1129
lézeres-szem-műtét
-
lori66 #289 Helo! Mennyi ideig lesz kellemetlen érzésem a műtét után? Mert előjegyeztettem magam ápr. 20-ra. -
TDomi #288 Én is csak ezt a két címet merem mondani jó szivvel. -
pepe63 #287 Szia!
A tutit neked kell eldöntened, minden embernek más az érzékenysége, a gyógyulása stb. Én azt csináltam, hogy először azt döntöttem el, hogy az Optik-med-nél csináltatom, mert ott garanciát vállalnak, a többit az orvosra bíztam Ő ajánlotta a PRK-t. Hiszen ő látta a szememet belülről is. És ez a legbiztonságosabb. De ezt neked kell eldöntened: pénz, gyógyulási idő stb.
Egyébként hallottam olyat, hogy valaki elment két helyre is vizsgálatra és az ott tapasztaltak alapján döntött.
De azt is tudnod kell, hogy az Optik-med-nél csak PRK-t csinálnak, a Fókusz-med-nél (bár egy tulajdonos van) mindkettőt csinálják.
A PRK:129.000.-/szem (az OM-nél.) Az IL azt hiszem 220.000.-/szem. -
lori66 #286 Valaki meg tudná mondani a tutit hol érdemes és melyik fajta műtétet megcsináltatni? Mennyibe kerül a műtét összesen? -
TDomi #285 Helo! A két eljárás teljesen más ezért a regenerálódási idő és változó. PRK eljárás során egyszerűen ledörzsöljük a felső néhány hámsort, majd a szaruhártya felszínén végezzük el a kezelést. Ezt követően a hámsejtek 2-3 nap alatt "visszanőnek", hasonlóan a testünk más részeinek visszahámosodásához.
A PRK kezelés előnye, hogy csak a szem felszínét érinti. Ezt az eljárást klinikánkon több mint 10 éve alkalmazzuk, - tapasztalatunk szerint teljesen biztonságos és kitűnő eredményei vannak. Hátránya, hogy a visszahámosodásig átmeneti panaszok, fényérzékenység, idegentest érzés léphet fel.
Sokakat ez a néhány napig tartó kellemetlenség visszatartott a lézerkezeléstől, ezért fejlesztették ki a LASIK eljárást. Ebben az esetben a szaruhártya felszíne alá bevágva (egy késes mechanikus eszközzel) vékony lebenyt készítünk, majd ezt felhajtjuk és a felszín alatt - ahol már nincsenek idegsejtek, ezért az érzéketlen - végezzük el a lézerkezelést. A klasszikus LASIK előnye, hogy kényelmes, átmeneti panaszokkal sem jár. Hátránya, hogy szövődményei lehetnek, akár a kezelés alatt, akár később, hiszen a késes vágás felszíne durva és pontatlan, a felvágott rész ritkán illeszkedik pontosan vissza az eredeti helyére.
Remélem ebben elég információ van számodra. -
pepe63 #284 Ja, és nekem a vizsgálat után 9 napra műtöttek, most kb 2hétre adnak időpontot. Én 2 hetet voltam itthon de 10nap után már gép elé ülhettem. A szem visszaromlana, mert a javítósejtek vissza akarják állítani az eredeti állapotot, de ezért kell a csepegtetést szigorúan betartani.
Az IL drága, de sokkal gyorsabban gyógyul. De nekem azt mondták, hogy a PRK a legbiztonságosabb.
Szia :) :) -
pepe63 #283 Hellóka!
Az biztos, hogy a PRK sokkal lassabban gyógyul. De ez attól is függ, hogy az illetőnek milyen a sebgyógyulási regenerálódása. És ez a PRK-nál nagyon fontos, mert tulképpen lekaparnak egy réteget a szaruhártyádról és annak vissza kell nőnie és elsimulnia. Ez nagyon fontos! Én nem tudtam igazán, hogy nekem milyen, nem volt műtétem, nem volt nagyobb sebem ami feltűnően lassan gyógyult volna. A szememmel most az a helyzet, hogy - hozzáteszem 02. 19-én műtöttek PRK-val - a dioptria már beállt, de nagyon lassan gyógyul a szaruhártya, nagyok az egyenetlenségek és homályosan látok. A lencsét is a 4. napon vették le, nem a 3.-on. Így aztán 2 hetente felautózunk a párommal 300km-t. De mégiscsak jobb az, hogy ott ellenőrzik, ahol csinálták.
Egyébként a rövidlátóknak állítólag könnyebben gyógyul. -
jaki88 #282 Sziasztok! Én is rászántam magam ilyen szemműtétre. Olyan kérdésem lenne, hogy a PRK vagy IntraLasik a jó? Elvileg a műtét ugyanolyan, csak az utánnalévő regenerálódási folyamat kicsivel hosszabb a PRK-nál? Ha most elmegyek a vizsgálatokra, akkor kb. mikorra kapok időpontot a műtétre, azt hallottam, hogy kb. 1 hónapra rá, ez igaz? A műtét után nem romlik vissza a szemem, vagy van akinek romlott? Én elég sokat ülök gép előtt, informatikus vagyok, gyakorlatilag napi 8-10 órát, ezen sajnos nem tudok változtatni, de ez nem fog gondot okozni gondolom, ettől nem fog vissza romlani? Illetve műtét után kb. mikor tudok újra munkába állni? -
#281 Skacok!
felig-off(hisz a szemrol van szo)
Tudtok olyan helyet, ahol farkasvaksag vizsgalatra el tudnek menni? A tortenet a kovetkezo... Ma tolattam ki(idegen helyen) pont szurkuletkor es lassan haladtam hatra... majd finom puff... nekitolattam egy sotetbarna vekony fanak(fasza holnap mehetek kaszkozni, engem meg jo benanak fognak nezni)... amikor kiszalltam, hogy megnezzem mi tortent MEG mindig nem lattam, hogy minek mentem neki... majd kozelebb menve vettem eszre, hogy az egy fa tobb czimbivel is beszeltem ezugyben es gyanakvas vanik arra, hogy lehet kezdodo farkasvagsaggal allok szemben... elmennek egy kulturalt maszek rendelobe... (helyi sztknal ulni 2-3 orakat a csovik kozott elmeny)...
tud valaki segiteni? -
lori66 #280 Köszönöm szépen ezzel megnyugtattál. -
pepe63 #279 Az a nagy igazság, hogy én eredetileg az intralasiket akartam választani, de azt nem ajánlották. (nem tudom miért) Pedig mostmár úgy látom, hogy az jobb lett volna pont a lassabb regenerálódásom miatt. Nekem a lencsét is a 4. napon vették le. Lassabban gyógyul a seb. Mert ez tulképpen egy seb lesz. De akinek nincs ilyen problémája az szerintem nyugodtan választhatja a PRK-t. És ez a garancia engem is megnyugtat. Úgy hallottam, hogy tényleg meg is csinálják, ha szükséges. Nem csak humbug. :) -
TDomi #278 Tudom nem tőlem kérdezted de szerintem teljesen biztonságos főleg az Optik-med-nél mert ott nagyon felelőség teljes garanciát vállalnak. -
lori66 #277 Hello!Ez tök jó én is ott szeretném megcsináltatni. Ugyan ezt az eljárást. Szerinted biztonságos? -
pepe63 #276 Sziasztok!
Ma voltam az 1 hónapos kontrollon. A D már rendbe jött, csak a szaruhártya felszíne nem nagyon akar letisztulni és ezért látok még homályosan. Most már kaptam szemcseppet is, nehogy visszaalakuljon a rossz felé. Egy kicsit megnyugodtam.:D -
pepe63 #275 Az Optik-Med-nél csinálták, PRK-t. Annyit mondtak a 10 napos kontrollon, hogy átment a szemem rövidlátóba. Nem is kell csepegtetnem, csak műkönnyel. -
TDomi #274 Attól függ hogy hol csináltattad és milyen módszerrel. De szerintem még mindig az a legjobb megoldás ha a kontrolon meg kérdezed az orvos hogy mit csináljál. -
HUmanHunter #273 attól függ meik módszerrel műtöttek de 1 hónap szerintem nem normális[nem tudja pontosan] -
pepe63 #272 Üdv. Mindenkinek!
Engem volt távollátó műtét utáni tapasztalatai érdekelnének. Engem 1 hónapja műtöttek és borzasztóan rosszul látok távolra. Vajon normális dolog ez? -
TDomi #271 Sziasztok!
Ez a az eljárás kicsit borsósabb mint a PRK és csak a Focusnál csinálják. De nézd meg a saját szemeddel. http://www.focusmed.hu/tajekoztato.html
Igen ennél az eljárásnál gyorsabban gyógyul a szemed. -
lori66 #270 Sziasztok!
Ez a gyorsabb eljárás? Ez kb. mennyivel kerül többe mint a prk? -
TDomi #269 Hello!
A kellemetlenség: viszket a szemed de nem szabad dörzsölni, kiszárad, érzékeny. Épp ezek miatt kell cspegtetni meg napszeműveget hordani. Az Intralasik amikor egy picit megvágja a gép a szemeden a retinát.(természetesen a gép csinálja azt is) Utána a gép felhajtja és egy a lézer leszedi a foltokat a szemedről ami okozza a rossz látást. Tudomásom szerint. -
#268 PRK eljaras -
lori66 #267 Hello!
Milyen az a kellemetlenség? Azt hogyan csinálják? Az az amikor egy kicsit megnyitják a retinádat? -
TDomi #266 Szia!
Én is ott csináltattam de a Focusról is nagyon korrekt dolgokat halottam. Én Intralasikot csináltattam. Gyorsabban elmúlik a kellemetlen érzés. -
lori66 #265 Köszönöm Szépen. Nagyon sokat segitettél. Számomra Optik ez tetszett nekem. jobban nagyon jó kis garanciát vállalnak. Szerintek melyik jobb az intralasik vagy a PRK? -
TDomi #264 Szia!
Persze itt van. http://www.focusmed.hu/ Ez a focus medical. http://www.optik-med.hu/ Ez az Optik-med. -
lori66 #263 Hello!
Köszönöm az infot meg tudnád adni a honlap cimeket mivel nem vagyok egy nagy számitógép guru ezt a fórumot is az egyik simerősöm adta meg. -
TDomi #262 Elnézést Focusmed nem Optikmed. -
TDomi #261 Sziasztok.
A 3. kerületeben van az Optikmed és a Margit sziget árpád hid felőli részénél van az Optikmed ami a még a 3. kerültehez közel van. -
lori66 #260 Hello!
Tudnak nekem valaki mondani a harmadik kerülte közelében lézeres szemműtéttel foglalkozó cégeket? -
#259 #180:) -
lori66 #258 Hello!
Milyenek voltak a vizsgálatok? Mennyi időbe telt, fájt vagy csak kellemetlen volt? Hol csináltattad? -
#257 Nagyon korrekt leírás!
Én most vagyok túl a vizsgálaton szerintem március elején megyek is műtétre.:) -
lori66 #256 Sziasztok!
Tudnak valaki segíteni nekem? Mondja meg valaki nekem hogy milyen lézerrel szemműtők vannak pesten. Megtudnátok adni a honlap címeket? -
lori66 #255 Sziasztok!
Én is szeretném megcsináltatni ezt a lézeres szemműtétet. Azért írok hogy valaki tudna segíteni és tanácsot adni hogy hol érdemes megcsináltatni és ez mivel jár. -
#254 engem most felcsigazott a Zyoptix eljaras...
errol van valakinek velemenye, tapasztalata??? mert erdekelne :]
Nagyon profinak tunik... bar en mint laikus ilyen teren bepalizhato vagyok :D
(olvassatok el, kivancsi vagyok a reakciokra, hu"ha azert eleg draga, de lehet tuti^^) -
#253 -Igen.
-De.
-Igen.
-Attól függ milyen féle műtétet végeznek. PRK-val elvileg nincs is ilyen idő, csak semmi értelme az első pár napon edzeni, hisz akkor baromira érzékeny a szemed, de a fizikai munkát semmilyen formában nem gátolja. -
#252 Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Tényleg fél évig kell napszemcsit viselni a mütét után?
Ahol a lézeres szemmütétet végzik ott nem lehet venni napszeműveget?
A mütét után tényleg jobbban látsz mint mütét előtt szeműveggel?
Ha vki testépitéssel foglalkozik és megmüteti akkor hány hétig nem ajánlott sulyzos edzést végezni? -
Miskolc88 #251 szerintem még akkoris meglehet csináltatni,meg kell érdeklődni valakitől. -
#250 58 :/