182273
  • Punker
    "A versenybíróktól megrovást kapott Yuji Ide, a Super Aguri versenyzője. Ide az első körben, a Villeneuve-sikánban lökte meg hátulról a Midlandben ülő Christijan Alberst. A holland autója kivágódott, többször körbeforgott a levegőben, végül pedig fejjel lefelé landolt a kavicságyban. Albers szerencsére nem sérült meg. A verseny után mindkét pilótát megbeszélésre hívták, ahol a versenybírók a hollandot egyöntetűen ártatlannak találták, Idét viszont elmarasztalták. - "Azt hiszem, túl keményen indítottam, és amikor a második sikánból kifelé jövet megláttam az ideális íven haladó Alberst, már nem tudtam elkerülni az ütközést" - mondta a vétkes, akit figyelmeztettek, hogy még egy esetleges megrovásnak további következményei lehetnek. A japánnal a csapatvezetés sem elégedett. Ide gyenge imolai szereplése esetén kilátásba helyezték, hogy Sato új társa a szintén japán Satoshi Motoyama lesz."
  • kirol
    A 3 az tetszik!
  • Punker
    Alonso-ról mindig szakad a víz, 1 más a szervezete és jobban izzad, 2 schumi rövid haját gyorsan árszárítják :) 3 Alonso direkt leönteti magát hogy látványosabban mondhassa mekkorát versenyzett :)
  • Punker
    azt hihetőnek tartom hogy a ferrarinál kimélni akarták az autót és csak akkor ment maxon amikor kellett.
  • kirol
    Ez nekem is feltűnt!
    Alonsoról csorgott a víz meg minden, úgy nézett ki, mint aki most futotta le a maratont. Schumacher, aki idősebb is, meg szép nyugodtan, frissen üldögélt.
  • G_ArchAngel #34408
    Schumacherék tényleg blöfföltek?

Michael Schumacher a vasárnapi futamon látszólag igen nehézkesen tudta megvédeni első helyét a rendkívül gyors Fernando Alonso ellen. Az első kiállását követően Schumacher olyan módon lassult le, ami szinte megmagyarázhatatlan. Olykor akár négy másodperccel is lassabb köröket autózott a korábban szerzett legjobbjánál. Ami azonban a legfurcsább, hogy abban a pillanatban, amikor elérkezett a verseny végeredménye szempontjából sorsdöntő pillanat, Schumacher komolyan rá tudott taposni a gázpedálra.

1:27, 1:28-as körök után, amikor Alonso a boxba hajtott, Schumacher Ferrarijából hirtelen kitaposható volt egy 1:25-ös köridő, mely éppen elég volt ahhoz, hogy elébe tudjon visszajönni a pályára.

Hogy Schumacher az adott pillanatban kikényszerített gyorsköre nem volt véletlen, arra a Ferrari csapat vezetőjének, Jean Todt-nak a nyilatkozata is bizonyíték:

„Michael később úgy dönthetett volna, hogy növeli a sebességét, ha az szükségessé vált volna a győzelemért folytatott harcban."

Mondja mindezt arra a kérdésre, hogy szerinte mi lett volna akkor, ha a Renault nem változtat a stratégiáján hirtelen, és Alonso tovább marad kinn, mint Schumacher.

Érdekesség még, hogy míg Schumacher látszólag szenvedve hibátlanul körözött, addig Alonso esett kelt. Féktávokat rontott el, rázóköveket használt ki túlzottan, stb. Aztán amikor a sajtótájékoztatóra érkeztek a több mint 10 évvel fiatalabb Alonso alig bírta pótolni a láthatóan az arcára is kicsorduló vízveszteséget, míg a jó öreg Schumacher nyugodtan válaszolgatott a kérdésekre.

Schumacherék tehát talán tényleg blöfföltek egy kicsit, csak éppen nem abban a formában, ahogy néhány szakértő tudni vélte. A nagy kérdés tehát, hogy az élet, avagy a Ferrari rendezte a revansot a tavalyi futam után? Bárki is volt, az állás jelenleg 1:1. Várjuk a folytatást.
  • kulabácsi
    jah ez igaz, végülis a biztos ami siker, csak azért sokak szemében a múltévi vb cím sem volt szmára megérdemelt (bár sztem igen) pont ezért...de végülis még nagyon az elején vunk, bármi lehet!! kimi győzelmében viszont egyálltalán nem bízom, főleg h én suminak drukkolok...
  • Punker
    anno schumi mondta ha az első 3 futamot nyeri akkor megnyeri a vb-t és igaza is lett párszor :)
  • edeleny
    Ne feledd,Lauda ugy nyerte a 3. VB cimet,hogy folyamatosan 4-5 helyröl indult,es szepen sorba kiestek elöle,utolag ez mit sem szamit.Mint mar ahogy irtam a Spanyolnak jo a masodik hely,ha mindig mas nyer elötte.
  • b-type
    jaja, igaz.
  • G_ArchAngel #34403
    egyetértek, de az utolsó mondat így lenne a helyes:
    Egy VB elbukása a sok futamon nyújtott egyéni és csapat teljesítményen múlik...és ha ebben Alonso technikai háttere a jobb akkor övé a VB.
  • b-type
    kiröhögheted, attól még nem lesz és soha nem is volt másképpen.
    Alapelv hogy minden versenyt be kell fejezni és minnél jobb helyen.
    Unéz ki Alonso egy szerencsés csávó..őt nem tolja meg senki hátulról, jól jön ki a rajtokból stb.
    Ezt semmiképpen nem lehet hibájaként felróni, jó az autója, nem robban le, nem kell motort cserélni, jól rajtol, jó a versenytempója..
    Ezzel már egyszer VB lett.
    Ezzel együtt ez több ember sportja, nem szabad leragadni, Raikkonen és a világ kűzdelménél, mert hamar ott találja magát az ember hogy egy Klien-t kirugna a sportból csak azért mert keresztbetett Raikkonen-nek,...és a végén maradna 1 pilóta a mezőnybe...akit az ember nyerőnek szeretne.
    Egy VB elbukása a sok futamon nyújtott teljesítményeken múlik...és ha ebben Alonso jobb akkor övé a VB.
  • kulabácsi
    jah csak ha idén is ilyen sunyin nyeri meg a vb-t h az elején nagyon jók, és utána meg csak mindíg a második, akkor én ki fogom röhögni, persze ez is nagy teljesítmény, de akkor nem ő a legjobb, csak a legbiztosabb pilóta...
  • Istencsászár
    Ezvan, ez kiderült vagyis 1 dolog biztos, Rönó és Alonso a legjobb 4 futamot követően.
  • G_ArchAngel #34399
    egy dolgot emelnék ki: leggyorsabb kör: +0,5mp a két elsőhöz képest...

Ők körről körre tudtak újat hozni, míg a McLaren-ek nem...

lehet, hogy hogy az általad említett pályákon nagyon mennek majd, de ezeken Alonso már csak ha hozza a Tőle megszokott dobogót, akkor az egyéni VB ismét elúszott...
  • kulabácsi
    ez jó :D hát ha látta h hogyan megy a piros nyíl, akkor sztem már rohan is a ferrarihoz, igazából én nem szeretem a kimit, de nem lenne rossz egy kimi-shumi párosítás :D
  • passatgt
    -Te, akkor most jössz hozzánk vagy mivan ?
    -Most figyelnek, nem mondhatok semmit !
  • edeleny
    Na ezzel is egyetertek.
  • edeleny
    Alonso örül a masodik helynek,jogosan,Sumi 17-röl,15-re csökkentette a hatranyat,ez meg mindig 7 futamnyi elöny,ugyanakkor szerintem lesz meg itt Mc. gyözelem is.Ha a következö futamon Kimi mögött lesz masodik,majd ismet Sumi mögött......,de attol meg szerintem is jo lessssz!
  • Istencsászár
    Komolyan nemértelek... Ahhoz képest hogy már tegnap leírtad a mekit, az a szar dobogóra állt levert 1 ferkát levert 1 rönót, sőt a másik is ugyan ott van mögötte 2 mpre. Sok pontot szereztünk ennek kell örülni, nem estünk ki, nincsenek motorproblémák stb... Ami késik nem múlik, most jönnek azok a pályák amik igazán fekeszenek a McLarenek: Nürburg, Silver, Monza és Monaco... Biztos vagyok benne hogy fejlesztenek ezerrel és jobb lesz a kocsi... Kicsit olyan érzésem van ezzel a vékony orru mekivel mint anno az Mp4/19el, ottse jött be ez a karcsú dizájn az elején... Nade nincs semmi tragédia, látszik hogy erősek, dobogóra mindenképp jók...

Tavaly itt erős volt a Rönó és Ferka, ugyan azt játszották el mint idén. Nemhiszem hogy 1 futamból kell következtetni hogy ki a legjobb, kik harcolhatnak a vb címért és kik nem.
  • edeleny
    Egydologban a Ferrari meg mindig az összes csapat elött van:a taktika.Most tenyleg csak azzal nyertek.
  • Dichter
    Azthiszem van egy munkanélküli nyalókásember az F1 scene-ben.
  • Punker
    Alonso-nak nyomnia kell nincs annyi előnye hogy 2. helyre játszon kényelmesen, jóóóó lesz :)
  • Bandee1987
    Jön föl Schumi, mint a talajvíz
  • Punker
    . Fernando Alonso SPA Renault 36
    2. Michael Schumacher GER Ferrari 21
    3. Kimi Räikkönen FIN McLaren 18
    4. Giancarlo Fisichella ITA Renault 15
    5. Juan-Pablo Montoya COL McLaren 15
    6. Jenson Button GBR Honda 13
    7. Felipe Massa BRA Ferrari 9
    8. Ralf Schumacher GER Toyota 7
    9. Mark Webber AUS Williams 6
    10. Nick Heidfeld GER BMW 5
    11. Jacques Villeneuve CAN BMW 5
    12. Nico Rosberg GER Williams 2
    13. Rubens Barrichello BRA Honda 2
    14. David Coulthard GBR Red Bull 1
    15. Christian Klien AUT Red Bull 1
  • oneal1
    ez nemsemmi egy futam volt!!!!

Remélem így megy tovább minden!!:))

Hajrá Ferrari!!!
  • passatgt
    Nem:)Pl itt van az sg-n hírdoboz.Olyan cask eredményt írja ki.Lényegébe hír is jó lenne:)
  • DJ Bee18
    képlopás?
  • DJ Bee18
    bezzeg ha Raikkonen nyer....
  • passatgt
    nemtudjátok hogyan tudok f1 eredményeket kirakni a weblapomra?Tudjátok olyat,hogy másik weblapról szedi
  • G_ArchAngel #34383
    Dennis: kétesélyes a világbajnokság

A Ferrari pilótája, Michael Schumacher tegnap meggyőző fölénnyel szerezte meg az edzéselsőséget a San Marinoi Nagydíj kvalifikációján. A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis úgy véli, hogy a siker a Bridgestone abroncsoknak köszönhető, amelyek már az elmúlt évben is jól üzemeltek Imolában.

"Itt most jobb munkát végeztek." – nyilatkozta Dennis az Autosport-nak.

"Majd figyeljék meg, hogy a pótolt üzemanyag mennyiséggel mekkora előnyre tettek szert a többi Bridgestone istállóval szemben."

Továbbra is a Renault a legfőbb ellenfél

"A célunk továbbra is a Renault legyőzése. Azt hiszem, hogy a világbajnokság két csapat között dől majd el. De lehet, hogy tévedek és a Ferrari is beszáll a küzdelembe."

Miért Dennis, szerinted ki a Renault mellett a másik esélyes csapat, ha nem a Ferrari?
  • Gabor_(HSF)
    Igen-igen az tisztán látszik,hogy a 40 fok feletti aszfalt már nincs jó hatással a tapadásra,de az továbbra sem derül ki,hogy csak ez a tényező-e a lassuláshoz,vagy tényleg a Ferkánál vissza kellet venni a fordulatból,Alonsonál nem kérdés,mert nála lepörgött 19 ezerig ,ezt láthattuk...
    A másik amit még nem láttam soha,hogy a Hondáék egy 3 cserés taktikát,hogy változtattak meg 1 kiállásra Barinál,miután nem tudtak elmenni az elején ahogyan azt számolták,bár ez inkább tragikus mint érdekes,talán az sem véletlen,hogy ekkora fejetlenség volt a boxba náluk...
  • edeleny
    Statisztikak,diagrammok
    Gabor,talan itt a kerdesedre a valasz.Miközben a versenyen futott leggyorsabb kör Alonsonal Kb. 1 mp-vel volt lassabb,mint az idömerön,addig Sumi kb. 2-vel volt lassabb ma mint tegnap.
  • edeleny
    Igaza volt Wurcz.-nak,a tegnap nap döntötte el a versenyt.Az a jo dolog,hogy meg 14 futam hatra van.
  • bertino
    hagyjad, 14-18 között
  • Gabor_(HSF)
    Te is egy érdekes kisgyerek vagy "34168 Fogadjunk hogy nem Schumi nyer?"
  • Fülüke
    Éljen M.Schumi!
  • Bandee1987
    Na, vajh mit hallgatok épp?
    DJ Visage - Formula One (The Schumacher Song)

Pedig nem is vagyok oda a tuc-tuc számokért de ez tetszik :)
  • Gabor_(HSF)
    Szinte borékolható gyözelem volt,bár én nagyobb külömbségre számitottam..
    A 2.etap gumiszett majdnem a győzelenbe került,de amire kiváncsi lettem volna,hogy vajon verseny közben is felhuzzák 19 ezerig a motort,mert sajna Ferrarinál ezt szinte sosem mutatják meg.....mert valamiért gyenge köridők voltak,igaz sokkal melegebb is volt mint tegnap......
  • kirol
    Mekkora verseny volt. A futam felétől, amikor Alonso Schumi nyakában lohol igen izgalmas volt a végéig. Azért szorítottam, Schumi nehogy hibázzon, de csak megtört Alonso és hibázott párat.