182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
jaja teljesen igazad van!! pedig ugyanazok voltak az esélyek akkor is, erre építtettek mindenkivel egy új autót csak azért h ne ők legyenek az elsők!! remélem idén jól beszopatják a népet... -
Dexantreal #34572
-
Dexantreal #34571 ehh,ez a szárny ügy...
.A Ferrari nem csal
.Én kitartok mindaddig emellett,amíg a FIA ki nem jelenti ennek az ellenkezőjét.Mert, hogy a Honda és a többiek mint pampognak,az engem nem érdekel.Sztem itt csak arról van só, hogy már megin Michael Schumacher nyert. Anno azért szabták át teljesen a Forma-1-t, mert MichaelSchumacher nyert. Szal úgy értem, hogy azért lett teljesen ilyen az időmérő,meg hogy 2005ben nem volt kerékcsere,meg ilyesmi..vágjátok. Most midnenki itt szajkózza ezt a szárny ügyet, mert valamivel megpróbálják megállítani a Ferrairt, de nem fog sikerülni nekik. Michael majd élre tör ismét akár ezzel a szárnyával, ami most van - és szabályos szárny ez
- akár egy, a FIA-nak megfelelő beállítású hátsó és első szárnnyal. Nem véletlenül nyert 7szer szezont és nem véletlen van még itt 37évesen(vagy mennyi) is a mezőny legöregebb versenyzőjeként még mindig az élbolyban. Szal sztem jobb lenne abba hagyni ezt a szárny ügyet és leszállni a Ferrariól, mert a csapat és Michael Schumacher is így is, meg úgy is nyerő képes alakulat és, ha egyszer nyernek...
. Yo, most itt fényezem őket, bocsi,de ez már akkor is nevetséges, hogy mindig őket veszik elő.
-
Felipe Massa ma folytatta a tegnap megkezdett munkát Fioranóban, ahol a 248F1-el készül az nürburgringi futamra.
A brazil versenyző 61 kört tett meg a rövidebb szakaszon, ahol a mai legjobb idejeként 57.134 másodpercet regisztráltak. A tesztcsapat az elektronikán valamint a gumiabroncsokon dolgozott.
Michael Schumacher az élen
Hely Versenyző Csapat Gumi Időeredmény Kör
1. M.Schumacher Ferrari (B) 58.287 125
2. Zonta Toyota (B) 58.601 83
3. Trulli Toyota (B) 58.885 136
-
nah majd meglássuk, de milyen jó érzéssel írom majd be h háháhá :D (legalábbis remélem:D) -
G_ArchAngel #34568 aha, mikor a csigazabálók a féket tesztelik... -
hát persze, hát persze :D -
edeleny #34566 Igen,en is igy gondolom.Ket kör elönnyel indulnak,es -4.el zarnak. -
azt majd jön a ferrari és lekörözi őket :)))) -
edeleny #34564 Ezek mar nemikepp szorosabbak mint tegnap. -
Teszteredmények – Silverstone – Csütörtök:
01. - Fisichella - Renault (M) 1:18.506 – 121 kör
02. - Barrichello - Honda (M) 1:18.664 - 71 kör
03. - Raikkonen - McLaren-Mercedes (M) 1:18.664 - 96 kör
04. - Kovalainen - Renault (M) 1:19.094 - 102 kör
05. - Klien - Red Bull-Ferrari (M) 1:19.550 - 42 kör
06. - Montoya - McLaren-Mercedes (M) 1:19.674 - 40 kör
07. - Davidson - Honda (M) 1:19.701 - 143 kör
08. - Liuzzi - Toro Rosso-Cosworth (M) 1:19.998 - 83 kör
09. - Coulthard - Red Bull-Ferrari (M) 1:20.047 - 81 kör
10. - Webber - Williams-Cosworth (B) 1:20.422 - 80 kör
11. - Kubica - BMW-Sauber (M) 1:20.925 - 99 kör
12. - Albers - MF1-Toyota (B) 1:20.978 - 47 kör
13. - Wurz - Williams-Cosworth (B) 1:21.190 - 107 kör
14. - Paffett - McLaren-Mercedes (M) 1:21.888 - 7 kör
15. - Sutil - MF1-Toyota (B) 1:25.403 - 11 kör -
edeleny #34562 Ez igy van.Mondjuk szerintem a hajlekony szarnynak igazan azokon a palyakon van elonye,ahol hosszuegyenesek,es lassu kanyarok vannak,mint pl:Indianapolis,es az olyan palyakon ahol sok a gyors kanyar,mint Silverstone kevesebb. -
az épp elég hogy az egyenesben ne lehessen senkit megelőzni... -
#34537 -
lol teljes 6 km/h-val gyorsabb volt :) -
Már megint....
A Honda panaszt tett a Ferrari ellen
Néhány héttel ezelőtt a Forma-1-es csapatok – a Red Bull és a Toro Rosso kivételével – panaszt emeltek a Ferrari első vezetőszárnyai miatt, mivel azok nem voltak szilárdan rögzítve az autó orrához, hanem egy kis csavar mentén elmozdultak néhány millimétert bizonyos erőhatások alatt. Később kiderült, hogy a panaszt emelő csapatok közül többnek is voltak rugalmas szárnyai, így végül egy megegyezéssel zárult a vita, hogy az Ausztrál Nagydíjtól kezdve ezeket nem használják a csapatok.
Továbbra is kérdés maradt azonban, hogy mi legyen a hátsó szárnyakkal. A hátsó szárnyak esetében is tiltott elvileg a mozgás, ám technikailag szinte lehetetlen ellenőrizni, hogy autón menet közben meghajlik-e a szárny vagy sem, álló helyzetben pedig többek szerint nem alkalmasak a rugalmasság mérésére az FIA által jelenleg alkalmazott módszerek.
Az elmúlt héten a csapatok technikai igazgatói konzultáltak az ügyben a Technikai Munkacsoport ülésén és úgy döntöttek, hogy idén már sem a szabályokon nem változtatnak ebben az ügyben – tehát nem tömik be az esetlegesen meglévő kiskapukat - sem pedig új mérési módszereket nem vezetnek be. Mindez 2007 feladata lesz majd.
Ennek ellenére a Ferrari hétvégi imolai győzelme ismét arra ösztönözte a maranellói csapat ellenfeleit, hogy kutakodjanak a csapat háza táján. A Honda nem csak kutakodott, hanem levélben tett panaszt a Scuderia szerintük még mindig flexibilis hátsó szárnya ellen.
„Úgy gondolom elég videó anyagunk van ahhoz, hogy bebizonyítsuk, hogy a hátsó szárnyuk még mindig meghajlik. Már írtam egy levelet Charlie Whitingnak, mert a Ferrari végsebessége hihetetlen.” – nyilatkozta Geoff Willis a Honda technikai igazgatója az olasz Autosprintnek.
Az időmérő edzésen Michael Schumacher csúcssebessége 295,1 km/h volt, csapattársáé, Felipe Massáé 294 km/h. Legközelebbi követőjük Juan Pablo Montoya volt 291,8 km/h-s csúcssebességgel.
„Csak szerettük volna regisztráltatni az aggodalmainkat, mert volt egy pont, ahol Michael Schumacher autója 6 km/h-val gyorsabb volt Fernando Alonsóénál, egy másik ponton viszont 6 km/h-val lassabb.” – fogalmazott Willis - „Úgy hiszem, hogy mindannyian a szabályoknak megfelelően játszunk és ha vannak dolgok, amiket a Ferrari megtesz, de a többiek nem tehetnek, akkor valamit csinálni kell. Egyenlő esélyeket kell mindenkinek biztosítani.”
„Az elmúlt hónapokban Charlie nagyszerű munkát végzett és az első szárnyak ügyében azonnal intézkedett. De most az FIA-nak kell biztosítania, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek. Van valami, amire Geoff rájött és most Charlie kezében van az ügy.” -
edeleny #34557 Egyet ertek a Hondaval,az eves limitet kellene maximalizalni,ugyan ugy a kasztninal is lehet kikötes,hogy 2-3 futamon ugyan azt kellene hasznalni,es a gumiszettnel is.A gumigyartoknak is nem palyaspecifikus,hanem 2-4 futamra ugyan azt a specifikaju gumit kellene vinniük,es maris ki lenne löve az eszetlen sok teszt.Es szerintem az izgalom is nagyobb lenne,mert nem lehetne tudni,kinek a csomagja,hogy fog fiselkedni a következö futamon,joval kissebb lenne az egyeduralkodas eselye. -
Dragonwilson #34556 Sziasztok! Ha tudtok Ayrton Senna videókat jöhet minden mennyiségben. Ő volt a nagy kedvencem.Nélküle már nem olyan a forma 1 mint volt.A videókat elöre is köszi. -
A Honda szerint idegen a Forma-1 kompetitív szellemétől az erőforrások fejlesztésének többéves befagyasztása - szerintük inkább úgy kellene csökkenteni a költségeket, hogy a gyártók mostani 200 helyett a évente legfeljebb 40 motort gyárthatnának csapatonként. -
Dexantreal #34554 ez az állítólagos szárny ügy képen?
...a banner amúgy naon fasza,a csaj is remek
-
Nagyon komoly a lány tic tacja. -
G_ArchAngel #34552 Nürburgring logó javítva -
G_ArchAngel #34551 hm, én az írtam ár a port.hu-ról, lehet nem mentettem? -
a dátum miért május 1-2?
sz időpont se jó
Május 6.
13:40 Forma 1
Nürburgring
- az időmérő edzés élő közvetítése
Május 7.
13:35 Forma 1 - Európa Nagydíj
- a futam élő közvetítése -
G_ArchAngel #34549 Nürburgring logó - vki pls cserélje ki, htx... -
Ez is egy lehetséges nézőpont, vannak eltérő vélemények, ez sem rossz.
Viszont a GP Masters-es részével nem értek egyet, Egy pilóta addig versenyezzen ameddig akar, én mindig örülök amikor látom őket, és nem hiszem hogy azért kellene visszavonulnia mert azt gondolom hogy már nem méltó az általam elképzelt hőshöz...pláne hogy nagyon jól mentek Kyalami-ban, élmény volt nézni.
-
G_ArchAngel #34547 -
Massa nem ott tesztelt, hogy téves info. -
Dexantreal #34545 "Az imolai hétvége előtt aztán az FIA képviselőiből és csapatok technikai igazgatóiból álló Technikai Munkacsoport (TWG) úgy határozott, hogy erre az évre nem szigorítja a vezetőszárnyak hajlékonyságára vonatkozó mérési eljárásokat, bár ez 2007-re elképzelhető"
de zek mekkora hülyééééék
.Itt ez az idézet a cikkből.Ez alapján én azt szűrtem le, hogy a FIA most már szar erre az ügyre és, ha vmi brutális nagy eltérés nem lesz, hogy összevissza leng a szárny,hajlik
,akkor nem avatkozik bele,csak 2007-re hoz új szabályokat nagy valószínűséggel e téren. A Honda meg itt kardoskodik vazze...ehh. A Ferrari sztem különben sem csal:P. Plusz Nyiri is ezt mondja a video megnézése után,szal kéretik leszálni a Ferrariról...attól,hogy a Honda nem tud nyerni...még...nem kell a Ferrarira kenni minden szart,ehh. Az a 6 km/h sebesség meg sztem nem nagy különbség, a hondások meg ezen verik a nyálukat, hogy húúúú, nézd má, csalt a Ferrari...ehh...hülyeség az egész.
-
Senna vs Mansell - Monaco 1992 - utolsó 3 kör! -
sztem a ferrari nem kockáztatna meg egy ilyet h csaljon, egyből elvesztenék a tekintélyüket, véleményem szerint ilyet nem csinálnak... -
Itt nemlátni semmit, de ha aszárny dőlésszöge kisebb lesz x sebességnél az máris kisebb leszorítóerő és nagyob végseb... és ezt nemlehet látni igy egy ilyen "rossz" felvételről... ha 1átalán van ilyen! -
Nyiri #34541 Baromsag. Masik forumon felvetettek ezt a problemat es raktak be videot. Tobbet megneztuk es arra a megallapitasra jutottunk hogy arnyek. De tenyleg az.
Itt egy video -
Sajna azóta az eset óta sem Ferka 1. szárny sem hátsó szárny kamera képeket nem mutogatnak közvetítés közben...
Erre meg a Ferrari azt fogja mondani, ők a szabályokat kihasználják maximálisan... -
miért a többieké már nem??? -
persze, verseny közepén senki nem kezd el spórolni:) 1 apró hiba és oda a győzelem... sőt 1 apró baki a boxban... -
G_ArchAngel #34537 A Ferrari hátsó szárnya még mindig hajlik... -
jah de ez mindíg is így volt, és így is lesz!! meg sokkal többet is tesztelnek álltalában mint a többiek, hát majd meglássuk h most tényleg sikerűlt összerakni egy autót, vagy csak imola miatt volt ez!! mindenesetre az amit még régebben írtatok h direkt tartotta fel alonsot, és lehetett volna gyorsabb is, az sztem eléggé álomszerű, nem hiszem h kockáztattak volna, inkább padlóig nyomta volna a pedált... -
Teszteredmények – Paul Ricard – Szerda:
1. - Massa - Ferrari (B) 57.307 - 87 kör
2. - Zonta - Toyota (B) 58.262 - 91 kör
3. - Trulli - Toyota (B) 58.630 - 63 kör
4. - Badoer - Ferrari (B) 58.676 - 150 kör -
Vajon mit? soha nem ott tesztel ahol a többi csapat.