lézeres-szem-műtét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cujo01
Én Optikmedrõl hallottam, hogy jó kis ápoló csajok vannak... 😄D

Bandew
Anyás, csajok!!! :-P

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Dacid
CSá!

Unokatesóm a Margitszigeten lévõ szemklinikán csináltatott ilyen lézeres szemkezelést 95/szem volt neki -7es szemei voltak most meg 0-(-0,5) között van
1 hétig kellett óvni a aszemét erõs fénytõl/TVtõl/géptõl.
5 perc volt a mûtét... (és a nõvérkék meg a recepciós.... óóó azok a nõõk.) :p na szal én azt a helyet ajánlom mindekinek.
sok sikert a mûtéthez kukkermájszter 😄

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

katze
Ööö... ilyeneket mennyi idõs kortól csinálnak?

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

Lacc
De azt nem irtad pont, hogy végülis mennyire lett jó a látásod?
Cujo01
Én is most gondolkozom rajta, szóval jöhetnek az infók.. 😄D Pl, aki 2000-ben irta, hogy már 4 éve csináltatta, az leirhatná, hogy jól lát-e még? Az mégiscsak 9 éve volt, az már eléggé hosszútáv.. 😊

Bandew
Na köszi! Pont egy ilyen részletes leírást vártam. :-)
És az UV miatt nem mehet ki strandolni se az ember? (természetesen ezt a kritikus idõszak utánra értem)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Én PRK-t csináltattam 3-4 éve az optik-mednél. Asszem 90 volt akkoriban szemenként, plusz a szemcseppek/satöbbi utána. Ott van olyan akció hogyha megnevezel egy régebbi ügyfelet aki ajánlotta, akkor valami 10ezret visszafizetnek neki utánad, ha van ilyen ismerõsöd akkor érdemes kihasználni. Plusz nem árt egy elõzõ szemvizsgálat eredményét vinni az elmúlt 1 évbõl. Nekem nem volt ilyen, ezért megvizsgáltak, aztán fél évre rá mehettem csak a mûtétre. Ez azért fontos hogy tudják milyen ütemben romlik a látásod, vagy esetleg fixen rögzült már. Maga a mûtét nem nagy valami, hanyatfekszel, és 1-2 perc csak szemenként. Egyáltalán nem fáj, csak a fényt látod (elõtte kap az ember érzéstelenítõ szemcseppet, egyébként valszeg fájna). Ahogy végeztek, rögtön feltesznek egy ideiglenes kontaktlencsét a mûtét miatt szabadon lévõ idegvégzõdések lefedése miatt, ez is fájdalomcsillapításra van (valszeg elõny ha valaki megszokta a kontaktlencsét). Rögtön a mûtét után pár óráig még egész jól látsz, utána indul meg a gyógyulás (az elv az hogy a mûtét szándékosan hibásra csiszolja meg a felületet, mert a gyógyulás közben újra visszavastagodik, bele kell számolniuk a folyamatot hogy a gyógyulás után álljon be tökéletesre). Mûtét után a következõ 3 nap vissza kell járni kontrollra (a végén kiveszik a lencsét, neked nem is kell vele foglalkozni), aztán hetente egy ideig, majd havi egyszer fél évig évig, aztán még egyszer 1 év múlva. Az elsõ kontrollok alatt adnak valami disznó erõs nyugtató/fájdalomcsillapító gyógyszert, nekem elég is volt, igaz aludtam is tõle rendesen. Gyakorlatilag egyáltalán nem éreztem fájdalmat a kritikus pár napban, igaz voltak olyanok akik menni is alig bírtak tõle, gondolom embere válogatja. A mûtét utáni pár óra múlva már egyáltalán nem látsz, ki sem tudod nyitni a szemed 1-2 napig, úgyhogy kell is a gyógyszer, meg valaki aki eközben a közeledben van, visz a kontrollokra, ésatöbbi. Pár nap után kezd el újra látni az ember. Elõször csak pillanatokra tudtam kinyitni a szemem és homályosan láttam (ha erõltettem akkor megszédültem), de az már elég ahhoz hogy otthon pl. ellássam magam. Olyan 1 hét után már bármit tudtam csinálni, távolra teljesen jól láttam, közelre kicsit homályosan, ez úgy 1-2 hónap alatt állt be véglegesre. UV-szûrõs napszemüveget kellett hordani elõször folyamatosan, pár hét után már csak természetes fényben.
Összegezve: nem annyira drága ha megnézzük mennyibe kerülne évekre elõre kontaktlencse vagy szemüveg (elvégre a mûtét után semmi nem kell jópár évig), azonfelül egy halom részletfizetési akció is létezik. A fájdalom része szerintem elviselhetõ, kis szerencsével hozzám hasonlóan teljesen megúszhatod, de egyébként sem lehet rosszabb mondjuk egy kéztörésnél. Szerintem simán megéri.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Lacc
Legközelebb megkérdezem a szemészemet, mi a véleménye ezekrõl a dolgokról, meg pontosan mibe fájna egy ilyen mûtét, tényleg jobb lenne szemüge nélkül jól látni 😊
szerintem állami támogatás kellene ezekre
bakker egy szemre 100 ezer ft yó drága a cuccos..
Bandew
de igen, de az is kicsit gázabbul hangzik, mint a PRK. Legalábbis számomra. :-)

Lacc
De nem azt irja, hogya LASEK egyesiti a kettõ elõnyeit?
Bandew
Ez a PRK hangzik a legjobban szvsz.

Bandew
ITT minden le van írva "hogy Pistike is megértse" stílusban. :-)

Lacc
Én is gondolkozok egy ilyen mûtéten. Elég borsos az ára, de hát megéri ugye... De az a PRK az mégis hogy megy? Errõl találtál valamilyen info-t? Meg hol végzik ezt el helyileg Mo.-n?
Trade
ennyire felment az ara??
Es a sasszem kezelesrol mit tudtok?En abban gondolkodtam.

Bandew
Pénz az olyan 110.000 ft kb szemenként asszem. A fájdalomról meg annyit tok, hogy KURVÁRA szar. Igaz lehet, hogy a mûtét utáni fájdalom más, mint ami nekem volt, de hát minkettõ szaruhártya sérülés. De ha utána jól látok minden veszély nélkül, akkor simán megéri.

Match
pénz...meg ha már félreértetted akkor a fájdalom is 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Bandew
Mármint pénz, vagy tényleg fájdalom? :-D

Bandew
Köszi szépen!
Kicsit utána néztem a dolgokanak, hogy mi mennyire biztonságos. Van PRK, ami fáj utána, de nem veszélyes a késõbbiekben. Van a Lasik, ami után nem fáj a szem, de egy baleset folyamán pl LESZAKADHAT a szaruhártya bevágott része!!! Na ezt ne! :-)
A PRK olcsóbb is, asszem azt választom. De nekem ne vagdosság a hártyámat. :-D
Ez legalább csak egy kis seb, ami begyógyul.

Match
mibe fáj egy olyan?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Dynamic
Az indexen van egy elég hosszú lélegzetvételû topik.
Talán ebben sok hasznos dolog lehet.Hogy lézeres téma-e, azt nem tudom, de biztos.
Itt la.
Munch
Havernak most csináltak ilyet, hetekig speckó szemüvegben járkált utána mindenhol. 😊 Neki bejött, teljesen helyrejött a szeme!

Bandew
Felhozom eme topikot (asszem itt az ideje), mert én is gondolkodom a mûtéten.
Nem tom azóta feljlõdött-e a mûtét. Valaki írjon friss élményeket, mert azért mégiscsak a szememrõl van szó. Nagyon elkeserít, hogy mennyire nem látok, pedig azért nem annyira vészes a szemem (minkettõ -3,5-ös). A múltkor is kivettem a kontaktlencsémet (éjjel-nappalit hordok) és már majdnem elbõgtem magam (hát igen bevallom férfiasan :-D). Persze tom, hogy nincs miért kiakadnom, de akkor is rossz.
A mûtét utáni fájdalom már nem riaszt vissza. Azok után, hogy normál lencsében aludtam egyszer éjjel, amitõl úgy begyulaldtak a szemeim, hogy napokig csak a falat ütöttem fájdalmamban (nem vicc) már bármi jöhet. :-)
A gondolatától is kiráz a hideg, hogy valami éles dolog közelít a szememhez, szal örülök, hogy feltalálták ezt a lézeres bigyót.
Szal pár nyugtató mondat kéne a mûtétrõl. :-)
Biztos 100%-ig biztonságos? Sok tökölés van vele? (csak mert hallottam oylat, hogy utána 1 évig kell szemcseppet használni) Romlik utána a szem?
Eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy nagyon okés a dolog és, hogy megéri, de nem tudom kiverni a fejembõl azt a mondatot, amit egyszer a barátom mondott:
Amíg az orvosok szemüvegben járnak, nem bízok ebben a módszerben.