182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
igazóból ez a link
liveforspeed.net -
majd az időmérőn kiderül :) -
mér szerinted ki az esélyes -
lehetséges hogy a LFS-t a BMW támogatja :-)?! -
lol :) -
egész évben raikönnenre fogadtam már elbuktam 1 raklap lóvét
most megint rá fogadok
jó lenne ha valami jó is történne már velem -
köszi szépen!
az a5.hu nagyon bejön képügyileg... -
Szarkeverésről, ami témát adott pár napig. -
edeleny #34725 A Ferrari az ujsagirokat tamadja.
Most akkor miröl is van szo? -
edeleny #34724 A5.hu , formula.hu ,egyebkent meg forma1.lap.hu -
sziasztok!
tudtok nekem mondani egy olyan oldalt ahonnan tölthetek le nagy felbontású, jó minőségű fotókat a versenyekről?
az f1hirek.hu-n találtam már képeket, de más forrást is szívesen megnéznék.
köszönöm... -

-
edeleny #34721 Cimbora,egesz evben javitani foglak?Nem a Williams,hanem a BMW.Ez ettöl az evtöl ket külömbozo csapat. -
Most nem mondtál se újat, se okosat, se értelmeset. -
Szal ez a felvetés már nem tetszik neked... pedig ez a valószínübb, ha mások is látványosan használnák akkor a Ferrari is belekötne, ahogy most többen a pirosak ellen szóltak fel... ebből mindeki levonhatja a következtetést. -
G_ArchAngel #34718 szerintem itt a ferrarisokkal van a gáz, nyertetek egy versenyt és nekiestetek másoknak...
sem a mclarenesek, sem a renaultsok nem estek nektek, Ti védekeztek kényszeredetten...
nem tudom mit kell ezen ezerszer elmagyarázni: a Ferrari szárnya Ross Brawn szerint is szabálytalan, de ez nem ellenőrízhető. PONT.
A McLaren és a Williams kijavította a FIA kérésere és sem előtte, sem utána nem cseszegette egyik sem a Ferrarit. PONT.
-
Kifejezetten azért tettek fel hajlékonynak tűnő, ám nem hajlékony szárnyakat, mert észrevették, hogy a Renault hajlékonynak tűnő, ám szándék szerint nem hajló szárnya mégis hajlik.
És hát ezért.
Világos nem?
Ezek a szemetek ott a ferrarinál... -
....Szal kuss 
Unalmas, hogy mindíg csak a Ferrariba tudsz belekötni, és a leghülyébb módokon. -
Conspiracy theory rules! -
Inkább csak igy akarja magáról elterelni a figyelmet,hogy fenyegtőz ahelyett hogy a többit megnyugtatná hogy nincs is ilyen, de nem igy tesz, szal... -
Dexantreal #34713
...ergo senkise kritizálja a szárnyakat a Ferrarinál,mer pl a Renaultnak is "drámaian" behajlott a szárnya,vagy eldeformálódott,na
...szal mindenki sepregessena asaját háza tárán...
-
Dexantreal #34712 Schumacher: A Nürburgringen nem várható bejelentés -
Azt írják... -
G_ArchAngel #34710 kb. 1 hete lett belinkelve a formula.hu-ról egy Ross Brawn nyilatkozat, annak is ez a tartalma...
Nürburgring az a pálya, hol Kimi még soha nem ért célba? Hmmm... -
Mikor?
-
G_ArchAngel #34708 volt már... -
2006. május 02., kedd - [14:07]
A Ferrarinak az összes csapat ellen van bizonyítéka
Brawn: Nem hagyjuk magunkat támadni A5
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn azt állítja: bizonyítani képes, hogy az összes csapat használ hajlékony aerodinamikai elemeket, az ellenfeleknek ezért nem érdemes ezen a címen bepanaszolniuk a maranellói istállót.
A Ferrari felkészült a védekezésre<br> - nagyítható
A Ferrari felkészült a védekezésre
- nagyítható
Miután a Honda a múlt héten levélben kért állásfoglalást a Ferrari 248 F1 hajlékonynak tartott hátsó vezetőszárnya kapcsán, a maranellói istálló technikai igazgatója, Ross Brawn óva intette az ellenfeleit attól, hogy megóvják a csapata eredményét.
A Honda műszaki gárdáját irányító Geoff Willis azt állította, "videofelvétellel" tudja igazolni a 248 F1 hátsó szárnyának menet közbeni elhajlását, Brawn szerint azonban ennek nincs jelentősége, mert ilyen bizonyítékok kivétel nélkül valamennyi csapat ellen léteznek.
"Ha valaki óvást nyújt be ellenünk, mi válaszul azonnal megóvjuk az ő eredményét" - nyilatkozta Brawn az Auto Motor Und Sport című német lapnak.
"A mezőny minden egyes autójáról vannak olyan videofelvételeink, amelyek bizonyítják, hogy bizonyos aerodinamikai elemeik vezetés közben elhajlanak. Ha tehát a videók jelentik a kiindulási alapot, az összes autó szabálytalan."
A bahreini idénynyitón eredetileg a Ferrari hátsó szárnya került górcső alá, a következő versenyen, Sepangban, mégis az első szárny oldalirányú mozgása vezetett tiltakozáshoz.
Az FIA ezután a Ferrari mellett a McLarent és a BMW Saubert is arra utasította, hogy az Ausztrál Nagydíj előtt módosítsa a hátsó szárnyát, ám a történet ezzel nem zárult le: a Melbourne-ben készült belső kamerás felvételeken tökéletesen látszott, hogy a Renault első légterelője sebesség hatására drámaian deformálódik.
A Honda állítólag nem azért kérte ki az FIA állásfoglalását, hogy betiltassa a Ferrari által használt megoldást, hanem azért, hogy ők maguk is alkalmazhassák ugyanazt.
A San Marinó-i Nagydíj előtti héten a Forma-1 Technikai Munkacsoportja - amelynek az FIA képviselői mellett a csapatok technikai igazgatói is tagjai - úgy határozott, hogy ebben az idényben nem változtatnak az aero-elemek hajlékonyságának statikus mérési módszerein. -
Gabor_(HSF) #34706 Hogy Senna nagy volt,tehetséges és világklasszis,az nem kérdés,de hát Prost is az volt és még jónéhányan...
Viszont azt kijelenteni,hogy a valaha élt legjobb versenyző az F1-ben? az már nem ilyen egyértelmű..
Sumival sajnos csak 2 évet csatáztak,ami alapján döntettlen szagu az állás,legalább is ha az akkori versenyeket vesszük figyelembe...
Az viszont tény,hogy a halála után lett igazán népszerű és ennek okán ragasztották rá a királyi cimet....... -
hmm, kicsit durva a megfogalmazás, nemkötelező senkit sem kedvlni, sem szeretni... Senna kivételes pilóta volt, sokan miatta szerették meg az f1et, ugyan ugy ahogy jelenleg Sumi, Alonso vagy Kimi miatt... ( vagy mások miatt ) Örüljünk hogy a többi nagy még köztünk van és mais aktívak lsd: GPM... Ők örökké élni fognak ugyan ugy ahogy Senna mer ők a legnagyobbak között vannak!
A brazil Playboy szerkesztőjének 1990-ben a világ leghosszabb interjúját sikerült elkészítenie Ayrton Sennával. Az interjú teljes szövegét két részben tálaljuk. Innentől tehát az eredeti szöveg következik: -
pedig ez 1 baráti
, az agresszív az ez
, de különösebben nem zavar...
-
Én csak később kezdtem nézni a forma 1-et, de olyanra én is emlékszem, hogy egy legfejlettebb, mindent verő autót nullázni kellett. -
edeleny #34702 A versenyeken nem volt gyorsabb az ifju Német,csak neki nem ment szet az autoja.Tudni kell hozza,hogy a minden idök legfejletebb (korahoz kepest)autojat a 93 Williamst,ugy ahogy volt betiltotta az FIA,teljesen 0-rol epitettek a 94-es modelt,es nem volt megbizhato.Ha akkor, ott nincs az a leszakado kerek,akkor a nyakamat teszem ra,hogy nincs Suminak ennyi cime. -
Nyiri #34701 A smile-val az egesz hozzaszolasod ervenyet vesztette. Majd talan talan. -
Az aktuális világbajnoknál jobb volt, nekem ezt mondja. -
Nyiri, láttad őt versenyezni? ha láttad volna, és az elejétől a végéig követted volna a pályafutását, akkor most nem beszélnél ekkora baromságokat.
az neked mit mond hogy mikor beülhetett kipróbálni a wiliams kocsiját 1 másodpercel megjavította a körrekordot amit az aktuális világbajnok tartott ugyanazzal a kocsival. és azokban az időkben századok döntöttek a helyezésekről, nem másodpercek mint manapság mákja volt nem?!
-
Nyiri #34698 Mar evekkel ezelott tulvagyok ezen veled kapcsolatban :P -
G_ArchAngel #34697 azt hiszem nálam ez az eddigi SG-s jelenlétem legszánalmasabb olvasott hozzászólása... -
G_ArchAngel #34696 életemben egy F1 futamon voltam, A1-en, Senna miatt...
senki nincs elfelejtve én végigizgultam a GPM-t Mansell-ért... -
nem vágja a témát de ezt tudtuk hisz fanatista :)
szal a lényeg így visszanézve jobbak voltak azok a futamok sokkal, mennyivel primitívebbek voltak a verdák így mai szemmel, látszik hogy fullosan dolgoztak velük.
a senna effektus tipikusan a szponzorok műve halálában 10x akkora sztár lett mint életében, tény hogy jó versenyző volt meg minden de azért a többieket se kéne elfelejteni (már csak azért se mert én nekik drukkoltam:) -
Nyiri #34694 Oke jo pilota volt, de folyton a legjobbnak mondani mar vicces. Amikor balesete volt mar akkor Sumi eleg szepen vezetett a bajnoksagban es ha nem hal meg akkor is megveri.