• G_ArchAngel #19421
    Alonso: "Veszélyes vagyok!"

Írta: Zuzmara [2005.05.01. 10:49]

A spanyol pilóta magát tartja a legjobb versenyzőnek.
    Az elmúlt vasárnapi San Marinói Nagydíjon két versenyzőt csodált a Forma-1-es világ: Michael Schumachert szenzációs hajtóvadászata miatt és Fernando Alonsót, mert képes volt megállítani a hétszeres világbajnok száguldását. A spanyol pilóta elsősorban abból vizsgázott jelesre, hogy nagy nyomás alatt is meg tudta őrizni nyugalmát és nem követett el olyan hibát, amelyet néhány körrel korábban például Jenson Button igen és amelyre Schumacher könyörtelenül lecsapott:

"Ez velemszületett tulajdonság. Már gyerekként is nyugodt voltam. A szüleim is nyugodtak. Úgy tűnik ez családi vonás." - nyilatkozta Alonso a 'Welt am Sonntag' című lapnak arról a jellemvonásáról, amely egy héttel ezelőtt győzelemhez segítette.

A spanyol nemcsak nyugodt, de magabiztos is - tudja, hogy képes arra, hogy megnyerje a világbajnokságot: "Csak azt kell tennem, amit tudok. Én vagyok a legjobb versenyző - úgy ahogy Michael, Trulli vagy Kimi is azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb." - mondta.

Ugyanakkor Alonsónak furcsa érzései vannak az idei év eddigi sikerszériájával kapcsolatban, mert úgy érzi, hogy egyáltalán nem vezet jobban, mint korábban tette. Példaként azt hozta fel, hogy 2001-ben az European Minardi csapat színeiben sokkal nehezebb dolga volt, mint most a Renault-nál: "Akkoriban olyan autóm volt, amivel állandóan birkózni kellett ahhoz, hogy a pályán tudjam tartani. A Renault-val minden nagyon lazán megy. Noha gyorsabban autózom, mégis nyugodtabban. Ez valahol furcsa. Itt csak a technikáról van szó, ami most alattam van."

Ugyanakkor Alonso tudja, hogy versenyzőként is lehet azért tenni, hogy minél jobb autó legyen az ember alatt: "A technikát kell előre mozdítanod ahhoz, hogy a segítségével nyerni tudj." - mondja.

A múlt heti San Marinói Nagydíjat eddigi legjobb futamának tartja a spanyol: "Fantasztikus verseny volt, talán eddigi pályafutásom legjobbja. Nagyon élveztem, hogy Michaelt sakkban tarthatom és vele küzdhetek. Küzdeni és harcolni - ezt szeretem a legjobban."

Veszíteni viszont egyáltalán nem szeret és - saját bevallása szerint - nehezen is viseli a vereséget: Az a legbosszantóbb, amikor teniszben veszítek. Amikor ez történik, akkor mindig átdobom az ütőmet a kerítésen. Veszélyes vagyok. Mindig Nr. 1. akarok lenni." - mondta.