lézeres-szem-műtét
-
Én nyáron csináltattam meg. Mindkét szemem -12(!) dioptriás volt előtte. Ilyen nagy dioptriánál már csak az IntraLASIK módszert ajánlják, persze ez a legdrágább, ha jól emlékszem szemenként 220000 Ft volt. A PRK lényegesen olcsóbb, de azt csak 6-7 dioptriáig szokták csinálni. Az IntraLASIK-nál az is jó, hogy csak pár óráig fáj utána, a PRK kb. egy hétig, ez kellemetlen lehet. A műtét egyáltalán nem fáj. Utána nekem egy hétig védőszemüvegben kellett aludnom, aztán 4-5 hónapig napszemüveg, akármilyen kis napfényben is, mert UV mindig van (direkt vettem egy UV-mérőt, azzal mértem). Szteroidos szemcseppet kell csepegtetni utána először napi 6-7 alkalommal, aztán egyre ritkábban, kb. két hónapig. Lehet, hogy műkönnyre is szükséged lesz, nekem 5 hónapig kellett. Nem mondták, hogy monitort vagy TV-t nem lehet nézni, PRK után úgyis érzékeny a szemed, és nem bírod. Amúgy ha nagy dioptriát javítanak, akkor közelre megint "meg kell tanulnia" a szemnek látni, pl. olvasni, stb. csak egy hét után ment. Először ingadozik a látás, legalábbis nálam, aztán 1-2 hónap után beáll, fél év után elvileg teljesen. Én két hónapja voltam a féléves kontrollon, a jobb szemem 120%-os, a bal 100%-os lett, úgyhogy tökéletesen sikerült a dolog, főleg ilyen nagy dioptriánál ez rendkívüli. Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy vágjon bele, szerintem megéri. Ha van még valami kérdés szívesen válaszolok! :)