1129
lézeres-szem-műtét
-
TDomi #409 Helo!
Remélem rendben jött a szemed pepe63. Szerintem meg sokat segíthet ha rendszeresen szedsz vitaminokat. -
pepe63 #408 Szia!
Kérdeztem az orvostól, mivel kicsit problémás a szemem gyógyulása és azt mondta, hogy szólt volna, ha az segít. Attól függetlenül szedem a Béres Szemerőt, meg C-vit.-t. -
TDomi #407 Helo. Persze hogy segítenek. Ha vitaminokat szedsz akkor van miből regenerálódni a szervezetednek. -
pepe63 #406 Sziasztok!
Mit gondoltok, a vitaminok segítenek a gyógyulásban? -
TDomi #405 Akkor ezzel is okosabbak lettünk táskát lehet cipelni műtét után. Legalább is 6-8kg-ig. -
SDori66 #404 Hm, olyan 5-8 kg körüli volt, igyekeztem nem hirtelen emelgetni, aztán vállra akasztottam. De még egyben vagyok :) -
TDomi #403 Helo! Milyen nehéz az a táska? Ha nem 35kg vagy több akkor szerintem nyugodtan. De ha felhívod a klinikát akkor ők biztosan jobbat mondanak. Szerintem viszont ennyi nem számít fizikai munkának. -
SDori66 #402 Köszi:) Azért még várom a további infókat. -
#401 Alapvetően a lényeg az lenne, hogy a szaruhártyád meggyógyulhasson, a komoly munkavégzés azért kerülendő, mert ekkor ugye nagyobb az esély, hogy egy hirtelen mozdulatnál a még nem beforot seb felszakad. Nem tudom, hogy mennyire fér ebbe bele az utazótáskás út, kérdezd meg szvsz telefonon azt a klinikát, ahol műtöttek. -
SDori66 #400 Sziasztok!
Két hete volt intralasik műtétem, minden rendben van. Csak azt nem tudom pontosan, hogy mennyire kell szigorúan venni ezt a nem emelhetek dolgot. Pár nap múlva egy utazótáskával kéne buszra fel-, buszról leszállni. Gondolom ennyi még belefér, nem? Egyébként meg mire lehet hatással?
Köszi a választ!
S. Dóri -
TDomi #399 Helo sajnálom ha nem voltam egyértelmű. Igen csak időlegesen nem lehet fizikai munkát végezni kb. 1-1.5 hónap. -
Thanatos #398 ok, én is így tudtam, csak TDomi írása kicsit félreérthető volt :) -
#397 Időlegesen, amíg a szaruhártya meg nem gyógyul. -
Thanatos #396 mármint időlegesen vagy végleg? -
TDomi #395 Helo! Attól függ milyen eljárással műtenek. Elvileg nehéz fizikai munkát nem lehet végezni. -
pepe63 #394 Szia!
Hétfőn voltam kontrollon. Még mindig nem kell csepegtetnem, mert még a vizus nem érte el a kívánt szintet. Majd, ha eléri az 1,00 és 0,8-at akkor kell majd csepegtetni, hogy ne mozduljon el a jó értékről. Nekem sokkal lassabban gyógyul és ráadásul ez a Flukon most még rontott is rajta. Megint homályosan láttam. Aztán ahogy abba hagytam azonnal kezdett visszaállni de még mindig nem érte el a régi szintet. Sajnos a gyengébb szememen még mindig van -1,5 cyl., a másikon már csak -0,5. Kicsit tyúklépésben, de haladok a tiszta látás felé. :)
-
jaki88 #393 sziasztok! nemsokára fognak műteni és olyan kérdésem lenne, hogy műtét után kb. mikor lehet számítógép elé ülni, illetve tévézni, meg hasonlókat csinálni? Illetve sportolni mikor lehet utána, foci, futás, kondi, ilyenekre gondolok? -
TDomi #392 Heloka! Alapvetően azért kell csepegtetni, mivel a műtét után a szem automatikusan vissza akarja állítani a műtét előtti állapotot és hogy ez ne történjen meg ezért kell csepegtetni. Ezek a szemcseppek nem hagyák hogy a szem elkezdjen vissza állni. -
pepe63 #391 Sziasztok!
Cifu:köszönöm a válaszodat, sokat segített, mert így már értem.
TDomi: valami ilyesmit mondtak, homály van a szaruhártyán, nem akarja a szaruhártyám elfogadni a beavatkozást.
Kaptam Flucont, amitől meg már a következő napon éreztem, hogy homályosabban látok. Betelefonáltam és azt mondták, hogy hagyjam abba a Flucont és hétfőn menjek.
Hát ez van :-( -
TDomi #390 Halo. Sajnos ebben nem tudok segíteni. A kontrolon mit mondott a doki? -
#389 A haze angolban ködöt, homályt jelent, felteszem a szaruhártya homályos, nem tökéletesen átlátszó. -
pepe63 #388 Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy mi az a "haze" ? A szaruhártyánál azt írták, hogy : haze 0,75 gyűrűben tmp. foltosan 1,00. Ez a baja a szememnek ugyanis. Valami olyasmit mondott a doki, hogy a szaruhártyám nem akarja elfogadni a korrekciót. Ezért látok szellemképesen még mindig. És a -1,5 cyl. miatt. -
TDomi #387 Nekem is hasonló volt a időtartam, én ilyen pontosan nem tudom. -
pepe63 #386 Szia!
Hát majdnem így van, de előtte van még egy kis adminisztráció stb.- fizetés - megkapod a Xanaxot, aztán behívnak az előkészítőbe. Én az előkészítőtől számítva 23 percet voltam bent - a párom stopperolta az időt. Ebből kb, fele az érzéstelenítőkkel telik el. Pár percenként csepegtetnek 3-szor. Én anno 14,20-ra voltam hívva és amikor készen voltam rögtön az órát nézették velem és 15,40 volt. És fel a napszemüveg és már jöttünk is el. -
sguser #385 hi
ennél a prk-nál olvastam a beszámolókból hogy maga a lézerezés 5perc, a felkészülésre megy el több idő.
akkor ha pl. 10-re kell mennem, 11-kor már jövök ki a rendelőből? -
TDomi #384 Helo! Engem az Optik-Med-nél műtöttek a többiről nem sokat tudok, de az Optiknál velem nagyon kedvesek voltak + szerintem maximálisan megérte a műtét azt a pénzt amit kértek érte. Nekem az óta semmi gond a szememmel. Nem akarok reklámozni csak nekem ez a tapasztalatom velük kapcsolatban. -
pepe63 #383 Szia!
Ez így van, én mind a három pesti klinikától kértem tájékoztató anyagot és mind a három adott ingyenes vizsgálati kupont. Mondjuk ez tavaly november táján volt. -
Zsanna30 #382 Úgy emlékszem, hogy minden cégnél van olyan, hogyha regisztrálsz és kéred a reklámanyagukat, elküldik és mellé egy ingyenes alkalmassági kupont is. AZ Optik-med-nél és az Optimumnál tuti. -
Thanatos #381 optik-med-nél van egy "akció" hogyha kitöltitek az online tesztet, kinyomtatjátok és viszitek magatokkal akkor a kivizsgálás ingyenes elvileg -
#380 Lent írtam már a saját tapasztalataimat. Nekem is elég vészes a helyzet (-2,5/-5,5; 3° szemtengely eltérés), eleddig 3 szemdoki mondta, hogy nincs értelme a lézeres műtétnek, mivel nem fog helyrejönni tökéletesen a látásom, tehát csak annyi érek el vele, hogy a szemüveget egy időre levehetem, aztán 1-2 év múlva megint írathatok újat, ugyanis a két szem közötti eltérés miatt az egyik szem mindig 'le fog maradni'.
Én azt tervezem, hogy hónap végén, vagy jövő hónap elején elmegyek az Optimumba (így elsőre ők voltak szimpatikusak), meg esetleg még plusz az Optik-Medhez, kivizsgálásra, hogy mégis mit mondanak ők. Viszem a legutóbbi szemészeti papírom is, hogy mit mondanak az ott olvashatókkal kapcsolatban.
Ha belefér, szerintem a biztos az, hogy te is elmész egy kivizsgálásra, igaz ez 10-12k pénzmagba kerül, de legalább biztos a tészta. Ha másra nem, arra jó, hogy egy illúzióval kevesebbed lesz. :)
-
#379 no, ez engem is erdekel... dioptriam nem ilyen veszes, de nekem eleg magasak a cilinderek! plusz allitolag bal szememre hiaba irnak fel barmit is, az sosem fog latni rendesen a regebbi szemdokim szerint(+hab a tortan, hogy egyik szemem sem tokeletes tengelyben, van elteres egy kicsi) :( Ilyen feltetelek mellett szerinted(tek) milyenek a sanszaim? :D
-
#378 Igen. -
#377 Melyik, melyik is? :D A + a tavollatas - a rovidlatas, ugye? Tehat, ha en rovidlato vagyok, akkor -X dioptriam van, ugye? -
#376 -12,0 tól +6,0 dioptriáig vállalják a lézeres szemműtéteket, tehát a válasz igen. :) -
#375 en valami olyasmit hallottam, hogy 8-9 dioptriasit is lehet, ha alkalmas vagy ra. -
HUmanHunter #374 mármint olyan gyenge szemet :) -
HUmanHunter #373 -7,5 dioptriás szemüveget le lehet e 0 zni szemműtéttel? -
TDomi #372 Heloka! Jó régóta nem jártam itt. Mivel vizsgáznom kellett meg tanulnom is kellett rá. Akinek van kérdése megpróbálok segíteni. -
Zsanna30 #371 A kontaklecse is elég új dolog, és azt is hordják jó sokan, pedig az sem teljesen veszélytelen. Akinek gyémántmeszéssel csinálták azok még megvannak, reméljük a lézerezett szemmel is el lehet lenni. -
Thanatos #370 hát erre nemtudok mit mondani, várj még 20 évet :)