182273
  • edeleny
    Az teny,hogy ebben a mezönyben igen csak kevesen vannak akik baratkoznak Sumival,(mondjuk a többiek se nagyon egymassal).Azt hiszem az utoso igazi versenyzöbarat az Verstappen volt.
  • edeleny
    Sumi,magatol es nem feltartas miatt ment lassabbat,egyebkent,meg most is levontak töle 1-et,es nem tartotta fel senki,(Alonsotol meg kettöt).Alonso azert tudott elmenni mellette Bahrainban,mert az utolso boxkiallasa 2 mp-vel gyorsabb volt.
  • Nyiri
    Iden az elso futamon sumit tartottak fel es emiatt 1 korrel kevesebb uzemanyagot kapott vissza. Ezert volt az hogy a boxbol kijovet Alonso elment mellette. Nah mar most, Sumi hoborgott ezert?
  • G_ArchAngel #34450
    Mikor fog MS előtt autózni?
    ilyen esetben amúgyis kék zászlóval fognak integetni
  • kirol
    Ehhez ezt szólom a barátnak: !
    Amúgy biztos megnyerte volna az időmérőt meg a futamot is.
    Valahogy hírt kell adniuk magukról, ha már a teljesítményükkel nem tudnak. Szánalmas.
  • Nyiri
    Mit szolnek? Hm... Trulli mar evek ota nyiltan fikazza es utalja Sumi/Ferrari parost. Csak tudnam miert? Savanyu a szolo, hogy Olaszkent nem Ferrariban ul? Kis senki. Tavaly ki volt utakadaly az osszes futamon? Csak ne Trulli?
  • edeleny
    [URL=http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=7244]Sumi uj "baratai"[/URL]
    Ehez mit szoltok?
  • G_ArchAngel #34446

A második helyezett Alonso elmondta, eddig is tudta, hogy Schumacher szuperklasszis, de most végképp meggyőződött róla.

- Mindent kihoztam az autómból - mondta -, az utolsó 5 körben csaknem szétesett a motorom, annyira nyomtam a gázt. Mindhiába. A keskeny pályán nincs esély az előzésre.

Szerinte háromesélyessé vált a vb, a folytatásban egy perc nyugta sem lesz, mert Schumacher és Fisichella nem hagy neki nyugtot.

a kis hispán ezzel leírta a finnt?
  • Lteebee
    Visszatérve RD nyilatkozatára, hogy két csapat van versenyben.

Nem szabad elfeledni, hogy tavaly egy futamon volt csak jó a Ferrari!
    Nem szeretném, ha ez idénre is állna, de Ron tudhat valamit...
  • fb2
    Mosolygok mikor latom a vitat a kozvetites-rol. En 4 orakkol reggel ebredtem fel hogy nezzam a versenyt. (Seattle, WA, Nyugati oldal) Es kozben kiderult, hogy 4 verseny a szezonban nem lessz mutatva, San Marino volt az eggyik....sajnos. De azert felhivtam a fatert telefonon aki 'eloben' kozvetitett nekem. Szoval: mindegy hogy milyen a kozvetites, az a lenyeg hogy VAN! Mert Americaban persze chak a billy-bob NASCAR van, ami jon kemenyen minden csatornabol mint az agy mosas. Es mikor beulok az automba es kigurolok a garage bol az utcara....sajnos eroltetnem kell magamat hogy JOBRA kanyarodjak az utcan....mert a NASCAR utan csak BALRA megy a kanyarodas..:)
  • b-type
    hát Olaszországnak nem Olaszország hanem San Marino...bár körülötte mindenhol Olaszország van :)
    Ferrari pályája sem itt van, vannak Olasz pályák is. :)
    tom hogy szőrszál, csak mégis.
  • BaliBoy
    Vazz. Hagyjátok már abba. Minek kell azon annyit rágódni, hogy milyen volt a közvetítés. Olyan volt amilyen és kész. Nem azt mondom, hogy nem kell megbeszélni, de ez már sok. Valaki már mondta: Volt már rosszabb is. Bele kell nyugodni, hogy ez Olaszország és a Ferrari pályája.
  • Istencsászár
    Nemérdekel ki hol van, de pl engem érdekelt volna Dc miért esett ki mer neki is ugyan ugy drukkolok stb... ja hogy a képernyő sarkából láttuk hogy döcögött? najó haggyuk, aki nem vette észre hogy ez nem közvetítés volt az vak.

Soha nem szeretem ha csak 1 kocsit mutogatnak... kiváncsi vagyok mind1ikre...
  • Gabor_(HSF)
    Ja aha,csak az a baj,hogyha kimi alonso páros lett volna az élen,most semmi bajod nem lenne és az egekik magaztalnád a közvetitést..
    Inkább élvezd amig lehet,hogy nem azt látod,hogy Sumi percekkel a mezőny elején autókázik és csak azt mutatja a kamera,már alulról is mert semmi érdekes sem történik
  • Istencsászár
    Csak az a gond, se előre se hátra... 3 tized volt végig, sőt amikor Alonso kicsit lemaradt ( 2mp... ) még akkor sem voltak hajlandóak mutatni pl Kimit és Massát akik még akkor is tizedekre autókáztak és lehet Kimi megpróbált előzni, lehet hogy nem ezt már sose tudjuk meg... ez a szomorú az egészben.
  • Istencsászár
    Briatore: Imola volt a mélypont

A 2006-os veretlenségét vasárnap elvesztő Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore nem aggódik amiatt, hogy a mezőny behozta hátrányát istállójával szemben, az ugyanis a San Marinói Nagydíjnak otthont adó Imolához képest minden pályán jobb teljesítményre képes. "Tovább haladunk a céljaink felé. Ez volt a legrosszabb pálya számunkra, Imolában sosem vagyunk jók, most sem , ezért várjuk ki, mi történik Németországban. Versenyképesek vagyunk, és ez a legfontosabb" - idézi az autosport.com Briatorét, aki Fernando Alonso győzelmének elmaradása ellenére elégedetten zárta a hétvégét. "Szuper verseny volt a nézők és mindenki más számára, bár mindent megpróbáltunk, a végén nem láttam értelmét a felesleges kockázatvállalásnak. Számunkra a nyolc pont a legfontosabb. (Michael Schumacher) megnyerte a versenyt, mi másodikak lettünk, ami a konstruktőrök pontversenyében és Fernandónak is jól jön" - tette hozzá az olasz menedzser, aki szerint a Renault ellenfele a bajnoki címért folytatott harcban nem Michael Schumacher, hanem a McLaren-es Kimi Räikkönen.
  • edeleny
    En nem szeretem a Ferrarit,de nem akadok fel azon,hogy ennyit mutattak az elsö kettöt.Igaz ebböl lehetett volna sokkal izgibb közvetites is,de volt mar ettöl rosszabb is,mikor Pl. az összes elözesröl,esemenyröl lemaradt a rendezö.
  • Istencsászár
    2. kiállás után végig ismétlen végig csak az első 2 helyezettet mutatták, senki mást... najó 1 tized másodpercre ralfot a hátsó kamerából... közben kiesett 1-2 versenyző volt 1-2 sárga, kit érdekel? ugye?...
  • Gabor_(HSF)
    Én emlékszem amikor valamelyik japánt a hazai tv rendező órákig mutogatott,hogy hogyan esett ki talán az útolsó előtti helyről és sétálgatott a boxutcában le-föl
  • Gabor_(HSF)
    Na látod? de legalább ezekszerint mégsem vagy telhetettlen
  • G_ArchAngel #34433
    Sőt a közvetítés előtt a JW-reklámban is, nem?:)

mit is akarhatnék többet:P
  • Gabor_(HSF)
    Massa meg külömben is egy falábu,simán hoznia kellett volna a bronzot
  • Gabor_(HSF)
    Most mér mondod? hát mutatták őket amikor kimentek tankolni,annyi nem volt elég??
  • G_ArchAngel #34430
    lehet, hogy "csak" egy Massa ült abban az autóban, de az is Ferrari volt, megérdemelt volna pár pillanatot az a páros is - ne legyünk már elfogultak...

szövegértés volt suliban?:P
  • Punker
    tehát senki nem előzött, nincs miről lemaradni de ne az első kettőt mutassák ahol izgalom van, hanem a 5-et mert te neki drukkolsz? bakker józanodj már ki.
  • G_ArchAngel #34428
    ööö
    a McLaren szurkolók?

azért, ha történt volna egy Kimi előzés Felippével szemben és ez csak a leintés utáni táblázatból derül ki, akkor mára már sót hintenének a felszántott pálya helyére...

lehet, hogy "csak" egy Massa ült abban az autóban, de az is Ferrari volt, megérdemelt volna pár pillanatot az a páros is - ne legyünk már elfogultak...

és őszintén: bárkit mutathattak volna, mert ezen a pályán vasárnap nem előzött senki...
  • Gabor_(HSF)
    most öszintén? ki a f@sz kiváncsi a 3.4.5 helyre amikor az első helyért megy a csata?ráadásul amikor hazai pályán a ferka megy elől
  • G_ArchAngel #34426
    Monty, Massa a 4. helyen volt, Tőle 0.3-ra a finn... - csak ez nem érdekelte a közvetítés rendezőit...

igazából az lett volna a szép, ha öten összerázódnak, csakhát a két McLaren a visszafogott Ferrarinak sem volt partnere...
  • b-type
    igen, valszeg ehez kellene tudni hogy mit számolgattak a Ferrari-nál, illetve van-e olyasmi infó amiről nem tudhatunk.
    Az hogy Alonso-t kivette a Reanult, ..mert végül is ez adja magát hogy bizonyos fokig taktikailag hibás döntés volt, mégha kényszerből is született, szal ott sztem a Renault már tudta hogy nagy eséllyel bukják a 2pontot, kivéve ha MS hibázik.
    viszont sztem mérlegeltek hogy mi jobb egy 2. hely, vagy ha nagyon beszorulnak (mert MS azért spórolta is az üzanyagot a lassabb körökkel) és rájuk szakad Massa, vagy még esetleg Monty is, akkor ott járhatnak rosszabul is....és ezért inkább kivették Alonso-t
    Legalábbis ez az én érzésem ezzel kapcsolatban.
  • Gabor_(HSF)
    Hát igen ,ez is lehet,sőt talán ez a legjobb amit ezidáig hallottam,de azért az még ott van,hogy 12mp-el jött vissza Alonso Sumi mögé,amit nyugottan növelhetett volna akár 1 + kiállásra is...ha tovább fokozzuk Sumi az első kiállás után néhány körig simán futotta azokat a köröket mint Alonso az üres tankal
  • b-type
    Igazából sztem bukott pár mp-t...vagy hozott Alonso rajta, kinek hogy tetszik, a lényeg hogy lecsökkent a táv, és mivel MS hamarabb jött ki az első kerékcserére vagy 5 körrel, így feltételezhető hogy a 2. kerékcserére is hamarabb kellett kijönnie, viszont Alonso gyors volt, sztem számolgattak.
    amikor már 4mp volt a különbség akkor már egészen biztos vagyok benne hogy direkt fogta Alonso-t, pontosan azért hogy meglassítsa és így feljöjjenek rájuk, pl. Massa, és a Renault úgy döntsön hogy kiveszik MS mögül, ezzel megfordították a helyzeti előnyt hátrányra, így MS tudott összerakni gyors kört, míg Alonso tankolt autóval karcolta a körét, és így visszajött az élre MS.
    Azt már a Ferrari-nál tudták hogy hány másodperc amit tuti buknak a Bridgestone melegedési tulajdonsága és a kb. 4-5kör alatt amit Alonso könnyű autóval karcolhatott volna MS megtankolt autójával szemben.
    én nem akarom leírni, de ezt pl. közvetlen a leintés után írtam:
    - link egy másik hsz-re
  • Punker
    schumit ismerve #34410
  • Gabor_(HSF)
    Még 2 dolog is lehet e mögött ha tényleg szándékosan lassult be..
    az 1-ik,hogy igy vett revansot a tavalyi debyre,azaz 2 mp lassab köröket autózva megmutatta,hogy ő is feltudja tartani a mögötte lévőt!
    a masik,lehet csak Massat akarta felhozni ezzel....
    Sose tudjuk meg sztem....
  • passatgt
    Ha a ferrari rendezte meg,akkor biztos hogy jobb lett a kocsi,nem csak a pálya miatt.Ha rosszabb lett volna a kocsi,nemhiszem h bevállalták volna ezt
  • CHEAPBOY
    ki ilyen ki olyan, nem tudom ez egyaltalan mit szamit, vagy mit hataroz meg:)
  • G_ArchAngel #34418
    a dél/közép-amerikai pilóták sem szoktak izzadni (JPM vagy Massa), ezért furcsa pl. egy spanyoltól, vagy az olasz Trullitól ez a kifacsart fej a verseny végén...
  • CHEAPBOY
    meg asse felejcsuk ha jol tudom schuminak klimazik a sisakja, asszem csak neki van ilyen ur korszakbeli kupak a fejecskejen a mezonybol:)
  • CHEAPBOY
    esetleg a pezsgo?:)
  • edeleny
    Ugy latszik Alonso izzadekony fajta,nem ez volt az elsö versenye,ahol majd össze esett a vegen.Igazabol Alonso motorjanak ez volt a masodik versenye,biztos tudtak,hogy mennyi van meg benne,Suminek,viszont az elsö versenyes mocija volt,neki vigyaznia kellett vele,gondolom,hogy amikor kellett akkor a max. felett jarattak,es amikor nem akkor viszza vettek annyit amennyit kellett,tudtak,hogy itt nem konnyü elözni.A motorproblemak utan ez logikusnak tünik.
  • b-type
    maxumális egyetértés.
    Nem jellemző hogy leminősítenék pilótát, most sem, de mikor néztem egyszerűen nem fért a fejembe hogy hogyan képzelte Y.Ide azt a manövert, sehová nem vezetett..illetve ide igen.
    sem hely sem lehetőség nem volt az előzésre az aszfalton.