1129
lézeres-szem-műtét
  • ivjoe
    Bölcsész Tudományi Kar :D
  • Miskolc88
    Szerintem ezek kicsit ilyen olasz úriember stilusuak XD
  • greg benz
    BTK? Az mi? nem SZTK-ra gondoltál?:D
  • ivjoe
    Sztem ez olyan, amiben tutira BTK-s nak tűnik az ember. :D
  • greg benz
    Az első azért jön be mert csak úgy:) Ezek tetszenek mostanában,és ez állna jól nekem.. az alsó meg kb ugyanaz,viszont talán kevésbé "okoskás" vele az ember:)
  • Miskolc88
    ja :d
  • greg benz
    Ez csak 2 szemüveg:) Első kettő kép az egyik,második kettő kép a másik
  • Miskolc88
    olyanom van mint a 3. csak nekem oválisabb kicsivel
  • greg benz
    Én most ezekkel a keretekkel szemezek,már csak az árukat kell kideríteni

• greg benz
    Hát igen,ha belegondolunk a többszázezres műtét lassan de biztosan megtérül.. optimális esetben évente,kétévente KELLENE cserélni a szemüveget,szal 2-3 év alatt az már egy 100+++ huf lenne... ha meg kontaktlencse akkor azt már nemis számolgatom.. és az ember egy életre megszabadul egy kellemetlenségtől
  • Miskolc88
    ja,énis ezért meg akarom mütetni mert az jobban megkérné a hosszú évek során
  • greg benz
    Nincsen kancsal ismerősöm... De egyébként a kontaktlencse a lehető legdrágább megoldás,egyrészt ugye nem a legjobb szórakozás a ki-be rakosgatása,plusz azthiszem kb. havonta,kéthavona kell újat venni/csináltatni,és nem két fillér...
  • Miskolc88
    elég drága.
    neked van kancsal ismerősöd ?
    mert szemüvegbe jó a szemem de kontaklencsére szeretnék váltani,nem tudom hogy az jó lesz e.
  • greg benz
    Hát igen,ez a baj
  • Miskolc88
    ja,hát úgy tudom 100-120 ezerért csinálják.
  • greg benz
    Rövidlátó vagyok
  • Miskolc88
    mi a szemednek a baja ?
  • greg benz
    Hát igen,de ott horribilis árak vannak... Azért csak nem kúrják már el a szememet a nem magánklinikán:P
  • Miskolc88
    passz
    de szerintem jobban jársz ha ilyen magán céghez mész.
  • greg benz
    *dioptriáig
  • greg benz
    Sziasztok!

Egy ismerősömmel beszélgettem kb. 1 hónapja a lézeres szemműtétről,és azt mondta,hogy állítólag lehet TB-re csináltatni ezt a szemműtétet,azthiszem egy bizonyos diptriáig... Tud erről valaki bármit is,hogy létezik-e ilyen,vagy bármi info-t? megköszönném!
  • Miskolc88
    Hello !
    14 éves kancsal vagyok.
    egyszer mütötték 9 évesen a szememet nem lézeresen.
    most gondolkozok a lézeres mütéten?
    valakinek van már ebbe tapasztalata?
  • Thanatos
    tény, de ettől még ugyan az a kat, nem a kép számit...
  • Lammer
    aze' a szemuveg egy kicsit gazosabb a forgalom biztonsaga szempontjabol, mint egy haj... -.-
  • Thanatos
    de van kód, sőt tudtommal a kdóban még az si benne van jogsin hogy csak szemüveg vagy szemüveg/kontaktlencse... és szvsz igne modositatni kell ha a klinika nem intézné el, ha elintézi akkor meg egyértelmű ugye hogy nicns gond...
    az emg hogy képen mi van kit érdekel? ha képen hosszu hajad volt és azóta levágtad akkro megbüntetnek vagy mi? :DDD
  • Lammer
    elvileg nincs, de a plasztikon ott virit a nagy lufi szemuveges fejem :D (szemelyi egyebz)
  • Bandew
    Örülök, hogy tetszett a beszámoló, mindent leírtam, ami csak eszembe jutott.
    Úgy tudom a klinikán ezt elintézik és módosítják a papírokat. Igazából ezt nem is igazán értem, hogy hogy van. A jogsiban valami kód jelzi esetleg, hogy a vezető nem lát jól? Mert ez még nekem sosem okozott gondott, ha elkérték a jogsimat, ez sosem került szóba, pedig én kontaktlencsét hordtam, ami (szemüveg hiányában) feltünhetett volna a zsaruknak és rákérdezhettek volna.
    Szombaton megyek vissza kontrollra, majd megkérdezem a részleteket, meg hogy ez hogy is van, de azt tudom, hogy a klinika elintézi ezt a jogsi-dolgot.
  • Lammer

kerdes! bar lehet nem tudsz erre valaszt adni... en szinte nap mint nap vezetek es hat ha megcsinalnam a mutetet, utana modositani kene a jogsit? ugyanis meg anno beirta a doki, hogy csakis szemkorrekcios eszkozzel vezethetek(nomeg a kep a plasztikon is szemuveges, bar ott ugye nem szerepel kulon, de ki tudja a rendorok mibe szivoznak bele) :|
  • Thanatos

köszi a részletes beszámolot, szerintem sokunknak rengeteget segitettél vele
  • Bandew
    Inkább ideírom, ha nem gond, csakhogy a többiek is láthassák.
    A PRK szemenként 129.000 Ft volt. A vizsgálat díja 10.000 Ft, de ha az Optik-Med oldalán lévő kis tesztet kitöltitek, kinyomtatjátok, majd bemutatjátok a klinikán, akkor a vizsgálat ingyenes. Azt ugyan nem értem, hogy ez nekik miért jó, de nekünk mindenképp az.
    Az oldalon amúgy minden kérdésre választ kaphatsz, én nem is nagyon tudok mit hozzátenni, esetleg a részleteket tudom elmondani.

Vizsgálat:
    Itt mindenféle drága szerkentyűvel belevillognak a szemedbe, megvizsgálják a szaruhártyád felszínét. Megmérik a könnytermelésedet ami kicsit kellemetlen, de nem rosszabb mint amikor pl. por megy a szemedbe. Aztán csepegtetnek a szemedre érzéstelenítőt és megmérik a szemnyomást. Itt egy műszer hozzá is ér a szemedhez, de csak nagyon picit és amúgy sem érzel semmit. Aztán pupilla-tágítót csepegtetnek, majd 20 perc múlva belevilágítanak egy számomra elég erős fénnyel. Sztem ez volt a legkellemetlenebb, mert elég sokáig tartott és a szemed ilyenkor érzékenyebb a fényre. Meg persze a szokásos látásvizsgálat a kedvenc vaskukkerünkkel. Ezt 2x is elvégzik aznap, másodszor a pupillatágítás után, mert ilyenkor finomabban tudják beállítani az élességet. Ha minden okés, akkor mehetsz műtétre. Megajánlják, hogy milyen fahta műtét kéne neked. Én azt mondom, a PRK a legjobb. Nem ejtenek semmilyen vágást a szemed felszínén, nem változtatnak semmit, csak nagyon-nagyon apró, teljesen elhanyagolható részt párologtat le a lézer a szaruhártyád felszínéről. Mivel ez a felszínen zajlik (ellentétben az Intra lasikkal, ahol finom lebenyt vágnak, majd azt felhajtva BELÜL végzik), ezért a műtét utáni napokban természetesen fáj, de ezt minden ember el tudja viselni, nem szabad ettől megijedni. A PRK-nál a gyógyulás után semmilyen nyom vagy heg nem marad, a szemed felszíne ugyanolyan marad, mint azelőtt.

A műtét és a gyógyulás:
    Maga a műtét nem volt akkora kunszt. Először is adnak egy nyugi-bogyót, majd mégegyszer megvizsgálják a látásodat. Aztán bevisznek egy előszobába, ahol adnak rád egy hajhálót, meg a cipődre is egy gumis zacsit. Telecsepegtetnek érzéstelenítővel legalább 3-4x, majd bevezetnek a műtőbe. Az már eléggé más világ mint a klinika, minden csupa fehér, a streiltás csak úgy ordít mindenről. Néma csend és maszkos fehér ruhás alakok. Szal nagyon kísérteties. A következőkben nem fogok hazudni, de előtte leszögezném, hogy egyáltalán nem veszélyes, csupán pszichésen lehet nyomasztó. Ezután ugyanis ráfektetnek az asztalra, majd befordítanak a lézer alá és a Mechanikus Narancsban látott módszerrel kifeszítik a szemedet, hogy nem pisloghass (bevallom ez nálam nagyon hasznos volt, mert jópárszor "pislogtam" csak ugye a szerkezet nem engedte). Aztán jön egy parásabb rész, mert a doki szép finoman lekapargatja a szaruhárytáról a hámsejteket, ami eléggé szar érzés (nem fizikailag, csak amolyan "Bazzeg! Mi a f@sz?" elvégre is nem szoktak ilyet csinálni az ember szemével.) és az érzéstelenítés nélkül minden bizonnyal nagyon fájna. Lehet látni, ahogy a lekapart hámsejtek, nyálkaszerűen beborítják a szemed és mindent elhomályosítanak. Ez tart max 1 percig, letörli a doki a "nyálkát", majd jön a lézer. Az kb 10 másodperc az egész, de a gyenge gyomrúaknak azt ajánlom, hogy közben ne vegyenek levegőt. Nekem ugyanis megcsapta az orrom az elpárologtatott mikro-részek égett szaga. Mondjuk én tökéletesen megbíztam az orvosban, meg ebben az egészben, ígyhát inkább érdekes volt számomra. De ilyenkor van az emberben feszengés, szal aki gyengébb idegekkel van megáldva, az vigyázzon, mertha bepánikol és elkezd izegni-mozogni az csak saját magával szúr ki! Aztán rárakják a terápiás kontaktlencsét, majd jött a másik szem (ami addig le volt takarva). Rögtön látod, hogy jól látsz! 1-2 óra után kezd elmúlni az érzéstelenítő hatása és elkezd szúrni a szemed. Az első éjszaka volt nálam a legdurvább. Hiába adtak altatót, meg fájdalomcsillapítókat, nem igazán tudtam aludni. A könnyeim patakokban folytak, a szemhéjaim felduzzadtak (erre adnak egy szemhűtő kis szempárnát, ami nálam nagyon sokat segített!) és a sok irritácó miatt az orrom is folyt rendesen, ami alaposan kiszáradt az állandó törölgetéstől. Nekem 2 napig tartott ez a kényelmetlen állapot, utána levették a lencséket. Emiatt megint felerősödött egyfajta szúrés-érzet a szememben, de az egy éjszaka alatt elmúlt és már közel sem volt vészes. A 3. napon már nyitva tudtam tartani a szemem, ami előtte nem igazán megy, mert nagyon érzékeny vagy a fényre ill. a szervezeted állandóan alvásra kényszerít. Kaptam egy fertőtlenítő szemcseppet, amit 2 óránként kellett csepegtetni (éjszaka természetesen nem), ilyenkor ugyanis nagyon érzékeny a szem és könnyebben kaphatsz el fertőzéseket. Ezt még most is kell csepegtetnem, de most már csak 4-5x egy nap, ezt valószínüleg a 10. napig, utána kapom meg a szteroid alapú szemcseppet. Most már teljesen jó a szemem, kicsit még érzékenyebb ugyan, de már semmilyen fájdalom nincs. A fényérzékenységem is elmúlt, a látásom pedig nagyon jó, de még az agyam csiszolgat rajta, ill. a gyógyulás nyomai is zavarhatják picit a látást. Ami azt illeti tűélesen látok, de mintha még nem lenne a 2 szemem kompatibilis egymással. De még így is jobban látok, mint bármikor az életemben! És ez csak javulni fog!
    Szóval én mindenkinek nagyon tudom ajánlani! Vannak pillanatok amikor erősebbnek kell lenni, de hát semmi sincs ingyen és ez is csak jellemerősítő hatású.
    Aki a kockázatoktól tart, az ne tegye! Teljesen biztonságos, profi munka az egész!
  • Thanatos
    jah oks, ezt nem tudtam hogy van több fajta is :D
  • flashpointer
    ez nem aza a leszakados felhajtos, sajnos a modok elnevezéseit mar nemtudom, de oylat már nem csinálnak.
  • Thanatos
    a felhajtossal állitolag az a baj hogy veszélyes mert késöbb pl egy autobalesetnél leszakadhat az egész, vagyis én ezt hallottam, nemtom mennyi a valóság alapja, ezzel szemben aminem felhajtos abbol állitolag olyan is van hogy egy hét mulva már orvos nem tudja megmondani hogy volt-e mütve a szemed vagy nem
  • Bandew
    Inkább a fájdalom, a te verziódat én már nem vállaltam volna be. Nekem ne vagdossanak semmit.
  • flashpointer
    akkor te biztos azzal a modszerrel csinaltattad aminel leszedik az egesz nemtommit, aztan majd visszanő.
    nekem nem szedték le hanem felhajtották aztan vissza, abszolut nem volt semmi fajdalom a mütet utan, 1 napig opálos aztan 2nap mulva eszre se venni, fajdalom semmi.
  • Lammer
    nana! bovebben meselj meg minden! privatba ha nem vagyok pofatlan-indiszkret leirhatnad az osszkoltseget ugy alle-cuzamme ^^
  • Bandew
    Azért voltak ám kemény dolgok.
    Mármint semmi fájdalom vagy ilyen, de azért pszichésen kemény annak aki nem bírja az ilyet.
  • Attila8805
    Az jó.
    Én is gondolkozom rajta de természetes csak ha dolgozó embör leszek.
  • Bandew
    Első éjszaka fájt természetesen.
    Most már nem fáj, elég hamar regenerálódodtt az első hámsor a szememen. Ugye 3-4 napot írnak, de nekem már a második nap le is vették a kontaktlencsét és vissza se kellett mennem a 3. napi kontrollra.
  • Attila8805
    De mostmár egyálatlán nem fáj?