182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #35614 én "már"-t írtam...:P
nézd a MotoGP-t, ott van verseny... -
a finn akkor még gyors volt? :) -
G_ArchAngel #35612 Jó, de a finn már akkor gyors volt, Rossi meg nem villogott a Ferraris teszteken... -
vagy a tesztekkel együtt volt neki annyi? :) -
Kimi-nek 23 után adták meg nem? -
G_ArchAngel #35609 Lenne egy amatőr kérdésem:
Valentino Rossi MotoGp után is kaphat F1 superlicense-t? Vagy az nincs kategóriákra osztva? Egyáltalán mennyi együléses autóversenyt kellene teljesítenie? -
Ehez nem értek...
De a fenti dögnek jó a bulája...Az biztos....
-
csussz :DDD -
értem én Alex, na de nem minden a pénz, tehát oké van egy csomó pénzük, de szintet hozva ez jár nekik..pl. egy futamgyőztes pilótának jár pénz, annyi amennyi a 'piaci értéke', azaz amennyit egy másik csapat hajlandó fizetni érte.
Tehát azért ez nem lehet érv.
Vmint gondolom egy pilótának fontos a pénz, de ha versenyzőből van akkor még fontosabb a versenyképes autó.
Sok versenyzőről hallottam már hogy kevesebbért is leszerződtek egy csapathoz, mert a másik csapat..bár többet fizetett volna, nem nézett ki annyira fejlődőképesnek.
Meg ez az egész pénz dolog...mi akik szeretjük a technikai sportot, van hogy nem értjük ha egy nagy autógyártó huzamosabb ideig nem szerepel jól, és szinte óriási baklövésként kezeljük ha kivonul a sportágból.
De az autógyártó cég kiszámolja hogy melyik piaci szeletére van befolyással az adott sportágban betöltött sikeres szereplés, és ha a végén nem tetszik az eredmény, akkor visszavonják....vagy pedig tudják hogy ugyan a sok embeernek rettenetesen imponáló teszem azt a Ferrari sikere, autót mégis Toyota-t vesznek.
Számol-ír-fejet vakar és dönt. Közvetítés előtt reklám, utána reklám és kész.
Itt van Bernie is, amit össze bűvészkedik az F1-l...
..és akkor a pilóta? Ha van egy kis szerencsénk és tényleg versenyzőből van gyúrva, akkor én nem várom el hogy alkalmazkodjon ehez a gépezethez azért mert ők adják a pénzt.
Ahogy egy művésztől sem várom el...mert többről szól mint ár-érték. :) -
Gabor_(HSF) #35605 Jaj ne..és tényleg..igaza lehet Punk-nak,inkább igyál az meglátszik
-
G_ArchAngel #35604 mielőtt valaki messzemenő következtetéseket vonna le a szponzori pénz és fizetés kapcsolából, jobb tisztázni Zsóti példáján keresztül a dolgokat:
miért is kapják ezek a szegény low-end volánzsonglőrök a pénzt a szponzoroktól? hogy odaadják a csapatnak - Zsóti sem tudott addig indulni, míg meg nem lett a szükséges pénz és szponzori támogatás...
ez nem fizetés nekik, Ők fizetik ki a csapatnak a helyüket a szponzor segítségével! -
G_ArchAngel #35603 ennél tovább nem merészledem... -
Erről van szó, szvsz kap pénzt azért hogy versenyzik... nem is keveset. -
mióta leálltál az ivással egyre nehezebb veled, vegyél példát rólam :) -
Gabor_(HSF) #35600 De az a minimum,hogy leforditod legalább oroszra.... -
G_ArchAngel #35599 hagyjátok abba, vagy Britney Spears dalszövegeket fogok bemásolni! -
- Eredetileg Alonso-rol volt szo, de altalanosan egy VB pilotarol, akik szerintem kapnak valami penzecsket;)
- Az "also kategorias pilotak" valszeg nem kapnak "fizetest" (a csapattol), de a szponzortol es egyeb helyekrol biztosan (meg ha azt nem is "fizetesnek" hivjuk):) A lenyeg, hogy nem fog ehen halni a szezon kozepen, es utana sem lesz gondja. Nekem is mindegy lenne, ha "maganban" zsak szamra kapnam a penzt, es kozben en fizetnek a cegnek, hogy "hobby-bol" dolgozgassak naluk;)))) -
Gabor_(HSF) #35597 Tessék?te nem érteni magyar?
Vagy csak szimplán kötekedni akarsz?
És mitől nem volt elég tiszta,vagy normális amit írtam?Te érted amit mondani akarsz????? -
Eleg nehez volt kibogaraszni, mit is akartal irni. Szerintem, ha megprobalnal normalisan irni, fogalmazni, lehet hogy kevesebb "kotegedes" lenne, mert elso "bogaraszasra" en is azt hittem, hogy "kostolgatsz":))) (Ma ugy nez ki, hogy az "Irj es fogalmazz normalisan!" kezdetu hozzaszolasom lesz az altalanos:DDD) -
Gabor_(HSF) #35595 Hát most erre neked mit mondjak?
Tanulni.. Tanulni..Tanulni..
Lenin is megmondta:Fűteni..Fűteni..Fűteni..
Azt hiszed,csak Bzsofika volt az egyetlen akinek a pénzt hoznia kellett?
Hát nem,még vannak igy egy páran............. -
G_ArchAngel #35594 Te hol élsz?
Midlandnál fizetnek a fiúk, sőt több tesztpilóta is, pl. Doornbos -
"LOL..egy alsokategoriás pilóta,nem hogy fizetést nem kap,hanem ő fizet a körőzgetésért.." ezt ugye viccnek irtad? -
G_ArchAngel #35592 Én biztos többet keresek, mint Alonso, csak kevesebbet találok:)
-
Gabor_(HSF) #35591 LOL..egy alsokategoriás pilóta,nem hogy fizetést nem kap,hanem ő fizet a körőzgetésért..
ad2.inreális? milyen pénzek forognak a labdakergetőknél,a golfozónál,tenisz,stb?
Ja és amig a közelébe kerülhetsz,hát a MO-i államkassza is lehet kevés hozzá..
Cóval ne az fájjon ki mennyit keres,engem speciel én miért nem keresek többet -
Nem tudom mennyit keres egy F1-es, nepszeru, foleg VB pilota, de valszeg nem keveset. Bizonyos szempontbol - valszeg ha osszehasonlitanak mas sportokkal - tuti hogy irrealis penzek forognak. Ha nincs is leirva, gondolom elvarjak hogy "sajat tulajdonkent" kezelhessek a pilotat ellenszolgaltataskent:) Nem kotelezo versenyzonek lenni, valszeg egy alsokategorias pilota, 1 szezonnyi fizetesebol mar elete vegeig "eltengodhet" Monaco-ban:)))))) Minnel nepszerubb egy sorozat, annal tobbet szamit a reklam, a szponzorok, a penz, ami erosen befolyasolja az egeszet a "maganembertol" a "versenyig". -
Ez kurva jó lett, nagyon tetszik:)))
Le is mentem:P -
Hát mondjuk MS focizik...aztán ezt most mindenki ossza be hogy ez most jó VB izének vagy nem... :))))
Nekem kicsit olyan ez a dolog, hogy:
- Figy F1-es VB palánta, na az ami eddig volt az többé nem van, nincs nőzés, nincs pia, nincs randalír, nincs szélsőséges viselkedés, nincs veszélyes hobby,..kezed-lábad biztosítva van, de ha eltöröd szezonban mész a levesbe,..hol tartottam, ja szal nincs magánvélemény, nincs felesleges duma, nincs cimbizés a többi pilótával, szerelővel..stb,..rokonnal sem.
Van viszont reklámcuccok hordása bugyiszinten is, középnyilatkozat...hogyan mondjunk semmit de érdekesen. vannak szelepnyilatkozatok direkt búlvársajtónak, szezonban heti két nap szponzori szereplés, heti két nap törödés a szurkolókkal, heti két nap tesztelés, heti két nap..
csajod Amerika-i legyen a motortgyártó cég ott akar terjeszkedni, de hozzanak hírbe egy Török bébivel is mert ott a szponzorcég szeretne nyomulni..
Ha VB. leszel, további heti két nap öeregek átkisérése a zebrán...
...csajod Kina-i legyen, az most fontos piac az F1-nek, valamit találj ki ami vonza a tömegeket, de ne sértsen semmilyen érdeket...
:)
-
többiek is örömüket lelnék a csöcsös rajongókban csak az asszony kinyírná őket :) -
Jóhát Dc mindig ilyen volt... ő örömét leli benne... -
MS-t soha nem szidta mert ő azért F1-en kívül is aktívan mozgott a rajongók között. -
G_ArchAngel #35584 főleg, mert Kimi és Fernando nem az a típus, MS vagy Mika sem...
talán Coulthard, Liuzzi, Button akik elölelgetik rajongókat, megjelennek showműsorokban, bemutatják a villájukat, yachtjukat, biciklizen PR rendezvényen...
a többiek alkalmatlanok... -
Igen de ezzel szvsz megint az van, hogy majd mi megmondjuk hogy mit tehetsz VB-ként a sport népszerűsítéséért..
Pl. Vale' Rossi kitalálta magának a poénjait, amik jók voltak és embereket vonzott, többen nagyon jópofának tartották (én is),és ez kétségtelen nagyon jó hatással volt a sportra, ezért aztán ezt még egy kicsit menedzselték is.
Most Bernie azt akarja hogy a tesztelések, PR rendezvények, szponzori marhaságok között Alonso még mint VB még pr-kodjon?
Mert gondolom nem azt akarja hogy legyen önmaga és kicsit lazuljon..
Sztem Ecclestone sem tudja mit vár Alonso-tól..:) -
pár napja felvetettem pár teóriát miket szervezhetnének a szponzorok stb. -
Micsodát? Elmondta hogy részt vesz a rendezvényeken meg ahol kell stb...stb.. 7 egyik felében teztel, másikban pihen azt jön a versenyhét ahol megint a munka azt 7vége és igy tovább... De mondja meg Börni mit csináljon máshogy, szeverzzen, tegye köteleőzés a programokat, ahol nemcsak a bajnok hanem mindeki résztvesz... Nemhiszem hogy pl Kimi többet tenne mint Alonso, de őt miért nem baszogatja? Nemszeretem Alonsot, de akkor is kicsit már idegesítő hogy ezen lovagol, ahelyett hogy tenne már valamit. -
kivételesen igaza van, hamár VB lett akkor tegyen valamit az F1 népszerűsítéséért -
Az öregnek kezd az agyára menni ez a dolog... -
G_ArchAngel #35578 Ecclestone személyesen tárgyal Alonsoval
A Formula-1 vezetője, Bernie Ecclestone az elmúlt héten a világbajnok Fernando Alonsot kritizálta, aki meglátása szerint nem foglalkozik eleget a rajongókkal. "A világbajnokunk nem sokat tesz. Ezek a srácok megnyerik a címet, és sokat szakítanak a sportból – nemcsak anyagilag – ezért arra is gondolniuk kellene, hogy mit adhatnak vissza ebből." – nyilatkozta a 75 esztendős úriember.
A téma Barcelonában ismét terítékre került. Ecclestone személyesen kívánja felkeresni a spanyol címvédőt, hogy felhívja a figyelmét az íratlan kötelességekre.
"Tudom, hogy ő a világbajnok, de előtte is voltak már bajnokok. És meggyőződésem szerint minden bajnok tartozik valamivel a közönségnek. Tenniük kell valamit a rajongókért. Beszélni fogunk erről. Ez éppen úgy a mi hibánk is, mivel nem mondtuk meg neki, hogy mit várunk el tőle."
Nagypapi előveszi a kis Alfonzót! El lesz fenekelve!
(Megj.: még jó, hogy nem a finn a bajnok, mert tiszteletlenül elaludna a beszélgetés közben...)
-
de akkor te se hülyézd, ha nem vagy biztos
-
G_ArchAngel #35576 Red Bull Racing -
És hova igazolt át Newey?