182273
  • G_ArchAngel #35813
    egy előnye lehet: lehet ezáltal jönnek az újabb formájú karosszériák, egy ideje már unalmas ez a forma...

meg nem kell kefét enni, mert rengeteg apró összetevőt lehet a motorokban fejleszteni
  • Istencsászár
    A FIA kitart a motorok befagyasztása mellett
  • Istencsászár
    Énsi elvagyok, de ez van, majd lesz jobb is.
  • Gabor_(HSF)
    Dehát ha ennyere el van keseredve..
    Én tavaly az egész családot kergettem az udvaron,minden verseny után,a Ferrari gyenge szereplése miatt...
  • Istencsászár
    1szerűbb lenne ha aláírásba belöknéd, hogy milyen szar a meki, és akkor nemkéne minden 2. hszdbe a tudomásunkra adni
  • Gabor_(HSF)
    Nagyon bevagy lassulva ma..ilyen kis egyszrű rövid hsz eket régen láttam tőled...
  • G_ArchAngel #35807
    "Az Ezüstnyilak csapatát ma..." - nyíl gyors, ezek nem: kályhaeszüst ásónyél elhajítva maximum...
  • Punker
    tényleg Monaco elött miért nem tesztelnek itt nálunk? ez is lassú pálya...

banner?
  • Istencsászár
    Megkezdődtek a tesztelések

A Formula-1-es csapatok a Spanyol Nagydíjat követően sem pihenhetnek, a héten megkezdődik a felkészülés a soron következő megmérettetésekre. A Paul Ricard-i pálya számos lehetőséget biztosít, ahová a Renault, a McLaren-Mercedes, a BMW-Sauber-F1, a Red Bull Racing, a Toro Rosso és a Toyota is ellátogat.

Az Ezüstnyilak csapatát ma és holnap Kimi Räikkönen és Juan-Pablo Montoya képviseli, csütörtökön és pénteken Gary Paffett és Pedro de la Rosa teljesít majd szolgálatot. A BMW-Sauber istálló valamennyi versenyzője, - Nick Heidfeld, Jacques Villeneuve és Robert Kubica – két-két napot tölt majd a pályán. A Toyotánál Ralf Schumacher és Jarno Trulli kezdi meg a munkát, az utolsó két napon Olivier Panis és Ricardo Zonta zárja a tesztelést.

A Ferrari esősorban a Fioranoi aszfaltcsíkon készül majd a Monacói Nagydíjra, ám nem kizárt, hogy más helyszínen is felbukkannak.

Vallelunga a Honda és a Williams istállókat fogadja, mindkét csapat három napot tölt majd a helyszínen.
  • Gabor_(HSF)
    De jó nektek.. én most ébredtem:)
  • Istencsászár
    Ha elmegy, de reméljük hogy igy lesz:)
  • Gabor_(HSF)
    Hát ez jó "Azonban szerintem a McLaren hamarosan fel fog támadni, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrarival és a Renault-val is felveszik majd a harcot."
    Biztosan igy lesz,miután szerencsétlen Kimi elmegy onnan.....

• G_ArchAngel #35801
    Kimi után a McLaren is lemondott a vb címről
  • G_ArchAngel #35800
    fél6? hedonista!:)

nálunk is asszony nyavajog, de vmit vmiért...

• Lteebee
    Én is ezt nyomom.
    A lány tegnap rám is szólt, hogy ne csináljam, mert nem fogom bírni.
    Erre ma fél6-ig aludtam.
  • G_ArchAngel #35798
    több van bennem, mint kellene - mégis álmos vagyok...

éjfélkor fexem, 4kor ébredek - kezdek kiégni...
  • Lteebee
    Igyál még egy kávét!
  • G_ArchAngel #35796
    jobban hangzana, mint a Vel Satis F1 Team:)
  • Lteebee
    De akkor miért nem mindjárt Infinity?
  • Lteebee
    Szvsz maradhat.

Legalább nem tart mindenki tökéletesnek:)
  • Marki
    Nissan lesz a Renault istállóból?

Japánból származó pletykák szerint elképzelhető, hogy a Renault a közeljövőben üzletpolitikai okok miatt Nissanra változtatja az F1-es istálló elnevezését.
    Nem kizárt, hogy a Renault a közeljövőben Nissanra változtatja F1-es istállójának elnevezését – tudta meg japán forrásokból az általában jólértesült grandprix.com. Az internetes szaklap szerint a háttérben üzletpolitikai okok állnak.
    A Renault – Nissan csoport állítólag azért fontolgatja az F1-es alakulat arculatának megváltoztatását, mert komolyabb eredményeket szeretnének produkálni a luxusautók piacán, s ezen a területen a japán márka a korábbiakban sikeresebb volt, mint a francia testvér.
    Mint ismeretes, részben hasonló lépésre készül elszánni magát a Toyota is: amennyiben sikerült motorszállítói szerződést tető alá hozniuk a Williams istállóval, a japán gyár a prémiukkategóriába tartozó Lexus márkajelzésével ellátott erőforrásokat biztosítana Sir Frank Williams csapatának.
    A Renault istálló F1-es jövője az utóbbi hónapokban kérdőjeles volt, ám a gárda vasárnap Barcelonában bejelentette: aláírták azt a memorandumot, amely az új Concorde Egyezmény alapját képezi, vagyis 2008 és 2012 között biztosan maradnak az autósport csúcsosztályában.
  • edeleny
    Az 500 kg-ban en sem voltam biztos,de valahol utana fogok nezni,az biztos,hogy kepesek lennenek fejjel lefele menni. -A Williams is hajlekony szarnyakra valtana. -Azt hiszem elindult a lavina!
  • Gabor_(HSF)
    Punk vagy Lt a #35785-öt töröld légyszi,mert ez már reklám és nem is ide való..
    Hirtelen felindulásból volt:(
  • DJ Bee18
    igen minimum, föltankolva 670 kg mondjuk, és 300-zal megy, mégnagyobb erő hat rá :DD
  • Gabor_(HSF)
    Ja,azthiszem elkészült a jégpálya
  • G_ArchAngel #35788
    aha, december 6. futamot ki rendezi? Grönland?:)
  • Gabor_(HSF)
    Az lehet,hogy a mikulás..nem?
  • Gabor_(HSF)
    igaz ebbe csak a neon tükrőződik
  • Gabor_(HSF)
    én is tudok hasonlót:P
  • G_ArchAngel #35784
    Ferrari embere sunnyog a Renault kamionok környékén, de lebukott:)))
  • G_ArchAngel #35783
  • Gabor_(HSF)
    Pontosabban minimum ennyinek kell lenni, pilótával együtt....
    bár lehet ez angolul ezt jelenti,de nézzétek el nekem én oroszt tanultam:)
  • DJ Bee18
    bocs:)

currently 600kg including driver
  • G_ArchAngel #35780
    azt hiszem ez elmond mindent: egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket

szégyen, hogy Massa és Fisico ellen kell küzdenie a 3. helyért majd - ha ebben a ütemben romlik a McLaren teljesítménye, akkor Button és tsa.-ival sem tud majd lépést tartani...
  • Gabor_(HSF)
    Persze szegény amilyen "paszba" van,akkor kezd feléledni majd a merci,mikor ő elmegy onnan és ahova meg megy,az meg leépül....
  • DJ Bee18
    annl sztem nagyobb leszórítóerejű egy F1-es, főleg ha meredekebb szárnyállású
  • DJ Bee18
    kis kieg. pilótával 650kg (egy V10-es legalábbis :)
  • Gabor_(HSF)
    Pedig mázlival még nyerhet,mint pl Hakkinen 98-ban,mikor is Sumi ferkája még megbizhatattlan volt,99-ben meg a lábát törte...
    De azért soha ilyet többet..............
  • G_ArchAngel #35775
    Kimi Räikkönen lemondott a bajnoki címről

Kimi Räikkönen követte Ron Dennis példáját a tegnapi Spanyol nagydíjon, és megpróbálta humorral kezelni az aktuális helyzetet. Mivel senki nem veszélyeztette a pozícióját és az előzéshez sem tudott kellőképpen felzárkózni, egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket.

Fernando Alonso 54 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát, míg Kimi Räikkönen 27 ponttal csak a harmadik helyen áll. A finn pilóta úgy véli, hogy a Spanyol Nagydíjon fény derült a valós erőviszonyokra. "Ezen a pályán egyetlen gyenge pont sem marad titokban. Aki nem rendelkezik versenyképes autóval, annak esélye sincs. Emiatt nem tudtunk felzárkózni a Ferrari és a Renault alakulatához."

A Monacói Nagydíjon még változhat a helyzet, ám Räikkönen nem számít kimagasló eredményre. "Szinte minden területen van egy kis hiányosságunk. Az autóm alulkormányozott volt, és a menettulajdonságaival sem volt minden rendben. Talán Monacóban minden jobban alakul, de nincsenek illúzióim."

Räikkönen már a bajnoki cím megszerzését is szinte lehetetlennek tartja. "A címmeccs a Ferrari és a Renault között dől majd el. Mindig a dobogós helyekért harcolnak és mindig célbaérnek. Szeretnék még futamot nyerni, legalábbis megpróbálom."

A McLaren-Mercedes alakulata mindent elkövet annak érdekében, hogy megtartsa Räikkönent, aki a legjobb csapatnál szeretne versenyezni. A Ferrari és a Renault is szívesen leigazolná őt, a döntés a finn pilóta kezében van.

A srác realista, Ron és Haug tanulhatna Tőle...
  • edeleny
    Igaz,kb 300 Km/h nal az 500 kg-os autora kb 1,5 t leszorito erö hat,igy egyenesen is tudna fejjel lefele menni.A kocsi alatt keletkezö vakuum nem függ,a kocsi vizszintes iranyu elhelyezkedesetöl,csak attol amit Gabor irt.