182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #36013 A Telecom Italia lesz a Ferrari csapat új főszponzora, miután a Vodafone hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy kivonul a Formula 1 világából, és nem hosszabbítja meg szerződését az olasz istállóval.
A Ferrari hároméves szerződést kötött az Olaszországban piacvezető telekommunikációs vállalattal, amely 2007-től legújabb szolgáltatását fogja reklámozni a Ferrari autóin.
- A 2007 január elsejével életbe lépő szerződés értelmében, a vállalat legújabb brandjének neve kerül majd az autókra – árulta el Jean Todt csapatfőnök a megállapodásról. - Mindkét fél rendkívül elégedett a tető alá hozott szerződéssel, hiszen mind a Ferrari, mind a Telecom Italia elkötelezett híve az innovációnak, a sebességnek, és a versenyszellemnek, ami tökéletes alapot teremt számunkra a szoros és gyümölcsöző kapcsolat kialakítására.
Akkor a Marlboro az micsoda? -
McLaren bejelenti hogy ő is vár év végig:)))))) -
"az első értelmes érvelés"
én csak ennyit mondtam, de hétvége után meglátjuk. -
G_ArchAngel #36010 " Szeptemberig semmi nem biztos
Jean Todt csapatfőnök szerint, ha minden jól megy, szeptemberben, az Olasz Nagydíj idején jelenthetik be, kik vezetik az autóikat 2007-ben."
Monaco után jelenti ba a McLaren a piltótapárosát... -
Találgatás, feltételezés még mindig, sok a HA és sok az ismeretlen tényező... Majd Kimi dönt belátása szerint hogy hol érdemes folytatni, nem a Ferrari és nem a sok okostojás fogja megmondani hogy hova megy... -
Kimi Raikkönen a Ferrarié
az első értelmes érvelés -
G_ArchAngel #36007 Hamilton megcélozta az F1-et
A GP2-es kategória fiatal pilótája - aki jelenleg az ART Grand Prix színeiben igyekszik helytállni - szívesen versenyezne már a következő évben a McLaren csapatnál Fernando Alonso oldalán az autóversenyzés legmagasabb géposztályában, a Forma 1-ben.
Hamilton idei teljesítménye kimagaslónak mondható, amit a Nürburgringen aratott kettős győzelme is hűen igazol. Az ART angol versenyzője ugyanis remek szerepléssel nyerte meg az európai futam szombati és vasárnapi viadalát is.
Az angol fiatalember szereplésére a McLaren alakulat vezetője, Ron Dennis is felfigyelt, aki a korábbi hírek szerint szívesen látná csapatában Lewis Hamiltont. A wokingi alakulat első számú embere nem rejtette véka alá azt a kijelentését sem, ha esetleg csapatának finn versenyzője, Kimi Räikkönen elhagyná az istállót az évad végén, örömmel látná a helyében Hamiltont.
A GP2 fiatal reménysége a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon elégedett lenne, ha Fernando Alonso csapattársaként debütálhatna a nagyok között már a következő szezonban, de mindezek mellett azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy másik istálló színeiben lép majd pályára.
„Ha Kimi helyesen döntene, és maradna a McLarennél, akkor nem igazán lenne esélyem bekerülni a csapathoz, mint versenyző. Ezzel szemben viszont, ha Alonso nézzük - akinek valaha a Minardi versenyzőjeként indult F1-es pályafutása -, szerintem az én sorsom is hasonlóképpen fog alakulni. De ha esetleg mégis Alonso mellett léphetnék majd pályára, attól sem fogok megijedni." - nyilatkozta a GP2-es versenysorozatban szereplő Lewis Hamilton.
„Eddig még nem volt olyan csapattársam, aki meg tudott volna előzni az adott szezon során, éppen ezért úgy gondolom, hogy igazán élvezném ezt a fajta új kihívást." - tette hozzá az angol pilóta.
Ezeket külön tanítják, hogy minden nyilatkozatban azt mondják, hogy Kiminek a McLaren-nél amaradás a helyes döntés? -
:) mármint? -

Te sosem unod meg????
-
edeleny #36004 Miközben Briatore a Ferrari jövö evi elönyeröl beszel,en aközben inkabb azert aggodom,hogy jövöre is lesznek az egyenlök között egyenlöbbek,ami viszont akkor mar sportszerütlen lesz. -
ott a pont -
Ez szerintem szerződés szerint történik,..mármint hogy milyen kiszolgálást kapnak az egyes csapatok.
Én a magam részéről elfogadhatónak tartom hogy azok akik gyorsabbak azoknak a szava többet nyom a latban a fejlesztés terén, mivel ők azok akik a legnagyobb tempót autózzák ki a legtöbb ideig a gumiból, tehát a tölük jött vélemény és adat fontosabb fejlesztési szempontból. -
edeleny #36001 Lol.ez a sajat velemenyem,lehet hogy rosszindulatu vagyok,de akkor is ez a velemenyem.Nem arra gondolok,hogy a Williams tesztel a Ferrarinak,vagy a honda a Renaultnak,mert itt errol is szo van,hanem arra,hogy mikor,a Ferrari renault azt mondja,hogy Ezt kellene valtoztatni,a Toyota,RBR meg azt,hogy azt,akkor a gumisok ezt fogjak fejleszteni.Vagy arra,hogy az emlitett ket csapat azt mondja,hogy nekik az 1-es specifikaju puhabb gumi kell a versenyre,mig mondjuk a Williams/STR a 2-est szeretne,akkor az 1-est viszik a versenyre. -
G_ArchAngel #36000 az utolsó mondat több, mint elég Kiminek, hogy ide menjen, de ugye a másik NÉV kicsit nagyobb (ha igaz a szerződtetés szándéka...) -
Na kiváncsi vagyok hol rejtőzik a nagypofájúság ebben a nyilatkozatban. -
G_ArchAngel #35998 Briatore: ’Meg kell vernünk a McLarent és Alonsót’
Mint ismeretes, Fernando Alonso a következő évtől a McLaren csapatot erősíti, és bár ezt sokan a Renault csapat meggyengítésének is tekintik, Flavio Briatore, a csapat vezetője úgy érzi a váltással semmiféle hátrányt nem szenved az alakulata.
„Nagyon fiatal" -mondja Briatore Alonsóról. „Sokat nyert a csapatunkkal, és már öt éve a Ranault-t erősíti. Új kihívást keres és ez természetes, bár ha velem is konzultált volna, én mást ajánlottam volna a számára."
„Ami a csapatunkat illeti, nekünk is jót tehet a változás. Bekerülsz egy körforgásba, melyben sokat nyersz, de ez egyszer véget ér. Ez történt a Renault-val 10 éve és ez történt a Ferrarival is tavaly, és talán velünk is ezt történne jövőre. Leengednénk a könnyűnek tűnő győzelmek után. De mi most új motivációt kaptunk 2007-re: Meg kell vernünk a McLarent és Alonsót."
A Renault egyelőre még nem jelentette be a 2007-es versenyzői felállását, ám a csapat elnöke, Alain Dassas korábban elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a piacon lévő legversenyképesebb vezetőt megszerezzék.
A legfrissebb pletykák szerint a Renault kivetette a hálóját Kimi Raikkönenre, ám erre a felvetésre Briatore nem kívánt egyértelmű választ adni.
„Jelenleg három, vagy négy olyan versenyző van, akik képesek versenyeket nyerni: Michael Schumacher, Alonso, Raikkönen és Fisichella, aki idén is megmutatta, hogy képes a győzelemre. Ami a jövőt illeti, Hamilton és Kovalainen is olyan kvalitású, hogy egyszer bajnok váljék belőlük."
„Jelenleg azonban azon kell dolgoznunk, hogy a lehető legjobb autót készítsük el, mely gyorsabb a többiekénél. Ezt felkínálva, sokkal könnyebb komoly versenyzőt megszerezni. Azt hiszem már eddig is bizonyítottunk, de továbbra is keményen dolgozunk.„ -
:DDDD
..mekkleston..
-
Dexantreal #35996 Jiikkköööneeeen???? 

-
G_ArchAngel #35995 találtam, de tetszik: HAJRÁJKKÖNEN! -
G_ArchAngel #35994 Räikkönen győzni szeretne Monacóban
A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen az idei esztendőben nem tudott felállni a dobogó a legmagasabb fokára, így már az első hat versenyt követően lemondott a bajnoki címről. "A címmeccs a Ferrari és a Renault között dől majd el."
"Monte Carlo teljesen más kihívást jelent, mint a barcelonai versenypálya, így keményen fogunk harcolni a győzelemért. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, fontos az eredményes időmérő edzés. Monacóban az előzés szinte lehetetlen, mert a pálya nagyon kanyargós és keskeny. Azt hiszem, hogy érdekes stratégiákat láthatunk majd a versenyen."
"Monacóban nagyon fontos a precizitás, mert a szalagkorlát nagyon közel van. Az autót úgy kell beállítani, hogy még a kanyarban rá lehessen taposni a gázra, és ne kelljen megvárni, amíg az autó elhagyja a kanyart. Ezzel sok időt lehet nyerni, ezért a mechanikai tapadás sokkal fontosabb szerepet játszik." -
Júliusban eldől az egyedüli gumiszállító kiléte
A Forma-1-es csapatok július elején megtudják, ki fogja ellátni őket abroncsokkal a 2008-as idénytől kezdődően, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn bejelentette, mától fogadják a gumigyártók pályázatait.
hirdetés
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 23-ig várja azoknak a nagyvállalatoknak a jelentkezését, melyek a 2008-as idénytől egyedüliként kívánják ellátni abroncsaikkal a Forma-1-es csapatokat. A szövetség július 5-én dönt a pályázatokról, és hirdeti ki a győztes kilétét.
Ugyan a jövő évben egyedüli beszállítóként jelen lévő Bridgestone a legesélyesebb a győzelemre, a japán cégóriás komoly ellenfele lehet a Pirelli. Emellett a francia gumigyártó nagyvállalatot, a Michelint sem szabad elfelejteni, akik bár az idei év végén távoznak a királykategóriából, nem kizárt, hogy neveznek a 2008-as bajnokságra.
A győztes beszállítónak a 2008-as, a 2009-es, illetve a 2010-es idényben azonos specifikációjú abroncsokkal kell ellátnia a csapatokat, míg a FIA arra nem szólítja fel őket, hogy változtassák meg termékeiket a kanyarsebesség csökkentésének érdekében.
A 2008-as idénytől négyféle keverék lesz elérhető a csapatok számára, melyek közül kettő lesz választható az egyes versenyhétvégéken. A futamok teljesítéséhez szükséges gumimennyiségen felül, a beszállítónak csapatonként további 300 gumigarnitúrát kell biztosítania a tesztekre, tizenkettőt a szélcsatornában elvégzendő munkálatokra, illetve egyet a bemutatókra.
A 2008-as idényben bevezetésre kerülő abroncsok prototípusát legkésőbb 2007. április elsejéig, míg a végleges verziót legkésőbb 2007. szeptember elsejéig a csapatok rendelkezésére kell bocsátania a beszállítónak.
Ezenfelül a győztes gumiszállítónak 100 millió eurót kell letétbe helyeznie, hogy ha valamilyen oknál fogva nem tesz eleget kötelezettségeinek, akkor az abból adódó károkat fedezni tudja. -
Mindig ment a matek... -
Hogy találtad ki?
-
Mert 18ezerszer volt eddig linkelve? -
Jujj, ez már 18 karikás!
-
-
Ezt vicces képnek szánom,nem azért mert utálom sumit:)
-
Dodo55 #35986 Amikor egyszer képet kerestem róla a google-n, akkor fél órán kersztül találgattam, mire sikerült kitalálnom, hogy hogy kell helyesen írni a nevét.
-
ugyanmár...az egy dolog, hogy Max ekkora f*sz, de szerintetek a Super Agurin és a Toro Rosson kívül melyik csapat egyezne ebbe bele? -
G_ArchAngel #35984 arra, Pierre Dupasquier (vagy hogy kell írni) -
Dodo55 #35983 Pier düpászkiéra gondolsz?
Vagy valami más michelines bácsira? -
G_ArchAngel #35982 ezt azért titokban sokan sejtik, hogy a francia gumigyár finoman szólva is kissé előnyben részesíti a francia csapatot...
a jó öreg micheliens bácsi is állandóan a Rönyó boxban kolbászolt tavaly, pedug, akkor még nem volt VB csapat -
hát persze teljesen más aerodinamikájú kocsikra fejlesztik az abroncsokat más beállításokhoz más keverékekhez, ekkora baromságot még itt is ritkán olvasni
-
A rönóra meg a McLaren és a Honda fejleszt mi?:))))))) -
lol te tényleg szánalmasan sötét rosszindulatú vagy...... -
edeleny #35978 Schumacher optimista,a Bridgestone extra lagy gumit viszAzt hiszem kezd beigazolodni az eveleji felelmem,a Williams,es a Toyota fejleszti a gumikat a Ferrarikra! -
edeleny #35977 Egy baj van ezzel,hogy maguk a csapatok nem szeretnek ezt,mindenki abban remenykedik,hogy egyszer neki lesz elönye,es nem szeretnek az egyenlösdit.Mar irtam lejjebb,epp azert vagyunk ott ahol vagyunk,mert a csapatok a kocsik közötti versenyt preferaljak,es nem a pilotakat. -
nem tudom miert nem tesznek 1 latogatast pl. a champ car-ba a nagyokosok, ott szoros meccsek vannak es nem fel perc kulonbsegek az egymast koveto helyezettek kozott, merithetnenek onnan 5leteket ezek a "zsenik" -
hehhe ez most jó volt
-
Engem lőjenek le gyorsan. Ekkora állatot... 

És a már megkötött szerződések, meg minden kutyafüle?