182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#19481 Jó. Ez F1 topic, akkor beszéljünk arról. Magyarázd meg, hogy az én összahasonlításomhoz hogy kapcsolódik a példának felhozott F1 vs Modena példád. Most vagy fogalmad sincs a felfüggesztési rendszerekről, egy versenyautó-sima autó önhordó illetve nem önhordó vázszerkezetéről, vagy valamit nagyon keversz. Picit segítek: Nascarnal pl versenyautóban, és a közúti autóban is McPherson féle kerékfelfüggesztési rendszer van. Tehát van köze egymáshoz. Ezzel szemben az általad említett F1 autónak, és a Modenának a kerékfelfüggesztése asszem nyilvánvalóan egészen más. Vegy ük a kinézetet. Ismét megemlíteném, rakj egy utcai autót egy nascar autó mellé, ez az én példám, és rakj egy F1 Ferrarit a Modena mellé, ez a te példád. Menjünk végig a fék, és üzemanyagrendszeren, valamint a vezérlőelektronikán???
Hidd el nem arcoskodok, de ha nem értesz egyet velem, akkor ne valami blőd összehasonlítással gyere, ami nem áll meg a lábán. -
#19480 háát..ferde ez az egész ami itt van.
Gábor:
Te lezúzol bárkit, aki annélkül szól hozzá az F1-hez, hogy értene hozzá, te viszont melzsebből lefikázol olyasmit amihez kevés lövésed van, vagy bevallod magadnak vagy nem.
Te megengeded magadnak, hogy bántóan pl "faszcar" fogalmazzál, ha visszakapod, akkor meg még höbörögsz.
Nem tudom ki hogy kedvelt meg technikai sportokat, de biztos van valki itt akinek megmutatták...
mint ami itt cél volt egy jó Nascar versennyel.
Ha vki szereti a technikai sportokat, akkor sztem nem fikáz le egyet sem.
Főleg nem a Nascar-t. A kulturáját lehet nem érteni, de leszólni komolytalanná tesz.
Ahogy itt is történt sztem.
-
#19479 nem történt semmi, nem a te stílusod nem tetszett -
#19478 Bocsi csak az eleje ment neked,elnézést,egyébként ha visszaolvasol Punkernek a felvetésére irtam 1 sort,de hiba volt.Ebből aztán ez lett sajnálom.
Elnézést mindenkitől akit esetleg megbántottam!
Éljen az autósport! -
#19477 Egyetértek!Csak lehetne kúltúráltabban bezsélgetni az autósportról is.
Nem az kellene hogy de nagy F.. vagy mert..hanem tök jó te ezért szereted ezt,te azért éljen a sport,az autóversenyzés.
Egyből támadni meg hogy húú,én többetvoltam kinnt versenyen,te meg csak tv-ből ,én nekem megadatott hogy motorom legyen ,neked még jogsid sincs.
Miért nemlehet kúltúrált keretek között vezetni a fórumot?
Persze rögtön jön a válasz mert ilyenek járnak ide mint mi akik beleszólnak,nemértenek hozzá.
Azthiszem ezzel befejeztem,további jó csevegést,húzok vissza a F...car topicomba ott legalább kialakult egy jó kis közösség. -
#19476 látom felhúztad magad te is, felesleges ezzel foglalkozni, mert egyrészt nincs értelme, másrészt az egyiknek úgyis engedni kell, különben soha nem lesz vége a f*szozásnak, az meg semmilyen formában nem ide való... este futam, ez a lényeg, én meg mehetek melózni :( -
#19475 te meg kihez beszélsz, 1 szót sem mondtam a pilótáitokról, hogy bénák lennének....
és ti talán a Nascar játékon kívül ugye biztos vezetettek csomót Daytonában..
Engem nemérdekel a Nascar, mér erről kell itt beszélni az F1 szobában???????? -
#19474 Nem védem,de úgynézem nem ő a nagyarcú itt,vagyis egyáltalán semmi okoskodás nemvolt a részéről.
Te vezettél már Nascar autót gondolom az F-1 est meg nem is kérdezem hisz az természetes,otthon áll a garázsodban egy 2003-as ferrari csak nembírod kivinni mert a fekvőrendőrön felakadna.
Elmondta véleményét,hogy aki mondjuk nem F-1 ben versenyez az nem pancser.
Ezért már lekell fikázni mindenkit?
Én speciel nemúgy jöttem be ide hogy bárkit kioktassak vagy hogy lef......k ,ez nem stílusom,mint egyeseknek.Ha esetleg meg baj van bárkinek az idegrendszerével az sürgősen orvosi segítségre szorul mielőtt elpattan egy ér az agyában.
-
#19473 akkor válaszoljon normálisan... vagy ne válaszoljon semmit, mintha hülyeséget kérdeztem volna, vagy valamivel is több lenne ő.... -
#19472 nem kell ezt srácok, ez nem vezet sehova... -
#19471 nem azzal van a baj, ha valakinek érvei és ellenérvei vannak, illetve ízlések és pofonok is léteznek, vélemények szintén, nagyzolók mindenhol vannak, veszekedni meg amúgy is időpazarlás... én 21 éve szívom a benzingőzt, voltam egy csomó f-1-en itthon és külföldön, ralikon, dtm és f-3 versenyeken is még a 90-es években, mert akkor még jobban volt rá pénzem, de ezek a dolgok semmit se jelentenek szerintem, a lényeg hogy valaki szereti-e az autósportot/motorsportot, és ha szereti, akkor úgyis minden szakágat szeret, mert mindegyik teljesen más és mindegyiknek más szépségei vannak. -
#19470 de utálom az ilyen nagy arcú keménykedő embereket, és ezt ki nem tudja?
A borítás aztán számít... Én szépen kérdeztem, erre itt elkezdessz pokrócoskodni pff....
"külső kialakításban közúti autó burkolatot kap, a váz és egyéb cuccok valóban versenycuccok"
"De egymás mellé lehetne rakni őket, vagyis van a nascar autónak közúti megfelelője"
Tényleg?? van olyan autó amire hasonlít a Nascaroknak az "orrmaszkja" mer ugye más köze nincsen az utcai autók hoz...
Ja és tényleg nyomod az Online bajnokságban?? Hűha szóval innen a nagy szaktudásod, én is kipörgettem 20xx a GP2-t.....
Na te aztán tényleg nagy szaktudor vagy... -
Gabor_(HSF) #19469 Látod ez a problémám nekem is, néha olyan beírások vannak,hogy rögtön mefejelem a monitort...csak én általában másképpen reagálom le és erre rögtön a modorommal jönnek..
volt itt olyan is aki 4-5 éves korában már kijárt Ausztriába a haverokkal sörözgetni meg F1 futamokat nézni( valószinű a gold tribünről)és amikor visszakérdeztem, má megen én voltam az agressziv -
#19468 :) -
#19467 Azt hittem elég egyértelmű, hogy kurvanagy különbség van, ha egy közúti autóból versenyvázzal, versenyfutóművel, versenymotorral, de hasonló aerodinamikai tulajdonságokkal csinálsz egy 800lóerős szörnyeteget, vagy minden részében erre a célra kifejlesztett speciális formaautót építesz 950 lóerővel. -
Gabor_(HSF) #19466 azé vagyok én a másik véglat is -
#19465 ja, a rali wrc autók sem léteznek közúton és a wtcc autók sem -
#19464 Asszem hanyagolom ezt a topicot, olyan mintha dedóban lennék, és magyaráznom kell folyamatosan.Külső kialakításban közúti autó burkolatot kap, a váz és egyéb cuccok valóban versenycuccok. De egymás mellé lehetne rakni őket, vagyis van a nascar autónak közúti megfelelője. Innen kezdve buktad a Modenás baromságod, mert mutass egy F1-es formaautót a közutakon!!!! -
#19463 "a nascar küzúti autó létére kap 800 lóerős motort" lehet, hogy nemértek annyira ehez mint te, de kb. a nascar vázának is annyi köze van a közúti Taurushoz, vagy Monte-Carlohoz, mint az F1 Ferrarinak 1 Modenához.... -
Gabor_(HSF) #19462 Nem nem ismarem, már régóta nem versenyzek,a mostani anyagi körülményeim meg az idegrendszerem már (egyenlőre)ezt nem teszik lehetővé -
#19461 nekem mindegy -
#19460 Hm, ez egy Kawasaki, akkor talán Charlie-t is ismered. -
#19459 Ezek után nem sok esély van, hogy valaki él a 19406-os hozzászólásban adott lehetőséggel. :DD Képzeld véletlen rosszat mondok valamelyik pilótára, vagy kocsi színére, és már át is rántottak a motor alatt!! :DDD -
Gabor_(HSF) #19458 Kössz az oktatást akkor... egy kis Off
Ez meg itt én vagyok..hidd el talán én is szagoltam már benzingözt,ill szagolok már 30 éve -
#19457 Nem csak tankoláshoz használják a féket. Harmadik éve indulok a magyar online bajnokságon, valami elképzelésem így van a dologról. És régen a Geoff Cammond féle F1GP bajnokságon is indultam csapatban a haverokkal. A két versenyforma ég és föld, nem baj, ha nem szereted, de azért felelőtlen hülyeségeket sem kellene írni a nascarról. Sokkal több, és hosszabb koncentrációt igényel, mint a nascarhoz képest egy pofonegyszerű F1 futam. Ami kívülről eccerűnek látszik, az belülről úgy néz ki, hogy 3-4 órán keresztül köröznek egymástól centikre folyamatosan 300km/h tempó mellett, és egy pillanatra sem hagyhat ki a figyelme az embernek. És ott nem elég csak magadra figyelned, akkor is korrigálnod kell, ha a másik hibázik előtted 20 centivel ekkora tempónál.
Jeff Gordon végleg nem érdemes kikezdeni, mert MS szintű őstehetség, ha autóversenyzésről van szó. Pl amikor Montoyával autót cseréltek, Montoya volt az, akit jobban meglepett a másik autó tulajdonsága. Hja, és ugye az F1 autó rakétának kiépítve 900-950 lóerő, a nascar küzúti autó létére kap 800 lóerős motort.
Én F1-en nőttem fel, kicsit később, de már vagy 15 éve nascart és cartot is nézem, Rally, superbike érdekel, MotoGP-ért meg odavagyok. Szóval lehet szeretni sokmindent egyszerre, és eszembe nem jutna fikázni mondjuk a skkot, mert engem nem érdekel. -
Gabor_(HSF) #19456 És egy F1-es topicba miért nem nevezhetem én a nascart faszcar-nak,ha egyszer nemtetszik és nem is idevaló,kiben mit bántok meg ezzel.. én sem akorom ráerőltetni az f1 et vagy a rallyt akár a Motogp sem senkire...az meg hogy leköcsögöznek? hát én még a mai napig is akár a 17 éves fiamat is falhozvágom az ilyen beszólásokért,de még a 24 éves lányomat is áthuznám a motorom alatt,pedig már unokám van tőle,ha ilyet megmernének tenni -
#19455 a #19443 postból indult ki a f*szozás... :( -
#19454 Szuuuusza ,szuusza!:-)Kérsz nyugtatót?
És még büszke is vagy a stílusodra Gratulálok!:-) -
Gabor_(HSF) #19453 mér engem kérdezel? köztudottan rossz a modorom,(bár én inkább azt mondanám hamar kihoznak a sodromból) -
#19452 ez most mire jó? -
Gabor_(HSF) #19451 Köcsög az anyád te faszláma,ha már valakire nemtudod ráeröszakolni a marhaságodat azt már köcsögözni kell..HUZZÁ anyádba a Nascar topicba -
G_ArchAngel #19450 álítólag Ő itt korban a rangidős, persze a módora az utolsó helyre sorolja, de meglehet szokni...:P -
#19449 Próbáltam szolídan Punker-nek irni,hogy ha teheti nézze,mert veszíteni nemveszit vele.Nincs semmi bajom az F-1-gyel csak már nem a régi,persze nézem én is.
Általában aki szereti az autósportot az vevő mindenre,sajnálom hogy vannak kicsit nehezebb esetek de nemvagyunk egyformák...szerencsére -
#19448 Jobb is ,mert szerintem nemlennél népszerű,de egyébként te alapból ilyen köcsög vagy vagy csak játszod az agyad?
Téma lezárva! -
#19447 ahhoz képest elég indulatosan adod elő a véleményed -
G_ArchAngel #19446 igen, ezek nyomós érvek, és igazából ez a kemény igazság, az F1 az, aminek mondják: száguldó cirkusz, évről évre kisebb esélyegyenlőséggel, kihívással, és erről nem a csapatok tehetenek, legalábbis nagyrészt... -
#19445 Veled nem lehet erről beszélni, mert totál nem tudod miről van szó. Egy oválon rohadt nehéz előzni, mert a Nascar gépek is sokszor simán elérik az egyenesekben akár a 320-340 km/h-s sebességet is, és kanyarban is 200 fölött vannak. Így előzéskor ha a gumírozott részről letérsz a második sávba, ott elég könnyen rá lehet faragni. A Taktikán rengeteg múlik, hogy ki mikor áll ki, mennyit spórol a gumikkal, a fékekkel, stb... De neked aztán mondhatom, mert élből elutasító vagy, eldöntötted, hogy ez szar, és ehhez tartod magad... -
#19444 Nemtudod ki?Nézz már kicsit utánna !
Nem libáért vette a címeit,a modern éra legnagyobb versenyzője.
71 győzelem,és 4 bajnoki cím! -
Gabor_(HSF) #19443 Nem nemláttam és éppen ezért nem is írok a faszcar topicba mert semmire se tartom meg érdekelni sem érdekel -
#19442 Egyébként meg az Amerikában versenyzők többsége egyszerűen nem akar Európába és a F-1-be jönni, sokszor még nagy pénzekért se pl. Franchitti, Tracy, Scheckter, Hornish... vagy éppen az új sztár Danica Patrick, mindannyian nyilatkozták már többször is, hogy nem érdekli őket a F-1, pont azért, mert általában csak 1-2 csapatnak vannak győzelmi esélyei, ami számukra nem túl szimpatikus, hiszen a teljes esélytelenséghez nem szoktak hozzá.