1129
lézeres-szem-műtét
-
Thanatos #169 miért mi volt a mütét utáni éjszakán? -
#168 No meg lett csinálva a szemem!
Most már nagyon jól látok, de ez még javulni fog. Eddig minden nagyon éles, csak az agyamnak még szoknia kell ill. a gyógyulás miatt még mintha picit homályos lenne minden vagy hogy is mondjam.
Viszont a műtét utáni éjszaka kemény dió volt. -
mjsilvester #167 Felvettem a kapcsolatot én is egy klinikával optimum a nevük ez is Pesten van de nekem nem egyszerü a helyzet mint korábban leirtam!
Ha valaki tud ajánlani valamit bármi jotanács segitség szivesen fogadom!! -
#166 Szemfenékvizsgálat,könnyvizsgálat
És még a műtét sehol sincs.Azt hiszem nálam felejtős ez az egész.Nem tudnám elviselni hogy a szemgolyómnál matasannak főleg azokután hogy láttam hogyan csinálják....:D -
#165 igen, a pupilla tágítás is jól sikerült...a vizsgálat után mentem melózni, a közlekedés elég veszélyes volt a kellemes verőfényben...:D -
#164 Jaja a nőket én is néztem.
Kérdeztem is, hogy nem dolgozik-e itt férfi, mondták, hogy csak egy. Ez persze engem nem zavar, a nők körében nyugodtabb az ember.
Amúgy ami nekem a legrosszabb volt, az a pupillatágítás utáni szemfenék vizsgálat, amikor belevilágítottak. Alig bírtam nyitva tartani a szememet, a retinámra meg ráégett a szememben lévő kis hajszálerek képe.
De a könnyvizsgálat is kellemetlen volt, de a kontaktlencséhez már hozzászoktam annyira, hogy kibírjam. -
#163 és ingyen van a kávé/kakaó!!!! :)
én is most voltam a vizsgálaton, de a műtét még csúszik egy kicsit, mivel a munkahelyem nehezen nélkülözi a munkámat :)
a vizsgálatokban nem volt semmi extra, bár a felét még sosem viszgálták nálam pedig már kb 20 éve van szemüvegem/lencsém. Mondjuk a könnytermelés vizsgálata elég sz*r volt, már vizes volt rajtam az ing mire kivette a papírt a szememből:D
(ami nagyon durva a klinikában, hogy olyn nők dolgoznak+jönnek vizsgálatra/műtétre, hogy csak meresztettem a szememet...már a látványtól gyógyultak 1 dioptriát (mármint a szemeim)) -
#162 Optik-Med-nél csinálom.
Sima látásjavítás és PRK lesz.
A lábadozáson ugyan még nem vagyok túl, de volt már szaruhártyasérülésem (végülis ez is az) és az elég szar volt. 4 napig feküdtem az ágyban (műtét után is ennyit kell majd) és baromira fájt, de nem az a "normális" fizikai fájdalom van ilyenkor, hanem inkább túlérzékenyenység a fényre. Vaksötétben is úgy éreztem, mintha a napba néznék és ez az a fájdalom amit érez ilyenkor az ember.
De jelen esetben kapok majd egy rakat drogot (altatók, fájdalomcsillapítók) szal csak jobb lehet. -
#161 majd reszletek plz!
-milyen problemaval mentel oda? (sima dioptria, cilinder, szemtengely ferd. stb)
-hol
-milyen eljaras
-$ (:D)
-es majd a labadozas^^
htx elore is .) -
#160 hol csinaltatod? -
#159 Ma voltam vizsgálaton. Minden rendben ment, jövő héten műtik a szemem. Mindenki nagyon kedves volt, igazán példás ami a klinikán folyik. -
csoola #158 távolláto szemüveges vagyok, azt hiszem a bal szemem 5 dioptra a jobb vmivel jobb, régen kiskoromban a bal 7 volt asszem, nah a lényeg h majd én is ilyesmit szeretnék későb, viszont én is kancsal vagyok (szemüveg nélkül), vagyis az lenen a lényeg, hogy valamelyik modszer után teljesen eldobhatom a szemüvegget és rendben lesz midnen vagy annyira nem lesz jo? valakinek volt már ilyen is? -
#157 No be vagyok jelentkezve vizsgálatra!
Nagyon remélem, hogy összejön, aztán természetesen majd megírom mi volt. -
mjsilvester #156 Sziasztok engem is érdekelne hol lenne érdemes szemet mütetni engem kis koromban mütöttek kancsalság miatt 2x!!
No pesze elbaszták mind a 2x az ökrök!!
Most 26 éves vagyok és remélem fejlödött anyit az orvostudomány!!
SOS
Hol lenne érdemes megprobálnom?
Árarányban melyik a legjobb klinika??
Mik az esélyeim?(a jobb szemem kifelé huz föként ha fáradt vagyok akkor látszik, viszont az a helyzet hogy valojában ezt a szemem nem is használom tehát csak a balal tok öszpontositani! szemüveget rég nem hordok) -
martinho040150 #155 Hi all
valakait itt műtöttek már kancsalság miatt lézeresen?
mert engem még hagyományosan műtöttek,de már el akarom dobni a szemüveget,ezért lézeres műtétet szeretnék
kinek fájt vagy nem és milyen volt a lézeres műtét?
-
timexxx #154 na annak örülök :D -
#153 1 hétig vedöszemcsibe kell aludni hogy ne legyenek rajta mikrogyűrődések, meg kb 1-2 honapig nemszabad emelni nehezet.aztan mehet minden (bungee is :D -
timexxx #152 engem meg az érdekelne föként hogy mennyi ideig nem szabad nagyon erölködni? :) meg ugy hallottam h késöbb bungee jumping is tilos, bár az utóbbit nem tervezem de mivel ejtöernyös katona szeretnék lenni akkor valszeg ejtöernyö is tilos -
#151 huhhh az huzos^^
es kb mennyi a "gyogyulasi ido" a modernebbik Intranal?
(nyugodtan ussetek ha mar volt rola szo :D) -
#150 fel milla
a sima 300bol megvan -
#149 IntraLASIKhoz: "ezért az eljárás díja a többihez viszonyítva magas"
ez engem erdekelne, csak kerdes ez kb mennyivel terheli meg jobban a "penztarcamat" ... -
#148 Én csak INNEN gondolom. -
timexxx #147 hogyne végeznék.. szerintem a Lasek ot nem végzik már. a Lasikot soha nem tiltották be -
#146 Ja igaz! Bocsesz, rosszul emlékeztem. A Lasik-ot nem végzik már. -
#145 nekem a margit-szigeti klinikán csinalták, jah nemvolt olcso, de szazszor megérte. akkor még 230 ropiért csináltak egyet, de járt vele ingyen valami extra is (amim még plusz költségbe került volna) hogy jobban latom a fényeket vagy valami iylesmi :)
meg nem muszály kp-ba letenni, egész kedvező hiteleket kínálnak
-
#144 Csak a tisztán látás érdekében: :DD
Idézet Bor Zsolt (Itt prof. a SZTE-en, elég sok köze van a lézeres szemműtétek kifejlesztéséhez, konkrétan az ő kutatása.) egyik előadásának összefoglalójából:
"A LASIK eljárás során a lebenyt kezdetben egy rezgő késes, gyaluhoz hasonló
eszközzel a keratommal hozták létre. Az utóbbi időben a lebenyt is lézerrel vágják. Egy
kb. 1 MW csúcsteljesítményű lézerimpulzust a szaruhártyába fókuszálva egy kb. 10 μm
átmérőjű gázbuborékot lehet létrehozni. A számítógép vezérelte lézerrel kb. 1 millió
ilyen egymással összeérő buborékot hoznak létre a szaruhártya felületével párhuzamos
felület mentén. A lebeny ilyen módon való vágását INTRALASIK-nek nevezik. Az
INTRALASIK technika kifejlesztésében magyar kutatóknak meghatározó szerepe volt:
Juhász Tibor Szegeden végzett fizikus alapította és vezette az USA-ban a technológiát
kifejlesztő INTRALASE nevű vállalatot, Ratkay Imola a Margit-szigeti Focus Medical
magánklinikán végezte el az első száz kísérleti műtétet, Ferincz István ugyancsak
szegedi fizikus közreműködésével. INTRALASE technikával a világban évente több
mint 1 millió műtétet végeznek." -
timexxx #143 na ja, nekem is fura volt kicsit h betiltották, -
mugab #142 Nem tiltották be soha. Utána kéne nézni melyiket nem használják már .... -
timexxx #141 optik-med még mindig csinál -
#140 Az Intra Lasik-ot már betiltották. De asszem van valamilyen újabb, engedélyezett verziója. -
timexxx #139 jah igen, az az intra lasik ugy tudom. de az egy picit drágább :) olyan 250.000 FT / szem :)
Thanatos.:
na ja az h én eldöntöttem még nem biztos h légios is leszek, de proba cseresznye, azért is mütetem meg a szemem mert ugy még is csak több esélyem lessz a felvételin mint szemüvegben -
#138 az utána tökjól visszanő, csak par hétig-nónapig nem szabad hogy erős nyomás érje.
van egy harmadik verzió, annál van az hogy ugy vágják le hogy utana nemnő vissza csak megtapad. -
Thanatos #137 abban hogy mész mi lenne a nagyképü? az mgé hogy te eldöntötted semmit nem jelent :) -
timexxx #136 én mondjuk a Lasikot azért nem szeretném mert az a kis lebeny elmozdulhat ütés hatására, aztán ahova én megyek oda sztem föleg nem lenne az a kezelés jó.
(francia idegenlégióba megyek) - nem nagyképüséböl irtam le csak h világos legyen :D -
#135 Sztem érdemesebb az elején szenvedni azért, hogy később ne legyen nagyobb baj. Nekem volt már szaruhártya sérülésem. Nagyon rossz, de túl lehet élni. -
#134 jah, de csak az elejét, inkabb nem akartam hányni =)
én azért választottam ezt mert igy 2 hét cseppentgetés volt csak, és már 1 nappal később normálisan láttam, a prk rol pedig olvastam érdekes dolgokat, pl 1 hétig nemis látsz utána mivel annyira érzékeny a szemed a fényre, + fél év cseppentgetés + sokkal valószínűbb a gyulladás esélye +mas most hirtelen nemjut eszembe.
amugy a műtétet 20év fölött ajanlják alatta nem
-
timexxx #133 én a PRK-t tervezem mert a lasiknak az a hátránya hogyha ha erös ütési éri a fejet az a kis lebeny elmozdulhat :S:S
videot megnézted? :D -
#132 lasik
fájdalmat nem éreztem, csak valami másabbat, de az sem volt tul jó
jah meg mikor kaparták fel azt a kis lebenyt az maradt meg bennem de nagyon =D
és a doktornéni is kedves volt nagyon ^^ -
timexxx #131 megnéztem a videot ahogy csinálják :D hát nem kellett volna
ez nagyon durva!
PRK : http://youtube.com/watch?v=NpTXQOcee40
LASIK: http://youtube.com/watch?v=Y-TUMw1FTmY -
timexxx #130 és neked melyik kezelés volt megcsinálva? a Lasik vagy a PRK?