lézeres-szem-műtét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Unokatesóm a Margitszigeten lévõ szemklinikán csináltatott ilyen lézeres szemkezelést 95/szem volt neki -7es szemei voltak most meg 0-(-0,5) között van
1 hétig kellett óvni a aszemét erõs fénytõl/TVtõl/géptõl.
5 perc volt a mûtét... (és a nõvérkék meg a recepciós.... óóó azok a nõõk.) :p na szal én azt a helyet ajánlom mindekinek.
sok sikert a mûtéthez kukkermájszter 😄
"The trees move. Do you not see it?"
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
És az UV miatt nem mehet ki strandolni se az ember? (természetesen ezt a kritikus idõszak utánra értem)
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Összegezve: nem annyira drága ha megnézzük mennyibe kerülne évekre elõre kontaktlencse vagy szemüveg (elvégre a mûtét után semmi nem kell jópár évig), azonfelül egy halom részletfizetési akció is létezik. A fájdalom része szerintem elviselhetõ, kis szerencsével hozzám hasonlóan teljesen megúszhatod, de egyébként sem lehet rosszabb mondjuk egy kéztörésnél. Szerintem simán megéri.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Kicsit utána néztem a dolgokanak, hogy mi mennyire biztonságos. Van PRK, ami fáj utána, de nem veszélyes a késõbbiekben. Van a Lasik, ami után nem fáj a szem, de egy baleset folyamán pl LESZAKADHAT a szaruhártya bevágott része!!! Na ezt ne! :-)
A PRK olcsóbb is, asszem azt választom. De nekem ne vagdosság a hártyámat. :-D
Ez legalább csak egy kis seb, ami begyógyul.
Talán ebben sok hasznos dolog lehet.Hogy lézeres téma-e, azt nem tudom, de biztos.
Itt la.
Nem tom azóta feljlõdött-e a mûtét. Valaki írjon friss élményeket, mert azért mégiscsak a szememrõl van szó. Nagyon elkeserít, hogy mennyire nem látok, pedig azért nem annyira vészes a szemem (minkettõ -3,5-ös). A múltkor is kivettem a kontaktlencsémet (éjjel-nappalit hordok) és már majdnem elbõgtem magam (hát igen bevallom férfiasan :-D). Persze tom, hogy nincs miért kiakadnom, de akkor is rossz.
A mûtét utáni fájdalom már nem riaszt vissza. Azok után, hogy normál lencsében aludtam egyszer éjjel, amitõl úgy begyulaldtak a szemeim, hogy napokig csak a falat ütöttem fájdalmamban (nem vicc) már bármi jöhet. :-)
A gondolatától is kiráz a hideg, hogy valami éles dolog közelít a szememhez, szal örülök, hogy feltalálták ezt a lézeres bigyót.
Szal pár nyugtató mondat kéne a mûtétrõl. :-)
Biztos 100%-ig biztonságos? Sok tökölés van vele? (csak mert hallottam oylat, hogy utána 1 évig kell szemcseppet használni) Romlik utána a szem?
Eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy nagyon okés a dolog és, hogy megéri, de nem tudom kiverni a fejembõl azt a mondatot, amit egyszer a barátom mondott:
Amíg az orvosok szemüvegben járnak, nem bízok ebben a módszerben.