1129
lézeres-szem-műtét
-
#449 Alant Kaposi olvtárs is LASIK-ot végezetett el, ha jól olvasom. Azt az Optimum sem állítja, hogy 100%-ig biztonságos, de a saját bevallásuk szerint a LASIK beavatkozásnak csak 0,5%-ánál lépett fel szövődmény. Hogy az Optik-Med veszélyesnek nevezi, az szerintem azért valahol PR fogás is, hiszen ők a LASIK leállítása után áttértek IntraLASIK-ra...
Mellesleg egyébként minden LASIK-folyomány esetében fent áll bizonyos szövődményi lehetőség, és a szem terhelhetősége sem azonos a PRK-val (spec. osztagoknál bármelyik LASIK műtét kizáró ok HALO ugrásnál például a legtöbb országban, a PRK-t nem szankcionálják). -
issti #448 Azért nem mindegy melyiket választod. Az optimumnál még végeznek lasikot is, amit jobb érzésű klinika már egyáltalán nem vállal. 100 esetből egynél súlyos szövődmények léptek fel hosszú évek statisztikája alapján, ezért a többi helyen már nem végzik. Elgondolkodtató! -
#447 Ő is írta, hogy utánaolvasott. Másfelől meg az Optimummal kapcsolatban nem igazán olvastam negatívat, a jelenlegi tudásom alapján az Optik-Meddel teljesen egy szinten mozog, legfeljebb kevésbé népszerű, ami mögött (szerintem) az Optik-Med erős marketingje áll (ez nem negatív dolog, egyszerűen egy agresszív üzleti modell). Innentől kezdve meg hogy melyiket választja az ember, teljesen mindegy... -
#446 Nem mindegy, ha elégedett? -
TDomi #445 Hello
GTR2 ne haragudj de szerintem nem az volt életed legjobb döntése, hogy az első lézerklinikán meg is csináltattad a szemed én jobban utána jártam volna a dolognak. Én 3-4 fórumot is végig olvastam mire meghoztam a döntést. Mégis csak a szemem világáról volt szó de teljesen elégedett vagyok a döntésemmel. -
#444 Nem.
Sehol máshol nem néztem körül.
Engem az első Optimumnál tett látogatásom meggyőzött.
Plusz a DVD lemezen látottak amit a tájékoztatóhoz küldtek.
-
#443 Az Optik-Mednél egyébként nem is voltál? -
#442 Szia!
Azért írtam ilyen terjedelmesen hogy segítsek azoknak akik ilyen műtétben gondolkodnak.
Anno nekem is nagyon sokat segített a döntésben az hogy ezel kapcsolatos blogot olvastam.
Az OPTIMUM kedvezményéről meg természetesen tudok. -
#441 Köszi a bőbeszédű leírást. Kíváncsiságból elmegyek az Optimumhoz is, az Optik-Mednél eléggé leterheltek, nemrég jelentkeztem, de csak halottak napjára, vagy November 6.-ára tudtak időpontot adni, úgyhogy ebből November lesz (úgy tűnik jól megy az üzlet nekik ;)).
Mellesleg az Optimumnál most is van ilyen 25%-os kedvezmény. :) -
#440 Először is, ha egy szemészorvos azt mondja, hogy nem kell szemüveg, vezetéshez sem, akkor nem kell. Ha mégis úgy érzed, rosszul látsz (mondjuk azt kétlem, hogy ekkor alapból nem írnak szemüveget fel), akkor kérhetsz szemüveget, az éleslátás az elsődleges dolog.
Én személy szerint próbáltam mindenféle szemcseppet, csodát nem művelt, ártani nem ártott. Hogy mennyit használ(t) nem tudom, de miután semmiféle hatást nem érzékeltem, én abbahagytam a szemcseppek használatát.
A szem akármit is csinálsz, romlik idővel. Mondják, hogy a monitoron való munkavégzés káros - persze, ahogy az is, aki a természet járja, és állandóan távolra néz. Az előbbinek távolra, az utóbbinak olvasáshoz, TV-zéshez lesz szüksége szemüvegre. -
delegal #439 Erre senki? :( -
#438 Sziasztok!
Pénteken nálam is sikeresen elvégezték a Lasik szemműtétet az OPTIMUM LÁTÁSJAVÍTÓ LÉZERKÖZPONT-ban.
Nem véletlenül írtam nagybetűkkel a nevüket.
Mert nálam mindenben csillagos ötösre vizsgáztak.
Április végén jelentkeztem náluk egy Interneten meghirdetett akció keretében.Amiben azt ígérték hogy amennyiben Május 10-ig beérkezik a jelentkezés az esetben a műtét teljes árából 25%-ot elengednek.
Ez számomra nagyon vonzó ajánlat volt különösen annak tükrében hogy Márciustól ők egyedüliként már az üdülési csekket is elfogadják.
Jelentkezésem után megküldték a tájékoztatót egy nagyon hasznos DVD lemezzel együtt.
Végignézve a bemutatót már akkor megfogalmazódott bennem az elhatározás hogy ha ezt a profizmust tapasztalom a helyszínen is, akkor nem kérdés hogy őket választom.
Az első találkozásnál is már bebizonyosodott hogy bizony ők azok akikre nyugodtan rábízhatom magam.
Mint mondtam április végén jelentkeztem de csak Október közepén kerülhetett sor a műtétre.
Kiderült ugyanis az első alkalommal a pupilla tágításnál hogy mint a kemény kontaktlencsém,mint a szemüvegem erősebb egy drioptiával mint ami valójában kell nekem.
Ezért azt beszéltük meg Palotás doktornővel aki a DVD lemezen is szerepel hogy várni kell a műtéttel legalább három hónapot.
Ezalatt egy kisebb drioptiáju lágy kontaktlencsét írtak fel nekem 3 hónapra. Amiből az első két heti lencse ingyenes volt.
Ekkor még én úgy terveztem hogy PRK műtétet szeretnék már csak az anyagiak miatt is.
Aztán elteltek a hónapok és valóban a kisebb drioptiáju lencsével jobban láttam mint a méregdrága szemüvegemmel.
Mikor letelt a 3 hónap ismét jelentkeztem vizsgálatra és megállapították hogy sikerült korrigálni vagyis most már elvégezhető bármelyik műtét.Hisz a szaruhártya vastagságom bármelyikre alkalmas volt már az első vizsgálat alapján is.
De. Palotás doktornő még az elején elmondta hogy azért nem akarja még elvégezni a beavatkozást mert az eredmény nem azt hozná amivel én elégedett lennék.
Szerintem ez nagyon korrekt dolog volt.
Hozzá kell tennem az én esetemben a munkám miatt nagyon meg kellett gondolnom mit választok.
Ugyanis gépmester vagyok egy nyomdába és számomra a közellátás épp oly fontos mint hogy jól lássak messzire.
Közben az eltelt időben felmerülő kérdéseimre mindig nagyon pontos és hasznos válaszokat kaptam az aszisztensektől telefonon.
Bár mikor is hívtam őket ,és bárki is volt a vonal túlsó végén nagyon kedvesen és felkészülten válaszoltak a kérdéseimre.
Aztán eljött a nagy nap Okt.16 a műtét napja.
Ezen a napon csak operációt végeztek persze először még egy alapos utolsó vizsgálat következett.
Amikor engem szólítottak, bekísértek egy nagyon halvány diszkrét narancssárga fénnyel világító szobába.Ott beültettek egy nagyon kényelmes bőrfotelba és megkértek hogy csukjam be a szemem mert körbe fogják jódozni a fertőtlenítés végett a szemem környékét.
Amikor ez megtörtént már nem nyithattam ki a szemem többé.
Nagyon érdekes volt ahogy "elvesztettem a látásom" és a hallás vette át az érzékelésnél a főszerepet.
Olyan dolgokra lettem figyelmes amikre látás közben fel sem figyel az ember.
PL: halk komolyzene a háttérben,egy papucs léptei a szőnyegen beszélgetések foszlánya a folyosóról.
Kb tíz perc telhetett így el amikor doktornő szavait idézve jelezték hogy " akkor kalandra fel!"
Bekísértek a műtőbe amiből megmondom őszintén túl sokat nem láttam mivel már nem volt rajtam a szemüveg.
Felfeküdtem az asztalra és nagyon kedvesen elmagyarázta az Operációt végzó Dr. Kovács Orsolya hogy mi is fog történni.
Először is leragasztották azt a szemem amin ép a beavatkozást végezték.
Majd ezen vagy egy ablakot nyitottak vagy kivágták a helyét ollóval.
Ezt igazándiból nem tudhatom hiszen én alulról láttam csak a dolgokat.
Aztán a szemem fölé helyezték a lézert ami őszintén szólva nem így képzeltem el.Nálam a lézer idáig azt jelentette hogy egy irányított egyetlen potból álló fényes piros pont .
Nost itt nem így nézett ki a dolog. A lézer formáját valahogy úgy tudnám leírni mintha egy tejüveg mögötti lámpa lenne. Egy kb 2-3 centis kör. Nagyon sok pici vörös pontból állva.sajnos jobban nem tudom körbeírni.
Szóval elkezdődött maga a műtét.Elkezdett kattogni és enyhe zömmögő hangot adni a lézer és közben olyan jellegzetes semmi máshoz sem hasonlítható szagot éreztem mint mikor az embernek fúrják a fogát.
Valószínüleg ekkor nyitották meg a szemlebenyt.
Majd felhajtották a szemlebenyt és jöhetett újra a lézer.
Ismét kattogás ,zümmögés és egyre élesebben láttam a lézer formáját.
Majd szóltak hogy leöblítik a szemet.
Érdekes volt érezni ahogy folyadékban úszik az egész szemem.
Majd jöhetett ismét a lézer.
Ez ismétlődött vagy 3-4 szer mire egy szemmel végeztek.
De fájdalom semmi nem volt csak kis nyomás a szememen.,Ami közben természetesen egy szemterpesztővel végig ki volt biztosítva hogy ne tudjak pislogni.
Amikor végzett a lézer akkor azt láttam hogy valami kis lapos ecsetfélével simogatják körbe a visszahatott szemlebenyt.
Nagyon érdekes érzés volt ,de mondom fájdalom semmi!
Aztán elvégezték ugyan ezt a másik szememen is.
Az egész műtét nem tarthatott tovább tíz percnél.
Nos hazudnék ha azt mondanám hogy az első pillanatban már élesen láttam.
egy kissé csalódott is voltam hiszen a DVD lemezen volt olyan aki arról számolt be hogy a műtét után már egyből le tudta olvasni a műtőben a nagy óráról az időt.Nos nálam ez nem működött.
Bizony homályosan láttam, de már így is éreztem hogy sokkal jobb mint előtte.Vissza kísértek a félhomályos szobába és ott várnom kellett vagy 10 percet mire visszamehettem az előtérbe, ahol már nagyon várt rám a családom.
Mivel Komáromból jöttem szó se lehetett arról hogy én vezessek haza.
De már az anyós ülésen hazafelé nagyon sokat tisztult a kép,és egyre élesebben láttam.
Már eltudtam olvasni az előttünk haladó autók rendszámait.
Nem mondom hogy kellemes érzés volt amit éreztem végig az úton, de semmikép se fájdalomnak nevezném.
Inkább kellemetlen volt, mintha nyomná valami a szemem.
És mire hazaértünk (90Km) már szinte vezetni is tudtam volna annyira kitisztult a látásom.Igaz az lett volna a leghelyesebb ha utána pihenek ill.alszom egy 3-4 órát ,de hát ekkor kezdődött az u20-as válogatott bronzmeccse, hát ezt nem tudtam kihagyni.
Este korán lefeküdtem aludni abba a szivacsokkal kipárnázott védőszemüvegbe amit adtak, amit első éjjel viselni kell, nehogy véletlenül belenyúljak a szemembe.És ekkor ért az első igazán pozitív élmény .Éjjel felébredve a videó kijelzőjére nézve tű élesen le tudtam már olvasni a számokat.Ez annyira felzaklatott hogy szinte vissza se tudtam aludni.
Reggel már úgy ébredtem hogy nagyon tisztán láttam, és szinte már mertem volna vállalni a vezetést is a kontrol vizsgálatra. Ami ugye mindjárt a műtéti nap utáni reggel kötelező.De persze nem én vezettem .
A vizsgálaton megállapították hogy minden tökéletesen rendben van.
A műtét óta eltelt kevés időhöz képest a bal szemem 90%-os a jobb pedig 100%-os most.
Ezért nagy a valószínűsége hogy mind két szemem be fog állni ennél nagyobb százalékra az elkövetkező hetekben.
És hogy miért a Lasik-ot választottam a PRK helyett?
Van egy kolléganőm aki egy hónapja végeztette el a PRK-t a Margitszigeten.Nos bár az ő szeme már 120%-os de nagyon zavarja még mindig a fény, ezért sűrűn kell viselnie a sötét napszemüveget.
És mint ahogy mesélte a műtét utáni hét minden volt számára csak nem feledhető.
Szóval mint mesélte elég fájdalmas volt neki az első napokban.
Nekem az elmúlt két napban egy percig se volt napszemüveg a szememen és semmi gond.
Aztán az anyagiak.
Mivel 25%-ot elengedtek ezért a 300000FT-os összeg helyett csak 225000FT-ba került a műtét.
És a Lasik kezelés után akár már 3 nappal is munkába állhatnék,persze még nem fogok.
De simán megtehetném úgy érzem.
És ugye mivel nem kell szemüveg ugye már annak az árát is megspóroltam.
Ami szerintem szintén nem olcsó.
És akkor most álljanak itt azoknak az embereknek a nevük akiknek csak annyit tudok mondani hogy .
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK MINDENT!!!!
Nagy Hajnal / Asszisztens
Szeles Beatrix / Asszisztens
Dr.Palotás Csilla / Vizsgáló orvos ( Szemész szakorvos )
Dr.Czeti István / Vizsgáló orvos
Dr.Kovács Orsolya / Operáló orvos
Dr.Gáspár Beáta / Vizsgáló orvos
Gönczöl Tímea / Asszisztens
Kertész Viktória / Asszisztens
Üdvözlettel egy nagyon elégedett "beteg" : Kaposi László
-
delegal #437 Sziasztok
17 éves vagyok, és nincs pénzem ilyen szemműtétre, meg még nem javasolták, hogy ilyet csináljak.
Kb. egy hónap múlva lesz jogsim és a próbavezetésnél nem szeretnék megbukni, hogy későn veszem észre a táblát, és nem tudok időben megállni.
Szemüvegem még nincs, de azt mondták, hogy még egy kis ideig nem is kell szeműveg, de ha tovább romlik a szemem akkor szükségem lesz rá.
Olvastam patikai újságokban, hogy vannak ilyen "szemészeti készítmények". Pl. béres szemerő tabletta, ocuvite tabletta.
Na most mi a véleményetek, hogy mennyire érdemes ilyeneket vennem, használnak-e egyáltalán valamit vagy semmi nem fog változni, mert nem szívesen adnék ki egy csomó pénzt, ha nem használ.
Továbbá, szerintetek mit célszerű tenni a jobb látás érdekében, vagy hogy ne romoljon tovább a szemem.
Olvastam ilyen "szemtorna"-ról is, ezt sem tudom mennyire lehet hatásos.
-
TDomi #436 Elvileg nincs korhatárhoz kötve de igen csak 18 év felett vállalnak el. Igazából akkor érdemes megműttetni magad ha 1-2 éve megállt a szemed romlása. Mivel akkor biztosan nem romlik tovább a szemed a műtét után. -
#435 Sziasztok! Ezt a lézeres műtétet csak 18 év felett ajánlott? -
TDomi #434 Hello nekem 4,5 jobb és 2,5 a bal. Sajnos ennyire nem értek hozzá nem vagyok szemész. Szerintem nyugodtan érdeklődj a Optik-Med oldalon és biztos vagyok benne hogy ők biztos információt adnak arról hogy műthető vagy vagy sem. Azért írom őket mivel engem ott műtöttek és csak arról a klinikáról van tapasztalatom. Én nagyon meg voltam velük elégedve. -
#433 Milyen dioptriád van?
Mert nekem bal -4,00 jobb -4,00 Cyl: Bal -1,25 Jobb -0,75 meg van van AX/Tabo Bal: 10' jobb 160' a cilinder meg a Ax/tabo az nem tudom mi de elméletileg ezt is lehet müteni??
-
TDomi #432 I.C.ram nem biztos hogy erre a válaszra számított highresolution. Itt van egy link amin fent vannak a klinikák értékelései, ha úgy gondolod hogy a lézeres szemműtét a megfelelő eljárás. Klinikák -
#431 jól meg kell verni a büdös kölkét! -
TDomi #430 Hello! Van egy remek ötletem mit tehetnél Highresolution. Lézeres szemműtét. Engem az Optik-med-nél voltam kezelésen. Nagyon megérte a kezelés. Azóta maximum napszemüveget viselek. -
highresolution #429 Sziasztok! Nekem a gyermekemnek van látás problémája. Egyre rosszabbul lát, és szemüveget nem hajlandó viselni, a kontaktlencsét pedig nem bírja a szeme. Mit tegyek :S -
TDomi #428 Heloka! Szembe kell szállnom a véleményekkel mivel egyik lézeres szemműtét sem fáj. A beavatkozás után van egy-két napig kellemetlen érzése az embernek. -
huntemannwelt #427 ez a St. James Hospital, ismerem én is, és megbízható hely -
szemuge11 #426 Igen és teljesen megvoltam/megvagyok vele elégedve :-) -
#425 Nem hangzik rosszul!
Neked ezzel műtötték a szemed? -
szemuge11 #424 Persze és egyáltalán nem fájdalmas...
Anno a műtétem előtt sok helyet megnéztem, de egyet ajánlanék: http://href.hu/x/a20x
Itt csinálnak LASEK-et és árban is nagyon jó hely. -
#423 Ezt a LASEK-ot itthon is csinálják? -
huntemannwelt #422 A LASEK típusú műtétnél nincsenek szövődmények, vagy legalábbis elenyészőek. Nem kell fél évig hordani napszemüveget, stb.
A régi típusú eljárásoknál volt, hogy sokáig fájt a szeme az embernek, ill. kellett sötét szobában lennie napokig. -
#421 Ennyire fájdalmas lenne egy sima látás javítás? Kérlek nyugtassatok meg hogy nem! -
#420 16 évesen nem fognak megműteni szerintem. Kérdezd meg első körben a szemészorvosodat, második körben pedig el lehet nyugodtan menni egy kivizsgálása valamelyik céghez.
Amúgy pedig igen, bizonyos látásproblémákat nem lehet így kezelni, de ahhoz, hogy ez kiderüljön, mindenképpen orvosi vizsgálat kell. -
HUmanHunter #419 18 éves kor alatt nemhiszem hoyg lehet, és adnak szemcseppet amit folyamatosan csepegtetni kell különben újra visszaromlik. -
Bully1993 #418 Jah és még annyit hogy tényleg van olyan hogy egyeseket nem lehet így kezelni az hogy derül ki? -
Bully1993 #417 Üdv mindenkinek!
Én csak azt szeretném kérdezni hogy lehet e 16 évesen megműtetni a szemem és még annyit hogy ha egyszer megműtenek nem romlik e vissza a látásom? -
TDomi #416 Helo!
Akkor még jobb. Mindenkinek más az időtartam mire rendesen beáll a szeme. Van akinek 2 hét van akinek 6 hónap mint neked. -
pepe63 #415 Szia!
Tegnap voltam a 6. havi kontrollon, nagyon örülök, mert a bal szemem 100%-os - amire 80%-ot garantáltak, a jobb pedig 75%-os. Ezt 60%-ra ígérték. A cyl. is eltűnt, most már élesen látok. Sajnos ez nálam - aki régóta velünk van az tudhatja, hogy milyen sokat aggodalmaskodtam a látásom miatt - elég lassan alakult ki, nem úgy gyógyult a szemem, mint másoknak. Például én két hétig csepegtettem Tobradex-el, aztán csak műkönnyel. Egyszer kb. a 3. hónap tájékán próbálkoztak a Fluconnal - 3napig - de az visszavetett a javulásban legalább 1 hónapot. Úgyhogy elég problémás eset voltam, még most is szorosabb ellenőrzés alá vagyok véve mint mások. 3 hónap múlva vissza kell mennem ellenőrzésre. Ez egyébként nagyon tetszett, hogy nem hagyták rá, hogy majd lesz valahogy, hanem 2hetente jártam kontrollra stb. Kicsit kemény is volt 2hetente 300km-t utazgatni, de így legalább sűrűn belekuksiztak a szemembe.
Úgy hogy most madarat lehetne velem fogatni, olyan boldog vagyok. :-):-)
-
TDomi #414 Heloka! Ha hozta azt a százalékot amit mondtak neked akkor szerintem lehet is örülni. Amit vártál az sikerült is. -
pepe63 #413 Szia!
Nekem +3,5 és +2,75 D-s volt a szemem, mindkettőn 0,5 cyl.-rel. Sajnos nem garantáltak egyikre sem 100%-ot. 80 és 60%-ot garantáltak, most már itt tartok. És én ennek is nagyon örülök, mert közelre is és távolra is szemüveg nélkül jól látok. Olvasáshoz idővel kell majd szemüveg, de még most nem kell. Mi távollátók egy kicsit rosszabb helyzetben vagyunk, én meg egyébként is komplikált eset voltam, de mostmár minden rendben van. -
#412 Milyen dioptriarol javult milyenne a szemed? -
TDomi #411 Heloka! Ez egy nagyon jó hír hogy beált a szemed. -
pepe63 #410 Szia, TDomi!
Köszi szépen, most már talán mondhatom megint, hogy jól látok. Egy hónapja felírták a Flucont és az nagyon vissza vetett a gyógyulásban, teljesen homályosan láttam, bár csak 2 nap csepegtettem - aztán leállították -de 1 hónap kellett, hogy ugyan oda jusson el a szemem, ahol volt. Az én szemem nem bírta a szteroidos szemcseppeket. Csak közvetlenül a műtét után használtam a Todradex-et kb. 2 hétig. Azután csak műkönnyet. E hónap 19-én letelik a hat hónap, bár nekem egy kicsit kitolódik a teljes gyógyulás, de már nem fog sokat változni - mondta az orvosom.
Én így is nagyon örülök, szinte kitárult a világ előttem. Közelre és távolra egyaránt.
Szándékozom rendszeresen szedni a vitaminokat, rosszat nem teszek vele.