182279
  • Dexantreal
    na ja..de abba nyugodtan egyet érthetünk, hogy ők...nem istom...sztem oylanok,mint a tűz és víz..nem tudnának egymás mellett versenyezni..de lehet,h csak én látom rosszul
  • kulabácsi
    áhh én meg abban vok biztos h kimi és alonsó nem férne meg egymás mellett, viszont sumi mellett mindenki csak tanulhat, én örűlnék neki ha ez bekövetkezne, mert akkor legalább kiderűlne h mit is tud a kisgyerek az "öreg" mellett...sztem nem vállna kárára
  • Dexantreal
    csak már megint egyet felejtenek el...hogy a két versenyző mit akar.Mert hiába akarják ők,mármint a Marlboro Michaelt,meg Kimit összehozni,ha ők ketten meg egyáltalán nem akarnak egymás mellett versenyezni. De itt merül fel a kérdés: tényleg,mit akarnak ők?Mi csak találgatunk ezerrel,hogy Kimi,meg Michael így meg úgy,őekt figyelembe se vesszük...sztem azonban az van,hogy Michael maradni szeretne a Ferrarinál és Kimi meg a McLarennél...és vmelyik hülye állat anno feldobta ezt a témát és a a világ ezt szajkózza...ehh.Szóval nemtom....sztem marad minden a régiben:P..
  • edeleny
    Maximalisan nem ertek egyet,15-20 eve,meg egy egy jo ötlet,ujjitas,penz nelkül is jo szereplest hozott egy egy kiscsapatnak."Hova tünt Deamon Hill" ,dereng mar valami?Ma egy ilyen elkepzelhetetlen.
  • Lteebee
    Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha Brawn nem mondja ki, hogy nem, az még nem jelenti azt, hogy igen.

Ha azonnal kielégítő választ adna ködösítés nélkül, akkor egy napig sem lenne hír.
  • Csocso a daffos
    Sziasztok!
    97-töl megvan az esszes futamom,és már 97 elötti is van egy pár.Azután érdeklödnék hogy van e valakinek 97 elötti felvétele.Ha igen akkor irjatok ide vagy privibe.Elöre is kösszi mindenkinek.
  • kulabácsi
    jah de ott vmi nem jön össze nekik soha!! de ez meglep azóta is sztem mindenkit h ennyire "szarok" pedig pénz van, és mégiscsak a toyota, hát mindent tudnak építeni, csak f1es autót nem :D
  • passatgt
    Toyotának sok pénze van,mégse tud eredményt hozni...
  • kulabácsi
    ez mindíg is így lesz, h akinek nincs pénze az lemarad!! ez van!!
  • Punker
    bakker ez az F1 lenne ott kezdődtek a bajok mikor a csórók elkezdtek sírni.....
  • G_ArchAngel #34649
    A Marlboro pénzelné a Ferrari álomcsapatot

Faludi Zoltán, 2006. április 28. péntek [09:34]

A Ferrari főszponzora, a Marlboro készen áll kifizetni a Michael Schumacher és Kimi Raikkönen együttes szerződtetéséhez szükséges 70 millió dolláros becsült összeget, értesült a brit székhelyű Autosport magazin.

Az elmúlt hetekben egyre többen beszéltek arról, hogy Kimi Raikkönen a 2007-es idényben a Ferrari színeiben folytatja pályafutását. Mivel Michael Schumacher egyelőre még nem döntött jövőjéről, az sem kizárt, hogy létrejöhet az álompáros, és a két versenyző a jövő évben egy csapatot szolgáljon.

Bár Raikkönen korábban már kijelentette, nem kíván Michael Schumacher csapattársaként versenyezni, egyre több jel utal arra, hogy a finn pilóta mégis egyezségre jut a Ferrarival. És itt jön a Marlboro, akinek vezetősége a legfrissebb információk szerint megerősítette, készen áll kifizetni a két versenyző éves fizetését, mellyel megalakulhatna a Forma-1 egyik legcsodálatosabb álompárosa.

Az Autosport megtudta, hogy a Marlboro anyacége, a Phillip Morros szerint a Schumacher-Raikkönen páros olyan komoly lehetőségeket nyitna meg előttük, mely minden pénzt megér nekik.

A dohánygyártó cégóriás a 2011-es évad végéig a Ferrari főszponzora szeretne maradni, és egyes források szerint hatalmas összegeket mozgósít annak érdekében, hogy ezen időszak alatt a lehető legtöbbet kihozza a sport nyújtotta lehetőségekből – bár a legtöbb helyen már tiltólistán van a dohánytermékek reklámozása.
  • Kit--Kat
    Vicces, hogy már 4 futam óta mindíg oda jutunk vissza....
  • edeleny
    Viszont a Ross Brawn fele,engedelyezzünk mindent megoldas sem tetszik.Akinek nincs erre penze,az menthetetlenül lemarad,akkor megint csak egy ket csapat paros idetlenseget nezzük.
  • b-type
    Hát sztem két-három dolog van itt azért :)

1: hivatalosan nem emeltek óvást, szal teljesen és teljesen felesleges ezzel nekünk foglalkozni, valszeg ha kellően megalapozott lenne akkor óvnának, nem nekünk kell eldönteni mindenféle cikkek alapján hogy mi van.
    2: A Ferrari ahoz képest építet rossz autót amilyen poziciót betöltött az elmúlt években, pláne hogy egyáltalán nem biztos hogy az autó volt rossz, ott van a gumi is, ami összeadva az autó esetleges félrefejlesztésével, már dupla hátrány.
    3: Az FIA mérési módszere nem alkalmas a lobogó szárnyak kivédésére, és ezt minden csapat tudja, tehát valszeg alkalmazzák is.
  • Istencsászár
    A két Schumacher az élen

Hely Versenyző Csapat Gumi Időeredmény Kör

1. R.Schumacher Toyota (B) 58.840 101
    2. M.Schumacher Ferrari (B) 59.087 156
    3. Zonta Toyota (B) 59.163 153
  • Istencsászár
    Minden szabály arról szól hogy ne legyen unalmas, vagy bejön vagy nem, inkább a nem mer 1 csapat 90% hogy kiemelkedik. Tavalyi év óta a Rönó előtte meg a Ferka. Mind2 csapat a megelőző évi konstrukció továbbfejlesztett változatait használta igy az előny nemhogy megmaradt még nőtt is.
  • edeleny
    Trenyleg meg lehet merni sokmindent optikaval,ezredmilimeter pontossaggal,de nem egy 300-al szaguldo auto fedelzeten,es egy ilyen müszer kerül majdnem annyiba,mint maga az auto,pedig az se olcso.
  • kulabácsi
    jah de ha azt nézed, a 2004es kocsi az eléggé mindent vitt, és azt azért sztem mindenki tudja h azért kellett teljesen új verdát építeni, h hátha nem jön nekik össz!! meg az elötte lévő években is annyira elhúzott a ferrari h minden szabály csak ellenük szólt, h ne legyen ennyire 1központú a forma 1 amit meg is értek, de nem ők tehettek róla h nekik ennyire ment, mint h most sem tehetnek róla h ennyire nme!! mindenkire ugyanaz a szabály vonatkozik, és ha találtak egy kiskaput akkor én nem hibáztatnám őket érte...mindenhol vannak kiskapuk, hát ők úgy tűnik h megtalálták, majd ha bezárják a kaput akkor másik szárnyat tesznek fel!! ennyi
  • Istencsászár
    Tudod sok kivételes momentum, pletyka, hír, beszéd volt/keringett a pirosokról az elmúlt jópár évben hogy ezt gondoljam, de ez a saját véleményem.
  • Istencsászár
    Szarok lettek anélkül is... sikerült a 2005ös kocsit elbaxniuk és erről nem az Fia tehetett vagy a szabályok, mivel a többiek jó kocsit építettek.
  • G_ArchAngel #34639
    az előtte lévő négy meg azért, hogy szar legyen a többieknek - nézőpont kérdése minden
  • kulabácsi
    jajj!! miért te azt gondolod h azért nem csinálják meg mert az rossz lenne a ferrarinak?? ez az egész szabályválltozás ami volt az elmúlt 2 évben arra lett kitalálva h szar legyen nekik...
  • Istencsászár
    És akkor a Ferrari égne szégyenében, ezt tuti nemfogják, leglábbis évközben nem.
  • Punker
    vezessenek be új mérést és akkor majd áttervezik ennyire egyszerű.
  • G_ArchAngel #34635
    ezt ugye most Te sem hiszed el?
    láttam mivel mérnek ezek a kóklerek: mérőszalaggal és vonalzóval...

az űrtechnikából könnyen átvehetnek olyan optikai és lézeres mérőeszközöket, ami kitudja számolni, hogy az adott pontok között mennyire mozognak a bizonyos elemek...

ha valamit szemmel lehet látni videón, akkor azt mérni is lehet...

az más, hogy a FIA csak az álló autókat ellenőrzi...
    amúgy nem kunszt kikalkulálni, hogy adott elem milyen terhelésnél torzul, majd ilyen erővel meg kell terhelni az elemeket: ha elmozdul, akkor seggberúgás...
  • Punker
    nem kivitelezhető, menet közben nem tud mérni+az se szabályos ha tájékoztatás nélkül változtatnak a mérési szabályokon, itt pont az a lényeg hogy a szabály szerinti mérésen átmegy a kocsi mert a szabályhoz és nem a szabály szelleméhez van tervezve.
  • edeleny
    Ket dolog,a BMW az nem a Williams,az Olaszok is elismerik,hogy az övek hajlik,de azokon a pontokon ahol merik csak annyit amennyit kell,es ez igy egyezik a szabalyokkal.
  • G_ArchAngel #34632
    nem szabályos, de nem jó a mérés folyamata...

ezen kell változtatni és utána az összes csalót lenullázni...
    persze ez úgy poén, hogy nem jelenti be a FIA, hogy futom közben is ellenőrzi, és nem csak a vízszintes, hanem a függőleges síkokat is (Renault-nál ez mozog)

futam végén meg szépen lenulláznák az összes csapatot, akinek mozogtak a szárnyaik...:)

Biatore befosna dühében...:DDDD

[FIA ELNÖK AKAR LENNI]
  • Punker
    ha a mérésen szabályos akkor nem büntethet.
  • G_ArchAngel #34630
    a Merci, Williams nem panaszkodott, rájuk is vonatkozott a figyelmeztetés, sőt most sem lázadnak pedig Ők korrigáltak, míg a FIAT nem - itt most a Honda a szarkeverő...

szvsz, mivel Ross sem tagadta, ezért a FIA helyében hoznék egy precedens értékű ítéletet - hasonlót, mint a Honda kapott

nem csak a Ferrarit bűntetném, hanem az összes csapatot, amelyik flexibilis szárnyat használ, akár Renault, akár McLaren...

a legrosszabb, hogy míg ezek a csapatok marják egymást, addig a csigazabálók röhögnek a markukba...
  • kulabácsi
    pontosan!! de sztem ez az egész azért van, mert félő h a ferrari megint csinállt egy autót, és mivel nagyon jól fejleszettek mindíg is, félnek h a jövő évben megint lekörözik a mezőnyt és szopacs lesz!! háhá minden más csapatnak ha ez így lesz :D
  • Dexantreal
    háháááááá....Ross Brawn most megmoooondtaaaaa..ő király...úghogy Honda, Merci, Williams meg még a yo ég tudja kik pofa be és ne pattogjanak,mer a ferrari is akcióba lép
  • Istencsászár
    Nem képről kell. Pl a tavalyi Honda ügyben hogyan állapították meg? hát nem láttak át a kasznin, hanem szétszedték... 2006ban ilyen technikai feltételek mellett nehogy azt mondják hogy 1 retkes szárnyat nem lehet leellenőrizni, hogy hajlik és ha igen akkor ugy hogy ebből előny legyen...
  • Punker
    amúgy szerintem a szokásos a helyzet a sok pancser szabálykönyhöz épít kocsit, a ferrari meg az FIA mérő eszközeihez, tehát ők eleve úgy tervezik hogy a mérésen szabályos legyen :)
  • kulabácsi
    hát sehogy, szal még ha csal is a ferrari amit nem hiszek, akkor sem lehet megállapítan, szal bukta az egész feltevés...
  • Punker
    pont ez a lényeg képen hogy állapítod meg most épp mi van?
  • Istencsászár
    De nem mondta hogy nem, szvsz... jó tudom anti ferraris vagyok:)

Persze hogy dolgok hajlanak 300 felett főleg hogy ilyen ultrakönnyű cuccok ezek, nade az nem mind1 hogy az erőhatások miatt vagy azér hogy pl nagyobb végsebességet érjenek el...
  • kulabácsi
    coolthardak különben igen jellegzetesen kocka feje van :D
  • Punker
    amit nem lehet bizonyítani azon nincs mit tagadni, a lényeg az hogy ha őket szivatják akkor ők is megszivatják a másikat, hogy ez mire jó? hát a szponzorok örülnek a címlapnak és kész :)
  • kulabácsi
    háhá ez milyen oltás :D