182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #35813 egy előnye lehet: lehet ezáltal jönnek az újabb formájú karosszériák, egy ideje már unalmas ez a forma...
meg nem kell kefét enni, mert rengeteg apró összetevőt lehet a motorokban fejleszteni -
A FIA kitart a motorok befagyasztása mellett 
-
Énsi elvagyok, de ez van, majd lesz jobb is. -
Gabor_(HSF) #35810 Dehát ha ennyere el van keseredve..
Én tavaly az egész családot kergettem az udvaron,minden verseny után,a Ferrari gyenge szereplése miatt... -
1szerűbb lenne ha aláírásba belöknéd, hogy milyen szar a meki, és akkor nemkéne minden 2. hszdbe a tudomásunkra adni 
-
Gabor_(HSF) #35808 Nagyon bevagy lassulva ma..ilyen kis egyszrű rövid hsz eket régen láttam tőled... -
G_ArchAngel #35807 "Az Ezüstnyilak csapatát ma..." - nyíl gyors, ezek nem: kályhaeszüst ásónyél elhajítva maximum... -
tényleg Monaco elött miért nem tesztelnek itt nálunk? ez is lassú pálya...
banner? -
Megkezdődtek a tesztelések
A Formula-1-es csapatok a Spanyol Nagydíjat követően sem pihenhetnek, a héten megkezdődik a felkészülés a soron következő megmérettetésekre. A Paul Ricard-i pálya számos lehetőséget biztosít, ahová a Renault, a McLaren-Mercedes, a BMW-Sauber-F1, a Red Bull Racing, a Toro Rosso és a Toyota is ellátogat.
Az Ezüstnyilak csapatát ma és holnap Kimi Räikkönen és Juan-Pablo Montoya képviseli, csütörtökön és pénteken Gary Paffett és Pedro de la Rosa teljesít majd szolgálatot. A BMW-Sauber istálló valamennyi versenyzője, - Nick Heidfeld, Jacques Villeneuve és Robert Kubica – két-két napot tölt majd a pályán. A Toyotánál Ralf Schumacher és Jarno Trulli kezdi meg a munkát, az utolsó két napon Olivier Panis és Ricardo Zonta zárja a tesztelést.
A Ferrari esősorban a Fioranoi aszfaltcsíkon készül majd a Monacói Nagydíjra, ám nem kizárt, hogy más helyszínen is felbukkannak.
Vallelunga a Honda és a Williams istállókat fogadja, mindkét csapat három napot tölt majd a helyszínen. -
Gabor_(HSF) #35804 De jó nektek.. én most ébredtem:) -
Ha elmegy, de reméljük hogy igy lesz:) -
Gabor_(HSF) #35802 Hát ez jó "Azonban szerintem a McLaren hamarosan fel fog támadni, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrarival és a Renault-val is felveszik majd a harcot."
Biztosan igy lesz,miután szerencsétlen Kimi elmegy onnan.....
-
G_ArchAngel #35801 Kimi után a McLaren is lemondott a vb címről -
G_ArchAngel #35800 fél6? hedonista!:)
nálunk is asszony nyavajog, de vmit vmiért...
-
Én is ezt nyomom.
A lány tegnap rám is szólt, hogy ne csináljam, mert nem fogom bírni.
Erre ma fél6-ig aludtam. -
G_ArchAngel #35798 több van bennem, mint kellene - mégis álmos vagyok...
éjfélkor fexem, 4kor ébredek - kezdek kiégni... -
Igyál még egy kávét! -
G_ArchAngel #35796 jobban hangzana, mint a Vel Satis F1 Team:) -
De akkor miért nem mindjárt Infinity? -
Szvsz maradhat.
Legalább nem tart mindenki tökéletesnek:) -
Nissan lesz a Renault istállóból?
Japánból származó pletykák szerint elképzelhető, hogy a Renault a közeljövőben üzletpolitikai okok miatt Nissanra változtatja az F1-es istálló elnevezését.
Nem kizárt, hogy a Renault a közeljövőben Nissanra változtatja F1-es istállójának elnevezését – tudta meg japán forrásokból az általában jólértesült grandprix.com. Az internetes szaklap szerint a háttérben üzletpolitikai okok állnak.
A Renault – Nissan csoport állítólag azért fontolgatja az F1-es alakulat arculatának megváltoztatását, mert komolyabb eredményeket szeretnének produkálni a luxusautók piacán, s ezen a területen a japán márka a korábbiakban sikeresebb volt, mint a francia testvér.
Mint ismeretes, részben hasonló lépésre készül elszánni magát a Toyota is: amennyiben sikerült motorszállítói szerződést tető alá hozniuk a Williams istállóval, a japán gyár a prémiukkategóriába tartozó Lexus márkajelzésével ellátott erőforrásokat biztosítana Sir Frank Williams csapatának.
A Renault istálló F1-es jövője az utóbbi hónapokban kérdőjeles volt, ám a gárda vasárnap Barcelonában bejelentette: aláírták azt a memorandumot, amely az új Concorde Egyezmény alapját képezi, vagyis 2008 és 2012 között biztosan maradnak az autósport csúcsosztályában. -
edeleny #35792 Az 500 kg-ban en sem voltam biztos,de valahol utana fogok nezni,az biztos,hogy kepesek lennenek fejjel lefele menni. -A Williams is hajlekony szarnyakra valtana. -Azt hiszem elindult a lavina! -
Gabor_(HSF) #35791 Punk vagy Lt a #35785-öt töröld légyszi,mert ez már reklám és nem is ide való..
Hirtelen felindulásból volt:( -
igen minimum, föltankolva 670 kg mondjuk, és 300-zal megy, mégnagyobb erő hat rá :DD -
Gabor_(HSF) #35789 Ja,azthiszem elkészült a jégpálya -
G_ArchAngel #35788 aha, december 6. futamot ki rendezi? Grönland?:) -
Gabor_(HSF) #35787 Az lehet,hogy a mikulás..nem? -
Gabor_(HSF) #35786 igaz ebbe csak a neon tükrőződik -
Gabor_(HSF) #35785 én is tudok hasonlót:P
-
G_ArchAngel #35784 Ferrari embere sunnyog a Renault kamionok környékén, de lebukott:))) -
G_ArchAngel #35783 -
Gabor_(HSF) #35782 Pontosabban minimum ennyinek kell lenni, pilótával együtt....
bár lehet ez angolul ezt jelenti,de nézzétek el nekem én oroszt tanultam:) -
bocs:)
currently 600kg including driver -
G_ArchAngel #35780 azt hiszem ez elmond mindent: egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket
szégyen, hogy Massa és Fisico ellen kell küzdenie a 3. helyért majd - ha ebben a ütemben romlik a McLaren teljesítménye, akkor Button és tsa.-ival sem tud majd lépést tartani... -
Gabor_(HSF) #35779 Persze szegény amilyen "paszba" van,akkor kezd feléledni majd a merci,mikor ő elmegy onnan és ahova meg megy,az meg leépül.... -
annl sztem nagyobb leszórítóerejű egy F1-es, főleg ha meredekebb szárnyállású -
kis kieg. pilótával 650kg (egy V10-es legalábbis :) -
Gabor_(HSF) #35776 Pedig mázlival még nyerhet,mint pl Hakkinen 98-ban,mikor is Sumi ferkája még megbizhatattlan volt,99-ben meg a lábát törte...
De azért soha ilyet többet.............. -
G_ArchAngel #35775 Kimi Räikkönen lemondott a bajnoki címről
Kimi Räikkönen követte Ron Dennis példáját a tegnapi Spanyol nagydíjon, és megpróbálta humorral kezelni az aktuális helyzetet. Mivel senki nem veszélyeztette a pozícióját és az előzéshez sem tudott kellőképpen felzárkózni, egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket.
Fernando Alonso 54 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát, míg Kimi Räikkönen 27 ponttal csak a harmadik helyen áll. A finn pilóta úgy véli, hogy a Spanyol Nagydíjon fény derült a valós erőviszonyokra. "Ezen a pályán egyetlen gyenge pont sem marad titokban. Aki nem rendelkezik versenyképes autóval, annak esélye sincs. Emiatt nem tudtunk felzárkózni a Ferrari és a Renault alakulatához."
A Monacói Nagydíjon még változhat a helyzet, ám Räikkönen nem számít kimagasló eredményre. "Szinte minden területen van egy kis hiányosságunk. Az autóm alulkormányozott volt, és a menettulajdonságaival sem volt minden rendben. Talán Monacóban minden jobban alakul, de nincsenek illúzióim."
Räikkönen már a bajnoki cím megszerzését is szinte lehetetlennek tartja. "A címmeccs a Ferrari és a Renault között dől majd el. Mindig a dobogós helyekért harcolnak és mindig célbaérnek. Szeretnék még futamot nyerni, legalábbis megpróbálom."
A McLaren-Mercedes alakulata mindent elkövet annak érdekében, hogy megtartsa Räikkönent, aki a legjobb csapatnál szeretne versenyezni. A Ferrari és a Renault is szívesen leigazolná őt, a döntés a finn pilóta kezében van.
A srác realista, Ron és Haug tanulhatna Tőle... -
edeleny #35774 Igaz,kb 300 Km/h nal az 500 kg-os autora kb 1,5 t leszorito erö hat,igy egyenesen is tudna fejjel lefele menni.A kocsi alatt keletkezö vakuum nem függ,a kocsi vizszintes iranyu elhelyezkedesetöl,csak attol amit Gabor irt.