitor elé már 2-3 hét után lehet ülni,biztos mondta volna a doki ha nem lehetne

jóvanna , de ha visszaolvasol akkor láthatod, h. többen is írták: a mûtét után nem csak a természetes napfénytõl kell óvni a szemet...
kíváncsi lettem volna, hogy ez változott-e azóta (ha igen, akkor mennyivel rövidült le ez az idõtartam) ...
<#hawaii>
Tetsuo
azért szoliban se nézegesd a csöveket..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

REALista
Ha UV szemüvegnek hívják nyilván csak a napfényre vonatkozik...

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

végülis...
de ha mondjuk télen mûtik a szemem, akkor az elég hülyén veszi ki magát, hogy még a suliba is abban járok
ja, tényleg: tv, számgép, ezeknek is van minimális fénye, (még ha nem is természetes) ezekkel mi a helyzet?
Hát ha választhatok hogy szemcsi vagy napszemcsi én az utóbbit választom.Ígyis-úgyis hordasz valamit,fogd fel úgy hogy ez az átmenet 😄

Ja, köszi, hogy megosztottad velünk a dolgokat. De az, hogy 1 évig uv elleni napszemüveg... Hát, nem vmi biztató...
REALista
Kösz az infót!!!<#eljen>

ma voltam szemésznél, megkérdeztem pár dolgot:
- 100000 ft szemenként
- 0-6ig 100% azon túl már csak erõs javulás van
- Pesten van valami szenklinika érdemes ott csináltatni mert mindenhol ugyanannyiba kerül, de ott "értenek" is hozzá
- 4 nap után már rendesen látsz, de 1 évig kell uv elleni napszemcsit hordani
-1 hétig mindennap kontroll utána talán havonta,de az nem biztos
Ennyit tudtam meg de ez 100%ra így van...

Bandew
Bocs véletlenül írtam a +t, -t akartam. De az opti-med oldalán rengeteg részletes leírás van. Ott ha kitöltitek a tesztet és a 6 dioptrián aluli értéket jelölitek meg, tájékoztat, hogy nem 100% a mûtét sikeressége, de az azon felettieknél igen.

Tetsuo
Emberek, én +3 felett is csinálok lézeres mûtéteket, egy õsi módszer alapján.
És a lényeg, be sem kell fáradni a csírátlanított 21.századi luxusrendelõbe, ugyanis távmódszerrel mûködik!
Majd késõbb adok 1 számlaszámot.. addig is tanulmányozza a képet!
😄😄😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Na mielõtt a hülyeség elterjedne , a +3-as drioptria a max. amit még ajánlanak és a minuszost lehet könnyebben javítani. És olyan fokú a precizitás hogy az eredetileg jó szembõl is tudnak jobbat csinálni ha nem tökéletes a görbülete lásd " sasszem kezelés ".
Bandew
Elvileg pont nem így van! Asszem 6 dioptria fölött 100% a tökéletes javítás. Meg persze nem mindegy, hogy +-os vagy --os. A +-osokat könnyebb javítani. Amúgy logikus is, hisz a szemmûtét lényege, hogy nagyon-nagyon vékony réteget lecsiszolna a szaruhártyából, ami eleve nagy pontosságú lézert kíván. Ha kevésbé rossz a szemed, ott olyanfokú finomság és precizitás kell, hogy nem minden szemnél lehetséges a tökéletes javulás. Persze ez szemenként változik.

akyyy
eddig én nem nagoyn hajlok rá. számteches uliba járok, szal kicsit macerás lenne 1 hónapig monitor nélkülD:

az idõjárás se oylna én meg mászkáljak napszemüvegbe, ami az se biztos hogy jó, ennyi pénzért ajándékba adhatnának 1-et😄

plusz vezetést se nagyon szeretném mellõzni.

vagy már azóta fejlõdött a tudomány, és ilyeneket max egy hétig kell hanyagolni????

és a legfontosabbTÉK!!!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

na, olvasgattam az elõzõeket, hát...
infokat még, pls
én azt hallottam hogy csak 4-5 dioptriát tudnak tökéletesen javítani az fölött már csak javulás van

REALista
Engem is érdekelne!Írjon valaki akinek a közelmúltban volt ilyen mûtéte.

akyyy
milyen volt, mi volt utána, mennyiért?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

torrente
Nekem nem tettek semmit. Megmûtötték 5-5 perc alatt a szemeimet, fel a napszemüveget és usgyi haza a sötét házba.

Bandew
Azért az furi, hiszen rögtön utána lencsét tesznek a szemre.

torrente
Szerintem nekem 98-ban PRK-s lehetett. Optik_mednél csináltattam meg. Õk mondták, hogy nem lehet kontakt lencsét hordani.

Bandew
A #64-ben beraktam egy linket. Ott leírja a különbözõ típusú mûtéteket.

torrente
Mi az a PRK és hol olvastad?

Bandew
Igen, de a PRK-val kezelt szem rendesen begyógyul és nem marad utána vágott heg. Csak levékonyítja a szaruhártyát.

torrente
Dehogynem, hisz az eljárás lényege ugyanaz: vágást ejtenek a szaruhártyádon (lekoptatják az 5-10%-át).

Bandew
Nem mindegyik fajta mûtét után marad heg.

Cujo01
ha minden jól megy, akkor utána már nem is kell! 😊

torrente
És még valami:
Mûtét után soha többé nem lehet kontaktlencsét hordani, mert egy heg lesz a szemeden és a lencse kidörzsölné.

torrente
Ja, különben 4,75 és 6,25-ös volt a szemem elõtte (rövidlátó voltam). Mûtét után még hónapokig napszemüvegbe jártam, mert jólesett és féltettem. Mûtét után kb 1 héttel épp a tv mögött álltam 2 méterrel és még ott is idegesített a tv fénye! És szabályosan láttam, ahogy a tv sugárzása hogy eszi a tv elõtt ülõ szüleim szemét. Olyan hiperlátásom volt, mint amilyen normál embernek sincs.

torrente
1998-ban estem át ilyen mûtéten. Sokáig kíméltem, de aztán 2000-ben elkezdtem újra gyúrni. Ez még nem is lett volna baj, de egy hónapig szedtem kreatint (Kreatin=vízmegkötõ hatású), aminek az eredménye az lett, hogy 4 hét alatt 1 dioptriát romlott a szemem, mert behízlalta a szaruhártyámat!

Én is kértem 1 ilyen demo cd-t. A honlapról lehet kérni ingyenesen. El is küldték.
Ez végülis egy marketingfilm, amiben elmagyarázzák,bemutatják a mûtétet. Megszólaltatnak benne olyanokat, akik túlestek rajta, és hót el vannak ájulva, hogy milyen jó már nekik. Kicsit rtl-es stílusban. A barátok köztös vilibá is megcsináltatta. Asszonta mosmár minden tök jó. Beszél rajta v.mi doki is. Állítólag nem fáj semmi, csak kb. 3 napig kellemetlen, olyan, mintha pilla lenne a szemedben. Aztán fokozatosan javul a szemed, majd beáll 130%-ra.

Én már csak azt nemtom, hogy a beavatkozás után lehet-e nehezebb fizikai munkát végezni. Mert errõl nem mondanak sehol semmit. Mert mint tudjuk, az erölködés kissé terheli a szemet. Sz*r lenne, ha a mûtét helyén, egy nehezebb súly alatt kipukkanna a szemem. Kínos helyzetet okozna. Tud errõl v.ki, v.mit?
Lacc
Ez jól hangzik, nekem is kb. hasonló szemem van, -3 körül vagyok.
Ja azt kifelejtettem, hogy az Optikmednél pl. asszem volt garancia. Az elõzetes vizsgálatnál megmondják hogy vállalják-e egy mûtétbõl a tökéletes javulást vagy nem. Asszem 7 dioptria körül van a maximum amit egy kezeléssel tudnak korrigálni. Ha vállalják (a legtöbben azért simán beleférnek) és mégsem sikerül tökéletesre, akkor a második korrigáló beavatkozás ingyenes. Szerencsére a gyógyulás után bármikor meg lehet ismételni a dolgot, úgyhogy akiknek nem vállalják egyben azokon is tudnak segíteni, csak nekik már ki kell fizetni a több mûtétet.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Na egyben mindenkinek:

Bandew: Nyugodtan mehetsz strandolni is pl, a lényeg az hogy legyen rajtad UV-szûrõs napszemüveg (asszem 3 hónap után mondták azt hogy mostmár nem kötelezõ hordani, ahogy érzem). A vízbe menetelt mondjuk nem ajánlanám pár hónapig, nemcsak a szemüveg miatt hanem gondolom a fertõzésveszély is nagyobb. A szemüvegnél vagyon fontos hogy UV szûrõs legyen, sokszor még a márkásak sem elég jók ebben hiába írják rá, úgyhogy nem árt bevizsgáltatni, ezt asszem nagyobb boltokban meg tudják tenni. Egyébként valszeg érzékenyebb is lesz a szemed az erõs napfényre, én ki sem tudtam mozdulni napszemüveg nélkül, habár egyébként sem bírtam soha úgyhogy úgyis mindig van rajtam.

Lacc: 3,5-ös volt elõtte mindkét szemem (azt nem tudom hogy + vagy -, távolra láttam nagyon homályosan, közelre nem volt gond), azt mták a kontrollon hogy jóval 100% fölöttire javították. A 100%-on az átlagot értik, van pl. egy "sasszem" nevû kezelésük a 100%-os látáson is még sokat tudnak javítani, mert alaphelyzaz ember szeme nem tökéletes, tele van a hártya rücskökkel meg egyébb hibákkal, ezeket le tudják csiszolni, így javul a látás hatékonysága. A prospektusukban ezt ki is fejtik, a sasok azért látnak jobban mert a szemük eleve olyan mint az embereknél a kezelés után. Persze ebben valszeg van egy kis marketing is, de alapjában véve igaz. A mûtét után egyébként tényleg nagyon jól láttam, a kontrollokon 5-6 méterrõl elolvastam könnyedén a kontrolltábla legkissebb számait is, azok pedig csak pár miliméteresek. A legtávolabbi dolgokat is tökéletesen élesen látom bármilyen picik is, nem csak egy homályos foltocskát.

Cujo01: Az optimednél tényleg nem semmi felhozatal van, és jó szokás szerint lenge kis nõvérkeruhában nyomulnak.😊

Egyébként pár hónapja kaptam tõlük egy demoCD-t, még nem néztem meg hogy mi az, de ha érdekel valakit akkor megnézem és beszámolok róla, meg fel is tudom tölteni valahova esetleg.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.