lézeres-szem-műtét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah oks, ezt nem tudtam hogy van több fajta is 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

flashpointer
ez nem aza a leszakados felhajtos, sajnos a modok elnevezéseit mar nemtudom, de oylat már nem csinálnak.

Emancipate yourself from mental slavement!

a felhajtossal állitolag az a baj hogy veszélyes mert késöbb pl egy autobalesetnél leszakadhat az egész, vagyis én ezt hallottam, nemtom mennyi a valóság alapja, ezzel szemben aminem felhajtos abbol állitolag olyan is van hogy egy hét mulva már orvos nem tudja megmondani hogy volt-e mütve a szemed vagy nem

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bandew
Inkább a fájdalom, a te verziódat én már nem vállaltam volna be. Nekem ne vagdossanak semmit. <#smile>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

flashpointer
akkor te biztos azzal a modszerrel csinaltattad aminel leszedik az egesz nemtommit, aztan majd visszanõ.
nekem nem szedték le hanem felhajtották aztan vissza, abszolut nem volt semmi fajdalom a mütet utan, 1 napig opálos aztan 2nap mulva eszre se venni, fajdalom semmi.

Lammer
nana! bovebben meselj meg minden! privatba ha nem vagyok pofatlan-indiszkret leirhatnad az osszkoltseget ugy alle-cuzamme ^^

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Bandew
Azért voltak ám kemény dolgok. <#smile>
Mármint semmi fájdalom vagy ilyen, de azért pszichésen kemény annak aki nem bírja az ilyet.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Attila8805
Az jó.
Én is gondolkozom rajta de természetes csak ha dolgozó embör leszek.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Bandew
Elsõ éjszaka fájt természetesen. <#smile>
Most már nem fáj, elég hamar regenerálódodtt az elsõ hámsor a szememen. Ugye 3-4 napot írnak, de nekem már a második nap le is vették a kontaktlencsét és vissza se kellett mennem a 3. napi kontrollra.

Attila8805
De mostmár egyálatlán nem fáj?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

miért mi volt a mütét utáni éjszakán?

Bandew
No meg lett csinálva a szemem!
Most már nagyon jól látok, de ez még javulni fog. Eddig minden nagyon éles, csak az agyamnak még szoknia kell ill. a gyógyulás miatt még mintha picit homályos lenne minden vagy hogy is mondjam. <#smile>
Viszont a mûtét utáni éjszaka kemény dió volt. <#ijedt>

Felvettem a kapcsolatot én is egy klinikával optimum a nevük ez is Pesten van de nekem nem egyszerü a helyzet mint korábban leirtam!
Ha valaki tud ajánlani valamit bármi jotanács segitség szivesen fogadom!!
REALista
Szemfenékvizsgálat,könnyvizsgálat<#wilting>
És még a mûtét sehol sincs.Azt hiszem nálam felejtõs ez az egész.Nem tudnám elviselni hogy a szemgolyómnál matasannak fõleg azokután hogy láttam hogyan csinálják....😄

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

shaba23
igen, a pupilla tágítás is jól sikerült...a vizsgálat után mentem melózni, a közlekedés elég veszélyes volt a kellemes verõfényben...😄
Bandew
Jaja a nõket én is néztem. <#smile>
Kérdeztem is, hogy nem dolgozik-e itt férfi, mondták, hogy csak egy. Ez persze engem nem zavar, a nõk körében nyugodtabb az ember. <#smile>
Amúgy ami nekem a legrosszabb volt, az a pupillatágítás utáni szemfenék vizsgálat, amikor belevilágítottak. Alig bírtam nyitva tartani a szememet, a retinámra meg ráégett a szememben lévõ kis hajszálerek képe. <#smile>
De a könnyvizsgálat is kellemetlen volt, de a kontaktlencséhez már hozzászoktam annyira, hogy kibírjam.

shaba23
és ingyen van a kávé/kakaó!!!! 😊

én is most voltam a vizsgálaton, de a mûtét még csúszik egy kicsit, mivel a munkahelyem nehezen nélkülözi a munkámat 😊
a vizsgálatokban nem volt semmi extra, bár a felét még sosem viszgálták nálam pedig már kb 20 éve van szemüvegem/lencsém. Mondjuk a könnytermelés vizsgálata elég sz*r volt, már vizes volt rajtam az ing mire kivette a papírt a szemembõl😄

(ami nagyon durva a klinikában, hogy olyn nõk dolgoznak+jönnek vizsgálatra/mûtétre, hogy csak meresztettem a szememet...már a látványtól gyógyultak 1 dioptriát (mármint a szemeim))
Bandew
Optik-Med-nél csinálom.
Sima látásjavítás és PRK lesz.
A lábadozáson ugyan még nem vagyok túl, de volt már szaruhártyasérülésem (végülis ez is az) és az elég szar volt. 4 napig feküdtem az ágyban (mûtét után is ennyit kell majd) és baromira fájt, de nem az a "normális" fizikai fájdalom van ilyenkor, hanem inkább túlérzékenyenység a fényre. Vaksötétben is úgy éreztem, mintha a napba néznék és ez az a fájdalom amit érez ilyenkor az ember.
De jelen esetben kapok majd egy rakat drogot (altatók, fájdalomcsillapítók) szal csak jobb lehet. <#smile>

Lammer
majd reszletek plz!
-milyen problemaval mentel oda? (sima dioptria, cilinder, szemtengely ferd. stb)
-hol
-milyen eljaras
-$ (😄)
-es majd a labadozas^^

htx elore is .)

flashpointer
hol csinaltatod?

Bandew
Ma voltam vizsgálaton. Minden rendben ment, jövõ héten mûtik a szemem. Mindenki nagyon kedves volt, igazán példás ami a klinikán folyik.

távolláto szemüveges vagyok, azt hiszem a bal szemem 5 dioptra a jobb vmivel jobb, régen kiskoromban a bal 7 volt asszem, nah a lényeg h majd én is ilyesmit szeretnék késõb, viszont én is kancsal vagyok (szemüveg nélkül), vagyis az lenen a lényeg, hogy valamelyik modszer után teljesen eldobhatom a szemüvegget és rendben lesz midnen vagy annyira nem lesz jo? valakinek volt már ilyen is?

Bandew
No be vagyok jelentkezve vizsgálatra! <#smile>
Nagyon remélem, hogy összejön, aztán természetesen majd megírom mi volt.

Sziasztok engem is érdekelne hol lenne érdemes szemet mütetni engem kis koromban mütöttek kancsalság miatt 2x!!
No pesze elbaszták mind a 2x az ökrök!!
Most 26 éves vagyok és remélem fejlödött anyit az orvostudomány!!
SOS
Hol lenne érdemes megprobálnom?
Árarányban melyik a legjobb klinika??
Mik az esélyeim?(a jobb szemem kifelé huz föként ha fáradt vagyok akkor látszik, viszont az a helyzet hogy valojában ezt a szemem nem is használom tehát csak a balal tok öszpontositani! szemüveget rég nem hordok)
Hi all
valakait itt mûtöttek már kancsalság miatt lézeresen?
mert engem még hagyományosan mûtöttek,de már el akarom dobni a szemüveget,ezért lézeres mûtétet szeretnék
kinek fájt vagy nem és milyen volt a lézeres mûtét?

na annak örülök 😄

flashpointer
1 hétig vedöszemcsibe kell aludni hogy ne legyenek rajta mikrogyûrõdések, meg kb 1-2 honapig nemszabad emelni nehezet.aztan mehet minden (bungee is 😄

engem meg az érdekelne föként hogy mennyi ideig nem szabad nagyon erölködni? 😊 meg ugy hallottam h késöbb bungee jumping is tilos, bár az utóbbit nem tervezem de mivel ejtöernyös katona szeretnék lenni akkor valszeg ejtöernyö is tilos

Lammer
huhhh az huzos^^

es kb mennyi a "gyogyulasi ido" a modernebbik Intranal?

(nyugodtan ussetek ha mar volt rola szo 😄)

flashpointer
fel milla
a sima 300bol megvan

Lammer
IntraLASIKhoz: "ezért az eljárás díja a többihez viszonyítva magas"

ez engem erdekelne, csak kerdes ez kb mennyivel terheli meg jobban a "penztarcamat" ...

Bandew
Én csak INNEN gondolom.

hogyne végeznék.. szerintem a Lasek ot nem végzik már. a Lasikot soha nem tiltották be

Bandew
Ja igaz! Bocsesz, rosszul emlékeztem. A Lasik-ot nem végzik már.

flashpointer
nekem a margit-szigeti klinikán csinalták, jah nemvolt olcso, de szazszor megérte. akkor még 230 ropiért csináltak egyet, de járt vele ingyen valami extra is (amim még plusz költségbe került volna) hogy jobban latom a fényeket vagy valami iylesmi 😊
meg nem muszály kp-ba letenni, egész kedvezõ hiteleket kínálnak

ivjoe
Csak a tisztán látás érdekében: 😄D
Idézet Bor Zsolt (Itt prof. a SZTE-en, elég sok köze van a lézeres szemmûtétek kifejlesztéséhez, konkrétan az õ kutatása.) egyik elõadásának összefoglalójából:

"A LASIK eljárás során a lebenyt kezdetben egy rezgõ késes, gyaluhoz hasonló
eszközzel a keratommal hozták létre. Az utóbbi idõben a lebenyt is lézerrel vágják. Egy
kb. 1 MW csúcsteljesítményû lézerimpulzust a szaruhártyába fókuszálva egy kb. 10 μm
átmérõjû gázbuborékot lehet létrehozni. A számítógép vezérelte lézerrel kb. 1 millió
ilyen egymással összeérõ buborékot hoznak létre a szaruhártya felületével párhuzamos
felület mentén. A lebeny ilyen módon való vágását INTRALASIK-nek nevezik. Az
INTRALASIK technika kifejlesztésében magyar kutatóknak meghatározó szerepe volt:
Juhász Tibor Szegeden végzett fizikus alapította és vezette az USA-ban a technológiát
kifejlesztõ INTRALASE nevû vállalatot, Ratkay Imola a Margit-szigeti Focus Medical
magánklinikán végezte el az elsõ száz kísérleti mûtétet, Ferincz István ugyancsak
szegedi fizikus közremûködésével. INTRALASE technikával a világban évente több
mint 1 millió mûtétet végeznek."
na ja, nekem is fura volt kicsit h betiltották,

Nem tiltották be soha. Utána kéne nézni melyiket nem használják már ....
optik-med még mindig csinál

Bandew
Az Intra Lasik-ot már betiltották. De asszem van valamilyen újabb, engedélyezett verziója.

jah igen, az az intra lasik ugy tudom. de az egy picit drágább 😊 olyan 250.000 FT / szem 😊

Thanatos.:

na ja az h én eldöntöttem még nem biztos h légios is leszek, de proba cseresznye, azért is mütetem meg a szemem mert ugy még is csak több esélyem lessz a felvételin mint szemüvegben

flashpointer
az utána tökjól visszanõ, csak par hétig-nónapig nem szabad hogy erõs nyomás érje.
van egy harmadik verzió, annál van az hogy ugy vágják le hogy utana nemnõ vissza csak megtapad.

abban hogy mész mi lenne a nagyképü? az mgé hogy te eldöntötted semmit nem jelent 😊

én mondjuk a Lasikot azért nem szeretném mert az a kis lebeny elmozdulhat ütés hatására, aztán ahova én megyek oda sztem föleg nem lenne az a kezelés jó.

(francia idegenlégióba megyek) - nem nagyképüséböl irtam le csak h világos legyen 😄

Bandew
Sztem érdemesebb az elején szenvedni azért, hogy késõbb ne legyen nagyobb baj. Nekem volt már szaruhártya sérülésem. Nagyon rossz, de túl lehet élni.

flashpointer
jah, de csak az elejét, inkabb nem akartam hányni =)
én azért választottam ezt mert igy 2 hét cseppentgetés volt csak, és már 1 nappal késõbb normálisan láttam, a prk rol pedig olvastam érdekes dolgokat, pl 1 hétig nemis látsz utána mivel annyira érzékeny a szemed a fényre, + fél év cseppentgetés + sokkal valószínûbb a gyulladás esélye +mas most hirtelen nemjut eszembe.
amugy a mûtétet 20év fölött ajanlják alatta nem

én a PRK-t tervezem mert a lasiknak az a hátránya hogyha ha erös ütési éri a fejet az a kis lebeny elmozdulhat :S:S

videot megnézted? 😄

flashpointer
lasik
fájdalmat nem éreztem, csak valami másabbat, de az sem volt tul jó
jah meg mikor kaparták fel azt a kis lebenyt az maradt meg bennem de nagyon =D
és a doktornéni is kedves volt nagyon ^^

megnéztem a videot ahogy csinálják 😄 hát nem kellett volna

ez nagyon durva!

PRK : http://youtube.com/watch?v=NpTXQOcee40

LASIK: http://youtube.com/watch?v=Y-TUMw1FTmY

és neked melyik kezelés volt megcsinálva? a Lasik vagy a PRK?